Nederlanders in Frankrijk

Het leek me aardig om deze site aan te vullen met een aantal interviews met Nederlanders (m/v) die permanent wonen in Frankrijk. Er zijn zo veel boeiende, verrassende, originele, creatieve en verstandige mensen vanuit Nederland naar Frankrijk geëmigreerd dat je bijna wel van een ‘Fuite de Cerveaux’ of een Brain Drain kunt spreken. Wat zijn die mensen hier komen doen? Hoe verdienen ze hun brood? Hoe leven zij in Frankrijk en hoe bevalt dat? Wat vinden ze er leuk aan en wat irriteert ze?

De bedoeling van deze interviews is om je een realistisch inkijkje te bieden in het leven van verschillende ‘Hollandais en France’. Dat is vooral interessant als jij óók overweegt naar Frankrijk te verhuizen of om hier een tweede woning aan te schaffen. Met deze interviews hoop ik gaandeweg een breed geschakeerd beeld te bieden van wat je van Frankrijk en de Franse kunt verwachten.

Interview 1: Mikel de Rooij, makelaar
Deze bouwkundig expert en taxateur werkt met zijn bedrijf Hexagone Conseils louter voor huizenkopers. Hij spreekt over zijn werk, de bijzondere kanten van de Franse huizenmarkt en over de beste manier om veilig een huis aan te kopen.

Interview 2: Albertjan Massier, financieel adviseur
Massier helpt mensen een hypotheek aanvragen in het buitenland. Handig voor iedereen die een (tweede) huis wil kopen in Frankrijk of een ander Europees land. Dat is niet zo makkelijk, want de regels veranderen steeds en ook het aanbod leningen fluctueert sterk. Bovendien heeft elk land andere eisen. Albertjan vertelt er alles over.