Alcohol en wintersporten in Frankrijk

Alcohol in het verkeer is over de hele wereld een groot probleem. Dit probleem leidt jaarlijks tot ongeveer honderdduizend verkeersongevallen. Logischerwijs zijn veel van deze gevallen tot stand gekomen terwijl men achter het stuur van een auto zat.  Zo ook in Frankrijk. En daarom is het vanaf 1 juni 2012 is het in Frankrijk verplicht om in de auto twee alcoholtesters te hebben. Ook wanneer u alleen gebruik maakt van de Franse wegen of een weekje op wintersport gaat. Indien u wordt aangehouden en u beschikt niet over de alcoholtesters zal de politie u een geldboete opleggen. Deze boete bedraagt maar liefst 11 hele euro’s!

Echter, is de datum waarop u bekeurd kan worden wederom verschoven naar 1 maart 2013 omdat er onvoldoende productiecapaciteit is om aan de vraag te voldoen.  Koop dan ook tijdig uw alcoholtesters mocht u dit jaar nog op wintersport. Alcoholtesters heb je in veel formaten en in verschillende prijscategorieën. Het handigste is om een alcoholtester voor eenmalig gebruik aan te schaffen. Deze alcoholtesters zijn goedkoop en naar alle waarschijnlijkheid maakt u er toch geen gebruik van. Voor € 3,99 voorkomt u een grote geldboete van de Franse politie.

Met de alcoholtesters kan de bestuurder zelf kan bepalen of hij  zijn voortuig kan besturen wanneer hij alcohol genuttigd heeft. Aangezien je bij een controle minstens één alcoholtester moet tonen aan de politie is het raadzaam om twee alcoholtesters mee te nemen op wintersport. Het uitvoeren van de alcoholtest is heel eenvoudig. Nadat je het laatste drankje gedronken hebt dien je 10 minuten te wachten, vervolgens volg je de instructies en binnen 15 minuten kan je aan de stijgende groene kleur in het buisje aflezen of je officieel nog in de auto mag stappen.

Lisa van Lexmond

2 reacties op “Alcohol en wintersporten in Frankrijk

  1. Het artikel lijkt een beetje mosterd na de maaltijd, maar dat is mijn schuld. Ik heb het nooit binnen zien komen en bekijk nu toevallig net de lijst artikelen. Daar zat een aantal bij te ‘wachten op toelating’, waaronder veel reclameverhalen van sitepushers (weggegooid) en ook dit aardige stuk. Dus bedankt, Lisa!

    Het verhaal is inmiddels overigens al achterhaald want de alcoholtest is niet verplicht meer, maar ook dát is goed om te weten, nietwaar. Zoiets blijft anders maar rondzingen…

  2. Haha! Ik ben even gaan Googlen en merk nu dat ‘Lisa van Lexmond’ op diverse blogs bijdragen heeft geleverd, steeds even informatief en vol met handige tips. Plus áltijd minstens één linkje naar conrad.nl. Nou ja, omdat ‘ze’ dat zo slim doet, omdat ik hou van slimme tekstschrijvers én omdat ik een fan ben van Conrad, mag deze blijven staan.