Chez Roger et Françoise – 18 november


Klik logo voor smoelenboek.

Beetje stil in het café, gisteren. De bezoekscijfers van ons aller favoriete weblog logen er echter niet om. Vele duizenden bezoekers waren samen goed voor bijna 10.000 pageviews. En ook Hollandais en France deed het prima, met ruim 300 bezoekers.
Wellicht hebben jullie gemerkt dat de oudste logjes vanzelf in het archief verdwijnen. Niet voor niks heb ik het verhaaltje over Ter Steeg een eigen link gegeven (in de kolom links), zodat het makkelijk vindbaar blijft totdat Ter Steeg met tekst en uitleg komt.
Nou zat ik te denken… toch zonde dat sommige pareltjes van onderwerpen op HeF een beetje verloren raken in de grijze brij van het archief. Ik overweeg daarom om een soort Top10 te maken, met de tien leukste, nuttigste, grappigste of scherpste logjes ooit. Die krijgen dan een eigen pagina, van waaruit je rechtstreeks kunt klikken naar de fine fleur van de Hef-onderwerpen. Wie weet maakt dat argeloze bezoekers wel zó nieuwsgierig, dat ze verder gaan graven en al doende kennis maken met de cornucopia aan Frankrijkexpertise hier op HeF verzameld
De lijst met 10 logjes zullen we in overleg vaststellen. De volgorde en de uiteindelijke winnaar kunnen dan bepaald worden met behulp van de poll.
Heb jij een favoriet waarvan je vindt dat deze niet in de vergetelheid mag raken? Kandideer hem in de reacties hieronder. Vergeet niet ook de url van het desbetreffende onderwerp te melden, voorafgegaan door een duidelijke naam. Zo dus:
Bullerjan kachels: http://hollandais.web-log.nl/index.log?ID=1310462
Of vinden jullie het een stom idee?

59 reacties op “Chez Roger et Françoise – 18 november

  1. Mij alleen water, graag, met een klontje ijs. Ik probeer niet meer te drinken door de week. Alles in het kader van een meer ascetisch leven. Moet nog een logje bedenken voor ik een nieuw café open. Probeer twee café’s achter elkaar te vermijden. Di-zi-plin! FF B’tje surfen.

  2. Zo, net even gestemd. We staan nog steeds tweede. Ik begrijp trouwens die drie getallen die er achter staan niet helemaal. De laatste zal wel de gemiddelde waardering zijn (er zijn blijkbaar stemmers die lager dan een 10 geven, hoe kan dat nou?) maar die “in” en “uit” begrijp ik niet. Weet iemand dat.

  3. Zo, nieuw logje. Wie bewaart die heeft wat.
    ‘In’ is de hoeveelheid mensen die via Hef (of een andere site) binnen kwamen. ‘Uit’ is de hoeveelheid die van de toplist naar de desbetreffende site toe gingen. Zo zul je zien dat de makelaars meestal relatief weinig ‘in’ hebben, bovendien een lage gemiddelde waardering scoren (5 is al heel mooi), maar wel veel bezoekers krijgen die via de toplist komen. Mensen gebruiken de toplist dus écht op zoek naar een huis. Een hoge waardering krijgen informatieve sites, zoals Hurktoilet en ‘Leven met de Franse slag’ en de diverse esthetische sites, bijvoorbeeld die met vakantiefoto’s.

  4. goedenavond, Kom je terug uit Brussel, mag je zo’n beetje vanaf Breda niet meer harder dan 70 km…..
    De weg is versleten, de steentjes zijn glad, lees ik net dat natte steentjes opgeladen worden. Dit gaat helemaal nergens over…… Roger, een dubbele whisky.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *