Kinderen mogen wél klikken…


MOMES, da’s Frans voor het oerhollandse ‘kids’. Zoals in ‘alles kids?’ en ‘siliconenkids’. Of was dat nou ‘tits’? Ik ben het even kwijt. Hoe dan ook, momes.net is een site vol dingen die kinderen leuk vinden. Of dingen waarvan volwassenen denken dat kinderen ze leuk vinden. Weet je wat, ik vraag het mijn kids. Eh, mômes.
PS: het was ook een liedje van Aznavour: Joli môme. Daar daar betekent het meer iets als ‘schattebout’ of ‘lekker ding’, geloof ik. Wat je tegenwoordig een ‘babe’ zou noemen. Of een ‘hunk’, wat weer iets is waar een babe naar hunkert. En zo grijpt alles in elkaar.
Merci pour le lien, John.

1 reactie op “Kinderen mogen wél klikken…

  1. da’s een woord om mee op te passen. volgens mijn woordenboek (koenen) kan het inderdaad kind, jonge man of vrouw betekenen, maar ook maitresse. Daarnaast wordt het gebruikt om een jonge homo/lesbo mee aan te duiden.