Du vin, du pain et…du fromage


Tout ce que vous vouliez toujours savoir
sur le fromage
sans jamais oser le demander !

Er zijn mensen die niet van kaas houden ! Wonderlijk, maar waar.
Voor de liefhebber echter vond Krek (dank…) dit juweeltje van een pagina, waar al je vragen beantwoord worden.
Mmmm, ga lekker kaasfonduen, vanavond!

16 reacties op “Du vin, du pain et…du fromage

  1. Nee het was geen schimmelkaas maar een Corsicaanse kaas. We moesten naar een casse-crôute, s’morgens om 10 uur. Enfin, heerlijk wijntje (zelfgemaakt), worst (zelfgemaakt). Daarna kwam de kaas (zelfgemaakt) op tafel, een grote donkerbruine tafel. Papier ging eraf, in misschien 10 seconden sprongen er overal van die hele kleine wormpjes over de tafel. Je snapt het wel, ik heb er niet van gegeten, bah!

  2. Kent iemand ‘Tome de chevre persilée’ (schrijf ‘t vast verkeerd) uit de Auvernge?

  3. Zoals ik al zei… er zijn een heleboel verschillende Toms, kazen dus…. en ik ken wel een gewone Tome de Auvergne, Tome de Jura, ook een tome de chevre d

  4. Hé, die kaas kan ik, droge geitenkaas met skimmuls. Erg lekker en wordt volgens mij gemaakt in 02.