Bénabar

Ik heb een echtgenoot, die gitaargek is. Behalve dat hij wat exemplaren bezit, bezit hij vnl gitaarmuziek. Van de klassieke Julian Bream, via Django Reinhardt naar de Rosenbergs en de meer jazzy Jesse van Ruller en Jimmy Haslip.
(Balen dat we nu naar Rotterdam moeten…)
Enfin, we luisteren veel naar Arrow Jazz Waarom? Er wordt niet zoveel geleuterd. Bijkomend nadeel: er wordt nooit muziek aan- of afgekondigd. Oei. Wanneer je dan een leuk stukje voorbij hoort komen, weet je dus niet hoe het heet, van wie het is…Je weet hoe dat dan gaat: je zoekt, je combineert, je googelt. En voilà!
In dit geval ging het om het nummer ‘La cigarette’ van Sanseverino (Site is in reparatie ofzo). Wel aardig. Maar ik kan niet lang naar deze muziek luisteren. Word ik onrustig van.
Maar! Nu wordt het leuk…Fnac, Amazon en Bol geven ook altijd aan wat mensen die geïnteresseerd zijn in bepaalde muziek nog meer hebben gekocht.( « Les internautes ayant acheté ont également acheté ») En zo kwam ik terecht bij mijn onderwerp van vandaag : Bénabar! Ouderwets heerlijke teksten, mooi Frans. Ik had nog nooit van hem gehoord. Maar nu wil ik hem hebben! Zijn muziek, bedoel ik.

Reacties zijn gesloten.