Eén Bert kan meer vragen…


Het spreekwoord is natuurlijk: “Eén dwaas kan meer vragen, dan duizend wijzen kunnen beantwoorden.” Maar met Bert werkt hij ook. En met ‘kind’, want de kleintjes komen soms met de gekste vragen. Ik zal jullie de schattige vragen van die superadremme kinderen van mij besparen in de hoop dat jullie hetzelfde doen. Mocht je je vertedering tóch kwijt willen, dan kun je terecht bij Dis, Papa!. Duizend vragen en evenzovele, soms vér boven mijn pet uitstijgende, antwoorden. Waarom schijnt de maan? Waarom moet ik naar bed als mama moe is? Wie zijn ‘de anderen’. Waarom was die mevrouw bij papa helemaal bloot? Waarom is poep bruin? Tja…

74 reacties op “Eén Bert kan meer vragen…

  1. Vandaar ook dat er soms zulke lullige plaatjes bij de logjes staan (dit log is een goed voorbeeld). Dan hed het onderwerplog gewoon niks beters te bieden. Maar ik heb inmiddels een fantastische site voor gratis te gebruiken beeld gevonden. Ik mail je wel de url, Dineke.

  2. Heel gewoon woord. Met referte aan uw brief dd. Met referte aan HeF. Dat je dus ergens aan refereert. Van Dale zegt niets over jargon, al vinden de Belgen (met referte aan uw missive) het een gallicisme. Maar ja, de Belgen die vinden al gauw iets een gallicisme.
    Wel grappig dat als jij het niet kent, het kennelijk jargon is. Je hoeft toch niet alle Nederlandse woorden te kennen?

  3. Voor ambtenaren als ik als dat een heel gewoon woord.
    “Met referte aan uw schrijven van….” Blah, maar je ziet het vaak.

  4. Ik gebruikte referte als alternatief voor referentie, omdat dat al in het begin van die reactie stond. Een tweede natuur, om niet te vaak hetzelfde woord te bezigen.
    Bezigen? Ja, bezigen. Want in de eerste zin staat al ‘gebruikte’. Gaat vanzelf. Beroepsdeformatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *