Boze herder?


Ik kan het niet laten… even een foto’tje van ons nieuwe familielid. Interesseert natuurlijk geen hond, maar ik heb een goed excuus: de heel aardige club-site van de Berger de Beauce. Met een spannend verhaal over het ontstaan van dit ‘duivelse’ ras en handige tips over opvoeding en verzorging. Maar eigenlijk gaat dit postje natuurlijk gewoon over onze niet geheel raszuivere, maar trouwe waakster:

VICKY

14 reacties op “Boze herder?

 1. Prachtig zo’n echte-mensen-site en de Powerpoints zijn leuk van lulligheid.
  Ga kijken!

 2. Vicky had altijd veel last van sterallures.
  Maar: Jesuis comme je suis vond ik wel een leuk nummer

 3. We heben laatst een huis bezichtigd waar je 2 Beaucerons bij cadeau kreeg…..arme beesten zitten al maanden met zijn tweeën in een afgezet stuk land. Buurman gooit elke dat eten over het hek en dat is het dan. Maar ja, om nou een huis te kopen vanwege die zielige honden….
  Maar Vicky het fikkie is leuk.

 4. Het ergste dat ik gezien heb qua hondenmishandeling waren de waakhonden op Kreta: aan de ketting bij een hek kilometers van de bewoonde wereld, uitgemergeld, met een oud olievat als ‘hok’ in de brandende zon. Als ze dat al hadden. Dus ook razend agressief. En ooit zag ik bij een Brabantse boerderij een hoop oude grijze lappen liggen die bij nader inzien een geketende langharige hond met vervilte vacht bleek te zijn.
  Vicky heeft het maar goed, weet-ie dat ook?

 5. hii ,
  mijn hond is pas gestorven door een beroerte !
  mun pa heeft hem ook jarenlang naar myn wete mishandeld ! khoorde de slagen en schreeuwen tot binne !