Bienvenue!

Ook dit jaar is er een Bienvenue en France beurs en wel op 17 tot en met 19 februari. (dus vandaag en morgen ook nog) Dit jaar zijn er 120 stands aanwezig op de beurs (doordat enkele stands gecombineerd zijn, zijn er 170 bedrijven). Er waren enkele stands die vrij weinig met Frankrijk te maken hadden zoals sierraden en massagestoelen. Gelukkig heeft het merendeel wel iets met de zeshoek te doen. Eigenlijk is het onder te verdelen in wonen, informatie, cultuur en eten. Gelukkig lag de nadruk niet op het wonen, zoals vorig jaar met rijen aan immobiliers. Er zijn zoals gezegd verschillende adviseurs en dienstverleners die informatie kunnen geven over belastingen, verhuizen en ondernemen. Qua cultuur was muziekhandel Fame met hun hele “Frankrijk”-bak een aangename verrassing. De live muziek werd door enkele relatief onbekende artiesten verzorgd. Voor het eetgedeelte is er zelfs een restaurant overgekomen met heerlijke foie gras, zijn er verschillende stands met eten als kaas, nougat en charcuterieën en er staan twee crêpes-wagens. Kortom, meer dan genoeg om het joie de vivre gevoel te beleven.

Maar er zijn ook gemiste kansen. Zo zijn er dit jaar geen bekende artiesten zoals vorig jaar (Wende Snijders en Alderliefste). De organisatie heeft hier voor gekozen omdat ze meer bronnen (lees: geld) wilden steken in de aangeboden workshops en seminars. Maar aangezien deze door de reeds aanwezige bedrijven werden gedaan, zijn er toch wat vraagtekens te zetten bij deze keuze. Bovendien had TV5 wel wat meer mogen uitpakken. Hun informatiestand was wel erg karig voor een hoofdsponsor. Zo hadden ze hun website kunnen promoten met enkele computers. En een live talkshow a la “Le monde de TV5” zou helemaal een leuk idee zijn geweest. (Het liefst natuurlijk met Estelle Martin zelf op het podium). Tot slot was het vaak wel erg stil: waar was de Franse achtergrond muziek als er verder niets werd gedaan?

Al met al is de Bienvenue en France beurs een leuk uitstapje. Verwacht niet dat je er de hele dag mee kwijt bent (daarvoor is het nog net iets te klein) maar een dagdeel heb je zo nuttig besteed. Morgen (zaterdag de 18e) en overmorgen (zondag de 19e) heb je nog de kans om een beetje Frankrijk te beleven. Voor aanbieders is het zeker ook de moeite waard om in 2007 mee te doen: hoe anders bereik je vijftienduizend bovenmatig in Frankrijk geïnteresseerde mensen in drie dagen. Onder al die mensen zal ik volgend jaar ook wel weer zitten. Tenzij ik natuurlijk zelf Bienvenue en France tegen de mensen zeg…

Reacties zijn gesloten.