Chez Roger et Françoise – woensdag 10 november


Klik logo voor smoelenboek.

Er zijn een paar uitdrukkingen rechtstreeks uit het Frans in de Nederlandse taal opgenomen. Sinds de cafédiscussie gisterenavond herinner ik me vooral “Partir, c’est mourir un peu.” Door mij steevast aangevuld met: “Mourir, c’est partir beaucoup.” Andere uitdrukkingen zijn het in mijn vak toepasselijke “Le plaisir de se voir imprimé” en “Bien étonné de se trouver ensemble”.
Zonder al te sentimenteel te worden, mag ik nogmaals mijn tevredenheid uitspreken dat het lot heeft besloten al deze bijzondere stamgasten, frequente bezoekers en loggers op een digitaal hoopje te vegen, hier bij Chez Roger et Françoise? Vandaag zijn alle non-alcoholische dranken gratis.
Bovendien hoop ik vandaag ten minste twee nieuwe stamgasten aan het smoelenboek toe te mogen voegen. Kom op dames, jullie weten op wie ik doel. Het ijs is gebroken. Jullie horen er gewoon bij. Een korte introductie en een representatieve foto (hoeft geen autoportrait te zijn) zijn welkom op mijn persoonlijke e-mailadres.
Prettige dag allemaal!

205 reacties op “Chez Roger et Françoise – woensdag 10 november

 1. Het regent, er is een koranschool afgefikt en in Den Haag is de pleuris uitgebroken: een ontploffing en een minister op omvallen. Leve Nederland!
  Enfin. Onder het genot van een kopje thee, Roger, kan ik melden dat ijs en weder dienende man, 2 honden en ik aanwezig zullen zijn op de jubel. Het kan zijn (hoop, hoop) dat we tegen die tijd midden in de verhuizing zitten en dat het niet kan, maar anders zijn wij er. Ben benieuwd hoe de Morvan er uit ziet!

 2. Ik heb trouwens bij wijze van proef mijn emailadres veranderd. Sinds toetreding tot HeF en het Frankrijkforum heb ik wel erg veel loterijen gewonnen danwel uiterst lucratieve aanbiedingen gekregen van Afrikaanse staathoofden gekregen en ik wil eens even testen waar dat vandaan komt.

 3. @Hanneke, dat komt hier vandaan. Het email adres wat ik hier gebruikt krijgt dagelijks van dat soort mail binnen. Een ander adres bij dezelfde provider niet.

 4. Hanneke,
  als je e-mail adres eenmaal gekaapt is, blijf je voor eeuwig ongewenste post ontvangen. Je komt er nooit meer van af,
  het is net als met een huis in Lelystad.
  Ander adres nemen is het enige alternatief.
  Overigens, dat geldt niet alleen voor e-mail. Toen ik me vele jaren gelden aboneerde op het Amerikaanse blad Time, maakte ik daarbij een kleine schrijffout in mijn naam. Ik wilde het formulier niet verknoeien en liet het maar zo.
  Over de jaren heb ik een ongelooflijke verzameling aan ongewenste post gekregen met exact die spelfout. Je kunt zo mooi zien hoe de adressen over de hele wereld verhandeld worden. Verontrustend, en het is alleen nog maar erger geworden.
  Dat van die afrikaanse weduwen is overigens wel grappig. Laatst kreeg ik weer zo’n mail. Die begon te stellen dat er veel spam was en vele oplichtersactiviteiten, maar dit bericht was echt. Hoe verzinnen ze het.

 5. Het is inderdaad heel goed mogelijk dat je mailadres spam verzamelt als je hier staat. Elk postje hier is een publicatie van je adres op het web. Er zijn e-mailoogstmachines bezig die te verzamelen voor de verkoop. Je zou ook gewoon je apestaartje kunnen weglaten of iets schrijven als ‘gregorkrekpuntnl’, dan begrijpt iedereen wat je bedoelt en lopen de robots je voorbij.
  Die staatshoofden en antispam-software (sic!) aanbieders storen mij niet zo. Het zijn kleine mailtjes en Entourage haalt vanzelf mijn mail op terwijl ik doorwerk. Maar van de week deed ik het een keer handmatig en kreeg ik een mailtje van 250kb van een chinese sleutelhangerfabriek! Zit je met je vingers te trommelen als gevolg van spam!

 6. bij mij doet MailWasherPro erg goed z’n werk. kan adressen maar ook hele domeinnamen blacklisten

 7. @RobertS: bevalt mij prima. Al zeggen vrienden die er verstand van hebben dat je beter Eudora (gratis) kunt gebruiken, omdat je dan de mail op de mailserver kunt bekijken en eventueel deleten. Nooit meer spam downloaden. Ben nu alleen aan Entourage gewend.
  Ja, het hele pakket. Word heeft ook een goede Franse spelling checker, trouwens. Heb ik veel lol van.

 8. Goedemorgen allemaal, koffie graag. pfff dan is de hel in Den Haag losgebroken… hier is het ook niet mis. Zoonlief moet vandaag naar de orthodontist om een beugel te laten aanmeten en hij is een beetje zenuwachtig. Nu hebben we geluk dat de zon schijnt anders had ik gedacht dat ik in Den Haag zat vandaag.
  @Dineke, griepje? Beterschap dan, neem een lekkere grog van me, ben je zo weer opgeknapt…

 9. Morgen, Marjan! Nee: moemoemoe. Heb vannacht heel slecht geslapen en stond verschrikkelijk duizelig op. Geloof me: da’s geen goede basis voor een stevige lesdag.

 10. Volgens mij kijk je scheel van moeheid, Dineke 😉
  Ik snap er niks van, ik ben er regelmatig 2 keer….. beetje schizofreen misschien…

 11. Misschien. Ik kijk in ieder geval tussendoor met een half oog naar TV West. Wat een toestand: een hele wijk afgezet, er komt geen kip meer in of uit. Massa’s agenten in kogelvrije vesten, luchtruim afgelsoten, gegooi met granaten.
  Ik heb het al eerder geroepen: IK WIL HIER WEG!!!

 12. Zo en dan ga ik nu Jasper opzoeken, ik heb hem net naar buiten geschopt, dan kunnen we gaan…. ben benieuwd…

 13. De 1e x bij de ortho valt wel mee. Worden toch alleen foto’s gemaakt en de maat genomen? Of is dat al gebeurd?

 14. @Krek, zit ook aan het pakket te denken, inclusief Virtual PC voor de mac. Kan je de oude Windows applicaties ook nog gebruiken. Daar heb ik er helaas een hoop van. Zit nu weer te werken op een Xp laptop maar dat is absoluut geen plezier. Als je hem nodig hebt doet ie het niet. Ach, luxe problemen.
  Ik lees trouwens dat Arafat vandaag officieel doodgaat. Wat een wonderbare werled leven wij toch in.

 15. Goeiemorgen allemaal,
  Dineke beterschap, neem een mooi boek en onder het dekbed.

 16. Goedemorgen (bijna alweer middag)
  wat een nieuws weer he, in Den Haag!!
  Ik moest naar de dokter om 9 uur en dus was ik rond half 11 pas op mijn werk. Lekker kort dagje dus 🙂
  Enneh… dat ik zoveel drink… het is dat het een virtueel cafe is hoor !! hahaha
  Laat ik maar een kopje thee nemen, want je weet het, er wordt altijd snel gepraat 😉

 17. Dank je, maar nogmaal: ik ben niet ziek, alleen hondsmoe.
  Maar het is er wel de dag naar om onder het dekbed te kruipen: de belegering houdt nog steeds aan en het miezert. Brrr.

 18. Getver, het hoost hier. Ik ga zomaar een uiltje knappen, denk ik. Mijn zoon wil het e.e.a. upgraden, dus gaat de pc uit voor een uurtje of twee straks.
  Overigens (triviale mededeling): ik vind dat de site van onze “makerlaar” ter S. wel verdacht pijlsnel stijgt in de toplist. Nog iets gehoord, Krek?

 19. Ik ben trouwens toch erg nieuwsgierig wie van jullie kinderen meenemen naar de pyamaparty 😉 en hoe oud zijn jullie kinderen?

 20. Roger, Heb je ook een kopje soep?
  @Marjan: op doek. Sinds kort schilder ik. Heb vroeger wel getekend met potlood/pen. Maar schilderen lukte nooit. Kon letterlijk de afstand naar het papier niet overbruggen. Nu in 1x wel. Zal de midlife wel zijn.

 21. nou jeanne, een kopje soep klinkt inderdaad lekker. Een lekkere kop kippesoep (hebben ze dat in Frankrijk?)

 22. En nu is er een bommelding op de Noordwal en is het hele Noordeinde afgezet.
  Mijn kinderen zijn 18, 16 en 14. Dus niet eens allemaal kind meer. enk dat alleen de jongste meegaat, misschien de middelste

 23. ach, de oudste kan ook gewoon mee hoor, zeg maar dat wij 24 en 25 zijn… hahaha

 24. ik ben altijd een inconnu even by the way (op mijn werk iig) omdat ik mijn cookies eens in de zoveel tijd wis. Dat jullie dat even weten…

 25. @Alle hagenaars Vreselijk wat er nu weer gebeurd maar ook wel weer grappig dat zo’n echte hagenees met zn neef (die blijkbaar wel in die wijk zit) belt en de journalisten van nieuws voorziet. Ik durf bijna te wedden dat die neef gewoon ergens in een sjawarmatent zit of zo.

 26. er gaan geen zwarte katten mee, die laten we lekker thuis…
  Als die er eenmaal geweest zijn, willen ze echt niet meer terug naar dat appartementje op 12 hoog middenin een stad! 🙂

 27. @Dineke, ja het is de eerste keer geweest dus het viel reuze mee. We moeten nu foto’s gaan laten maken en de volgende keer moet ie dan bijten. Maar kinderen op school hadden gezegd dat het heel eng was en dat die orthodontist een lul was en zo, maar het viel allemaal reuze mee… Maar hij moet w.s. wel een binnen- en een buitenbeugel…
  @Jolanda, die van ons zijn dan 11, 9 en 4….

 28. ach, gelukkig is zo’n beugel alleen maar goed,als ze dan op een leeftijd zijn dat uiterlijk ECHT een rol gaat spelen, zitten de tanden helemaal perfect 😉
  Volgens mij wordt het een heel gezellig weekend!! Heb er echt zin an…

 29. Ja, en hij heeft het echt nodig, hij heeft echt heel erge hazentanden, zelfs zo dat hij er verkeerd van gaat ademen, dus het is echt wel nodig.

 30. dat is niet zo goed idd, heeft ie ook last van hyperventilatie of duizeligheid? Of wordt het hiermee juist voorkomen op latere leeftijd?

 31. mijn 2 oudsten hebben allebei een zg. ‘spin’ gehad. De 2 achterste kiezen van beide zijden worden door een metalen plaatje verbonden, hierin zit ahw een asje met gaatjes. Elke dag moest ik dan met een speciaal haakje dat ding een slag draaien. Hun kaak werd daardoor opgerekt. Uiteindelijk was er zoveel ruimte tussen hun voortanden dat het was alsof ze een tand misten. Emma had twee snijtanden die voor haar tanden langsgroeiden. Ze staan er nu mooi tussen. Ze hebben idd wel wat af moeten lijden.

 32. Nee, hij heeft gelukkig nog geen last van hyperventilatie of duizeligheid, maar je hoort het aan zijn ademhaling, het klink gewoon raar.
  Zoiets zal jasper ook wel krijgen want het schijnt te komen omdat zijn achterste kiezen heel erg naar binnengroeien en daardoor gaan zijn tanden naar voren staan.

 33. En nu is het tijd om voor taxi te gaan spelen, ik moet een vriendinnetje van Maaike op gaan halen, want hun auto staat bij de garage vandaag….

 34. vraagje aan de mensen in Frankrijk, waar verdienen jullie je geld mee om het huis te bekostigen? Of zijn er ook die het alleen als vakantiehuis hebben?
  Ik kan het niet altijd opmaken uit het Smoelenboek, vandaar dat ik het even vraag :0

 35. @Jolanda: kijk maar op mijn site.
  @Dineke: van makerlaar Ter Steeg niks gehoord. Haar site staat ook nog steeds vol plagiaat. Dat is ook een manier om om te gaan met beschuldigingen. Negeren.

 36. @ Coco, ik baal er ook enorm van dat mijn vriend (en de persoon met wie ik hoop heel oud te gaan worden) een echte oerhollander is 🙂

 37. @John: ik heb twee huizen in Lelystad achter me gelaten, dus daar kun je echt van af komen. (toegegeven, waren wel huurhuizen).

 38. Wij hebben in een zeer gunstige tijd ons huidige huis gekocht. Zowat op mijn knieen moeten liggen bij de bank. Ons tweede huisje is bijna geheel met de overwaarde van het Nederlandse huis gekocht. Ook hebben we allebij een goeie baan. Dat helpt natuurlijk ook. Dat soort dingen bouw je op met de jaren. Vroeger hadden we geen rooie cent.

 39. wij moeten eerst nog een huis hebben die we kunnen verkopen voor een goeie prijs. Wij hebben nu een appartementje (vorig jaar gekocht) en die zal niet veel meer waar worden.
  We hopen binnen 2 of 3 jaar een nieuwbouwwoning te kunnen kopen, die stijgen natuurlijk altijd redelijk qua prijs, dus daar hoop ik de winst uit te kunnen halen.
  En verder zien we het wel weer.
  Van het weer wordt ik nu ook niet echt vrolijk, Roger, mag ik maar weer een pastis as usual 🙂

 40. Geldt ook voor ons. Wij zijn ook met een tweedehands zwart-wit t.v. begonnen.
  Ook goedkoop huis gekocht, zelf verbouwd, nooit verhuisd, niet gescheiden… dan bouw je vanzelf wat op.
  Allerbei werken, ook tijden lang in deeltijd i.v.m. kinderen.
  Voor ons is het een investering. Niet in aandelen, maar in “onroerend goed”, waar je als rente gelijk lol aan beleeft.

 41. Reken niet te veel op de overwaarde van je huis, wij hebben met verlies moeten verkopen omdat het al een jaar leegstond… Het huis hier hebben we kunnen kopen door een erfenis….
  Jorgen werkt gewoon en is in dienst van een franse vestiging van een amerikaans bedrijf.

 42. @Jeanne, wij hadden niet eens tv. Ook geen gordijnen trouwens. Wat zullen de buren zich hebben vermaakt.

 43. Dat was nog in de tijd van rieten matten op de grond (waar de vlooien van de kat in gingen zitten), je hele huis vol planten, een leefkuil…En slapen in een grootmoederstwijfelaar die op bierkratjes stond omdat we er doorheen waren gegaan.
  Mooie tijden waren dat!

 44. leuk om te lezen.
  Ik heb het er ook wel eens met mijn ouders over, die beginnen dan ook gelijk over toen ze zo oud als ons waren en gingen samenwonen (eerst getrouwd natuurlijk, 30 jaar geleden) zij ook niets hadden, geen geld om leuke dingen te doen, op vakantie te gaan, etc.
  @ Coco, ik heb trouwens wel mezelf voorgenomen (en Bas al verteld) mocht het toch ooit over gaan tussen Bas en mij, ik gelijk vertrek naar Frankrijk en daar de man van mijn dromen te gaan zoeken 😉

 45. Wij gingen altijd wel op vakantie – met een tentje of in een heel goedkoop hotel.
  Zijn een keer met vrienden in 1 auto naar Spanje gereden. De vrouwen beiden met zo’n gepermanent henna-hoofd, de mannen fink bebaard, alle 4 roken in de auto – je snapt niet dat we nog wat hebben kunnen zien, het zag helemaal blauw!

 46. Toen was ik begin20, dus dat is zo’n 25 jaar geleden.
  Ben overigens al lang geleden gestopt met roken!
  En het gepermanente henna-hoofd is weg, de baard is gebleven.

 47. En o ja: in navolging van Krek en Jolanda heb ik mijn email ook maar aangepast (steeds). De diehards kennen ‘m intussen toch wel.

 48. inderdaad, als je later op de avond nog honger hebt, hoef je niet op te staan en naar de keuken te lopen…
  hmm, misschien wil Bas zijn baard wel laten staan voor mij hahaha

 49. ze staan trouwens op het punt om de woning binnen te gaan he, in Den Haag. jammer dat ik niet in de auto zit ofzo, ik kan hier niet alle radiozenders ontvangen.
  Wel spannend allemaal, toch erg dichtbij, vind je ook niet Dineke? Leidschendam en Delft liggen toch ook redelijk dichtbij Den Haag. Nederland is maar een klein landje…

 50. ’t Mag wel wat minder spannend, hoor Jolanda. Er schijnen nu tanks onderweg te zijn naar het Laakkwartier.

 51. ja, en de scherpschutters staan al klaar.
  Op nu.nl zeggen ze dat ze verwachten dat de hele woning vol ligt met explosieven. Die tanks zijn natuurlijk voor de zekerheid, gezien ze vannacht ook een granaat naar buiten gooiden…

 52. Lees ook zo iets. Van mij hoeft dit niet. Mijn vrouw blijft er redelijk koel onder. Wat wil je. Een Ierse geboren en getogen in Belfast. Woonde in die straat tussen de katholieke en protestante wijk. Als klein meisje je huis uit vluchten als het in de fik staat. Wij Nederlanders hebben iets van, “dat gebeurt hier niet”, mis dus.

 53. ik moet zeggen dat ik wel een klein beetje een sensatiezoeker ben… we hebben ook een scanner thuis die ik altijd aan heb staan als ik op bed lig…

 54. Gezellige boel daar, in de kikkerlandje. Wat die Balkenende al niet organiseert om het aanzien van Nederland op internationaal terrein te vergroten. Eerst Arrafatje spelen door heel lang in het ziekenhuis te gaan liggen (maar niet doorzetten) en nu hebben we dus ook echte terroristen en tanks. Halleluja, kameraden!

 55. en wat voor terrorristen, allemaal op weg naar de 72 maagden waarschijnlijk. Hebben jullie het?/de? cartoon gezien, gister in de Volkskrant? Hij was leuk, op het randje.

 56. tuurlijk slaap ik 🙂
  vind het vooral interessant om te horen hoe ze onderling te werk gaan en ik blijf graag op de hoogte van wat er om me heen gebeurt.

 57. nou, ik ga onderweg naar huis. Kijken of ik onderweg nog wat tanks tegenkom hahaha en thuis snel de scanner aan, je weet maar nooit.
  prettige avond iedereen, en niet teveel schrijven hier, anders moet ik zoveel bijlezen

 58. @Jolanda: wij hebben ons huis gekocht van de erfenis van mijn ouders; eigenlijk was het te duur voor ons, maar de vorige eigenaar verhuurde het als hij er niet was en daarmee kan dan de hypotheek (helft) afgelost worden. Thuis heb ik gewoon een baan, dus er kan wel wat bij…
  Van mijn moeder heb ik ook een scanner meegenomen; zij deed voordat ze dement werd niets liever dan de hele nacht naar het korps Haaglanden luisteren en belde ons dean ’s ochtends vroeg op om te vertellen wat er die nacht weer gebeurt was…ik heb hem nu thuis, maar weet helemaal niet hoe zo’n ding werkt en of hij het ook in Breda doet…

 59. Wat een openbaringen vandaag. letten we ff op dat de belastingdienst niet meegluurt????
  ik heb nog steeds geen rooie cent
  maar spùllen!!!!

 60. Nou, ga eens op huis aan. Eerst even langs de AH voor een borrel. Na vandaag is die wel nodig.

 61. De belasting mag van mij gerust meelezen, schandalig hoeveel belasting moet betalen over geld dat van je ouders is geweest en waar al gewoon belasting over betaald is, dan krijgen je het als kind en gaat er nog eens een bak belasting af. Ik vind het schandalig, profiteren van de dood van de burger…
  Zo en dan ga ik nu eens even kijken wat er in mijn geboortestad allemaal gebeurd.

 62. Ja Marjan,
  het is een onrechtvaardige wereld.
  Willem Alexander hoeft geen cent te betalen over wat hij van zijn moeder krijgt, en inkomsten- of vermogensbelasting, daar hebben de oranjes helemaal nog nooit van gehoord.
  Ach, hij doet er ook wat voor. Nederland staat in brand, en blijkens krantenberichten houdt hij zich momenteel bezig met de waterhoogtes in Kenia of zoiets. First things first, zal hij denken.

 63. Ja, Marjan dat voelt altijd wrang aan…..ik heb niet het gevoel dat ik iets te verbergen heb voor de fiscus; betaal genoeg belasting, kreeg weer een naheffing 2004 of ik maar even wil betalen voor eind december….en dat doe ik dan maar weer….dus over mij zullen ze niet klagen….en als ze dat wel gaan doen…dan stop ik gewoon met werken en dan krijgen ze helmaal niets meer….kan ook hé….
  Kom Roger, geef me maar een cafe noir….

 64. @Marjan: je zei dat je werk geld begon op te leveren? Dus beeldhouwen slaat daar wel aan?

 65. Het Koningshuis kan doen wat het wil. Te hard rijden, geen probleem. Feestje voor een trouwerij? dat betaald de staat. (Wij dus) Zelf zijn ze multi milionair. Maxima, de schat, was in het nieuws deze week omdat ze lid was geworden van een commisie die kleine leningen verleende aan startenbde bedrijven in de derde wereld. We hebben het dan over bedragen van 10 tot 20 euro. Moet ik nog verdergaan? Alexander heeft zijn hele leven nog nooit iets nuttigs gedaan. Toch wordt deze meneer betaald van ons belasting geld.

 66. De kogel schijnt door de kerk te zijn: 2 aanhoudingen verricht. Ben benieuwd wat er allemaal achter stak
  O ja: heb cartoon van Collginon uitgeknipt. Zal ‘m ff scannen, zodat Krek ‘m kan plaatsen (als ie het wil, natuurlijk)

 67. Sorry voor mijn comentaar over het Koningshuis. Met de huidige toestanden in Nederland vindt ik dat er een rol weggelegd is voor dat soort publike figuren. Zijzelf denken daar denk ik ander over. Tot nu toe horen wij niets!!!!! afzetten die hap.
  Toch gen excuus dus.

 68. Goedenavond, Roger… koffie en lekker sterk.
  Nog een berg werk te doen vanavond dus ik parkeer HF rechtsonder in beeld, en dan roep ik af en toe wel iets terug naar de bar.
  Foto’s wil ik zien veel foto’s van alle nieuwe kroegtijgers, we moeten ons tenslotte een beetje voorbereiden op volgend jaar mei. En dan is het leuk als er naast al het geleuter in het café er ook een visuele herkenning is.

 69. hoi Dineke een beetje uitgerust ? Nee nog geen foto ben de hele middag de hort opgeweest niet naar Happy Appy maar naar Auchan

 70. Lief dat je aan me denkt. Nee, ik ben nog steeds moe. Ik pieker teveel. Denk altijd dat het aan mij ligt, wanneer er problemen zijn
  (-V.moeten wij 5 leesteksten inleveren voor 1 december, juf? Maar dat weet ik helemaal niet!
  -A.Dat staat in je PTA, ik heb het ook slechts 3x genoemd en bovendien werken wij hier al 3 weken aan.
  -V.Maar ik was er niet, juf! (lees: ik heb mezelf vrij gegeven)
  -A.Ja, dat is dus niet mijn probleem, ik hoef geen eindexamen te doen.
  -V. Dat is niet eerlijk!!! Hoe moet ik nu weten wat ik moet doen!!
  enz. enz. enz.
  Een gebed zonder eind.
  Dit soort gasten zorgt er dus voor dat de vmbo-jeugd wordt gezien als het afvalputje van de schoolgaande jeugd.

 71. Het journaal is helaas niet te volgen, het geluid valt telkens weg.
  Maar Dineke, de kinderen zijn eigenlijk niet schuldig maar de ouders. Ik heb de indruk dat er te veel vrijheid blijheid is wat
  de jeugd betreft.

 72. Heb je gedeeltelijk wel gelijk aan.
  Veel ouders hebben geen idee waar hun kroost mee bezig is. Of het nu gewoon onwetendheid of desinteresse is, laat ik maar even in het midden.
  Vb.: meisje dat al heel lang problemen veroorzaakt, gaat net alles weer op de rails zetten, wordt afgelopen maandag betrapt met een mega heoveelheid wiet in d’r locker (het hele lokaal stonk ernaar). Ik heb het dus echt over handelshoeveelheden hier. Zo’n meisje doet dat voor d’r vriendje (“hij kan het niet meenemen naar school” “Nee! Jij wel!!”) en gooit aldus haar eigen glazen in want ze is voor onbepaalde tijd geschorst.
  Verder speelt er nog een ranzige zedenzaak waar de honden gfeen brood van lusten (er zitten 3 jongens vast) maar het meisje is verre van rein (vergelijkbaar probleem als dat van vanG.: hoe ver kan je gaan)
  Dit is de realiteit voor ons, lesgevenden. Hou je kop er maar bij en probeer ze nog wat bij te brengen. Alle beetjes helpen.
  Shit!! Ik heb ooit een universitaire studie gedaan en ik wil daar wat mee doen! Al mijn kennissen zeggen: er is een enorm lerarentekort! Je moet toch zo een baan kunnen vinden? Nee dus!!!!
  Scholen bezuinigen. Kiezen niet voor kwaliteit, maar voor geodkope krachten (studerenden).Dat die mensen binnen de kortste keren afbranden is de ver-van-mijn-bed-show.
  (volgens mij heb ikdit al eens gezegd. Kejjenagaan hoe hoog het zit)

 73. Dineke, ik heb altijd respect gehad voor leerkrachten op middelbare scholen. Ik zou het niet kunnen. Na jou verhaal is dat respect groter geworden. Maar ik denk dat het niet iets is van deze tijd. Ik heb vroeger ooit op de LTS gezeten. Wij kregen leerkrachten huilend de klas uit. Tuig van de richel dus. Ook al in die tijd.

 74. @Frank, mijn geboortestad is Den Haag
  @Jeanne, ik ga les geven in beeldhouwen en heb a.s. vrijdag de eerste les, er zijn al 10 inschrijvingen en de salle de fete heb ik gratis. Het levert niet veel op, maar het begin is er. Verder heb ik vrijdag een afspraak met een galerie in Chateau-Gontier, dus ja, het begint allemaal een beetje te lopen.
  @JohnP, dat weet ik wel dat er dingen te regelen te zijn om minder/geen belasting, maar dat kan niet meer als je ouders totaal onverwacht en veel te jong (60 en 63) overlijden, waardoor zij nog niks geregeld hadden.

 75. Is van alle tijden, Robert.
  Toch waren wij nog wel enigermate gemotiveerd. Het is de motivatie die ik mis en dat baart me zorgen

 76. Het is ook erg makkelijk in Nederland wat betreft de shit.
  Als je met een Franse auto binnenkomt rijden in Nederland dan heb je een grote kans dat ze naast je komen rijden en de nodige rotzooi te koop aanbieden.

 77. Ik meen me te herinneren dat we toch wel iets meer respect hadden. Of ben ik nu een echte ouwe muts.

 78. Nee coco, wij haalde het niet in ons hoofd om een leraar vroeger een grote bek te geven. Toch waren wij absoluut geen lievertjes. Nu krig ik af en toe de indruk dat de leerlingen de dienst uitmaken.

 79. Daarbij als ik (weleens) strafwerk kreeg op school mocht ik er van m’n ouders nog wat extra bijmaken.

 80. goeie avond luitjes…
  ik ga even stilletjes in een hoekje een tijdschrift zitten lezen met een kopje thee…
  Daarna ga ik gelijk slapen, want het is alweer laat en de wekker gaat weer vroeg!!
  Prettige avond iedereen!

 81. Heb nog een vraagje aan jullie. Iets wat mij mateloos irriteert in Nederland, de winkels. Iedereen jij’t en jou’t tegen je.
  Vroeg ooit aan een verkoopster of we samen op school hadden gezeten, daar begreep ze niks van en heb het zo maar gelaten. Hoe komt dat bij jullie over ?

 82. Verloren gevecht, Coco.
  Ik heb gister een eindexamenleerlinge eruitgestuurd met dezelfde boodschap: ik ben je vriendinnetje niet! M.a.w.: we zijn misschien wel gelijkwaardig, maar niet gelijk!!! Ik verwacht dus een zeker mate van respect…
  Zei het een paar dagen geleden al…wanneer dan een -allochtone- moeder als volgt terugpraat: jij respect voor mijn zoon! Anders Terracollege!
  Dan weet je dat je het de kinderen niet kwalijk kunt nemen

 83. Dat komt door Ikea. 🙂 Maar je hebt wel een beetje gelijk. Als ik door een snotneus wordt aangesproken met je of jou steiger ik ook een beetje. Aan de andere kant wordt je op dat moment meestal als gelijke aangesproken en niet als een oude lul. Dat is natuurlijk ook weer prettig en opzich ook weer een vorm van respect.

 84. Als een leuke jonge frisse meid je en jij tegen mij zegt, heb ik dat liever dan dat ze u zegt, want dan voel ik me weer zo oud….ik denk dat het van de situatie afhangt…ik kom ook wel eens een patientje tegen in de stad en als ze dan roepen hé Frank, dan heb ik ook wel eens moet dat nou….

 85. Dus Dineke, de allochtonen moeten wij wel respecteren en andersom buigen wij het hoofd. Sorry hoor, hier is het probleem hetzelfde. In de tijd dat mijn kinderen op het College zaten waren ze soms echt doodsbang van die gasten.
  Niks terug zeggen anders krijg je een lel. Het klopt niet.

 86. Helemaal niet…. Als een jonge gast me Rob noemt en jij zegt heb ik dat liever dan mener en u. Het maakt het verschil in leeftijd minder grrot en heeft niets met respect te maken. Het nivo van respect zit hem in de dingen die ze daarna zeggen en doen.

 87. Beloof de foto voor het weekend, Photoshop werkt niet, m’n zoon zou de boel zaterdag voor me nakijken.

 88. Ideetje voor het jubileumfeest.
  Het land van Asterix en Obelix, daar eindigt een spannend avontuur altijd met een groteske maaltijd met als hoofdgerecht everzwijn.
  Een kampvuur met daarboven een everzwijn aan het spit, en als Edwin, onze meesterkok,
  ook van de partij is kan hij misschien een paar prachtige sauzen en bijgerechten bereiden.
  Een Bourgondische maaltijd optie forma dus.
  Artiesten gezocht voor de muzikale omlijsting, er hebben zich al een zangeres en zanger (Krek.) gemeld. Ik wil best m’n drumkit meenemen maar dan moet er zich wel tenminste een toetsenist melden. Als mn dochter meekomt, hebben we ook een saxofonist.
  Wie durft…………
  Een HF song hebben we al dankzij Krek.
  “appellation controlee”.
  Roger……..rondje.

 89. Robert, het heeft alweer met mannelijke ijdelheid te maken.
  Inderdaad, het ligt er wel aan hoe en wie. Ik bedoelde het winkelpersoneel. Misschien ben ik toch te Frans geworden.

 90. Wat mij betreft is het tijd voor een glaasje wijn.
  Volgens mij voel ik mij nog steeds meer een “je” dan een “u”.
  Maar het klopt: het is de toon die de muziek maakt.

 91. Jeanne, rare vraag ben je van het mannelijke of vrouwelijke geslacht. Ik dacht al die tijd een vrouw, maar las iets over een baard.

 92. Ha die jeanne, Ik was weer even op het info punt bezig vandaar de late reactie. En Tja wat Sloeber betreft… zijn wij de enige twee schrijvers? Ik wacht nog even tot iemand anders weer een duit in het zakje doet.

 93. He ik zie Ronaldus en Coco ook weer verschijnen en ben jij één van incontinenten Jeanne?
  Roger, Rondje voor de hele zaak!!

 94. Roger, ik zie de zaak ineens vollopen JohnP en 3 incontinenten er ook nog bij. Ik weet niet of ik genoeg geld van mijn vrouw heb meegekregen om dat rondje te betalen. Kan het even op de pof?

 95. Yep, Coco is ook weer van de partij. Er is geen kl…. op de tv, ja een voetbalwedstrijd OM/PSG bah. Dat zal knokken worden, 2-2

 96. Zo, klus voor vandaag weer geklaard, tijd voor een borrel en ik zie dat Aat betaald. Dus doe maar een dubbele whisky.
  Waar blijven de aanmeldingen.

 97. @ Ronaldus: Is het schrijverschap aan Sloebers levensverhaal niks voor jouw? De vertegenwoordiger (salesmanager kan ik nog steeds niet uit mijn bek krijgen)met de vlotte babbel moet toch ook wel iets kunnen bedenken!!

 98. Ben zeer benieuwd wanneer Sloeber eens helder na gaat denken over het avontuur waar hij zich in stort.
  Hij vraagt om problemen volgens mij.

 99. eh.. Vlotte babbel, snelle auto’s, snelle coup….
  Tja, fantasie genoeg……

 100. Denk ik ook, volgens mij staat hij op een verloren bom uit de oorlog. We wachten maar af of hij ontploft.

 101. @Ronaldus: Zo ken ik er nog een paar
  Facility manager – de man die het toiletpapier ververst
  Copy manager – de kopieer man
  Life-support manager – Koffie juffrouw
  Op mijn visite kaartje staat (heb ik niet zelf verzonnen)
  Hoofd electronic engineer.
  Ik ontwerp nieuwe zooi!! Mensen doe toch gewoon..

 102. Hé Aat, toiletpapier verversen, uitwassen en opnieuw ophangen, dat is dus echt recyclé.

 103. op mijn kaartje staat “relatiebeheerder”
  Maar ik heb toch echt geen bemiddelingsbureau 🙂
  En ik heb het ook niet zelf verzonnen.

 104. Ik ga trouwens naar bed. In de verte hoor ik namelijk mijn vrouw weer roepen. Misschien…

 105. Ik ben sinds een paar maanden benoemd tot senior copy director bij Krek. Commerciële Communicatie, Concept Copy! Daarnaast doe ik de toiletten.
  Muziek is een goed idee op het jubilee.
  Ik heb al diverse aanmeldingen en overnachtingsmogelijkheden binnen. Binnenkort maak ik een aparte pagina met een [b]geheime url[b] alleen voor genodigden, waar alle info op verzameld zal worden. Volgens mij is er zelfs een manier om de zoekmachines buiten de deur te houden. Maar wacht, ik zoek het uit!

 106. Nu even TV kijken, want we hadden aangenaam bezoek vanavond en ik moet even Nova bijtanken. IK sluit wel af vanavond.

 107. Pfff. Doe mij maar ff een slaapmutsje ook. ’n dubbele patis met klontjes om de moed erin te houden: met de koude die zich toch min of meer heeft ingezet in de Midi.
  Leuk dat Sloeber weer tot leven gewekt is. Ben ff bezig met een novelle rondom Van Gogh, omdat ik daar gewoon vroeger op een tiental meters vanaf woonde, van die afslachting. Misschien weet iemand een dappere Uitgever?
  Maarja, dit is ’n cafe. Een taxi graag. Adres : De Zwart. Geen a’se taxichaffeur kan zich vergissen.
  Onee. Daar staat de oto, verderop op ‘ t plein.
  Is er nog een goeie kop koffie?
  Oke een vaasje dan.

 108. Ronaldus ook nog hier op dit tijdstip… kon Roger nergens vinden, slaapt zeker al. heb zelf de whiskyy maar gepakt, doe je mee? kan na alle ellende wel een afzakker gebruiken

 109. zit ik dus toch alleen mijn verdriet te verdrinken, snik. welterusten allemaal, ik zou bijn a die laatste sigaret nog nemen, maar ja, ik rook al 17 jaar niet meer.

 110. Peter, ik was ff bezig met een bijdrage aan Sloeber op uitnodiging van Aat.
  Doe mij d’r ook maar ééntje toe.

 111. nr 199, Wat u niet wilt dat u geschiedt doe dat ook een ander niet. Wel toepasselijk deze dagen.

 112. Zinnighede telle op de ellefde van de ellefde?
  Nog effe en Soeber sleept ook met z’n poot.
  Nietwaar? Schrijftalent roells…
  Alors, ecrivez, messieurs.

 113. Hee, Peter, als je echt goed geIenegreeerd bent, dan doen ze heus wel de garagedeur voor je open.