In Nederland wordt veel geroeid. Wij hebben lekker plat water. Frankrijk, waar het van nature toch wat meer bruist, kent legio praktiserende kajakkers en kanoërs. Met name kajakken heeft veel gemeen met skieën. Het gaat bergaf, ongemeen hard en kan best gevaarlijk zijn. En net als met skieën heb je allerlei verschillend materiaal voor verschillende toepassingen, waaronder ook minibootjes voor stunt-kajakken, vergelijkbaar met snowboarden. Kijk maar eens wat er allemaal bestaat
kwa materiaal.
Ik weet dit overigens pas sinds een paar weken, omdat mijn zoon – hierboven in het midden – op kajak zit. Hij staat hier trouwens tussen de ultrasmalle race-kajaks, bedoeld voor hard rechtdoor. Vergelijkbaar met downhill skieën op lange smalle latten, en natuurlijk met de skif, Dineke, net zo slank en wiebelig.
Hier meer informatie over reglementatie en materiaal. En
hier de officiële bond.
Het grootste verschil met roeien zal dan wel zijn, dat de jongste deelnemers bij het roeien 12 moeten zijn. En ze dragen geen zwemvesten!
Zo te zien, nog lekker weer, of is de foto al langer geleden genomen?
Guido is 10. Het was zonnig en zacht woensdag. Zaterdag heeft hij weer gekajakt, en zonder regen. Maar sinds die tijd regent het alleen maar.
IS het op Kajak zitten of op Kajakken zitten en dan in je Kayak ? Maar ik ben best wel jaloers dat menneke heeft een hele gave sport gevonden 🙂
Nou, je hebt ook kanoos waar je op kunt zitten. Een soort grote surfplank met deuken voor knieën en kont. Kajak is trouwens een van mijn favoriete woorden, omdat je het ding er bijna in ziet, met die twee gelijke einden en een J in het midden.