Chez Roger & Françoise, Hemelvaartsweekend


Klik artikel voor de full-size versie (1MB!). Merci, Aat.

Met Hemelvaart en het weekend daarna zal het stil zijn hier, op Hollandais en France. Er komen in ieder geval geen nieuwe onderwerpen bij, want de vaste crew viert samen met een groep stamgasten feest in de Morvan. Een verslag van deze bijeenkomst volgt hopelijk maandag. In de tussentijd is het café echter gewoon open, dus achterblijvers kunnen er hun hart ophalen.
Verder is dit misschien een mooie gelegenheid om eens in het archief te grasduinen. Want HeF bevat natuurlijk veel meer informatie dan alleen de zichtbare logjes hieronder en in de lijst links. We hebben in de afgelopen 10 maanden ontzettend veel (zo’n 400) concrete onderwerpen behandeld. Alles wat klikwaardig was, staat verzameld op de linkpagina. Maar er zitten ook heel veel logjes bij zonder links, maar met bijvoorbeeld informatie over de Franse taal. En wat dacht je van de knetterende ruzies bij Chez Roger et Françoise, later ondergebracht in een aparte categorie?
Hoe dan ook… Hollandais en France wenst alle thuisblijvers én Frankrijkgangers veel plezier dit weekend.
UPDATE: dat is dus aardig gelukt.

215 reacties op “Chez Roger & Françoise, Hemelvaartsweekend

 1. @Marjan: om 6 uur Bo uitlaten. Vervolgens 3 uur brugklassen. Dan even on-line tijdens een tussenuur en vervolgens examens. Niet saai.
  En Bo heeft teken. Jakkes!!!

 2. Het was de afgelopen dagen wel een groeizaam weertje in Nederland: mijn sla is behoorlijk uit de kluiten gewassen, lekker!!!

 3. Ik ga ook maar afbouwen…lekker douchen (heb ik moeten ontberen de laatste dagen, want alleen koud water en dat werd me net ff te gek…)

 4. @GJ: Wag ff!!! Watje???? 4 nachten afgezien! De 1e nacht om 5 uur ‘s morgens het luchtbed staan oppompen.
  De grootste afstand gereden omdat Tim last heeft van zijn rug. Om 20.30 uur thuiskomen, snel eten, alles in de schuur opbergen, werk voor morgen voorbereiden en de wekker op 6 uur zetten…
  Ok: ik heb ‘m door: ben jij stiekem John?

 5. Nee, ben echt me eigenste zelf. Oké, je krijgt de voordeel van de twijfel. Ik hou je in de gaten.

 6. Ook weer thuis, ruim tien uur onderweg. Eigen schuld dikke bult want te slaafs de navigatiejuf gevolgd, ze stuurde ons de N2 op ipv de A2, heel veel (ruim 130 km) Noord-Frans/Zuid-Belgisch Tokkieland gezien.
  Vond ‘t erg leuk om (even) in Panneçot te zijn, bedankt voor de uitnodiging.

 7. Zo, leuke foto hoor! Maar tja, wie is nou wie
  Even een vraagje tussendoor: Waar is de Zwarte Adelaar, in het lied van Barbara, een symbool voor? De hoop voor een betere wereld?

 8. Goeiemorgen, leuk dat iedereen het leuk heeft gehad in Pannesoo! Heb 3 weken gasten gehad en vanavond komen de volgende, dus af en toe een blik, meer zit er niet in… en nu is het alweer bijna middag door een tussendoor telefoontje.

 9. Lekker als je een week weg bent geweest, dan ligt er ook een week werk op je te wachten..
  Zoals beloofd een versla van de terugreis; om 11:30 vertrokken ( plan was 10:00 uur, maar het paard wilde de trailer niet in) omen we bij Parijs, en wonder boven wonder geen file, helemaal niks, kon zo doorijden. Ook Antwerpen gaf geen enkel probleem. Dachten we toch nog om 22:00 uur thuis te zijn. ECH NIE.. File, bij Utrecht. Nou lekker dan, dat duurde een uur en pas om 23:00 uur thuis..

 10. Ferry, die file bij Utrecht stond er om 14.30 uur ook al. Toen had ik ‘m daar te pakken. Dat is nooit lekker zo’n file als je bijna thuis bent.

 11. @Marjan en Dineke, ik hou mij van harte aanbevolen voor een link naar de foto’s. Ik zal zien of het mij vandaag nog lukt om de paar foto’s, die ik nog heb, op photobucket te plaatsen.

 12. Duh…
  Ik kamp nu nog met slaapgebrek
  (maar dat kan ook aan de kou hebben gelegen….de eerste nacht stonden Tim en ik om 5 uur ons leeggelopen luchtbed op te pompen…romantisch hoor…)

 13. Duh…was ironisch bedoeld natuurlijk..
  (En John zegt nu: ze hapt weer!!!)
  We hebben nog even gedacht: we “liggen het wel uit”…maar de isolatie is ook weg..het werd gewoon verdomde koud!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *