Chez Roger et Françoise – 19 november


Klik logo voor smoelenboek.

Goedenmorgen, allen! Vandaag is een heugelijke dag, want ik krijg ons aller JohnP op bezoek. Onderweg terug naar Nederland maakt hij even een slinger van de A6 naar onze nederige stulp. Als jullie ‘m de groeten willen doen, dan kan dat hieronder. Dat laat ik ‘m dan wel even lezen. En vanavond is hij natuurlijk gewoon weer online in NL.

112 reacties op “Chez Roger et Françoise – 19 november

 1. de A6, is dat niet die kaarsrechte snelweg door Flevoland, waar je 200 moet rijden om niet voor de volgende bocht in slaap te vallen? (citaat van een officier van justitie, gevonden bij de vuilnisbak)

 2. @JohnP, vergeet je niet de pepernoten, die we met z’n allen verzameld hebben, af te leveren. En natuurlijk de jenever. Een goeie terugreis en weer veilig thuis komen.

 3. Ik kom net terug van “ABBA-mania” in het theater.
  Ben ik op plotselinge onverwachte uitnodiging naar toe geweest.
  Ik was destijds helemaal niet echt een fan, maar ik bleek alle liedjes te kennen…. Compleet met alle disco-stapjes!
  Ben helemaal uit m’n dak gegaan!!
  De hele zaal ging overigens uit zijn dak. Iedereen heeft de hele tijd gestaan, gezongen en gedanst!
  Een aanrader.

 4. Goedemorgen alllen….heerlijk weer een vrije dag…..Roger, geef me maar een koffie met een croissantje, dan ga ik eens bedenken wat voor leuke dingen ik vandaag ga doen….

 5. Jeanne de dancing queen! Het is waar dat die liedjes in je hoofd zitten. Is dat wat Jung (?) het collectief onderbewustzijn noemde: de liedjes van Abba?

 6. Abba heeft mijn jeugd verpest de hele dag abba op de radio op de TV, geef mij maar iggy pop of sexpistols . Verjaardag werd er weer abba opgezet ja nog zo’n mooie 33’er.
  Ben nu wel blij met de muziek van deze tijd maar de ’80 nee

 7. Toch is het knap, het zijn bijna allemaal liedjes die je, eenmaal gehoord, niet meer uit je hoofd krijgt. Net als Frans Bouwer. Niet dat ik daar van hou, maar ’s ochtends gehoord gaat dat de hele dag niet meer uit je hoofd.

 8. Morgen! Koffie, graag, Roger.
  Het is hier heel erg onstuimig weer. Kreeg een fikse hagelbui over me heen bij het uitlaten van Bo en af en toe deed een windvlaag me letterlijk naar adem happen. Nu schijnt de zon en word ik gek van het geflikker in de woonkamer door de zwiepende takken. Tis ook nooit goed.
  Vandaag besteed ik aan het nakijken van proefwerken, want volgende week moet ik de cijfers invoeren. Rotkarwei.

 9. Ik ben eigenlijk meer van Simon and Garfunkel (ken ik allemaal uit het hoofd), Herman van Veen (idem) tot Bob Marley en Supertramp.
  Abba kwam alleen maar voorbij. Dan is het toch wonderbaarlijk dat ik al die liedjes (22) ken!
  Dat gehaakte mutsje van Agnetha, de plateau-zolen, al die glitter….ik was er toen wars van. Nu vond ik het geweldig… al die herinneringen die boven kwamen.
  Ik word echt oud….

 10. zullen ze blij mee zijn bij makelaar ter steeg zo nog een keer voluit en morgen heb je een tweede hit hoog in de lijst. Maar wat schiet je ermee op ? Vroeg of laat ga je zelf met iets de fout in en nu wordt er wel erg opgelet wat je doet en zegt.

 11. Ik heb er niks aan, Frank. Het is Spielerei, lekker een beetje jennen. Ik wil gewoon antwoord op een heel reële vraag. Als ze meteen met een duidelijke verklaring waren gekomen, was ik al lang gestopt. Maar ze zwijgen, denken dat het wel over zal waaien. Intussen staan de elders bijeengesprokkelde teksten nog steeds op hun site.
  Wat betreft zelf in de fout gaan: dat is natuurlijk altijd mogelijk. Maar áls ik iets fout doe en iemand wijst mij daarop of vraagt om uitleg, dan zel ik de eerste zijn om mijn fout toe te geven, uit te leggen hoe het zit en als het even kan het goed te maken. Zie ook het logje: Even slikken voor Krek.. Voor de rest probeer ik gewoon zo eerlijk mogelijk te zijn, zodat mij niets te verwijten valt. In sommige kringen is dit kennelijk een uitzonderlijke manier van doen.

 12. Overigens een aardig aanbod voor wie een Bullerjan kachel wil kopen. Alleen voor bezoekers van HeF: gratis bezorging in heel Frankrijk. Zie de linkpagina.

 13. Wat een stilte hier. Doet gewoon zeer aan mijn oren. Zou iedereen naar Frankrijk zijn gegaan?

 14. Dan doe ik toch ff mee. Zit trouwens gewoon in guur, nat Holland, waar heel af en toe de zon probeert hagelbuien een halt toe te roepen.

 15. Ben ik dit keer ff mooi op tijd voor het weekend.
  Maak mooi van de gelegenheid gebruik.
  Roger…………………………

 16. De zon schijnt hier en er komt een mengsel van hagel en sneeuw naar beneden. Ik wil hier weg…

 17. Als mijn dochter van school af is, ik ben nu al aan het kijken hoe ik een boterham zou moeten verdienen.

 18. Ik maak me geen illusies. Meepraten in ’t Frans gaat me aardig af, maar mijn schriftelijke kennis is verre van voldoende om mijn werk in Frankrijk te kunnen doen.

 19. Ik gebruik het nu een paar maanden, en je kunt zelfs met 3 andere gebruikers tegelijk praten.

 20. Weet je iets meer van de tarieven neem ik aan.
  Fr skype naar normale tel in Nederland ?
  Naar de mobile telefoons ?

 21. Je koopt een tegoed bij skype, en dan bel je tegen lokale tarieven. Als de andere partij ook een pc heeft kun je gratis met elkaar via het net praten. Ik dacht dat je al voor 10
  een tegoed hebt bij skype. FF hun site checken.

 22. Kan eigenlijk niets vinden over de tarieven, het enige wat in het artikel staat = 0,017 cts van PC naar gewone telefoon.

 23. Het zijn ongeveer de lokale tarieven van het land waarnaar je belt, dus je betaalt niet het internationale tarief.

 24. Thanks, nu al m’n vrienden en familie overreden om over te gaan op Skype, is nog een ander probleem.

 25. Help??? we staan op 2 met 2 stemmen, dus als iedereen nu gaat stemmen kunnen we op 1 komen want nr. 1 heeft nog maar 3 stemmen.

 26. Wat raar! Toen ik net keek, zag ik HeF helemaal niet, en de makerlaar stond op 3!! Daarom riep ik help. Nu zie ik HeF weer staan. Spooky.

 27. De hele middag gewerkt en pas van 1 klas de cijfers uitgerekend.
  Dit moet sneller kunnen. Voor het 2e rapport van tevoren maar lijstjes maken in Excel en tussentijds invoeren, want hier krijg ik een sik van.
  Iemand de nieuwe beaujolais al geproefd? Eerlijk gezegd sla ik het al een paar jaar over. Overdreven gedoe. En meestal smaakt het naar niks.

 28. Dineke, het is ook meer een “coutume” in Frankrijk. Een reden om feest te vieren. Gisteren 2 verschillende flessen opengemaakt, waarvan er één niet om te drinken was.

 29. Gisteren. Waterig. Maar John had een Côte du Rhone Nouveau bij zich. Die ga ik vanavond eens lekker sergeant maken.

 30. vast wel, Coco. Het enige probleem is dat de cijfers moeten worden gewogen, maar dat kan dus ook in Excel.

 31. klopt Ronald, met Skype bel je via internet (voip) naar de dichtstbijzijnde centrale en daar ga je het vaste net op. je betaald dus alleen het lokale (= daar) tarief. via de siet kun je bijhouden hoeveel credit je nog op je kaart hebt

 32. what’s in a name?
  what’s in the bottle, that counts
  kan iemand dat ff in het Frans vertalen? mooi voor een bordje boven de deur

 33. De beaujolais is het bewijs dat goede marketing verkoopt spul is meestal niet te drinken en ze staan er voor in de rij.

 34. Coco, mijn toestenbord houdt niet meer van me en gooit steeds de letters door elkaar

 35. Zet je computer wel goed op slot als je Skype gebruikt. Skype gebruikt je computer namelijk als onderdeel van de databse met gebruikers. Zo sta je dus continue in verbinding met andere gebruikers. De geluidskwaliteit is echter voortreffelijk. Ik heb met andere gebruikers in Japan gesproken en het was alsof ze tegenover mij zaten.

 36. Frank er is ook best lekkere Beaujolais.
  Ferry koop een ander, kost geen fluit.
  Robert voorlopig ga ik eerst de Hollandse colonie vragen of ze om willen schakelen op Skype.

 37. Misschien is Skype niet zo verstandig, ik heb een zoon van 21 die mijn com gebruikt.

 38. Als je Skype alleen aan zet als je hem nodig hebt.. Als je het programma de hele dag aan laat staan genereerd het ook data verkeer.

 39. Dat is zo, ik hat dat ding vroeger de hele dag aanstaan. Mijn firewall begon op een zeker moment te hikken. Bleek dat ik met 10 andere machines een verbinding open had staan via internet. Helemaal tot in Scandinavie toe

 40. Nee dat niet, het is op zich een uitstekend programma en ik heb hier een echt voip toestel staan. Ik word alleen een beetje voorzichtig met dit soort Kaza achtige programma’s . Is dat trouwens net zo lekker als bier uit Belgie???

 41. Wilde ik enthousiast een rondje geven, is iedereen wel heel erg stil… Roger, geef die zwijgers eens wat te drinken.
  De reden? Eureka! 391.775 herstarts later heb ik door hoe ik mijn peeceetje weer stabiel krijg. Het kabeltje van de pas geïnstalleerde kaartlezer mag bij opstarten en afsluiten van mijn pc niet ingeplugd zijn. Zodra de pc opgestart is, mag het kabeltje er in en functioneert de kaartlezer perfect. Zo lang ik hem er maar weer uithaal voor de pc afgesloten wordt.
  Nu mag ik natuurlijk niet mopperen. de fabrikant van de kaartlezer had duidelijk gezegd dat minimaal win98 second edition vereist was, terwijl ik met de eerste editie werk. ,,maar de verschillen zijn minimaal”, dacht ik in mijn naïviteit. Nu ja, t heeft me een tijdje van de straat gehouden.
  Oeps, roepen jullie even als dit te veel op ,,Lief dagboek” gaat lijken?

 42. Deens bier is gewoon uitstekend bier. Niets speciaals zoals trappist of witbier, maar kwalitatief minimaal vergelijkbaar met Grolsch, Hertog Jan en dergelijken. Tien keer liever dan dat Franse nat dat terecht in kleinere flesjes zit.

 43. Als ik Skype opstart op mijn Mac heb ik al meteen een verbinding als ik kijk :
  tcp4 0 0 172.16.250.26.49883 cpc3-rdng3-6-0-c.61917 ESTABLISHED
  Mijn machine zit dus hard aan die andere vast. Op zich is de verbinding vrij onschuldig. Er is echter al een keer sprake geweest van een lek in Skype. Er is dus een risico. Ik gebruik het ook maar het staat niet de hele dag aan.

 44. Knap hoor Windows 98 en stabiel. Zowiezo Windows stabiel krijgen. Het is natuurlijk ook moeilijk om een besturingssysteem te maken wat compatible is met hardware van verschillende fabrikanten. We hadden net een van onze programmeurs uit de U.S.A op bezoek. Heeft een tijd bij MS gewerkt. Weet veel van Windows af. Hij gebrukt liever Linux. Linux heeft alleen een vreselijke grafische interface, en ook veel te veel. Een Mac is een goed alternatief dan.
  Dat bier in Frankrijk is inderdaad niet veel.

 45. Je hebt gelijk Ronaldus. Ik heb net een bedrijsuitje achter de rug. De kwaliteit van het restaurant en de bediening sloeg alles. Dat bedoel ik negatief. Ben blij weer even in een echt cafe te zitten.

 46. Heb met suse linux, kde-interface gewerkt, vindt die grafische interface wel meevallen. Het ontbreekt voor mijn geval vooral aan consistentie in de interface, doordat iedere programmamaker gewoon zijn ding doet. Bij windows werkt t dan niet, bij linux wel, alleen moet de gebruiker maar uitzoeken hoe. voordeel van linux is wel dat je gewoon een andere interface kunt pakken, maar dat neemt t probleem niet weg. bovendien val je onder linux toch nog vrij vaak terug op een kale dos-commandoprompt (al is het maar om je nvidia-videokaart onder suse aan de praat te krijgen).
  En de mac, tja, ik vind de mac net een 2cv. Niet op zijn kant te krijgen, zo menen hele volksstammen, maar het kan echt. Zo heb ik dus ook al menig mac zien crashen. En eigenlijk is een mac dus ook net windows (of andersom, zo je wilt) zo lang het werkt is het prachtig.

 47. En de rekening viel waarschijnlijk zwaar tegen.
  Dat Roger dit nog mag meemaken, dat zijn tent onder het hoofdstuk “echt café ” valt.
  Wat zeg je Roger, rondje van het huis………

 48. Sjeeeeeeeeeeeees, wat een geleuter! Dit is toch geen kroegpraat, kom op! Dit hoort bij Infopunt.
  Niet zo zereneus in de kroeg.
  Nnnnog een wijntje, iemand?

 49. Peter toch, een mac is geen 2cv maar een echte BSD Unix machine met een consistente grafische schil en crashen lukt me met bijna ieder systeem. De Mac alleen minder snel. Mijn Xp 1 x per dag.
  Dineke, dit is gewoon mannen kroegpraat. Vroeger hadden mannen het in de kroeg pover auto en vrouwen. Nu over computers en hun nieuwste GSM. Vrouwen zijn gewoon minder belangrijk geworden.

 50. Frankrijk Menu
  Frankrijk Menu
  Dé gids voor je vakantie in Frankrijk met campings, vakantiehuisjes, logies met ontbijt en hotels overal in Frankrijk en nog véél meer handige Frankrijk links. Kortom het ideale startpunt voor elke vakantie of reis naar Frankrijk.
  Geef uw mening (2) Aanbevelen Categorie : frankrijksites
  7 12 5,95
  2
  Makelaar Marian Ter Steeg. Tweede huis in Italie, Frankrijk en Nederland
  Makelaar Marian Ter Steeg. Tweede huis in Italie, Frankrijk en Nederland
  Makelaar Marian Ter Steeg kijkt voor u verder dan alleen de regio. Nederland , Toscane (Italië) en de Provence (Frankrijk) vormen de belangrijkste specialisatie. In de p
  Geef uw mening (0) Aanbevelen Categorie : makelaars
  7 10 4,35
  3
  Hollandais en France
  Hollandais en France
  Een vrolijk en informatief weblog waar Nederlanders die wonen in Frankrijk en in Frankrijk geïnteresseerde Nederlanders op ontspannen en humorvolle wijze hun ervaringen kunnen uitwisselen. Ter lering én vermaak.
  Geef uw mening (5) Aanbevelen Categorie : forums
  6 10 8,00
  4

 51. Vraag: ik zie een leuke foto op internet, ik neem hem over voor mijn site….mag dat? volgens mij doet iedereen dat!!
  Ik kom op een site waar deze foto ook staat….ik stuur een email met de vraag of ik deze foto kan gebruiken en of deze foto persoonlijk eigendom is….dit blijkt niet het geval…dus is deze foto ook gejat….en kan ik hem dus blijven gebruiken…is er een regel…ik kan me voor stellen dat als er personen opstaan het anders ligt dan omgeving of steden of algemene dingen….Krek: jij ben ter steege-expert, zeg eens wat…..

 52. Dit is een openbaar medium, volgens mij is alles vogelvrij wat er op het internet gepubliceerd wordt. Het is alleen wel zo fatsoenlijk dat je de bron vermeld. Denk ik !
  @Frank, schiet het al op met je site, ik begin wel nieuwschierig te worden.

 53. Volgens mij copyeerd iedereen zich suf op nternet. Da is de reden dat ze copyright codes in plaatsje willen zetten.

 54. nieuwschierig…. met sch hahahaha… het moet niet gekker worden met me.
  Roger…. glaasje water.

 55. @dineke: volgens mij heeft krek heel veel op die makelaar gestemd ten einde haar een slecht cijfer te kunnen geven
  @dineke: wees blij dat we niet over feijenoord beginnen…
  @frank: op elke publicatie berust copyright, tenzij de maker al 70 jaar dood is… Maar je kunt een publicatie wel zo wijzigen dat er geen sprake meer is van pikken, doch van een nieuw creatief werk. Waarop jij dan de rechten hebt!
  @roberts: die copyrightmeldingen zul je er ook wel weer uit kunnen halen.
  @allen: bonne nuit!

 56. @ RobertS en de rest: Pardon!…….Vrouwen minder belangrijk geworden?
  Dacht het niet.
  Computers zijn wat simpeler om over te praten. Je gooit wat termen in het rond en gelijk lijkt het al wat.
  Daar wordt je niet zo op afgerekend.
  We vinden het wel goed hoor.
  We snappen het wel…

 57. Mensen, lees alles eens na, welk een geleuter!. Dit bericht is voor eenieder die nadenkt. Na de moord op Theo heb ik van krek begrepen dat hij wat opener en zonder vooroordeel op mensen zal reageren, (lees oudere berichten). Ik had mij heilig voorgenomen om hier nooit meer iets te melden , maar ik vraag mij bij iedere melding af of iemand hier ook maar iets wijzer van wordt? Nee dus . Bij deze vraag ik mensen die wel meelezen maar niet reageren of ik alleen sta. Als dat niet zo is kan krek niet anders doen dan weerwoord geven of mij gelijk geven. Ik werd bediend met ROT OP! Als het wel zo is meld het infopunt nieuw is klachtenpunt met vriendelijke groet van willem.

 58. @Willem
  “Krek.” zal reageren, op zijn eigen manier. Hij zal je beroep wel weer eens belachelijk maken maar hij vergeet wel dat hij daar zelf van vreet!

 59. @Willem en Monique: helaas staat op de Franse agrarische producten geen waarschuwingsstempel “AFKOMSTIG VAN WILLEM EN MONIQUE”. Anders zou ik zeker van aanschaf afzien. In de tussentijd koop ik bij voorkeur vlees, kip, melk en eieren van leveranciers uit mijn eigen regio, om de kans te minimaliseren dat er ook maar een eurocentime van wat ik investeer in jullie zakken verdwijnt. Men kan niet voorzichtig genoeg zijn. Er zijn heel veel lieve, intelligente, aardige, amusante, opwekkende en sympathieke boeren in Europa, die ik met gans mijn hart ondersteun en waardeer voor hun vele zegenrijke bijdragen aan de moderne consumptiemaatschappij. Jullie stelletje intellectueel onvolwaardige, moreel en psychisch onhygiënischem onaangepaste kaaskoppen, die de gehele boerenstand een slechte naam bezorgen, horen daar helaas niet bij. ROT OP!