Als ze me missen, dan ben ik vissen!

Eerder deze week had ik het al over de helderziendheid. En aangezien dit ‘La semaine des parasciences’ is, had je met een béétje vooruitziende blik het volgende onderwerp mijlenver aan kunnen zien komen: de astrologie. Zeker, dit logje komt onder een goed gesternte tot je, want de maan is in het tweede huis en Jupiter staat in lijn met Mars. We staan aan de vooravond van het Aquarius-tijdperk, dus een nieuwe Vietnam-oorlog zal – onder veel vrolijk gezang en naakt gehups – binnenkort beginnen. Dat kun je ook heel simpel voorspellen met de numerologie. Ik zal een ander keertje nog wel eens haarfijn voor jullie uitrekenen hoe dat precies zit.
Nee, maar alle gekheid op een stokje, het is natuurlijk wel een ongelooflijke hoeveelheid “merde de Taureau” die je via zo’n site over je uitgestort krijgt. Ik geef toe dat ik het aan de ene kant best grappig vind om af en toe mijn eigen horoscoop te lezen. Net zoals ik een verslag van een schaakpartij lees zonder er een hout van de begrijpen maar toch met het gevoel dat ik er wat van op steek. Als ik dan zo’n karakterschets van mijn eigen sterrenbeeld (hetzelfde als mijn ascendant, trouwens!) lees, herken ik toch altijd wel een paar dingetjes. Dus eigenlijk is het heel dubbel hoe ik er tegenover sta, en kan ik toch ook wel weer begrip opbrengen voor de mensen die geld uitgeven aan dit soort paranormale zaken, voor een stukje zekerheid omtrent hun toekomstige bestaan. Tegelijk ben ik overtuigd dat het onzin is en dat bijgeloof voorzeker ongeluk brengt. Maar goed, die dubbelheid… dat is ook gewoon typisch vissen.

Reacties zijn gesloten.