Chez Roger et Françoise – 20 en 21 november


Klik logo voor smoelenboek.


ROGER

Hè, heerlijk, even lekker kunnen schelden! Vannacht, voor ik te bedde ging, zag ik nog bijdragen van Willem Matser en zijn echo-eega Monique, die in Chez Roger et Françoise van gisteren kwamen klagen over het informatief niveau van ons café.
Alsof ze entree hebben betaald en teleurgesteld zijn dat het hier niet over de fijne details van Frans kalverkrachtvoer gaat of zo. Het leuke is, dat iedereen die de geschiedenis van HeF een beetje kent, natuurlijk begrijpt dat de Matserboertjes stinkend jaloers zijn omdat zij – hoewel enorm gewaardeerd door de Franse dagloners die ze inhuren voor de maisoogst (het schijnt dat ze zelfs Moniques misbakselmaaltijd met een grimlach hebben verorberd: wiens brood men eet diens woord men spreekt) – als personae non grata niet mee mogen doen in de oergezellige HeF-gemeenschap.
Op pathetische wijze doen zij een beroep op de meelezers om óók te protesteren tegen het lage niveau van de Frankrijkinformatie op ons weblog. Citaat van Willem:
Bij deze vraag ik mensen die wel meelezen maar niet reageren of ik alleen sta. Als dat niet zo is kan krek niet anders doen dan weerwoord geven of mij gelijk geven.

Há! Wie achter Willem gaat staan, hierbij ongezien de typhus!
Toch niet slim van de beide agridombo’s. Inmiddels zouden zij moeten weten dat ik – zelfs met anderhalve fles Bordeaux in mijn mik – ze fluitend de grond in schrijf. QED.
Jullie ook allemaal een prettig weekend toegewenst!
@Willem en Monique: Schrijf nog eens wat: een beetje polemiek is goed voor de bezoekscijfers.

540 reacties op “Chez Roger et Françoise – 20 en 21 november

 1. Wat een aansteller! Hij is toch wel wat gewend van F.
  Waarom heb je die foto nou weggegehaald? Hij was leuk!

 2. Nou, ’t zit er kennelijk niet meer in voor het eten. Over eten gesproken: daar moet ik echt wat aan gaan doen. Later!

 3. Wel! Dat was lekker! Biefstukje met kruidenkaas, gebakken uitjes en champignons. Gekruide kalkoenfilets met geroosterde tomaat, royale salade (met rode ui, kerstomaatjes, paprika, pijnboompitjes en yoghurtsaus) en warm stokbrood.
  Iedereen het buikje rond en tevreden. Dankjewel, gebroeders Albrecht.

 4. Salut Roger,
  Prettig met je kennis te maken.
  Ik had je enkele kilootjes zwaarder in geschat. Dat valt dus al weer mee.
  Doe mij maar een rode wijn. Maak er maar een Villemot 2002 van. Als ik Sloeber mag geloven belooft dat wat…

 5. Ik heb zo mijn eigen mening, en ben daar ook eerlijk in. Ik hoop en verwacht dat dat hier geaccepteerd wordt.
  Je hoeft het immers niet altijd met elkaar eens te zijn. Toch?

 6. hum, dat viel dus wel mee. ‘k Moest wt in elkaar vogelen, omdat wij (Tim ik ) al de hele dag zitten na te kijken, 1 kond pas om 8 uur thuis komt. Dus wat doe je dan: kijken wat er nog in de diepvries/koelkast ligt. Vanddar mijn dank aan de gebr. Albrecht.

 7. dit is erg: 1 kond = 1 kind
  @Jeanne: maar natuurlijk!!! Ik Kreeg alleen de indruk dat je niet alles meekreeg, maar dat is in het geheel niet erg.

 8. Met de beste wil van de wereld kan ik inderdaad niet achterhalen waar dat gekift van jullie over gaat.
  Persoonlijk vind ik dan dat je of een neutraal overzicht van de gebeurtenissen zou moeten geven, zodat een ander dan tenminste snapt waar dat “boerse” gedrag van jullie vandaan komt, of de zaak moet negeren.

 9. Niet bij elke wijn, Ronaldus.
  (Psst! Laat Roger nou! Hij heeft wat frustraties weg te werken sinds F….jeweetwel)

 10. Jeanne, dit gekift is dus de oorzaak van het bestaan (god, wat een slecht Nederlands) van dit weblog.
  Het is onmogelijk om een neutraal overzicht te geven van wat er is gebeurd. Wanneer je inmiddels enigszins een beeld hebt van de stamgasten, dan moet het je duidelijk zijn, dat we niet de 1e de beste onruststoker “afzeiken” Dit zijn de echte “die-hards” die we idd lange tijd hebben genegeerd, maar die nu persoonlijk worden en dus nu ook zeeeeer persoonlijk op hun nummer gezet worden!! Wanneer ik je email had gehad, had ik dit niet zo geponeerd. Het zij zo.

 11. Jeanne, we zijn gewoon zoekende naar een manier waarop we dat stel zodanig kunnen afzeiken dat ze geheel eigen vrije wil hier wegblijven. Ze blijven echter terug komen als puisten bij een dertienjarige puber

 12. @Jeanne: Laten we het er bij houden dat we vóór de oprichting van HeF bij Frankrijkforum zijn vertrokken als gevolg van onmin met onder andere MW, die onze wat vrije manier van discussiëren niet op prijs stelden en dat op hun eigen onbeholpen manier ventileerden. Met het idee: dan creëren we wel een plek waar we net zo veel onzin kunnen vertellen als we willen zonder dat er steeds een kortzichtige boerin ons op de vingers tikt. In eerste instantie ging dat goed. Na een tijdje speelde echter een zekere rivaliteit op tussen FF en HeF, culminerend in het blote billen-incident. De moderator van FF zat mij op zijn eigen site persoonlijk erg uit te dagen en uit te schelden, maar gaf me niet de gelegenheid te reageren. Alles wat ik schreef werd direct gewist. Monique nam toen de gelegenheid te baat een nieuw topic op FF te openen waain ze mij op haar eigen onbeholpen manier de mantel trachtte uit te vegen. Bijna hoorbaar kraaiend van plezier, in de wetenschap dat ik mij niet kon verweren. Zij heeft daarmee toen elke vorm van krediet verspeeld, en kan niet meer op clementie of zelfs maar een spoor van begrip van mijn kant rekenen. Zij is niet meer welkom op dit weblog. Na onze ‘ruzie’ met FF hebben we min of meer met de moderator daar afgesproken dat we ieder op onze eigen site blijven en ons niet meer met elkaar bemoeien. Enkele weken lang hebben we niks meer van WM gehoord. Tot Willem hier gisterenochtend vroeg kwam klagen dat mijn site vol geleuter staat. Jouw geleuter, Jeanne, en dat van mijn andere gasten. De brutaliteit! En meteen weer die echoeega van hem er achteraan. Een pure provocatie, want ze hebben hier niks te zoeken, laat staan kritiek te leveren.
  Helaas heb ik niet alle door W en vooral M. geleverde beledigingen en zuigerijen kunnen bewaren. De moderator van FF heeft ze gewist. Maar neem maar van mij aan dat het totaal onnodige en onbeholpen geformuleerde beledigingen waren, ontsproten uit de onvruchtbare bodem van een beperkt denkraam.
  Weet je wat. Ik zal de suggestie van Willem ter harte nemen en een klachtenpunt openen. Zo kan ik de klachten van de familie Matser en mijn antwoorden erop daarheen verhuizen, waar de meer fijngevoelige gasten van HeF, waaronder jijzelf, er niet aan blootgesteld worden.

 13. @ferry: ik ben FF erkentelijk voor het doen ontstaan van HeF. Maar als het afzeiken van een paar zeikerds het hoofddoel wordt, nok ik waarschijnlijk eerder af dan zij. Heb namelijk de indruk dat zij het lekker vinden, en ik niet.
  Overigens, is een cc-tje ook al een drankje? Smaakt t naar?

 14. 🙂 Straks beginnen Jeanne en ik nog een eigen afsplitsing. we lijken podôme wel gereformeerden: zet er tien bij elkaar en je hebt negen kerken. 🙂 dat kan de bedoeling toch niet zijn?

 15. alsjeblieft geen apart logje want dan komen we nooit los van deze ellende. Wie zich zo af-en-toe geestelijk wil kastijden moet de zoekfunctie maar gebruiken, Monique, willem of ROT OP geeft alle info

 16. Kijk, aan de ene kant wil ik niet zomaar commentaar wissen. Daar zijn we tegen, toch? Aan de andere kant wil ik het ook niet in de gewone kolommen. Mijn idee was dus om vanaf nu offtopic negatief geneuzel naar de klachtenhoek te verhuizen en in de gewone kolommen te wissen. Het kan toch ook niet de bedoeling zijn dat we ons ongestraft laten afbekken in ons eigen café. Aan de andere kant is het ook weer jammer als we ze hun zin geven door onderling te bekvechten over de aanpak van dit soort ongure sujetten. Dat is in weblogland nu eenmaal onvermijdelijk dat je af en toe onwelvoegelijk volk over de vloer krijgt. Flamen werkt, wissen werkt ook. Maar het creëren van een vrijplaats voor commentaar op ons beleid en onze activiteiten zou ook kunnen. Zoals je een WC openstelt omdat je niet wilt dat mensen tegen je geven zeiken.

 17. nee peet, dat is zeker niet de bedoeling. ik vind het belangrijk dat we als groep met dezelfde interresses gezellig met elkaar kunnen beppen en een virtuele band kunnen creeren. WM van FF zullen altijd een klein deeltje van HeF blijven uitmaken, waar wij, als zij weer een opduikelen, onbewust heftig op zullen reageren. dit is zeker geen hoofddoel maar nederig toezien zullen we nooit toestaan

 18. @Jeanne
  Ik vat heel goed dat jij niet begrijpt wat er allemaal aan de hand is, daarom zal ik je het even uitleggen.Ik heb in een felle discussie op het Frankrijkforum krekje zo’n beetje ontmaskerd, toen is hij zijn eigen toko begonnen. Daar werd het op het FF rustig van, totdat het hef een ochtend uit de lucht was, en krekje begon te klieren op het FF, Willem reageerde daarop met een grappig berichtje echter per ongeluk onder mijn naam. En dan gaat het hef in de fout, lees de berichten van 17 september! Dan weet je meteen waarom de stamgasten je niet wijzer willen maken!
  @Robert S
  Deze berichten en nog vele andere, maar dat zal voor jou geen nieuws zijn, ontvang je via hef!!!!!!
  @Dineke bericht 8.06 uur punt 3
  Wie zegt dat jij aarde vreet? Ik in geen geval. Ik heb gezegd dat jullie van onze grond vreten en dat is iets anders. Denk morgen maar eens na bij elke hap die je eet dat die wel eens van ons land kan komen, want weet je, koeien lopen in de wei en eten het gras dat daar staat, zodoende kunnen ze melk produceren. Die melk wordt verwerkt in allerlei voedsel zoals zuivel bijvoorbeeld. Mischien komt het stukje rundvlees wat jij in de afgelopen week gegeten hebt wel van een van onze koeien, je weet maar nooit.

 19. ik ben het met Ferry eens, het moet geen hoofddoel worden en iedereen moet maar reageren op WM zoals hij wil, maar niet teveel en zeker niet erop ingaan, want dat is hun lol….even zeiken en dan afknijpen….en verder gaan met onze eigen stamgasten…neem er nog maar eentje van mij, want mijn site is bijna af!!!!

 20. @Ferry, bericht 22.06 uur
  Daar heb ik geen arme eenzame zielige griezel voor nodig!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 21. Jeannetta, die gister om 10:00 ’s morgens vertrok voor een concert in dusseldorf was vanmorgen pas om 06:30 weer thuis. Dusseldorf is toch verder dan je denkt

 22. Monique, ik begrijp je opmerking niet.
  “Deze berichten en nog vele andere, maar dat zal voor jou geen nieuws zijn, ontvang je via hef!!!!!!”
  Wat bedoel je daar mee???

 23. @Dineke: jullie hebben ondertussen al zoveel krediet bij me opgebouwd, dat ik jullie het voordeel van de twijfel geef.
  Ik zie je mail tegemoet.

 24. @Ferry, áf! Bovendien, misschien is Monique wel een ontzettende kanjer. Weet jij veel.
  @Monique: ontmaskerd? Vertel! Je kunt iemand alleen ontmaskeren als die zich anders voordoet dan hij is. Nu kun je me van veel dingen beschuldigen, maar niet van een gebrek aan openheid. Mijn hele leven staat op het web, mens, met een link naar mijn persoonlijke site in elke reactie. Jouw mailadres of foto zie ik nergens. Dus wie verbergt zich nou achter een masker?
  Verder, als je de moeite neemt even de door jou genoemde 17e september door te lezen, zul je zien dat mijn rol in de discussie vooral een matigende is. Ik vraag mensen zich in te houden en jou en FF met rust te laten.
  Net als Hans indertijd zie je mij als een verpersoonlijking van Hollandais en France. Ik ben echter niet verantwoordelijk voor wat anderen hier zeggen. Je mag me aanspreken op mijn woorden. Niet op die van anderen.

 25. @RobertS
  Als je een bericht plaatst via hef krijg je geheid deze berichten.Ik heb nl. dezelfde ontvangen als jij.
  @Ferry
  Die heb ik niet, jij waarschijnlijk ook niet want je zou er maar wat blij mee zijn!

 26. ik ben zo benieuwd naar een website van Willem en Monique, dan krijg ik tenminste een idee van wie ze zijn…dit stiekeme geschrijf hier, dat kan iedereen…iedereen kan zich anders voordoen dan ie in werkelijk is….

 27. Roger, geef me maar een wijntje voor het slapen gaan, want morgen moet ik weer vroeg op…..

 28. @RobertS: ik denk dat Monique doelt op de spam-mailtjes, iets wat we samen al geconcludeerd hadden. Als je je mailadres op een goedbezochte site als HeF publiceert, stijgt de kans dat je spam krijgt. Maar dat is natuurlijk niet de schuld van HeF. Maar Monique dent dat álles de schuld is van HeF, inclusief de slechte maisoogst dit jaar.

 29. Hoe is het eigenlijk met Sloeber, ligt ie nog steeds boven bij te komen van z’n paddo avontuur.

 30. RobertS M kan niet dezelfde mailtjes krijgen als jij (wij) zij laat hier nooit een e-mail adres achter

 31. Ach die Monique, daar heb ik nog mooie herinneringen aan. Lekker ding, zal nu wel wat zijn uitgezakt. Zal ik een verzoeknummer voor je zingen????

 32. @Frank, beeldhouwles ging geweldig, ik heb afgelopen vrijdag de 2e les al gehad. EN ik ben in onderhandeling met 2 galerieën, in Craon en Chateau-Gontier. Ben nu erg hard aan het werk, want ik moet natuurlijk wel genoeg hebben om mee te kunnen exposeren.

 33. we kunne een inzamling houden voor Sloeber. Giro 4560461 tnv help Sloeber aan een huis.

 34. Weet je wat mij opvalt….monique roept een keer wat en meteen reageert iedereen en monique hoor je niet meer….ik denk dat één van de incontinenten regelmatig monique invult….frank

 35. zo werkt het dus…..laten we maar zo min mogelijk reageren…

 36. @Jeanne, dank je wel. Het is allemaal wel spannend, hoor, heb nog nooit alleen geëxposeerd, altijd samen met een vriendin (maar dat was in NL), dus ja best eng om het allemaal alleen te doen en te regelen.
  Nou, ja, alleen, Jorgen heeft zich opgeworpen als mijn agent, hij vind dat ik niet commercieel genoeg ben, heeft hij waarschijnlijk wel gelijk in.

 37. jongens, gezellig een virtuele cafe ruzie heerlijk wel met blote monden vechten en de patron maar eens om een detectiepoortje bij de ingang vragen als ik de foto van hem zie is het niet een portiers type

 38. Marjan, gefeliciteerd! Jørgen kan straks gewoon lekker thuis blijven, terwijl jij thuis werkt. Heb je gezien dat je de Bullerjan met het noemen van HeF zonder vervoerskosten kunt bestellen? Het is niet veel winst, maar meer kon ik er niet uit slepen. De importeur is de enige in FR, dus we mogen al blij zijn dat hij deze geste doet, voor wat gratis publiciteit. Mij boodt hij een gratis chauffe plat aan, als dank voor mijn bemoeienis. Maar ik weet niet of ik nog zo’n ding kan kopen, in verband met bouwkundige beperkingen. Ik wil ook weer geen schoorsteen van 4 meter op mijn dak.

 39. Beste, nou ja beste Moniek, weet je wel dat jullie zuivel niet meer in de schijf van vijf voorkomt??? Dus scheer je weg, want je zal ook nog wel een baard hebben(ik denk zeker in de keel)

 40. @Krek, ja, dat zou wat zijn, als we zouden kunnen leven van mijn werk…. een mens moet iets hebben om over te blijven dromen.
  Wat de Bullerjan betreft, we zijn aan het rekenen welke wij het beste kunnen nemen.

 41. zo. Roger nog 1 glaasje whisky ( en de rest ook natuurlijk) en dan over op de cola. morgenochtenvroeg naar de rechtbank (pesoneel is ook niet alles)
  heb ik algezegd dat ik van jullie hou??
  moest maar eens gezegd worden…………

 42. Ach jongens, ik bedoel het zo kwaad niet. Ik zit hier een beetje eenzaam achter mijn pc. Mag ik een biertje???

 43. Roger,
  Vanwaar die kurk?
  En..heb je trouwens die rekeningen daar achter je wel betaald?
  We kunnen niet hebben dat je dicht gaat.

 44. Ja hoor, Fer, ondanks alles 😉
  @’Monique’ Dan moet je het wél goed doen, zo’n immitatie, want hier trapt natuurlijk niemand in.

 45. Herinneren jullie nog het liedje,Dominique, nique, nique gezongen door Soeur…. weet ik niet meer.
  Nu met z’n allen in koor : Ma Monique, je te nique, la, la la

 46. @ Monique : L ‘enfer , c’est les autres.
  @ autres : L’ homme est responsable de son choix.

 47. ik ga niet over het geld dat doet F.
  da’s geen kurk da’s nog een originel gaulloise van me grootvader

 48. En nu nog een laatste borrel en dan ga ik naar bed…. weer alleen, Jorgen zit in Spanje en donderdag en vrijdag waarschijnlijk in Den Haag.

 49. Okee hier is Willem weer, een octaaf vriendelijker het zal wel aan het weer liggen of zo.
  Ikwil met nadruk reageren op krek, het bericht van 11.40 uur dat jij absoluut geen klant van mij en alle andere mede producenten bent jij bent een klant van de productie maatschappij Dat moet jij als reclameman weten ,IK weet het wel. Bedenk daarbij dat jij 0,90 euro betaalt voor en liter melk, en wat krijgen wij ervoor?

 50. Ik vat het niet meer, wat heeft de prijs van een liter melk er nu weer mee te maken. Ik neemnog een Armagnac en ga de vette lappen opzoeken.
  Welterusten.

 51. @Robert, de prijs die boeren krijgen voor 1 liter melk is idd schandalig laag, vergeleken bij wat wij er in de winkel voor betalen… maar ik weet ook niet wat dat er mee te maken heeft.

 52. @Willem: Ja, nou weet ik het niet meer. Het ene moment vreet ik van jullie grond. Het volgende moment vreet ik van de productiemaatschappij. Het zou prettig zijn als je met Monique één lijn kon trekken. Hoe dan ook doet dit niet ter zake. De boerenstand is eerbiedwaardig, soit. Ik heb ook nooit anders beweerd. Er is echter een paar boeren die op mijn zenuwen werken. Jij en je vrouw.
  Het gekke is, dat jij volgens mij niet eens zo’n vervelende vent bent. Je komt soms ronduit menselijk over. Helaas ben je een oncontroleerbare hysterica getrouwd. Ook niet gek dat je het voor haar op neemt. Zou ik ook doen. Maar dat maakt haar niet minder geschift.

 53. Dus Francoise gaat over de rekeningen?!
  Is dat dan wel goed gegaan met de “verbouwing van haarzelf”? Kost kapitalen.
  Vandaar dat ze die kelder van Villemot niet kwijt willen. Daar deden Roger en zij toch ook in mee?

 54. WM is toch niet per ongeluk Wil(lem) den Hollander, degene die ooit Boerin in Frankrijk schreef.

 55. IK drink altijd karnemelk, en dank zij HF en Coco kan ik dat nu in de schappen van de franse super vinden!

 56. Ja Jeanne. Ben het glad vergeten.
  Ferry over de foto, nog steeds niet. Vandaag heb ik zo’n 150 kleine Basketball spelertjes van eten en drinken voorzien.

 57. OK, normaal antwoord krijgen we hier niet. Ik taai af. Kijken of er nog iets van mijn huiselijk geluk rest. Truste!

 58. 0.27 euro/kostprijs0.40euro. krek jij mag klant van mij worden mits je 29 cent of meer betaald. Het is toch wat met die stomme boeren.

 59. nee hoor, Krek, net als de meeste van ons, niet echt boos te krijgen. wel teleurgesteld……………

 60. Wees zuinig op je huiselijk geluk!
  Het kan snel weg zijn, en het duurt een tijd voordat het weer is opgebouwd!
  (wat een stichtelijk woord – zo op het eind van de zondag!)

 61. Hoeft hij toch echt niet te zijn. Met een beetje geluk halen we de 400 wel vanavond. Vooral als Monique nog eens op komt dagen.

 62. wij spelen (senioren) van 21:00 tot 23:00
  alleen meestal pas om half twee thuis

 63. Ik niet hoor, Krijg die bal er echt niet in. Doe wel de boekhouding voor de Club. En de bar! Verder ben ik ook kontaktpersoon voor de ANWB.

 64. Zo, alle gezinsleden te bed, heb ik nog ff tijd voor een borrel.
  Alle records zijn gebroken vanavond zie ik.

 65. Omdat je vroeg welke bal, als je in de Basket zit kan dat alleen maar een Basket bal zijn. Badminton spelen doe je volgens mij niet met een bal.

 66. Ronaldus ik werk niet en heb geen kleine kinderen meer.
  Ik hoef niet echt vroeg op s’morgens. Heerlijk.

 67. als je nou toch eens goed kijkt naar die blik in de ogen van Roger, spreekt toch boekdelen?

 68. ff voor het beeld. ik zit op de bank met een laptop op m’n schoot ( die laptop wordt wel erg warm)

 69. Heb vanavond op mijn eigen blog al gecionstateerd dat er in Parijs een vreugdevol initiatief tot Islamitisch-joodse vriendschap is. constateer nu dat FF-getrouwen en HeF-stichters toch in ieder geval weer praten. Dames, heren, laat ieder toch zijn eigen ding doen en val elkaar niet lastig. Omdat wijzen uit het oosten komen, citeer ik Twentse Jeanne maar: ,,Laot gaon!”

 70. Moet morgen veel te vroeg m’n auto naar de uitdeuker brengen, een deukje 2cm. groot 600,-, over rentenieren gesproken.

 71. Ik sliep al. Werd wakker omdat Tim inenen ging printen (ja, onze studeerhoek grenst aan onze slaapkamer -en je ziet Krek., niet iedereen heeft zoveel consideratie met zijn echtgenoot-)
  Heb het allemaal heeeel vluchtig doorgelezen. Baal ervan dat ik er niet was toen 300 en toen 400.
  coco: complimenten voor Dominique je te nique

 72. Lease auto, schrijven die jongens altijd met ’n vork,
  onder het mom “het gaat toch van de grote hoop”.

 73. Ferry: 500. Dat rtrek ik echnie. Ik typ dit al met 1 oog dicht.
  Vind het wel leuk dat het record is gebroken: 15 aanwezigien tegelijkertijd. Dat zie je op bijna geen enkel log.

 74. Zeker nu Stefan er ook bij komt zitten. ROGEEEEEEEEEER…..
  schenk nog even bij.

 75. En Krek. is toch al ontstemt, dus gooien we er gewoon wat inhoudsloos gebrabbel tegenaan.

 76. mijn ogen tranen…wanneer iedereen mails stuur naar mijn adre(sen dan komen ze niet aan, ik zge het maar even.

 77. ik heb een arbeidskontrakt volgens de regels beeindigd, maar dat wordt aangevochten

 78. dan ben ik elke morgen super-emotioneel: loop jankend over straat met mijn hondje (in de bijtende ochtendkou)