Chez Roger & Françoise, zondag 15 mei


Klik logo voor smoelenboek.
Jouw stem telt. Elke dag!

Goedemorgen! Vandaag met de kinderen ontbijten (voor de verandering want meestal slaap ik dan nog) en ‘s middags folderen op een marché aux puces. Jullie ook een prettige dag!

245 reacties op “Chez Roger & Françoise, zondag 15 mei

 1. @Aat: Ik kan ‘m niet ontvangen. Volgens mij is m’n mailbox te vol.
  Ik zal ‘m morgen opschonen. Wil je het later morgen nog 1x proberen?
  Sorry.

 2. hoi mensen, afsluitend borreltje voor een dag hard werken heb ik wel verdiend, Roger…
  Aat: heb je die ‘perfecte onderschriften’ ook voor mij beschikbaar?

 3. Nog een die begint te slijmen dat het van die goede onderschrifen zijn. Het zijn gewoon een paar woorden achter elkaar geplakt. En dat er dan soms wat zinvols uit komt is meegenomen.

 4. @Aat: hele leuke foto’s. als je ooit die landkaart voor me op CD zet, mag je deze er bij branden. Enneh, uiteindelijk vond Hiromi het best leuk hoor, al was ze in het begin niet erg enthousiast om iets te gaan doen met al die onbekende internautes (wat overigens gewoon een ander woord voor ‘internetsurfers’ is).

 5. Kits!: Ik heb de link al naar jou toe gemaild. En volgens mij heb je de foto’s al bekeken ook. De onderschriften stonder daar onder, vandaar de naam onderschriften. Waarschijnlijk zijn ze jouw niet opgevallen als sublieme staaltjes taal jongleren. Eindelijk eens iemand die de onderschriften op waarde weet te schatten. hé Kits!

 6. hmmm, als jullie elkaars adressen in mailtjes zien staan moet ik toch echt weer aan zending gaan doen. Alsjeblieft, series mail-adressen in het aan- of het cc-veld zetten is niet netjes. Om te beginnen moet de ontvanger zich dan door een lijst adressen wurmen voor hij bij het eigenlijke bericht komt. Maar bovendien: als één van de ontvangers een virus oploopt, heeft dat virus gelijk al die andere adressen te pakken, met alle gevaar van virusverspreiding en extra spam van dien. Voor dit doel is maar één veld geschikt: het bcc-veld (blind carbon copy).
  Zo, genoeg gepreekt. Tenslotte is de zondag al weer voorbij.

 7. Niet zo flauw, Aat, sommigen mensen verdienen hun brood met het rangschikken van woorden. En als dat goed, gappig of amusant gebeurt is dat niet ‘mooi meegenomen’ maar talent, noeste arbeid, of een combinatie van die twee. “The gift of gab.” is niet iets om luchtig over te doen.

 8. Oh Kits! ik snap het al. Je moet op elke fote een keertje dubbelklikken, dan krijg je ze groter te zien tesamen met de onderschriften.

 9. Gekke aat! sorry!!! ik ben weer eens beetje te stom geweest om niet verder te scrollen! ben nu ff bezig dus met lezen… daarna haha krijg je ook mijn reactie.

 10. @Krek: je hebt gelijk als het hier om broodschrijvers zou gaan. Maar ik ben normaal de belichaming van de anti schrijver. Taaltechnisch klopt er nooit wat van in mijn geschrijf, de intonaties zijn altijd fout, de zinnen zijn altijd krom en het is goed dat er een spellingscontrole op mijn computer zit enz.
  Als dan een aantal mensen gaat zeggen dat het allemaal zo geweldig is wat ik geschreven heb, dan is dat of gelogen of toch gewoon toeval.

 11. Helaas kan ik het niet controlleren, maar “schrijven” gaat om “de juiste toon treffen”. En dat heeft niks te maken met goed ABN of iets dergelijks.

 12. Boos? Moi?
  @Aat: je kunt bij de voorkeuren ingeven dat de adressen voor de groepsleden onzichtbaar zijn. als iemand mij een spam- of kettingbriefmailtje stuurt met een zichtbare lijst van de rest van zijn relaties, krijgen automatisch ál die relaties van mij een cc’tje van de mail waarin ik de oorspronkelijke afzender voor sukkel en spamhoer uit maak. Toegegeven, maak je geen vrienden mee, maar daar was ik toch al sterk in.

 13. Aat: in één woord: kostelijk! Enne, goeie zinnen hoor, en je humor is van een goed observeerder! Heb me reuze vermaakt, chapeau! (wat een affreus woord)

 14. jeanne: gooi dan ff wat weg uit je inbox joh! Die mail wacht vast bij de server om binnen gelaten te worden.

 15. Aat: je bedenkt wat grappigs en schrijft dat op zonder extra leuk proberen te zijn. Dat is op zich al moeilijk genoeg. Helaas kunnen maar weinig mensen spreektaal schrijven. Ze gaan moeilijk doen, waardoor veel teksten onleesbaar worden. Geef toe dat je je best hebt gedaan het leuk te maken. Als dat gelukt is, hoef je er niet bescheiden over te doen.

 16. @Kits: ik ben niet altijd aardig. En heb weinig tolerantie voor échte stommiteit. Bovendien hou ik wel van een beetje stangen, en gebruik ik taal om effect te scoren. Een combinatie van omstandigheden die niet altijd tot eufemismes en diplomatie leidt. Gelukkig maar, want in mijn werk moet ik al diplomatiek genoeg zijn.

 17. Krek: ik ben ook lang niet altijd aardig, zoals je vast wel gemerkt hebt :-)! Maar dat hoeft ook niet, als je er maar niet om blijft mokken.Wat je gezaaid hebt ga je ook oogsten, alleen weet je soms niet welk plantje er uit dat zaadje komt.

 18. Krek: natuurlijk heb ik er me best op gedaan om het leuk te maken. Maar daarom is het nog wel toeval dat dat bij mij deze keer blijkbaar goed uitpakt. Bij jouw moet dat anders gaan omdat schrijven je vak is. Jij moet daar in de loop der tijd feeling voor gekregen hebben om de juist toon te raken. Anders zou je nu geen klanten meer hebben.

 19. Ik vind “echte stommiteit” een ode aan de nietigheid van ons menszijn, en is daarom het waarderen waard.
  En ik hou ook van stangen.

 20. Bij Popko (zie boven) zag ik een logje over RBC-fans die na verschillende waarschuwingen maar steeds uit het dak van de bus bleven klimmen. De schauffeur was zelfs een paar keer gestopt om het luik te sluiten. Eindresultaat: een laag viaduct, één dooie en twee zwaargewonden. Oh ja, en een ode aan de nietigheid van de mens in relatie tot een betonnen latei.

 21. Kom ik op het juiste moment binnen.
  Aat bedankt voor de foto’s, heel erg leuk.
  Volgend jaar maar iets in het zuiden organiseren.

 22. Aardig? Wie, ik? Dat moet een ongelukje geweest zijn. Maar heus, Kits, in het echt ben ik best te genieten. Vraag het mijn kinderen en andere onpartijdige voorbijgangers, zoals mijn moeder en mijn vrouw.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *