751 No Go Areas in Frankrijk – politie machteloos

We zijn hier niet vaak met politiek bezig, maar het moet me toch even van het hart dat ik erg geïrriteerd raak door de rechtse haatzaaiers die liegend en bedriegend proberen roet in het multiculturele eten te gooien.

Zo loopt er een Amerikaanse blogger rond, ene Daniel Pipes, die met droge ogen beweert dat er in Frankrijk maar liefst 751 ‘No Go Areas’ zijn. De zogenaamde ‘Zones Urbaines Sensibles’ of ZUS. Dat zijn wijken in grote steden waar poltie, brandweer, ambulances en andere hulpdiensten direct worden aangevallen. In deze wijken heersen de moslims, die geen enkele andere autoriteit dulden. Verkrachting en moord zijn er schering en inslag en de grootste bron van inkomsten is de criminaliteit. Volgens Daniel Pipes dan nog altijd.

Pipes doet er zelfs een linkje bij naar een lijst met ZUS, keurig aangegeven op kaartjes, met precies de straten waar de oorlogsgebieden beginnen.

Wat? 751 No Go Areas? In Frankrijk?

Nee natuurlijk. Hoewel er best banlieu zullen zijn waar de politie liever niet zonder versterking naar binnen wandelt, zijn er zeker géén 751 No Go Zones. Het vervelende is alleen wel dat Pipes’ artikel uit 2006 nu nog steeds de ronde doet als ‘bewijs’ van de islamiseringin Europa. Ik schreef er een verontwaardigd stukkie over.

Het lijstje met ZUS vind je hier. Kijk of er ZUS bij jou in de buurt zijn en laat me weten of je daar – met of zonder uniform – veilig over straat kunt. Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen!

UPDATE: even met Olivier van Beemen gemaild. Je weet wel, onze favoriete Frankrijkcorrespondent (van het boek In Parijs). Die zegt het volgende:

“Ik heb wel eens geschreven over een geheim rapport van BZ dat was uitgelekt naar Le Monde (dat is inmiddels wel 7/8 jaar geleden), waarin sprake was van zo’n 300 echte getto’s binnen die 751. Ik heb toen nog gebeld met het ministerie, maar om welke wijken het gaat, vertelden ze niet. Ik voeg het verhaal van destijds bij.

Er is me meermaals verteld dat er inderdaad buurten zijn waar politie/postbode/ambulance niet zouden komen omdat het te gevaarlijk is. Volgens mij gaat het hierbij niet om een heel groot aantal en ik had ook de indruk dat het meestal tijdelijk is, niet structureel.”

In het stuk (uit 2004!) dat Olivier me stuurde, is sprake van een lijst met 23 wijken in Frankrijk waar de politie niet veilig in kan. Het artikel staat ook online. Lees het hier.

Reacties zijn gesloten.