Chez Roger & Françoise 22 juli


Klik logo voor smoelenboek.

Jouw stem telt. Elke dag!!!

Het leven gaat maar gewoon verder. Volgens mij hebben we trouwens een nieuwe stamgast. Ene Kees. Vier jaar in FR en ergens heel erg zuidelijk. Bienvenu, Kees. Veel plezier op HeF! Alle anderen ook, trouwens.

100 reacties op “Chez Roger & Françoise 22 juli

 1. is nog gezellig geworden nadat ik naar bed gegaan ben….
  @Kees, je vond het toch niet erg dat ik je website gevonden en bekend gemaakt heb?…maar wij zoeken nu éénmaal graag hier in het café, een typisch RF trekje…

 2. Nog 2 nachtjes slapen…
  @Krek: Weet jij rond Louhans nog een leuke wijnboer die de moeite waard is om te bezoeken, of een geitenkaasmakerij of iets anders waar ik mijn bezoek mee naar toe kan slepen over een paar weken?

 3. @Jeanne: nou, behalve de markt zou ik het niet 1-2-3 weten. Er is een geitenkaasmaker langs de weg van Romenay naar Pont-de-vaux, vlak bij Pont-de-vaux, die ook aan huis verkoopt. Voor de wijn met je toch echt richting Chalon en dan naar het Oosten. Of bij Tournus. Ik ben weinig behulpzaam, ik weet het. Wat ook wel leuk is: de grotten van Aizé, tussen Tournus en Macon rechtsaf richting Lugny en dan de borden volgen. Lekker uitje als het heel heet is (trui meenemen!). Verder kun je kijken op mijn Bresse.nl, voor diverse links naar informatiesites in de regio.

 4. Tjonge, meteen al tot stamgast gepromoveerd… Dank voor ‘t welkom.
  @frank: nee hoor da’s niet erg; anders stond het niet op internet. En zoveel staat er ook niet op.

 5. Goeiemorgen, alweer een stralende dag waar je vrolijk van wordt! Nadelen? Huis heeft alle ogen gesloten, dus als je binnen iets nodig hebt moet je de lichtknopjes zien te vinden.
  frank: voor mij heb je wel gescoord hoor, ik wist het tenslotte niet. Fijne dag allemaal.

 6. Goedemorgen; Oorzaak probleem maxtor getraceerd, het heet Bob@%$#%. Bob heeft een nieuwe PC en was deze aan het inrichten terwijl de maxtor eraan hing, heeft alle schijven naar ntfs geformateerd en had niet in de gaten dat station H niet een lokale harde schijf maar een extern medium was. Strafkampen bestaan helaas niet meer, maar wat zal ik hem laten werken deze zomer 🙂 Nou ja ‘t is gebeurd en weer een wijze les geleerd, iets dat echt belangrijk is op een dvd branden.
  Vanmiddag m’n nieuwe auto ophalen, hoeraaaa.

 7. @Krek: Volgens mij heb ik een wijnboer gevonden van enige naam, die het dichtst bij ons woont: Philippe Pacalet in Nuits St. Georges.
  Ik laat je na de vakantie wel weten of het iets is. Alhoewel: ik meer een slobberwijn-type. Dus mijn oordeel over de kwaliteit is niet geheel betrouwbaar….

 8. Weer terug uit een nat Friesland. In een paar natte dagen is mijn tuin ontploft! Dat wordt courgettes eten!
  Voor iedereen die gaat rijden vandaag of morgen: rij voorzichtig. Het was op de A6 geen pretje met vrachtwagens die auto’s-met-caravans inhaalden en andersom.

 9. Iedereeen is zeker al onderweg….:-(
  Dit weer heeft toch weer een voordeel: je komt zo heerlijk aan lezen toe. Dan Brown vorig jaar al gehad. Nogal overrated, als je het mij vraagt. Net “De Passie vrucht” uit, mooi hoor. Nu maar weer iets ‘lichters’: The fourth Hand wacht al een tijd. En 2 boeken van Paul Theroux, wat van Salman Rushdie, Geert Mak, pffff: dat krijg je wanneer je boeken koopt en geen tijd om ze te lezen: het stapelt zich op: heeeeeerlijk!!!!

 10. Nee hoor, zit nog rustig thuis administratie weg te werken. En vannacht als alle nette mensen op bed liggen, zal ‘t wel weer beetje drukker worden. Allemaal met een laptopje vanuit bed op HeF 🙂

 11. Lees overdag al zo veel onleesbare troep (les 1: als een ambtenaar het woord ‘amoveren’ gebruikt, bedoelt ‘ie dat de hele boel tegen de vlakte moet), dat ik ‘s avonds zelfs in leesbaar spul geen zin meer heb.

 12. Mijn pc is errrug trrrraag vanavond. Norton. Kwwenie wat ie allemaal detecteert, maar het is een feit dat het erger wordt wanneer ik mijn email op het log openzet….

 13. Ach…lezen…ik heb boven een boek naast het bed en eentje onder het bed en beneden wat achter de bank. Al naar gelang het gemoed….

 14. Ok dan! En Dave is aan de boemel, neem ik aan.
  Aaaaachchchch…Andrée is hier een beetje aan het wennen hoe het volgend jaar wordt: zus Emma zit in Friesland en broer Pieter op campzone. Gelukkig kan ze morgen alweer aan het werk op de Pier (Al neemt ze het me niet in dank af dat ze nu ook keelpijn heeft)

 15. @dineke: Dat is een bekend probleem van Norton, zelfs als er geen problemen zijn. Neem gewoon avast (www.avast.com), dat is sneller, wordt soms zelfs meer dan dagelijks bijgewerkt en is bovendien gratis. AVG (http://www.grisoft.com) schijnt ok snel, goed en goedkoop te zijn, maar daar heb ik geen ervaring mee.

 16. Dave heeft vier avonden feest, verjaardagen. Dat wordt 3 x ‘s nachts op pad, levensgevaarlijk om ‘s nachts in je eentje op de fiets door de polder te fietsen.

 17. @R: en jongens lopen evenzoveel gevaar (soms meer!) dan meiden. Hoewel wij hier in de directe omgeving weer wat k…voorbeelden zien waar we de meiden erg voor waarschuwen: 2 weken geleden is er een meisje van 19 in een auto getrokken door 2 kerels en vorige week een meisje van 17 (zat in een bushalte hier vlakbij) door 3 jongens op scooters onzedelijk betast en beroofd van geld en mobiel. Ik heb behoorlijk weerbare meiden, maar hier kun je ze dus niet voor beschermen.

 18. 23;58 dat was een reactie op peter 23;56.
  @Peter: inderdaad, ik heb me laten vertellen dat de westfriezen behoren tot de grootste innemers, vooral tijdens alle dorpsfeesten cq kermisweken.

 19. @R: dat hadden we wel begrepen hoor!
  En hoezo, grootste innemers? Je bent nog nooit op een Grunnegs feest geweest!

 20. @ronaldus: Samen met de Achterhoekers, de Tukkers en de Brabo’s dan. Verhuisde lang geleden van dorpje in Achterhoek naar Lelystad, en kreeg aan die Amsterdammers daar niet uitgelegd wat de lol van een goede Achterhoekse kermis was. Tot ik vertelde dat het gewoon precies een westfriese kermis is, met het dialect als enig verschil.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *