Chez Roger & Françoise 12 juli


Klik logo voor smoelenboek.

Jouw stem telt. Elke dag!!!
Tjonge, sommige mensen hebben ook niks anders te doen dan in de kroeg hangen. Wil je wel geloven dat ze hier een uur geleden al weer op de stoep stonden? Er is voor een eerbare kroegbaas geen bijhouden meer aan! Ja, kom binnen, ga zitten en hou je kop ff een paar minuten, kan ik mijn gedachten bij het koffie zetten houden. Schepjes tellen: 1-2-3-4-5-6…..

111 reacties op “Chez Roger & Françoise 12 juli

 1. Maar ik ben wel blij met de reacties ik kan waarschijnlijk de site van Frank S goed gebruiken bij het overtuigen van de burgeneester van al dan niet sproeien.

 2. Toen ik twee jaar terug op Corsica was, leek niemand zich wat van droogte-beperkingen aan te trekken. Maar wellicht was dat gewoon Corsicaanse opstandigheid tegen Frans gezag.

 3. Peter dat is niet waar. Corsica doet het nog beter, s’avonds rond 8 uur geen water meer tot de volgende ochtend 7 uur.

 4. Ik heb net tegen m’n dochter geroepen: “Ik ben je vriendin ook niet, ik ben je moeder!”
  Dineke, tijd voor een pedagogisch logje?

 5. Goedenavond allen,
  In de bourgogne gold afgelopen weekend nog geen verbod; in de morvan is water genoeg met al die vele bronnen….alleen het drinkwater stinkt muf en zeker als je warm water gebruikt…ik heb 2 keer iemand van het waterleidingbedrijf in huis gehad, testte alles en zei dat het inderdaad muf was, en verdween weer.
  Kan je hier geen filter tussen bouwen of zoiets? Wie heeft ervaring…

 6. @frank: raar dat je drinkwater muf ruikt als er blijkbaar genoeg ondergronds in de aquifers zit. Weet je zeker dat het uit een ondergrondse bron komt? Zit er misschien een vervuilde watertoren tussen?

 7. @Frank, wij hebben een filtersysteem, gekocht bij Leroy Merlin, maar tegenwoordig hebben ze die systemen bij zo’n beetje alle doe-het-zelfzaken hier.

 8. Denk dat dat aan WIE ligt Remke, of was iik zojuist ook weg hier?
  Marjan: … en de fles cider is nog niet… opnieuw gevuld?

 9. Alweer niet gegeten, dat zal ’t zijn. HOEZO HAP IK VANDAAG LEKKER? Ben wel helemaal relaxed, voor het eerst sinds anderhalve maand geen mensen op het terras. Is ook wel eens prettig zo tussendoor.

 10. Goedenavond allen, Roger doe maar een dubbele.
  Na een aantal rumoerige weken, lijkt de rust (cq berusting) voorlopig te zijn wedergekeerd. De kaarten zijn geschud en we zijn met een nieuwe opdracht en visie de markt ingestuurd.
  Na de zomer is het meest vervelende moment omdat we dan werkelijk afscheid moeten nemen van een aantal collega’s.
  Over een jaar volgt een volgende reorganisatie om dan definitief de koers te bepalen en mensen op de juiste plek te plaatsen.
  Kan ik mij nu eindelijk op de komende vakantie gaan voorbereiden. Ook nog een nieuwe auto ophalen volgende week zodat we in stijl op stap gaan. Ik weet niet eens of je met een nieuwe auto meteen een zware aanhanger door de Ardennen kunt sleuren, mwah.. zie wel.

 11. Ik zal onthouden, Remke, dat ik niet op het terras moet gaan zitten. Misschien mag ik tegen die tijd even achter de computer? Ik heb nu al delerium tremens van de anticiperende afkickverschijnselen. Overigens zit het er dik in dat het twee nachten worden. Moeten we trouwens dekbedden of lakens of zo mee?
  Kook je trouwens elke avond, of moeten we zelf eten meenemen?

 12. Enneehhh, R, gaan we nog wat afspreken? Komen jullie op volle oorlogssterkte? En zo ja, willen de kinderen dan wellicht een weekendje oudervrij? Wij hebben de kinderen tot begin september thuis, dus als Truda en jij op bezoek willen komen mag dat ook door de week. En als Dave per se mee wil om Guido’s nieuwe Playstation 2 (GTA San Andreas) uit te proberen, weet hij dat hij met een fles Rutte in La Chapelle-Thècle een heel end komt, qua overnachting.

 13. Twee keer ‘trouwens’, zie ik nu. Schande. OK, we komen vakantie vieren. Weer eens wat anders. De kinderen verheugen zich al op nononono. Weet je trouwens dat je images offline zijn?

 14. Remke: het kan mijn niet plat genoeg. Dus du jour moet ook kunnen. En die drie gangen: da’s goed voor mijn embonpoint. Ik heb de pens van Gertjan gezien en probeer hem voorbij te streven. Zal overigens nog wel wat inspanning vergen. Mijn vrouw houdt trouwens erg van vis.

 15. @Remke: The requested URL /beeldfra.htm was not found on this server.
  Kennelijk zit onder de button ‘images’ iets dat leidt naar ‘beeldfra’ Zal wel beeldframes of zo moeten zijn.
  @Gertjan: ik kom van achteren.

 16. @Krek., het is wederom een Mazda MPV geworden, iets meer luxe aan boord zodat het nog aangenamer is om de lange ritten naar Frankrijk te maken. We zijn volgens mij niet op volle sterkte, maar plannen veranderen hier elke dag. We gaan zeker iets afspreken want ik ben zeer benieuwd naar jullie nieuwe stek. We bellen wel als we in Frankrijk zitten en de plannen duidelijk zijn. Jullie veel plezier gewenst bij Remke, dat kan bijna niet mis volgens mij:)

 17. Hé, Henk. Ik ga zo plat (du jour). Morgen willen we niet te laat weg, want – zo zegt onze gastheer in de aude – dat gaat van je eigen tijd af. In het zwembad bedoelt hij. Kunnen we voor de Ossobuco nog even poedelen. Haaaaaaa, vakantie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *