Speller

De meeste mensen hebben windows of open office, met ingebouwde spellingscontrole. Wie het zonder moet doen, of wie bijvoorbeeld in een internetcafé zit te mailen, kan zijn spelling online laten controleren bij Bon Patron. Goede baas… beetje rare naam, maar er zal wel een finesse achter zitten die mij ontgaat. “En, Krek.?” zul je vragen. “En? Hoe werkt de spelling checker?” Ik kan het je niet vertellen. Ik kon gewoon nergens een stukje Franse tekst vinden met fouten er in.
Nee, geintje. Controle van de pagina ‘Astuces pour vendeurs’ (tips voor verkopers) leverde toch nog flink wat domme dingetjes op. Waaronder een stuk of twee verkeerde geslachten (le mention, une voyage) en een paar verkeerde voorzetsels bij werkwoorden (hésiter de franchir ipv hésiter à franchir). Dus kennelijk was ik voor deze tekst de spelling checker van Word vergeten.
Trouwens handig dat ze de foute woorden in de tekst markeren en dan uitleg geven met een mouse-over. Bovendien krijg je een lijstje met alle missers. Ja, nee, ik ben niet ontevreden over Bon Patron.

Reacties zijn gesloten.