Claude François

Velen denken dat I did it my way van Frank Sinatra is en later in het Frans werd vertaald tot ‘Comme d’habitude’. Maar het is andersom. Het lied is oorspronkelijk van de grote Franse ster Claude François. En tragische ster, want op 39-jarige leeftijd, op het hoogtepunt van zijn roem, is Claude François geëlektrocuteerd toen hij na een bad een lampje recht wilde hangen terwijl hij nog in zijn badkuip stond.
Lees zijn biografie of bezoek een van zijn vele fan-sites.
Er is er zelfs eentje (beetje dweperig maar goed) in het Engels!

4 reacties op “Claude François

  1. Ach ja, die Claude….dat was nog in de tijd van de zeer geföhnde herenkapsels. (Zoiets als die twee heel foute jongens in die verzekeringsreclame met de muziek van “Modern Talking”, ook zeer geföhnd en zeer zonnebankbruin)
    Muzikaal overigens kunnen weinigen tippen aan Claude, hij heeft idd nog vele trouwe fans.

  2. O ja, nog vergeten: Claude is voor zijn fans natuurlijk “Cloclo”, net als Julien Clerc “Juju” is (wij zeiden vroeger Juju gros-cul, sssst)

  3. Weten jullie dat er een fantastische film is gemaakt over Claude? Heet Podium, nu ook op dvd. Is gemaakt naar een boek van ene Yann Moix, met dezelfde titel (Grasset). Allemaal wel in het frans dus ff doorzette maar wel de moeite! De schrijver was vrijdag op tv bij Stephane Bern in zijn show 20.10 petards op Canal +. 8)

  4. Ik heb niet zoveel met Cloclo,ik vind zijn cover van “Late december 1963” te weten:Cette annee la(62) vreselijk mooi.Ik ben geboren in 1962(heb ik even mijn leeftijd verraden!)en ik weet nog dat het eind december 1963 was.
    Monique