Chez Roger et Françoise – 28 november


Klik logo voor smoelenboek.

Wegens een wat rommelig café gisteren maar even een nieuw voor de zondag.
Le repas de la cantine scolaire was een groot succes. Zo’n 160 mensen aan een ouderwetse potée met per persoon een glas kir vooraf, als hoofdgerecht een stoofpot met een groot stuk spek, aan paar stukken worst, kool, aardappel en wortel. Toe: een kaasplateau en een stuk appeltaart met koffie. Dit alles voor 12 euro. De voetbalclub was er ook, en die hebben een behoorlijke bijdrage geleverd aan de baromzet.
Al is het wat laat geworden, doe ik plichtsgetrouw toch even een bijdrage aan Hollandais en France.
Ik wil graag een nieuwe richtlijn introduceren. Ik heb niet altijd tijd en energie om de domme opmerkingen van ongewenste en hersendode gasten te wissen. Daarom wil ik alle verstandige bezoekers vragen om in de normale kolommen met geen woord meer te reageren op de aandachttrekkende reacties van url-spammers en zeurkousen, hoe irritant ook. Ze hebben – zo wijst de geschiedenis uit – onze hulp niet nodig om zich belachelijk te maken.
Mocht je ondanks deze richtlijn de onbedwingbare lust op voelen komen tóch iets onaardigs te zeggen, doe dat dan bij voorkeur in het Twistpunt. Het doelwit van je hoon weet jouw beledigingen ook daar heus wel te vinden.
En nu ga ik slapen, want straks om 10.30 uur moeten in de salles des fêtes de vloeren geweild, lege flessen opgeruimd en toiletten geschrobt worden. La vie en rose en France.

106 reacties op “Chez Roger et Françoise – 28 november

  1. @Krek (13:23) Een feest van herkenning! Altijd leuk om te horen hoe andere mensen de horeca -wanneer ga je nou eens een echte baan zoeken- ervaren…
    (even voor de duidelijkheid: de genoemde quote is niet van iemand hier afkomstig, maar hoor ik o-zo-vaak….)

  2. @René: ik vind het heel leuk om mensen te serveren, maar horeca is alleen leuk als je andere mensen kunt inhuren om de rotzooi op te ruimen.
    @Ferry: elk onderwerp ging over Prem. Laat dat maar aan Prem over. Maar ik heb wel weer gelachen. Het is bijna net zo leuk als Have I got news for you.
    @Jeanne: Freek is al lang niet leuk meer. En inmiddels aartsconservatief. Ik heb zijn boek De Brillekoker proberen te lezen. Nou, dat kan ík nog beter. Hij had een voorbeeld aan Koot moeten nemen. Op tijd stoppen me leuk (proberen te) zijn. Kees van Kooten is trouwens nog wél leuk als hij het wil zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *