Chez Roger & Françoise, dinsdag 12 april.


Klik logo voor smoelenboek.
Jouw stem telt. Elke dag!

Het is niet makkelijk om elke week een nieuwe log te prakkezeren. Laat staan elke dag. Ideeën genoeg hoor! Maar ik vraag jullie toch maar alleen even waar behoefte/vraag/interesse naar is.

63 reacties op “Chez Roger & Françoise, dinsdag 12 april.

 1. Hoi, Ron. Gefeliciteerd! Ik moest vandaag nog aan je denken want ik krijg net een restaurant met vakantiehuisje en bouwvergunning voor nog eens 20 bungalows te koop aangeboden voor Immogo. Ik wilde je nog mailen, want het is op de grens van Isère en Hautes Alpes. Maar dat hoeft dus niet meer. Waar ben je uiteindelijk belandt? Als je klaar bent voor gasten moet je het me maar melden, krijg je een plugje op dit weblog.
  PS: weet je dat een werkende watermolen met elektrische turbine wel 1000 euro per maand aan elektriciteit op kan leveren! Kun je al bijna van leven, als dat nodig was.

 2. Tjonge. Die site van Wim Bavelaar is ook écht een standaardwerk, hè! Uitputtende informatie, uitstekend geschreven, op een nuchtere toon. Indrukwekkend. De laatste zin van het desbetreffende stukje loop overigens verkeerd af, als je nu van alle lof blozend meeleest, Wim!

 3. We hebben vandaag het akkoord gekregen van de hypotheek bij een Franse bank
  de site die de eigenaren nu gebruiken is http://www.moulin-mesmin.com , deze zal aangepast worden
  Wat je van die stroom vertelde klopt, het EDF heeft geloof ik wel eens 20.000 euro per jaar geboden ( 3x 45 Amph)

 4. Als je de discussies over dat vermaledijde directief van Bolkestein hier een beetje volgt en probeert die Europese Grondwet te doorgronden, lijkt het erop dat die beste Frits iets heeft bedacht dat faliekant tegen die grondwet indruist, want daar staat met zoveel woorden in dat je als EU-ondernemer gerust in een ander EU-land mag werken of er een (dochter)bedrijf mag vestigen, maar dan wel volgens de regels en normen van dat betreffende land. Het gaat ook niet alleen om salarissen, wat dacht je van technische normen? Ik ken hier een stel Britten die een Engelse elektricien hebben laten overkomen om hun installatie te doen. Zit dat hele Franse huis vol met van die malle Engelse driepool-contactdozen met in elke doos een zekering en een schakelaar, en geen Frans/continentaal snoer past erop.
  @krek: als je maitre d’oeuvre van geen enkele lokale metselaar een offerte heeft gekregen, is er dan misschien een reden waarom die mannen niet met hem door één deur kunnen? Zit of zat het probleem soms bij hem?

 5. @Schwep: hij is inderdaad lastig (très strict) en er zijn werklui die daarom niet met hem willen werken. Maar als artisans liever elders aanklooien dan bij hem goed werk leveren, dan zijn dat toch niet de artisans die ik aan mijn huis wil hebben aanklooien. Ik heb hem aan het werk gezien bij Engelsen die ik weer help met vertaling bij de bouwbegeleiding. En kan niet anders constateren dan dat hij met vaklui werkt die duidelijk respect hebben voor zijn mening. Ze leveren gewoon goed werk, en dat zie je.

 6. Krek, ik ben ook niet tegen de immigranten. Het gaat erom als een Pool in Frankrijk of elders in Europa gaat
  werken krijgt hij een Pools misère salaris. Daar ben ik het niet mee eens. Stel dat de bedrijven gebruik gaan maken, via uitzendbureau’s, van goedkope werknemers krijg je volgens mij een enorme werkeloosheid. Het is net zoals jij zegt, beter een goeie Poolse werknemer maar betaal hem wel een Frans salaris.
  (Pour justifier sa directive, qui propose aux européens de pouvoir travailler en France avec les règles sociales de leur pays d’origine)

 7. Krek
  als je een iligale pool lat werken kan je dat zéér zuur opbreken !
  in belgie zijn iligale polen en werkgevers er al veroordeeld tot minimum 12500 boete ! +kosten terugzending ,neem maar aan dat dit in frankrijk niet véél minder zal zijn !
  succes

 8. @Belg: Het was een hypothetisch geval. Ik was zeker niet van plan illegale Polen aan mijn huis te laten werken. Stel je voor, zeg. Dat is hartstikke verboden. Bovendien, illegale Algerijnen zijn net zo goedkoop en spreken nog Frans ook. 😉

 9. Ik heb een aantal maanden geleden ons bedrijfspand door een aannemer laten inrichten, muren, elektra etc..
  Kwam hij werken met Polen!
  Als je er bij was gingen ze als de brandweer, was je er niet en kwam je onverwachts en was de aannemer er ook niet, trof je ze slapend (!) aan Iets fatsoenlijk afwerken? Nooit van gehoord. Ze werken alsof ze nog iin een of andere kolchoz zitten. Ik was niet goedkoper, maar slechter en duurder uit. De lachende was in dit geval de aannemer. ;0[[

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *