Chez Roger et Françoise – woensdag 10 november


Klik logo voor smoelenboek.

Er zijn een paar uitdrukkingen rechtstreeks uit het Frans in de Nederlandse taal opgenomen. Sinds de cafédiscussie gisterenavond herinner ik me vooral “Partir, c’est mourir un peu.” Door mij steevast aangevuld met: “Mourir, c’est partir beaucoup.” Andere uitdrukkingen zijn het in mijn vak toepasselijke “Le plaisir de se voir imprimé” en “Bien étonné de se trouver ensemble”.
Zonder al te sentimenteel te worden, mag ik nogmaals mijn tevredenheid uitspreken dat het lot heeft besloten al deze bijzondere stamgasten, frequente bezoekers en loggers op een digitaal hoopje te vegen, hier bij Chez Roger et Françoise? Vandaag zijn alle non-alcoholische dranken gratis.
Bovendien hoop ik vandaag ten minste twee nieuwe stamgasten aan het smoelenboek toe te mogen voegen. Kom op dames, jullie weten op wie ik doel. Het ijs is gebroken. Jullie horen er gewoon bij. Een korte introductie en een representatieve foto (hoeft geen autoportrait te zijn) zijn welkom op mijn persoonlijke e-mailadres.
Prettige dag allemaal!

205 reacties op “Chez Roger et Françoise – woensdag 10 november

  1. Zinnighede telle op de ellefde van de ellefde?
    Nog effe en Soeber sleept ook met z’n poot.
    Nietwaar? Schrijftalent roells…
    Alors, ecrivez, messieurs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *