Gites.nl zoekt een tekstschrijver

Van diverse kanten word ik er door lieve mensen op gewezen dat Gites.nl een tekstschrijver zoekt. Nou denk ik dat ze iemand in vaste dienst zoeken en ben ik als freelancer waarschijnlijk te duur (en nog een concurrent ook), maar misschien heeft een van jullie (Elz???) trek? Hier is de vacature:

Gites zoekt een tekstschrijver. Voldoe je aan het volgende profiel:

 • Je houdt van Frankrijk
 • Je hebt een vlotte, beeldende, maar bondige schrijfstijl, inspirerend en enthousiasmerend
 • Je werkt analytisch en kunt snel de juiste informatie zoeken
 • Je beheerst het Nederlands vlekkeloos en hebt ook goede kennis van Frans en Engels
 • Je hebt ervaring met schrijven voor Internet en SEO
 • Je bent in staat partnerships voor content te verkrijgen
 • Je bent bereid naar Frankrijk te reizen
 • Je bent zelfstandig en ondernemend ingesteld

dan nodigen wij je uit te solliciteren.
Je taak zal o.a. bestaan uit het schrijven van web-teksten voor vakantiethema’s en streekbeschrijvingen van Frankrijk en het schrijven van wervende nieuwsbrieven voor bezoekers van de website.
Stuur je sollicitatie per e-mail naar info@gites.nl

6 reacties op “Gites.nl zoekt een tekstschrijver

 1. Ha, lijkt me leuk, afhankelijk van de hoeveelheid werk + beloning natuurlijk. Bedankt, Krek!

 2. Dat is ook mijn probleem. Maar volgens mij zou je het erg goed kunnen. Ze zullen wel veel reacties krijgen, want ze stuurden de vacature naar alle klanten en daar zitten vast veel mensen tussen die denken dat ze kunnen schrijven. Nou ja… misschien willen ze wel iemand die op afstand werkt. Ik zou zeggen: probeer het gewoon.

 3. Tja, krijg je ongevraagd toch zo maar hulp, zelfs van de concurrentie(?). Ik zal Krek wat aanvullen want het is niet helemaal correct. De vacature is voor het grootste deel op projectbasis. Hij stond ook in een nieuwsbrief met de beschrijving van de veranderingen van de presentatie van het aanbod op de website. Als die veranderingen zijn doorgevoerd houdt het op. Er zal dus geen sprake zijn van een (vast) dienstverband. Om het helemaal in perspectief te plaatsen: de restyling en nieuwe presentatie gaan live voor het begin van het verhuurseizoen 2015, uiterlijk 15 december.
  Daarna blijft er natuurlijk een relatie over die wat beperkter is maar we willen graag één keer per twee maanden een wervende nieuwsbrief sturen naar onze bezoekers en die moet natuurlijk wel geschreven worden… (het is niet nodig om de hele nieuwsbrief te plaatsen Krek)

  • Nou ja, concurrentie… Gîtes.nl verkoopt ook huizen, net als Immogo. Maar ik zit daar niet echt mee. Ik denk dat Elz een goeie voor je zou kunnen zijn. Ze heeft een aangenaam droge stijl, zoals je kunt lezen op haar blog http://www.fransezaken.nl/, ze woont deels in Frankrijk en heeft een man die vanuiteenhelikopterfotograaf is maar ook met beide voeten op de grond heel aardige plaatjes schiet. Wat wil je nog meer? Misschien kan Elz je ook helpen met achtergrondverhalen of verslagen uit het veld. Enfin… succes in ieder geval.