Over HeF

Van wie is Hollandais en France?
Het begon met een groepje mensen dat zich wat al te sterk manifesteerde op Frankrijkforum.nl. Dit viel niet in goede aarde bij de andere bezoekers, waarvan enkelen begonnen te morren dat het serieus moest blijven. Daarom besloot een van de lastpakken (Krek.) een aparte site te beginnen, waarop naar hartelust gebabbeld, gegrapt en gedold mag worden. Dat werd Hollandais en France, né le 1 juillet 2004.

Wat vind ik op Hollandais en France?
Dat is niet helemaal duidelijk. Verhalen, discussies, tips over het leven in Frankrijk en over interessante sites voor wie naar Frankrijk wil of er al woont. Leuke links zijn altijd welkom! De allerleukste (en die van mensen die we aardig vinden) komen zelfs in de linklijst terecht.

Wat is “Chez Roger & Françoise”?
Dit is het dorpscafé, de centrale gelachkamer van Hollandais en France. Iedereen mag hier binnen lopen om zomaar wat te vertellen of te vragen. Elke dag wordt een nieuwe cafédiscussie geopend, zodat de oude meuk naar de archiefzolder kan.

Mag iedereen meepraten?
Tuurlijk! Zinnige bijdragen aan de discussie zijn altijd welkom. Onzinnige ook trouwens. Alleen onbeargumenteerd gezeur over de meningen van anderen is verboten. Vervelende of nutteloze reacties van querulanten worden niet getolereerd. Het is óns weblog en wij bepalen wat gezeur is. Wat overigens niet wil zeggen dat je het altijd met ons eens moet zijn. Meningen zijn vrij en worden niet gewist. Scheldpartijen zonder argumentatie of mening blijven alleen staan als ze op zijn minst goed geschreven of amusant zijn. Zie ook het volgende stukje:

En als ik wat te schelden heb?
Dan kun je terecht in het speciale log Twist?Punt. Speciaal bedoeld als afwerkplek voor wie iemand ongenadig af wil zeiken. Een soort zooizolder: vrijplaats voor ruw gedrag, waar fijngevoeliger zielen verre van blijven. Is er geen Twist?Punt te vinden? Dan kun je ons ook verzoeken een Twist?Punt open te stellen. Meestal is dat geen probleem.

Ik wil zelf een nieuw onderwerp starten. Hoe?
Er zijn twee manieren om een onderwerp op de agenda te krijgen. Ten eerste kun je ons een suggestie aan de hand doen. Stuur een mailtje, dan kijken wij of we het onderwerp geschikt vinden voor een nieuw logje. Een tweede mogelijkheid is redacteur worden. Wij geven je dan toestemming om zelf artikelen te plaatsen, overigens wel onder onze supervisie. Het risico is dan echter wél dat het niet geplaatst wordt, want niet alles past in onze formule. Maar als het een beetje redactioneel is en informatief en liefst ook nog een link naar een interessante site bevat, dan is de kans groot dat we het – eventueel na een kleine redactieslag – plaatsen.

Copyright
Auteursrechten van de artikelen en reacties daarop berusten bij hun respectievelijke auteurs. Het insturen van artikelen geeft Hollandais en France automatisch het recht op publicatie ervan, hetzij op de website, hetzij elders (online, op papier of op andere manier). Voor andere zaken dan artikelen, die te vinden zijn op de website, geldt dat alle rechten zijn voorbehouden aan Hollandais en France.