Architect in de Dordogne – Helder

Niet alleen horecaffers, campingboeren, chambredoters en pensionado’s zoeken hun geluk in Frankrijk. Ook mensen met een minder voor de hand liggend beroep wagen de sprong naar de hexagoon. Zo ken ik een copywriter, een tekstschrijver annex ballonvaarder, een keuken-designer en nu kom ik ook een architect tegen. Gerard Helder is anderhalf jaar geleden naar de Dordogne getrokken en probeert daar nu een nieuwe, Franse praktijk op te zetten. Dat lukt heel aardig, want op zijn site zie ik al vier flinke projecten.

Gerard Helder werkt met lokale artisans, maar richt zich vooralsnog vooral op de Nederlandse markt. Dat wil zeggen: Nederlanders met een huis of een project in de Dordogne. Een klus die je normaal op afstand niet dan met de grootste moeite tot een goed einde zou kunnen brengen, is met Heer Helder heel haalbaar.

Net als ik dat doe met mijn Nederlandse copyklanten, maakt ook Studio Helder intensief gebruik van het internet. Hij opent voor elke klant een afgeschermd logboek, waar hij dagelijks de voortgang bijhoudt. Met foto’s en informatie over de gemaakte afspraken, eventuele problemen en voorstellen voor oplossingen. De klant houdt dus continu een vinger aan de pols.

Ik zie het een gemiddeld Frans bouwbedrijf nog niet doen. Bovendien is het voor de Hollandse klandizie natuurlijk reuze handig dat alles helemaal in het Nederlands is! Wel zo… ehm… helder.

Reacties zijn gesloten.