Chez Roger et Françoise – 15 september


Middernacht. En zojuist een logje over het kerkhof geplaatst. Moet denken aan het liedje van Tom Waits, “Whistling past the graveyard”.
Is het jullie ook wel eens opgevallen hoe netjes die Fransen er bij liggen, eenmaal dood? Elk weekend komen de moedertjes van heinde en verre terug naar ons dorp om het graf van hun verscheiden dierbaren op te poetsen. Op een of andere manier toch ontroerend, en stukken mooier dan een urn.
Ik wil later ook onder zo’n mooie zware steen. En dan met een apestaartje in mijn epitaph. Finally @ rest.
Niet dat ik haast heb hoor, maar het lijkt me toch mooi, dat dan de tranen van je nabestaanden op het zwarte graniet druppelen…
Webloggen schijnt heel ongezond te zijn, hoor ik allerwegen. Wie verzint er nog een mooi grafschrift voor een helaas te vroeg overleden freelance copywriter? Zelf dacht ik aan zoiets:
Wéér de deadline gehaald.

67 reacties op “Chez Roger et Françoise – 15 september

 1. Jeemig, wat een grafstemming hier. Daar kan ik wel iets opwekkends voor gebruiken, dus doe maar een café, Roger.
  Mooi grafschrift, Krek. Zal nog eens even piekeren of ik iets mooiers weet, maar ik geef mezelf weinig kans. Ik weet voor mezelf nog niet eens mooi laatste woord, kun je nagaan. Wél heb ik de muziek voor mijn laatste feestje uitgezocht, ik weet alleen niet of ze in Frankrijk ook aan dat soort dingen doen.
  Mij lijkt het wel wat om in de VS begraven te worden, kun je echt helemaal uit je dak gaan voor wat betreft je kist, je graf, je dienst…… okee, het kost een paar dollar maar die zijn toch goedkoop vandaag de dag.
  Voor inspiratie: burialitems.com/index.htm en kijk vooral eens bij de fiberglass caskets!
  Voor de bescheidener wensen: http://www.pompes-funebres.com, maar toch nog keus genoeg. Veel pracht en glorie op die site vind je photos, porcelaines etc.!
  Roger, waar blijft die koffie nou?

 2. Epitafen:
  DE deadline voor eeuwig gehaald.
  Nu schrijft hij voor god, niet freelance.
  Hij leefde als god in Frankrijk, het werd tijd hem terug te roepen.
  Hij leefde krek god in Frankrijk (vlaams kerkhof)
  Er zijn er genoeg te bedenken, maar ik hoop dat er geen haast bij is ? Deadline over een jaar of 40 ?
  Moet kunnen. Je beroep is dan wel veeleisend, de omgeving is redelijk “onthaastend , nietwaar ?
  Heb je de realage test al eens gedaan ? Tip ! Te bereieken via Realage.com
  Zeer integere en goed gemaakte test, met prima advies.
  Alleen wanneer je de test hebt gedaan, krijg je wekelijks een leef- en voedingsadvies per e-mail. Kosteloos, maar ongewenst. Daarvoor kun je je eenvoudig afmelden.
  Echt doen ! Zou me niet verbazen als de “real age”van de Hef-community veel hoger ligt dan die in de lage landen.

 3. Mijn grafopschrift zou kunnen zijn ….. Heir ligt hij zijn laatste gat te vullen….
  Geeg me maar een koffie, want hier wordt ik somber van…..

 4. Heir=hier, geeg=geef…
  @John, in het verleden de test gedaan. Gelukkig was ik vier jaar jonger dan in werkelijkheid. Voelde me ook opeens weer jong….. meteen een open dak in mijn auto laten zetten (espace)…..jonge vent opeens….

 5. De dood is toch niet iets om somber van te worden? Het besef dat je niet het eeuwige leven hebt, doet je óók beseffen dat je de tijd die je toegemeten is goed moet gebruiken. Geniet, nu het nog kan! Weinig Calvinistisch, ik weet het, maar voor ons Francofielen toch wel een gedachte waar we aan kunnen wennen, lijkt me? Pluk de dag!
  Roger, Champagne voor iedereen!

 6. Jemig de pemig, wat is er alweer veel geschreven, ben ene half uur bezig geweest om alles te lezen….en alle linkjes op te zoeken en zo. pffffff doe me nu maar een petit café met een glas champagne.
  En nee mijn grafschrift weet ik nog niet, ik weet wel dat ik hier in Marigné-peuton begraven wil worden, schattig kerkhofje hebben ze hier (zoals er velen zijn in Frankrijk) en de muziek weet ik ook al: Pink Floyd en de Dijk. Mijn grafschrift ga ik eens over nadenken…..

 7. Je schijnt er trouwens niets van te merken, de dood bedoel ik. Toch wel een opwekkende gedachte. Eindelijk iets in het leven waar je geen last van hebt!!!.

 8. @Robert, ja maar als doodgaan nu ontzettend leuk is, mis je weer een leuke ervaring…dat is toch doodzonde….
  Die champagne smaakt me goed vandaag, Roger, schenk nog maar even bij……

 9. @Marjan, ik zei niet dat het leuk was, het maakt trouwens niets uit of het leuk is of niet, want je merkt er niets van. Nu ik erover nadenk wil ik er eigelijk niet meer over nadenken. Doe maar een Champagne, maar wel een hele fles. s.v.p.

 10. Ja, wij drinken ons nog eens het graf in:
  Grafschrift voor een docente Duits? und jetzt: eins, zwei, drei, saufen!!
  “Game over” vond ik ook altijd wel mooi, maar is inmiddels al wel cliché….
  @Marjan: dat je nu ook al aan de muziek hebt gedacht, mijn kinderen kijken mij altijd bevreemd aan, wanneer ik bij het horen van bep. muziek zeg: dat mag je op mijn begrafenis laten horen.
  Keuze wil nog wel eens veranderen, maar momenteel is het:
  The Cold Song van Purcell

 11. @Dineke, ja ik vind de goeie muziek op een begrafenis altijd erg belangrijk, bepaalt toch de hele sfeer van de ceremonie, en ja, mijn keuze wil ook nog wel eens veranderen, maar dat moet kunnen…

 12. Tsja, ik moet ook weer even gaan nadenken wat ik ga eten. een lekkere lap vlees met gegrilde tomaatjes ofzo. Van die sla gaan mijn voortanden steeds langer worden. Ik lijk Thea wel

 13. ja op dat kerkhof heb ik al heel wat kilometertjes gemaakt.
  Die van Montparnasse is ook interessant.
  shit, hoe heten die vleesjes nou,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *