Het is een acquired taste, ik heb er ook even over gedaan om het te waarderen, maar nu vind ik ze lekker: huitres de Bretagne
Deze site is veel mooier: oesters uit Oléron.
Algemene weetjes
33 reacties op “Een hapje snot?”
mmmm lekker met een goed glas chablis
En…voor het eerst gegeten op een Fest Noz…
Ja, maar voor de hierwonenden: er gaat niets boven een Zeeuwse oester.
😀
Nooit geproeft, als ik mocht kiezen, liever een broodje kaas.
En ik kan jullie Yerseke aanraden.
Ik ga ook voor het broodje kaas…
Oversupergoddelijk….
Elke ochtend onder de douche!
Bruine boterham met oude kaas!
en oesters natuurlijk!
met je tenen door het zand
bloeiende kruiden in de wei
water drinken na het aardappels poten
alleen in een hapje snot zitten…
Remke is gek een compliment vinden…
Geef maar een portie escargots….
kikkerbillen..
Ik heb ze écht geprobeerd. Gemarineerd in champagne, nog wel. Maar gadverdamme, wat vind ik het vies. De Amerikanen frituren die beesten en kijk, dan is het meteen een stuk beter. Het zijn en blijven cultuurbarbaren, los Americanos, maar soms prefereer ik enig barbarisme boven hoog-culinair verantwoord.
Ach, gelukkig lust niet iedereen ze. Nu hebben wij wat meer. En anders zouden ze voor de liefhebbers ook onbetaalbaar worden.
Heb er op mijn laatste trouwdag zo’n dozijn weggewerkt. (Terwijl Tim walgend naast me stond)
Ja sorry…schat…
Ik maak ze ook wel eens gegratineerd in de oven. Dan lusten m’n familieleden ze ook. Maar ja, voor mij is dat barbarisme. De verfijnde zilte smaak is dan wel weg.
Verfijnd zilt? Bakkie zout snot!
Vandaag op school 3 haringen verorberd…lekker!!!!!
Ooooooooooooooooooooooooh…….haringen…….. kreun… kreun…. die hebben ze hier niet rauw en met uitjes zo vers uit van het kraampje……..
echt rauw zijn ze natuurlijk nergens meer, omdat ze vanwege die vermaledijde haringworm allemaal moeten worden ingevroren…maar lekker was het wel…
ja, hou nou maar weer even lekker op…..
ooooooooooooooooooooooh…….haring! Dat is nou écht lekker eten. Een omweg (800km) waard!
Ik zal aan jullie denken wanneer ik dit weekend naar de markt ga….;-)
Nou blijkt dat ze hier net over de grens in Spanje een Hollandse macro hebben met frikandellen natuurlijk maar ook gewoon tonnetjes haring, is dat wat en maar 3 uur rijden!
ik had haring in de vriezer maar was het vergeten mee te nemen..
oké 2006 een BBQ gevolgd door een haringavond (met jenever)
of aquavit
oesters met een chablis
dronken oesters…mmmmh!
Ik heb vandaag in IJmuiden krukels gehaald. Alikruiken. Veel gepeuter, wel heel lekker.
mmmm lekker met een goed glas chablis
En…voor het eerst gegeten op een Fest Noz…
Ja, maar voor de hierwonenden: er gaat niets boven een Zeeuwse oester.
😀
Nooit geproeft, als ik mocht kiezen, liever een broodje kaas.
En ik kan jullie Yerseke aanraden.
Ik ga ook voor het broodje kaas…
Oversupergoddelijk….
Elke ochtend onder de douche!
Bruine boterham met oude kaas!
en oesters natuurlijk!
met je tenen door het zand
bloeiende kruiden in de wei
water drinken na het aardappels poten
alleen in een hapje snot zitten…
Remke is gek een compliment vinden…
Geef maar een portie escargots….
kikkerbillen..
Ik heb ze écht geprobeerd. Gemarineerd in champagne, nog wel. Maar gadverdamme, wat vind ik het vies. De Amerikanen frituren die beesten en kijk, dan is het meteen een stuk beter. Het zijn en blijven cultuurbarbaren, los Americanos, maar soms prefereer ik enig barbarisme boven hoog-culinair verantwoord.
Ach, gelukkig lust niet iedereen ze. Nu hebben wij wat meer. En anders zouden ze voor de liefhebbers ook onbetaalbaar worden.
Heb er op mijn laatste trouwdag zo’n dozijn weggewerkt. (Terwijl Tim walgend naast me stond)
Ja sorry…schat…
Ik maak ze ook wel eens gegratineerd in de oven. Dan lusten m’n familieleden ze ook. Maar ja, voor mij is dat barbarisme. De verfijnde zilte smaak is dan wel weg.
Verfijnd zilt? Bakkie zout snot!
Vandaag op school 3 haringen verorberd…lekker!!!!!
Ooooooooooooooooooooooooh…….haringen…….. kreun… kreun…. die hebben ze hier niet rauw en met uitjes zo vers uit van het kraampje……..
echt rauw zijn ze natuurlijk nergens meer, omdat ze vanwege die vermaledijde haringworm allemaal moeten worden ingevroren…maar lekker was het wel…
ja, hou nou maar weer even lekker op…..
ooooooooooooooooooooooh…….haring! Dat is nou écht lekker eten. Een omweg (800km) waard!
Ik zal aan jullie denken wanneer ik dit weekend naar de markt ga….;-)
Nou blijkt dat ze hier net over de grens in Spanje een Hollandse macro hebben met frikandellen natuurlijk maar ook gewoon tonnetjes haring, is dat wat en maar 3 uur rijden!
ik had haring in de vriezer maar was het vergeten mee te nemen..
oké 2006 een BBQ gevolgd door een haringavond (met jenever)
of aquavit
oesters met een chablis
dronken oesters…mmmmh!
Ik heb vandaag in IJmuiden krukels gehaald. Alikruiken. Veel gepeuter, wel heel lekker.