Chez Roger & Françoise, vrijdag 1 juli


Klik logo voor smoelenboek.

Jouw stem telt. Elke dag!!!

Dit is toch wel een minuut stilte waard….
We bestaan een jaar!! Ontstaan uit onenigheid en gegroeid tot…wat zal ik zeggen..
De bijeenkomst in Panneçot was hartverwarmend. Hoe bestaat het, dat je zoveel mensen die je tot dusver nog nooit had ontmoet, omarmt als oude vrienden! Dat zegt wel wat! Niet alleen over HeF natuurlijk, maar over de vaste kern die zich daar treft. Een kern, die zich uitbreidt. En ik maak me sterk dat er bij een volgende reunie wel wat namen bijkomen!
(en nu ga k plat…)

191 reacties op “Chez Roger & Françoise, vrijdag 1 juli

 1. @Henk, nee maar dat komt omdat daar in de gemeente een hoop gedonder is. En elke site heeft zijn eigen bedoeling. Het kuunen niet allemaal café s worden toch.

 2. @Henk: voor sommigen wel en in Menterwolde hebben ze in twwe jaar tijd twee burgemeesters de laan uitgestuurd, hoewel, de laatste is zelf gaan lopen, en die was toch al 10 jaar wethouder in Haren geweest. Ik ga nu even naar een echt cafe, tot aander moal. Moi.

 3. @sicco: twee burgemeesters in twee jaar is mooi. Klinkt naar veel bonje in de tent. is slecht voor de gemeente, maar scheelt je de kosten van een theater. De raadszaal dient elke maand als zodanig. Komt allen!

 4. Die link is inderdaad nieuw. Heel oplettend Marjan! Ik denk dat regelmatig Fransen hier terecht komen, die er dan natuurlijk geen reet van snappen. Vandaar. Sinds vanmiddag. Kan ook niks voor jullie verborgen houden.

 5. Er zijn meer mensen die er last van hebben. Ook krek-allergie komt voor. Met vervelende galrispingen en krenkkots tot gevolg. Het enige wat helpt is een krektomie, maar dat is echt een paardenmiddel.

 6. @Krek.: Mail je een alternatief.
  @Peter: Kweet ‘t, toen ik nog alternatief was vond ik ook dat ik het serieus moest nemen. Weet intussen dat het een soap is en realiseer me tegelijkertijd dat ’t niet fair is om dat te vinden – stuurlui aan wal.

 7. Natuurlijk ben ik stuurman aan wal, maar wel als professional. technisch gesproken is er trouwens nauwelijks meer een reden om nog een stuurman aan boord te hebben.

 8. Is het niet overal zo dat de mensen met meningen en emoties een optimale bedrijfsvoering in de weg staan? Dat begint al in het gezin. Verder zie ik het bij de club die de cantine van de school aanstuurt, bij het Comité des Fêtes en bij onze Association des Parents d’Élèves. Mensen willen niet naar vergaderingen komen, maar bekritiseren vervolgens wel de acties van de mensen die ze niet gekozen hebben. “Waarom zijn wij niet in deze beslissing gekend?” Mensen houden beslissingen tegen omdat ze een hekel hebben aan de mensen die ervan zouden kunnen profiteren. Zelfs als die beslissingen ook voor hen zelf voordelig zouden zijn. Politiek is niet leuk. Zeker niet voor mensen die geen zin hebben eerst te slijmen om ‘draagvlak’ te creëren.

 9. Het ambtenarenapparaat draait prima door. Jammer dat ze moeten leven met al die amateurs die telkens de randvoorwaarden veranderen.

 10. Toch fijn om te lezen dat M. haar doel heeft ‘berijkt’ en dat F. de stalkers op hun nummer heeft gezet???

 11. Het gekke is dat ik het helemaal niet leuk vind, al dat geregel en gedoe. Maar omdat ik het vaak niet eens ben met hoe anderen het doen, voel ik me toch genoodzaakt me er tegen aan te bemoeien. De praticipatiegraad is alleen wel een groot probleem, in Nederland ook. Sportclubs hebben een groot probleem met het vinden van kader. Mensen hebben wel wat anders te doen.
  Aan de andere kant, als je de hele dag vergadert, heb je daar ’s avonds misschien geen zin meer in. Voor mij is het toch ook een beetje een manier om onder de mensen te komen, en te integreren in het Franse. Dus het is niet geheel van eigenbelang ontbloot.

 12. Ben wel een beetje moe…na al dat feesten…
  Gelukkig is de hond al uitgelaten.
  Ga denk ik maar plat, moet morgen P. al vroeg naar de kerk (…) brengen

 13. Hoi allen, ben ff niet helemaal in de mood. Vandaag afscheid genomen van 7 collega’s. En bij een collega bedrijf maar 27 man gesanneerd. Hoera…. ik behoor tot een concern dat nr. 1 is wereldwijd.
  Roger… doe maar een dubbele..

 14. Nou ja, Het is alweer bijna vakantie. En je moet maar denken: de directe collega’s met wie je werkt blijven wel goeie mensen. Zelfde schuitje, roeien met de riemen en meer clichés dringen zich op.

 15. Maar oké , geen gezeur, je moet flexibel zijn en uitgaan van je eigen kracht. Nu snap ik al die ‘positivo cursussen van de laatste tijd pas echt. brrrrrrrrrrr……………..

 16. Weet je meteen waarom je ze hebt mogen volgen van je baas. Uitgaan van je eigen kracht, dat lijkt me een toekomstperspectief waar moed uit te putten valt.

 17. @Krek, ik wacht op een antwoord van je, wanneer is de vossenjacht verboden in Engeland? Op Stiekelsteert dan, maar ik dacht Krek die antwoord niet want hij voelt Sicco zijn reactie daarop al aankomen. Ja of nee Krek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *