Chez Roger et Francoise, 28 december 2006

Goedenmorgen! We zijn weer op het honk. Het was een aardig reisje, naar Kiso, waar we sliepen in een herberg uit het samoerai-tijdperk (rond 1800). Tjonge, wat moesten die mensen afzien! Het huis is van hout, met papieren schuifmuurtjes, dus niet echt wat je noemt optimaal geisoleerd. Binnen net zo koud als achter een boom.Gelukkig hadden we verwarmde futons en een dik dekbed, want in onze slaapkamer daalde het kwik tot rond de 8 graden. Maar wel heel fraai, en leuk om door zo`n knipmessende Japanse dame van eten en drinken voorzien te worden, knielend aan een lage tafel. Het heeft allemaal niks met Frankrijk te maken, ik weet het , maar ‘Quod licet Iovi non licet bovi‘, moet je maar denken.
Schoonzus houdt trouwens erg van Frankrijk, waardoor we vanochtend thuis wel gewoon echt stokbrood en dito croissantjes te eten kregen. Verder eten we voornamelijk rijst, groenten en vis en blijft de alcoholinname beperkt. Dit wordt dus een erg gezonde vakantie.
Vanmorgen waren we even op pad op zoek naar een glazen kralen-winkel, maar die was nog gesloten. We gaan er later nog eens terug. Wel hebben we een mooi boek gescoord over de kunst van het kralen maken. Dus we kunnen binnenkort iemand blij maken. Nog iemand die iets bijzonders uit Japan wil hebben? Ik ben er nou toch.
Vanmiddag staat de Toyota showroom op het programma. Verbazingwekkend hoeveel mooie auto`s je hier ziet. Het lijkt wel of er geen tweedehandsjes zijn. En heel veel types die de Europese markt niet halen. Zoon Guido smult. Daarnaast beklimmen we het sunshine building, waar behalve veel uitzicht ook een mooi aquarium is. Ik verheug me erg op die scuba-diver in kimono!
Prettige dag allemaal!

Reacties zijn gesloten.