Chez Roger et Françoise – 1 oktober


Klik logo voor smoelenboek.

Yohoooo, Frankrijkliefhebbers. Welkom, treed binnen!
Op veler verzoek heb ik vandaag de allereerste aflevering van ons Point Info geopend (het onderwerp met die grote rooie stip). Een plek waar toevallige voorbijgangers en andere geïnteresseerden een serieuze of luchtige vraag kunnen stellen waar de dan een passend antwoord op krijgen. Of niet. Ik vraag de verzamelde Frankrijkkenners hier in ieder geval af en toe even te gaan kijken of er in dit speciale infologje niet iemand met een rode driehoek langs de digitale autoroute staat.
Hierbij verklaar ik het Point Info voor geopend. Helder blijven mensen, helder blijven. Roger, Perrier voor de hele zaak!

112 reacties op “Chez Roger et Françoise – 1 oktober

 1. Ja Ronaldus, dat krijg je als je kinderen ouder zijn, die van mij zijn hier nog te klein voor, die mogen nog niet naar binnen. Die spelen alleen nog maar SIMS. Is eigenlijk een raar spel, want als man en vrouw zoenen wordt ‘ploeps’ een baby geboren. Probeer dan als moeder maar eens uit te leggen dat het volledig anders werkt 😕

 2. Wel ja, laat ik ook een bakje meedoen. Ik liep alweer een tijdje op HeF rond te struinen en kreeg daar wel een beetje dorst van.

 3. Het is rustig vanavond. Ik heb ook weinig te vertellen, moet ik heel eerlijk zeggen. Ik ga de jongste op bed leggen, die zit zowat in slaap te vallen op de bank…

 4. Wakker blijven!!! Dit is v.d. bijna de enige dag dat ik tijd heb om es lekker te o.h.en in het café!
  Roger heeft Françoise naar haar moeder gestuurd (ofzo, ze is er in ieder geval niet) en hij zit de hele tijd rare knipogen te geven. Kom op, waar blijven jullie? 🙁

 5. Hallo,
  Ik heb een maand gewerken in Den Haag en ik probier te lezen de message te vergeten niet de nederlandse. ja ik weet, ik schrijf zoals een spain koe !

 6. Sorry jongens, was even uit eten bij de concurrentie. De escargots van Roger zijn wel lekker, maar van de week zag ik hem van die grote rooie naakstslakken verzamelen achter op het plaatsje waar de oude mannen naar toe gaan als het toilet bezet is… en dan ga je toch denken…
  Welkom terug, Chantalje,
  Nou, volgens mij is je Nederlands al een stuk beter geworden hoor. Kom maar af en toe langs. Het is een beetje spreektaal hier, maar dat is makkelijker dan de krant, moet je maar denken. Ik las van de week de Nouvel Obs. Wat een aanstellers zijn die Franse journalisten, zeg. Doe normaal! Maar nee, het moet allemaal bloemrijk, anders is het niet goed. En al die afkortingen! Ik weet de helft van de rtijd niet waar ze het over hebben.

 7. @Chantal: ik schaam me dood! :(Ik had beloofd contact met je op te nemen en heb het zo druk gehad met van alles en nog wat, dat het me geheel is ontschoten. (in normaal Nederlands: ik ben het vergeten!) Het spijt mij zeer. Mail me, zodat we (op vrijdag of in het weekend en: de herfstvakantie komt eraan) wat kunne afspreken!

 8. @ronaldus, Ik heb de verfbommen in de zakken van mijn schapenduffel en mijn helmpje bij de hand, dus wie maakt me wat?
  @frank, wat ben je weer stil vanavond, is er wat?

 9. We gaan naar het huis van vrienden in de Cantal Auvergne. voordat wij ons nieuwe huis hadden, hadden zij gevraagd of wij op hen huis en have en eventuele overnachtingsgasten wilden passen…niet wetende dat wij zo snel al iets zouden vinden hebben we ja gezegd….nu het anders is vonden we niet dat we hen in de kou moesten laten staan en gaan nu anderhalve week echt vakantie houden….we gaav uiteraard via onze nieuwe huis en slapen daar voor de eerste keer…de volgende ochtend hebben wij een afspraak bij de CA, waar we al een rekening hebben lopen om verder voor de hypotheek te regelen…..vandaag de papieren voor het compromis de vente in huis…wordt dan wel heel echt…
  Proost

 10. Ik ben in het gelukkige bezit van adsl en daarom gebeurt het wel meer dat HenF aanstaat, maar dat ik gewoon naar de televisie zit te kijken…zo ook vanavond naar Donald Trump…had ik maar zoveel geld, dan stopte ik meteen en ging naar frankrijk…

 11. Ja Frank we zitten blijkbaar in hetzelfde schuitje (niet genoeg geld), maar wij zijn tenminste gelukkig, wij kunnen ons nog verheugen op een paar dagen naar ons huissie in frankrijk. Zou Trump dat ook hebben? Ik denk het niet!

 12. Een spannende tijd Frank, en het mooiste moment is als je je handtekening bij de notaris onder de definitieve koopakte hebt gezet, dan heb je aan één fles champagne niet genoeg.

 13. Frank, nu we toch onder elkaar zijn… waar ergens heb jij je huisje staan. We zitten in de buurt van Moulins Engilbert.

 14. @Aat: zo voelen wij het ook….foto’s van ons huissie .Wij zitten op 5 minuten van Moulins-Engilbert in Onlay…

 15. @frank: Mooi huis, daar hoef je niet veel meer aan te doen Frank. Ik moet nog een heleboel werk verzetten vorrdat het er zo uitziet.

 16. Heb in Nederland in mijn leven 5 woningen volledig gerestaureerd of verbouwd….had nu zoiets van …dit niet meer, nu is de periode van genieten en niet werken….onderhoud en kleine klussen zijn geen probleem…tenslotte ben ik nu 58..

 17. Zouden we een keer kunnen doen. Is weer eens wat anders dan Roger en Francoise. Alleen wij zijn er pas weer met kerst. Wij zitten trouwens in pannecot. een paar kilometer ten westen van moulins.

 18. Ferry zit ook bij M-E….misschien een HenF reunie?
  Ronald komt er ook langs als hij naar zijn huisje gaat…moet toch ergens overnachten….toch, ronald?

 19. De klus is groot, maar de zin ook, en dan valt het echt mee. We zitten iedere keer met smart te wachten op de tijden dat we weer door onze bazen worden losgelaten.

 20. Net even je site=fotoboek beken, leuk huis, maar wel moedig om zoveel te doen…..Nico is er indaad niets bij, maar die had zijn handjes dan ook elders 😀 :D… ik ben ook nog steeds aan mijn site bezig, maar op dit moment heb ik weinig tijd en ik ben weer overnieuw begonnen….miscchien dat ik ook meer alleen een fotboek moet maken, dan ben ik eerder klaar…waar heb jij de jouwe vandaan en is het ingewikkeld?….
  Ronald:mijn vraag was; ik heb bij .tk doorgelinkt naar mijn http://www.lebonton.info omdat ik die naam ook wil gebruiken, maar ik weet niet hoe ik hem weer los kan maken….

 21. Ik heb ook nog een hoop te doen hoor, ik heb net een grote schuur van damwandplaten achter het huis gezet, daken vernieuwd, en de volgende klus is het in de verf zetten van al het buitenwerk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *