Chez Roger et Françoise – 16 augustus


Môgge. Sorry, vrienden, Roger is vanacht tijdens toiletbezoek uitgegleden en op zijn stuitje gevallen. Vandaag moeten jullie het daarom doen met Françoise.
Hé, daar is meteen Dineke al. Wat heeft ze in haar hand? Is dat een woord?
Dineke: “Met de gay-pride nog vers in het geheugen en het commentaar bij Frankrijkforum op mijn gebruik van het woord ‘relnicht’ lever ik het volgende woord:
tantouse (wordt ook wel met een -z- gespeld); het equivalent van het Nederlandse ‘flikker’.”
Fraai woord. Ik had er eerlijk gezegd nog nooit van gehoord. Ik ken wel pédé, wat een afkorting is van pédéraste: homosexueel. Ik roep dat wel eens, als iemand bij volleybal scoort met een heel slap balletje, en het levert steevast tot tevredenheid stellende geschokte blikken op. In tegenstelling tot het Nederlandse heaumeau heeft het scheldwoord in Frankrijk nog niets van zijn kracht verloren.
Koffie, Dineke?

21 reacties op “Chez Roger et Françoise – 16 augustus

 1. een pederast is een pedofiel.
  Het woord bestaat ook in het engels.
  Al zou je het denken, het is helaas niet iemand die gek is op voeten.

 2. Het woord mag in oorsprong pedofiel betekend hebben, in het huidige Frans betekent het toch echt homosexueel.

 3. Hallo,
  Ik kon het tijdens mijn reis toch niet laten om een beetje te kijken naar werk en woning. Ik ben er inmiddels achter dat een kelner in Parijs net zo slecht wordt betaald als in Nederland (1200-1500) en dat woonruimte schrikbarend duur is. Ik heb een pro-a-part meegenomen (www.pro-a-part.com) en daar staan wat termen in als “hono loc” = honoraire? De ene keer is dit bedrag lager dan het andere bedrag dat in het begin staat genoemd, de andere keer is het hoger. Zijn dit bemiddelingskosten ofzo?

 4. Hmm, ik hoop maar dat Roger snel weer de oude is, want met Françoise achter de bar loopt het hier niet echt storm! Françoise meid, kijk eens wat vrolijker, je jaagt de klanten weg!

 5. Jij doet toch alleen kinderen, Frank? Of hoop je op een barter-deal. Gratis gebit voor Françoise, tegen een jaar lang gratis drank in CRF? Ik denk niet dat je dat er door krijgt bij Roger. Die heeft Françoise, zoals dat hier op het platteland de gewoonte is, bij hun huwelijk een heel gebit cadeau gedaan. Plus natuurlijk de operatie om al haar gezonde tanden te laten trekken. Zo weet je als man zeker dat je de rest van haar leven geen tandartsbezoekjes, met dure kronen, wortelkanaalbehandelingen en andere kaakchirurgische ingrepen, meer hoeft te betalen.
  Overigens wel lekker hè, dat je hier gewoon hartstikke off-topic kan OH’en zonder dat je meteen een of andere Peter over je heen krijgt, zoals bij FF. Bovendien wordt hier maar héél zelden iets gepoetst (1 x gedaan, tot nu toe, in de eerste week).

 6. Nou, censuur… de webmaster probeert het ene beetje schoon te houden. Op zich natuurlijk een goed streven, anders verzandt op een gegeven moment elk topic in eindeloos ge-OH. Daar zijn zij niet voor. Wij wel!
  Hollandais is weliswaar eigenlijk geen forum maar een weblog. Maar met wat moeite (geen automatische mailtjes bij elke post), kun je hier toch naast informatie ook enig verbaal entertainment putten. Al was het maar omdat de webmaster hier zelf zo’n beetje de grootste OH is die er rondloopt. Hoewel… het je de verhalen over rentenierende WAO’ers van vriend Erick the Manic op FF gezien? *maakt eerbiedige buiging* Wow!

 7. allemachtig!! bijna een uur verder ben ik nog pas ergens halverwege de discussies… da’s inderdaad imposant !! Petje af!

 8. @Krek: ik kon het niet laten om bij FF wat olie op het vuur te gooien. Inderdaad doe ik nu alleen kinderen, maar ik ben begonnen in een stadje op het platteland als eerste tandarts temidden van een niet gemotiveerde bevolking. Daar was het ook de gewoonte om bij het trouwen een gebit mee te krijgen. Na 7 jaar van veel rooien en protheses maken, heb ik mij echt afgevraagd of dit nu mijn leven zou zijn. Toen kwam gelukkig de kindertandheelkunde. Een prothese zal nog wel lukken , maar ik denk dat ik er toch maar niet meer aanbegin, ook niet voor Francoise, maar ik kan haar altijd doorverwijzen. Ik heb adressen genoeg hier.
  Neem er maar eentje want mijn dag zit er weer op. In zal Francoise gemummel even aanhoren en haar een oplossing voorstellen en dan rap naar huis.

 9. @ krek ik heb je een mailtje gestuurd met een nieuw recept
  hallo allemaal
  rondje pastis van ed
  volgens mij vonden ze me nogal kinderachtig op ff
  ik dacht zet het berichtje nogmaals bovenaan en liet karel m’n kat een stukje schrijven
  werd een hele discussie
  schaamde me eigenlijk een beetje 😕 😛

 10. Ach, maakt niet uit. Doel is, dat ze af en toe weten dat we bestaan. Als je de gelegenheid hebt ergens reclame voor ons te maken, moet je het zeker niet laten!

 11. Vind je mij zo’n raar typetje dan? Nee, ik zit er niet achter. Wel ben ik nieuwsgierig naar het adres van dat bordeel. Ik ben namelijk een enorm liefhebber van oude kastelen.

 12. @Krek, ik reageerde spontaan op het FF, omdat ik het email adres zo leuk vond passen bij het onderwerp. Krijg jij het op je boterham. Sorry, hoor. Neem er maar eentje van mij.

 13. inmiddels weet ik dat jij het niet bent hoor Krek. Heb die mevrouw op haar “madam”ziel getrapt denk ik.
  Ben ook dol op oude kastelen maar ga toch maar niet langs denk ik. 😀

 14. @Edvin: Misschien een leuke nieuwe wijn, Chateau d’Agnes een warme, volle vrouwelijke rode wijn……..