Chez Roger & Françoise, donderdag 19 mei


Klik logo voor smoelenboek.
Jouw stem telt. Elke dag!

Nou, ik heb inmiddels mijn auto terug van de garage. Nieuwe automatische bak en voorspoiler gerepareerd. Kosten: ruim 2,5 Skoep. Ik denk toch serieus aan zo’n kleine witte ‘utilitaire’ waar niks aan kapot kan gaan. Prettige dag allemaal!

226 reacties op “Chez Roger & Françoise, donderdag 19 mei

 1. @Allen … klopt van het niet kunnen e-mail’en naar AOL … AOL beweert dat er “te veel traffic” is van Wanadoo.fr domein… te veel om uit te leggen, maar in het kort, delas onderling met ISP over verkeer van/naar eigen “secties” v/h internet . AOL is daar helemaal erg in .. pokke Yanks die .fr domeinen lopen te blokeren …

 2. ut officiieel reply van AOL is :
  The IP address on your ISP’s network [bedoelen ze dus ins ons geval Wanadoo.fr me] has generated a high volume of mail to AOL and has exceeded our rate limit. Possible causes include a compromised or virus-infected personal computer or a non-disclosed server relaying mail within the ISP’s network.

 3. Ik krijg soms ook mailtjes terug omdat de wanadoo-server op een zwarte lijst staat bij een anti-spam-organisatie. Zijn er dus mensen die ik gewoon niet kan mailen! Soms erg vervelend, als ik een vraag over een huis van immogo krijg, en iemand alleen een aol-mailadres achterlaat. Kan ik niet mailen! Voor dit soort lastige gevallen heb ik speciaal een hotmail-account genomen, want via de wanadoo-site mailen kan ook niet. Bizar toch?!

 4. als je om die AOL meuk heen-wil moet je je smtp server adr ff veranderen …
  je kunt de mijne gebruiken : mail.slingsworld.com (ptr 25, standaard) deze draait in de US, weet AOL ook niet beter …

 5. Volgens mij is alien8 zo’n razend snelle typer. Eentje die een stukje tekst zo d’r in 30 seconden inramt maar daarna nog 5 minuten bezig is om de fouten eruit te halen. Een typisch verschijnsel van Software knakkers.
  Als die zitten te chatten laten ze dat herstellen achterwege en wordt het bijna onleesbaar.

 6. uh Mr. Freud … als u zo klaar bent in ons cafe … zou u dan nog ff bij mij thuis langs willen komen voor een prive gesprek ?!

 7. Ja Aat, dat soort knakkers heb ik gerelmatig mee te maken. Volkomen wereldvreemd. Als het niet op een pc scherm zichtbaar gemaakt kan worden bestaat het niet. 😉

 8. @Aat : Je hebt me helemaal door… als je “codeert” en de bugs reizen de pan uit … dan laat je allerlei tools er doorheen lopen ..den lijkt het nog wat …
  Als ik daarintegen typ/blog dan heb je nog steeds die gewoonte … je moet eens weten hoe vaak mijn backspace toets gebruikt wordt …
  en ik altijd maar beweren dat het een verschijnsel is van hoogbegaafdheid .. blijkt het hoogluiheid te zijn !

 9. @RobertS: Ik heb trouwens in een verloren uurtje eens zitten Googelen met je naam. En ik kwam postings tegen uit 1996 tegen. Dat is bijna de begintijd van internet. En de postings wezen uit dat je inderdaad nogal met software te maken had.

 10. @Allen .. he jongens kom us kijken ….
  Aat heeft RobertS gegoogled
  @Aat … idd .. net een post gezien van ’97 over dos emulatie en bsd

 11. @Alien8: Ik heb met verbazing naar die jongens staan kijken hoe inefficient dat typen gaat. Stukje tekst typen en inderdaad met de backspace terug. Meestal te ver terug omdat ze de repetitionrate van het toetsen bord heel erg hoog hebben staan Dus dan weer opnieuw intypen… weer met nieuwe fouten… en ga zo maar door. Resultaat is dat ik met mijn 3,5 vinger systeem wel een stuk sneller type dan die software gasten. Ik praat dan uiteraard over de wat oudere software gasten die nog met DOS en Unix zijn opgegroeid en daar geen gebruik konden majen van selecteren, kopieren plakken en muizen.

 12. @Aat, klopt, ik heb email geintroduceerd in het bedrijf waar ik werkte. De reactie was meestal, dat heb ik niet nodig of wat is dat. Ik was ook een van de vroege leden van xs4all. In die tijd kwamen er nog iedere week modems bij. En internet was overzichterlijk met de site of the day en zo. Waar ik toen niet bij stil stond was dat je je eigen naam niet moet gebruiken. De meeste weblogs of forums doe ik dat ook niet meer. Behalve hier dan. Ach, ik heb niks te verbergen. Maar Google is zeer hardnekkig.

 13. @Aat, kan kloppen, hij heeft zelfs al eens een interview gegeven op de franse tv…. tenminste dat zegt ie, niemand heeft het ooit gezien….

 14. idd .. laatste duitse interview wat ik gegeven heb was voor een Duits Java blad .. en in 2003 in Lyon voor France2 interview gedaan .. toen was ik nog voor IBM werkzaam in de Games Industry .. sinds ’91 op “het net” eerst nog met een nummer@compuserve.com account 😉
  en ex xs4all mensen hebben later bij ons bedrijf in H’dorp een v/d eerste leased lines (19K2) gedaan
  meer laterz

 15. Inderdaad, nu heb ik een 8MB verbinding thuis. Mijn eerste computer was een cp/m met 256k aan geheugen. Zo gaan die dingen. HEt was toen een hobby, nu verdien ik er mijn brood mee.

 16. Tot 5 jaar terug vroeg KPN nog 10.000 voor een T1 lijn per maand. Die moeten daar grof aan verdient hebben Kost me nu via Enertel 600 eurie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *