Chez Roger et Françoise – 28 september


Ocherm, is het toch nog laat geworden in de discussie met Hans. En het vervelende is, hij laat zijn eigen beschuldigingen staan, maar wist vervolgens mijn uitleg. En toen hij naar bed ging, heeft hij mijn IP-ban weer ingesteld, zodat ik niks meer kan schrijven. Ook een manier om het laatste woord te krijgen. Ik ben bang dat Hans verloren is voor de beschaafde wereld.
Maar enfin, het leven gaat verder. Mensen, gezellig, Yinda is terug! Ze heeft de Sloeber-handschoen opgepakt en een nieuw hoofdstuk aan Dineke’s laatste inzending gebreid. Merci, Yiunda. Mooi geschreven ook.

120 reacties op “Chez Roger et Françoise – 28 september

 1. @Yo: Hans mailt mij ook wel eens privé, maar begint nu toch echt paranoïde trekjes te vertonen. Iedereen die het niet met hem eens is, behoort tot het ‘Krek.-kamp’. En dat terwijl je hier hooguit 3 keer wat hebt geroepen en we niet eens weten wie je precies bent!? Maar je bent van harte welkom hoor, hoor, Yo, hier in het bannelingenkamp van eenieder die bij FF als leproos behandeld wordt. En nu vertellen, alsjeblieft, Yo, wat heb jij in/met Frankrijk?
  @Betty: had je niet ene oproep kunnen zetten op HeF? Er zijn zát mensen die regelmatig heen en weer rijden. Die hadden voor een kleine vergoeding die jas wel ff mee willen nemen, wed ik. Of wilde je gewoon een excuus voor een weekendje Fr?

 2. Je hebt me weer door Krek. Op de terugweg hardstikke leuk hotelletje bij Langres gevonden waar de eigenaar gek was van Bryan Adam en de Stones. Prima weekend gehad en volgend jaar doen we het gewoon weer zo! 😉

 3. Ik kom regelmatig langs in dit cafe, sinds een paar dagen heb ik me bij WIE bekend gemaakt. Wij hebben een huis in de Perigord Noir, en vanaf volgend jaar gaan we daar perminent wonen. Maar ik zit liever in een hoekje aan de bar te luisteren en plaats af en toe een opmerking. FF zal ik ook nog regelmatig bezoeken al is het alleen maar omdat ik me dan weer heerlijk kan ergeren aan de kleinzieligheid van hans (oeps hoofdletter vergeten). Gr.Yo

 4. Prima, Yo, het is soms zelfs fijn dat niet iedereen meekletst, want je ziet af en toe door de bomen het bos niet meer. Zolang je consumeert, mag je zitten zo veel je wilt!

 5. Net ff op FF gekeken, wat een droevige zaak. Inderdaad zijn zelfs de ter zake doende opm van onze moderator gepoetst, maar niet de reacties daarop die dan totaal nergens op slaan (qui parle francais?)! Als dat de kwaliteit en het niveau van Hans is waar hij voor staat, dan haal ik m’n Hansworst wel bij een andere slager!

 6. Onze moderator? Onze moderator? Ik ben logger, geen moderator. We modereren elkaar hier. Wie beargumenteerde kritiek heeft, mag spuien. Wie scheldt of schreeuwt krijgt een tongzoen van Françoise.

 7. wat ik me afvroeg, zitten hier ook ondernemers die een eigen bedrijf hebben gestart (geen camping of BB ofzo) ?
  Ik zou het toch fijn vinden wat ideeen te wisselen en misschien eventueel wel een samenwerking om mij uiteindelijk te helpen.
  Misschien qua verzekeringen/belastingen e.d.

 8. Nu ik toch op mijn praatstoel zit. Marjan, ik bekijk regelmatig je site maar waar blijft die Update van je fotoalbum. En hoe vergaat het Edvin met zijn restaurant in de Dordogne. gr.Yo

 9. @Yo: Edvin is al een tijdje off-line.
  @Jo: als je wilt mail ik je het adres van een rasondernemer, die misschien wat voor je kan doen. Maar eh… is dat niet een beetje prematuur, want jouw vriend wil toch helemaal niet naar Frankrijk? Hoewel ze daar ook gewoon sportkantines hebben, natuurlijk. 😉

 10. Oja sorry. Nee maar ik bedoel, als je samenwoont met een hollander dan zal je toch wel wat oppikken op den duur, frans en nederlands zijn verschillend maar er zijn toch ook overeenkomsten. En Japans en Nederlands, dat is toch een wereld meer van verschil, qua taal dan.

 11. nou, hij zit op dit moment in een rotfase in zijn leven, mijn vriend, maar hij wil op zich wel.
  we hebben het erover gehad en als ik het in mijn eentje ga opzetten en hij blijft hier in nederland gewoon zijn baan aanhouden, kan het nog alle kanten op… het zal heel zwaar worden, maar mijn drang is te groot…
  ik zou gewoon graag alvast willen kijken of ik een ondernemingsplan op kan zetten om een reeel beeld te krijgen over mijn mogelijkheden en dat geeft mijn vriend ook een goed beeld zodat hij er nog beter over na kan denken.

 12. Aan wat voor onderneming denk je Jolanda? Maar waarom meteen ondernemen, is eerst in loondienst de kat uit de boom kijken geen minder rigoreuze oplossing?
  Als je goed frans spreekt moet je wel wat kunnen vinden.

 13. oke, ik zal het zeggen (er heel naief van uitgaande dat verder niemand het leest), ik wil een caravanstalling beginnen, er zijn genoeg nederlanders die daar behoefte aan hebben.
  Met een aantal extra services, zoals bijv. wasgoed wassen, caravan wassen, evt. wat boodschappen alvast kopen.
  Ik denk niet dat op het platteland echt werk voor mij te vinden is, ik ben niet echt heel erg superhandig, heb alleen kantoorervaring (wel veel contact met franstalige belgen)

 14. misschien ben ik ook wel heel naief bezig hoor, maar ik wil gewoon graag iets doen en ik kan verder nergens mijn verhaal kwijt.
  Laat dat adres van die rasondernemer maar even zitten idd, ik ga eerst maar eens realistisch worden en wachten tot ik echt de mogelijkheden heb om zoiets te realiseren.
  sorry dat ik jullie er mee lastig val…
  Roger, geef iedereen maar een rondje van me en geef mij maar een biertje ofzo ff van me af drinken 8)

 15. Een kennis van mij die altijd duizenden ideen heeft en dan wel eens een idee uitvoert om het dan weer los te laten voordat het een echt succes of flop wordt had ook dat idee, had al een plek uitgezocht etc, maar kwam erachter dat de meeste nlers hun sleurhut liever terugsleuren.
  Aangezien ik zelf op een camping heb gewerkt weet ik dat er veel caravans op campings in de stalling achtergelaten worden, en dat er verder al veel stallingen zijn, vooral hier in z-frankrijk. Overdekt of open. Maar ik geloof niet dat ze service bieden. Ik denk dat mijn kennis dus verkeerde info had, en misschien is het een gat in de markt want er zijn veel gefortuneerde caravanbezitters die bij de camping zweren en kwaliteit op prijs stellen.
  Zag op het gisteren mij geadviseerde immoweb een schuur van 250m2 voor weinig geld, wel nieuw dak nodig. Lijkt ideaal als caravanopslag, weet alleen niet waar in fr.
  Je hoeft als je aan fr denkt niet aan het platteland te denken. Denk aan Sofia Antipolis, Cannes, Nice, Marseille, Lyon(anwb-centrum), Toulouse etc.

 16. ik heb al bekeken dat ik minstens een ruimte van 500 m2 wil, in 1 of meerdere schuren.
  En ALS (lees goed: ALS) het ooit doorgaat, wil ik juist wat dichter bij Parijs zitten, mensen vinden vooral het eerste stuk tot na parijs erg vervelend…
  Ik ben wel heel blij met het meedenken.

 17. Of je van een caravanstalling kan leven? Eerlijk gezegd zag ik die 2e-hands kampeerspullentent meer zitten. Al moet je dan wel zakelijk zijn. Goedkoop inkopen, duur verkopen, van die dingen. Ik zou het niet kunnen.
  @Erik: als je als Française in Frankrijk woont en je vriend spreekt vloeiend Frans en je gaat verder niet met Nederlanders om, waarom zou je dan Nederlands oppikken? Het ligt erg aan de omstandigheden. Waren wij naar Japan verhuisd en had ik tussen de Japanners moeten leven, dan sprak ik het nu zonder twijfel vloeiend. Maar omdat we naar Frankrijk vertrokken, heeft mijn vrouw Frans moeten leren. Met alle plezier, trouwens. Ze heeft drie jaar enorm fanatiek geleerd en geoefend, ook met de hulp van dorpsgenoten, en ze spreekt het nu bijna accentloos (net als Nederlands trouwens, maar daar had ze ook 15 jaar voor). Het Japans van de kinderen is er met al die verhuizings- en talenhektiek helaas wat bij ingeschoten. Ze verstaan het een beetje, maar daar blijft het bij.

 18. @ Krek, grappig, ik zag juist meer toekomst in die caravanstalling… maar dat met die tenten ga ik ook nog doen, alleen begin ik dat als een soort hobby, ik ben nu bezig met het ontwikkelen van een website en wie weet groeit dat uit tot iets groters, dat zou een mooi begin zijn.

 19. Volgens mij is het geen goed idee. Of mensen laten de caravan op hun vaste camping staan, óf ze nemen hem mee terug, zodat ze ‘m lekker dicht bij huis hebben staan. Je gaat niet eerst 600km met dat ding rijden om hem ergens bij Parijs alsnog af te haken, op een plek ver van huis.

 20. nou ja, ik ga iig eerst onderzoek doen naar het animo daarvoor. Via een ander forum ben ik een beetje aan het peilen of er mensen geinteresseerd zou zijn en er waren toch wel positieve reacties.
  En het zouden er uiteindelijk maar een stuk of 30 moeten zijn op een heel leger aan nederlandse toeristen waarmee ik redelijk rond zou kunnen komen…

 21. @Jolanda, je valt ons niet lastig, het is toch prettig om dat soort dingen met iemand te bespreken…In ieder geval. Zou zoiets rendabel zijn. Hoeveel brengt 1 caravan en hoeveel kosten heb je, hoeveel caravan’s heb je dan nodig om een beetje behoorlijk inkomen te hebben. En wat dacht je van campers. Mensen die hun camper bij stallen, dan kunnen ze in ieder geval tot na parijs lekker doortuffen. Of ga eens praten met iemand de campers/caravans verhuurt. Dat je regelt dat ze die dingen bij jou op kunnen halen, misschien is er een markt voor. Ik zit ook zomaar te brainstormen, eigenlijk alleen maar om je te laten weten dat je ons niet lastig valt.
  @Yo, Tja het ligt allemaal een beetje stil, eerst geldgebrek en nu tijd gebrek. Manlief heeft een andere baan en is nu meer weg dan thuis, ik ben nu meer met afwerking bezig en maak niet zoveel foto’s. EN er zijn dus ook geen grote veranderingen. Zodra er weer iets gebeurt zal ik manlief opdracht geven om te site weer bij te werken.

 22. dank je marjan, stelt me toch wel gerust 🙂
  ja, misschien is zoiets ook wel mogelijk… het hangt natuurlijk ook af van hoe duur zo’n schuur of stuk grond met schuur is.
  Als dat eenmaal snel afbetaald is.
  Campers zou ook inderdaad wel een mogelijkheid zijn en verhuurders ook inderdaad.

 23. Een met Marjan, Jolanda, het is interessant zo eens te filosoferen over de mogelijkheden. Ik probeer me in te denken wat je maandleijks aan inkomen nodig hebt. Vraag je mensen ook hoeveel ze er voor over zouden hebben om hun caravan bij jou achter te laten? 100 euro per stuk? Dat is dan maar 3000 euro per jaar. Eén euro per dag? Keer 30 caravans? Tja, dan begint het in de buurt van een (laag) inkomen te komen. En je houdt natuurlijk buiten het seizoen geld over om wat anders te doen. Je zou er natuurlijk ook een camping bij kunnen maken. Maar dan ga je al meteen allerlei regelgeving in duiken en dat schijnt niet makkelijk te zijn.

 24. En je zal met je prijs wel onder de NL prijzen moeten gaan zitten, anders is het niet interessant, mensen zitten graag in de buurt van hun spullen.
  Maar zijn engelsen ook geen leuke markt. Voor hun scheelt het helemaal een boel om niet met de caravan het Kanaal over of onder door te moeten gaan. Misschien is dat nog wel lucratiever.

 25. krek, ik dacht ook op een gegeven moment, na wat gespaard te hebben ook iets van een kleine BB er bij te kunnen nemen, voor als mensen eerst rustig willen bijkomen en overnachten en de volgende dag weer verder of komt daar ook heel veel regelgeving bij?
  ik weet dat je in nederland voor een overdekte stalling in Friesland zo’n 150 euro per jaar betaalt en dat is dan goedkoop, dus als ik daar net iets onder ga zitten met wat extra services voor een kleine meerprijs (lees zo’n 25 euro om de caravan te wassen o.i.d.), dan moet het voor een aantal mensen toch interessant klinken.
  Zeker omdat ik ook nederlander ben, dat komt misschien toch iets betrouwbaarder over dan een fransman waar je je caravan zet.

 26. Ja, moet zeker kunnen. Ligt er een beetje aan waar. Maar je moet ook nog wonen, natuurlijk. Camping tot 8 plaatsen geloof ik, maar wellicht dat Wim Bavalaar hier meer over heeft.

 27. @Jolanda: De camping waar ik werkte sloeg de caravans op a raison ongeveer 1 euro per dag zonder btw. Ze kwamen dan open en bloot te staan op een grasveldje waar het gras welig tierde. Natuurlijk lieten we ze zien dat ze op een betonplaatsje kwamen te staan, waar er ook wel een paar kwamen maar de meeste niet… en de mensen lieten hun caravan zo achter en zagen hem pas terug… klaar voor vertrek!

 28. Kweenie, Marjan, bugje? Ze stonden er wel op, want ik kon ze aanklikken, maar ze waren onzichtbaar en je kon de tekst ook niet selecteren. Zou het komen doordat ik Ingrid heb toegevoegd? Tóch black magic? Je gaat de vreemdste dingen denken, tegenwoordig.
  Maar enfin, ik heb aan wat knopjes gedraaid en een paar dingetjes veranderd en nu doen ze het weer.

 29. Ben ik er weer alleen. Kan ik beter een boek gaan lezen (Solea, Jean-Claude Izzo, serie noir, Gallimard, detective in Marseille). Is er weleens iemand die een frans boek leest? Ervaringen?

 30. @Ferry: Hollandais-en-France.nl bedoel je? Wie ‘m wil mag ‘m hebben. Ik heb een betere gevonden én gereserveerd. Het maakt overigens ook niet zo uit wat de url is, want bijna niemand tikt meer sitenamen in. Het is allemaal klikwerk, of de eerste letters intikken en je browser de rest laten doen. Al reserveer je drfs4ew.nl, dan nog kun je er makkelijk een bannertje met Hollandais en France boven hangen. Klikt net zo makkelijk. Toch?
  Hoe dan ook, voorlopig blijven we hier even fijn hangen bij onze gratis web-log-host. Het gaat best lekker zo en ik heb geen tijd om ook nog eens te gaan herconfigureren en verhuizen.

 31. Hallo. Best vermoeiend, na een lange werkdag zo alles evens vliegensvlug doornemen. Eén ding staat voor mij als een paal boven water: Hans van FF is een EI (=snot met een schaaltje); een beetje commentaar geven midden in de nacht met een niet valide email-adres…Die man verdient geen serieuze reactie, die heeft zichzelf al onbekwaam verklaard.
  Ben blij dat Sloeber weer een nieuw leven wordt ingeblazen, maar ik vind het wel een ingewikkelde wending zo.
  En hoe zit het met Yinda? Kom je nog es buurten in het café?
  @Krek: Wie zijn toch die Willem en Monique waar je het steds over hebt?
  En: een tongzoen van Françoise…gatver….

 32. Kijk, Sloeber is al weer terug in het cafe!
  Een goede truc om franse boeken te lezen en ze toch te begrijpen is de vertaling: Solea, Jean-Claude Izzo, De geus uitgeverij, Breda, Nederland.

 33. Zo lieve mensen….even een koffie en dan ga ik maar weer eens aan de website verder….ik hoop nu dat hij deze week te zien is ,want ik schaam me dood voor jullie…wel een huis ,maar geen website….de verkoper had het huis op een verhuursite staan… houses4holiday , is iemand daar mee bekend…schijnt een nieuwe site te zijn….zal je zijn dat het straks nog eerder verhuurd is dan dat ik er in zit….
  Volgende week gaan we er voor de eerste keer slapen…of had ik dat al verteld…
  @Dineke…heb nog getoeterd…..was wel een stoffige zondag, maar wel leuk en emotioneel….
  Ik hoop

 34. Ik was kapot zondag, heb je getoeter niet gehoord. Van 11 tot na 5-en geroeid op de kaag in een wherry met windkracht 6/7! Op de open stukken geen sinecure!
  @Krek: kennelijk ben ik ook gebanned op FF. Heb besloten vanaf nu ook maar helemaal niet meer te gaan kijken. Erger ik me ook niet aan het infantiele gepriegel van Hans c.s. Wat een losers.

 35. Heb net ff naar die site gekeken die je gaf. Is niet veel info te vinden, helemaal niks eigenlijk… 🙁 Wat is het ultieme doel van zoiets? Volgens mij worden aspirant-huurders er niet warm van! (ik zeker niet, met alle respect)

 36. Ben ook van het FF afgegooid…mijn reakties werden niet eens meer geplaatst…..Ik begin er ook maar niet mmer aan….als je het FF ziet dat zie je dat er steeds minder reakties zijn en dat de onderwerpen steeds softer worden….ik zie hier steeds meer incontinente bezoekers komen en ook meer die gewoon hun naam durven te zeggen….ik denk als ik zo de bovenstaande verhalen lees dat we op deze informele manier ook veel informatie kunnen geven en ontvangen….en degene die ons zou weigeren wordt een nacht met Francoise opgesloten in de cave….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *