Ook een stukje Frankrijk: Ile de la Réunion. Onderdeel van de DOM/TOM (Domaines/Territoires d’Outre Mèr, geloof ik) ofwel de overzeese gebiedsdelen.
Veel informatie over de natuur en de toeristische mogelijkheden op dit eiland, online gezet door een Zwitserse internetpionier, die na een aantal jaren in de Bresse naar nóg warmer oorden vertrokken is, en van daaruit zijn zegenrijke werk voortzet. Overigens is de foto van een plaatselijke fotograaf met een eigen galerie op de site. Prachtige foto’s vanuit de lucht en onder water.
Overigens, RobertS, al de sites van deze Zwitser zijn gebouwd met Freeway. Hij is een echte wizzard op dit gebied.
ahlàlà C vachement belle cette photo, zeker gaaf uitzicht!
~greetz Subs
die sites van die zwitser zijn bijna allemaal variaties op hetzelfde thema
Ik heb evrleden week net een dvd van de uitbarsting gezien en tevens de sneeuw en ijzel er na menesen hadden daar nog nooit sneeuw gezien de dvd is de moeite waard om te kopen. Ga er misschien volgend jaar heen het is het eiland voor wandelaars canyoning en de MTB hier heeft ieder er wel een familielid wonen surfen tussen de haaien geeft ook wel een kick denk ik fantastische verhalen gehoord og het eiland
@Peter: je kunt wel zien dat hij technisch beter is dan vormgevingtechnisch. Fraai, maar veel van hetzelfde. Hij heeft ook een soort CMS-toolbox ontwikkelt waar je zelf je site mee kunt maken.
Aan de andere kant zien de sites er een stuk verzorgder uit dan die van ons, Peter. Maar wij kunnen dan weer schrijven.
Ziet er leuk uit. Alhoewel vormgeving natuurlijk ook belanrijk is moet dit natuurlijk voor 100% in dienst staan van de inhoud.
ik vraag me af of hij technisch zo veel beter is. als ik die sites oproep, werken niet eens alle links. eens even wat in de broncode van die reunion-site gekeken en kom om te beginnen onderaan een van die pagina’s een tweede -sectie tegen…
CMS, dat verklaart veel. Gooien ze één of twee templates in en daar maak je dan al je sites mee.
wat mij betreft heeft vormgeving twee functies. ze is de verleider, die maakt dat je gaat lezen, en de leider, die je precies stuurt naar de tekst die jij wilt lezen …als je zou weten dat je ‘m lezen wilde
Toch zijn nauwelijks vormgegeven site het makkelijkst te lezen, zoals CNN, BBC en de nu.nl. Sommige prachtig vormgegeven sites zijn een ramp. Ovewr het algemeen vindt ik dat je met hoogsten 2 muisklikken moet zijn waar je wezen wilt. Links moeten het natuurlijk wel doen, dat is gewoon slordigheid.
Peter, ik wil niet lullig doen, maar je kunt niet zeggen dat Hurktoilet nou een wonder van esthetiek is. Ik blijf dat logo op een slechte kindertekening vinden lijken. Maar de site is wél zeer informatief. En uiteindelijk telt de content.
Ik zeg trouwens niet dat Coorda technisch perfect is, maar wel beter dan vormgevingstechnisch. Esthetisch gezien maak hij zich er met een Jantje van Leiden van af. Ik ben daar zelf overigens ook geen held in. Krek.nl bijvoorbeeld is voortgeborduur op een huisstijl die ik heb laten ontwerpen door een art director met smaak.
Ook denk ik nu aan grondige herstructurering van Immogo.com. Een site die organisch (uit zijn jasje) gegroeid is, moet je na een tijdje redesignen, helemaal opnieuw beginnen. Natuurlijk met behoud van vormkenmerken als lettertype en logo. Maar ja, dan komen er database gestuurde java toestanden en zo bij kijken. Dan moet ik dus naar een externe leverancier. Want ik ben niet technisch en wíl het ook niet worden.
Dat mijn site een wonder van schoonheid is, heb ik ook nooit beweerd. Het is een uit de hand gelopen grap, die inmiddels volslagen uit zijn jasje gegroeid is. Net als jij werk ik aan een nieuwe opzet. aandachtspunten zijn onder meer het logo (er liggen al een paar schetsjes) en de menustructuur. En hoe dieper je gaat, hoe meer je tegenkomt (voorbeeld: nieuwe opmaak forum betekent dat ik ruim 400 losse html-bestandjes stuk voor stuk moet gaan bewerken. Een nieuw forum dan maar, met database? En moet ik dat dan beperken tot 1 centraal forum of maak ik aantal sub-fora. In het laatste geval: kun je dat in je eentje allemaal nog bijhouden).
Wat Coorda betreft: als interne links op een site al niet werken, houdt het voor mij op. Vandaar dat ik jouw enthousiasme niet begreep.
@roberts: sterven in schoonheid noemen ze dat