Chez Roger et Françoise – 28 november


Klik logo voor smoelenboek.

Wegens een wat rommelig café gisteren maar even een nieuw voor de zondag.
Le repas de la cantine scolaire was een groot succes. Zo’n 160 mensen aan een ouderwetse potée met per persoon een glas kir vooraf, als hoofdgerecht een stoofpot met een groot stuk spek, aan paar stukken worst, kool, aardappel en wortel. Toe: een kaasplateau en een stuk appeltaart met koffie. Dit alles voor 12 euro. De voetbalclub was er ook, en die hebben een behoorlijke bijdrage geleverd aan de baromzet.
Al is het wat laat geworden, doe ik plichtsgetrouw toch even een bijdrage aan Hollandais en France.
Ik wil graag een nieuwe richtlijn introduceren. Ik heb niet altijd tijd en energie om de domme opmerkingen van ongewenste en hersendode gasten te wissen. Daarom wil ik alle verstandige bezoekers vragen om in de normale kolommen met geen woord meer te reageren op de aandachttrekkende reacties van url-spammers en zeurkousen, hoe irritant ook. Ze hebben – zo wijst de geschiedenis uit – onze hulp niet nodig om zich belachelijk te maken.
Mocht je ondanks deze richtlijn de onbedwingbare lust op voelen komen tóch iets onaardigs te zeggen, doe dat dan bij voorkeur in het Twistpunt. Het doelwit van je hoon weet jouw beledigingen ook daar heus wel te vinden.
En nu ga ik slapen, want straks om 10.30 uur moeten in de salles des fêtes de vloeren geweild, lege flessen opgeruimd en toiletten geschrobt worden. La vie en rose en France.

106 reacties op “Chez Roger et Françoise – 28 november

 1. Ik hoor het al; Maison van den Boer, depuis 1906 hoeft niet uit te breiden naar Frankrijk.. het is gewoon Traiteur Evenementielle Krek, depuis 2004….

 2. Wij zijn opgelicht door een (nep)aannemer in de dordogne
  Zij opereerde onder de naam Allround en het betreft hier de familie van der Pluijm en wonen in Thiviers.
  Zij hebben netjes een offerte gemaakt en een voorschot gekregen em nu zijn ze met de noorderzon vertrokken.
  Onze vraag: zijn er meer slachtoffers gevallen

 3. Krek heeft helemaal gelijk: Coco en ik lieten ons gister toch weer verleiden tot wat stekeligheden. Kwam ook omdat wij, naast die non-valeur dan- de enige bezoekers van het café waren. Later kwam Peter nog even kwekken, maar die besloot wijselijk zijn bedje op te zoeken.
  Wij zullen ons leven beteren. Ze is het idd niet waard om woorden aan vuil te maken, ze verdient twee gele oormerken.
  Doe maar een lekker bakkie, Roger!
  Wat zie je eruit! Ruige nacht gehad?

 4. ruig genoeg om nu (half twaalf) nog niet online te zijn, kennelijk. Krek, we willen alle details (nu ja, laat de nette maar achterwege)!

 5. Het zijn nederlanders, hebben gewoond in Breda, daarna naar Belgie verhuist en daar tot twee keer een restaurant gehad.
  Nu een restaurant/hotel in Frankrijk en een nepaannemersbedrijf samen met dochter en schoonzoon

 6. Het ergste is eigenlijk nog, dat deze “mensen”gastgezin zijn voor moeilijk opvoedbare kinderen, waarbij deze kinderen voor een langere tijd geplaatst worden.
  Dergelijke oplichterspraktijken hou je nooit lang verborgen, voor de inwonenden.Ook deze kinderen worden dan geconfronteerd met misdadig gedrag en zullen uiteindelijk het verkeerde pad inslaan lijkt mij.kijk maar eens bij onderstaande link
  http://www.martinistift.de/Betreuungsangebote/Individuelle_pad__Angebote_Aus/lnitiative_EMIR_/Gastfamilie_van_der_Pluym__F_/gastfamilie_van_der_pluym__f_.html

 7. @John: Ik heb even op hun site gekeken.
  Wat bedoel je precies met “met de noorderzin vertrokken”? Naam en adres zijn wel bekend. Kun je niet gewoon verhaal gaan halen?

 8. Nee, daar zijn wij al weken mee bezig.
  John van der Pluijm claimt dat hij alleen zijn dochter en schoonzoon geholpen heeft met de opbouw van hun aannemersbedrijf” wij betaald hebben op de rekening van de schoonzoon en bij hem maar verhaal moesten gaan halen.
  Hij maakte ook direct maar melding dat de dochter en schoonzoon inmiddels verhuist zijn naar Belgie en dat er niets te halen was.
  Hij is samen bij ons geweest om de opname te doen en voor ons was hij het aanspreekpunt..
  Dit wordt dus nu ontkent en hij wil er niets mee te maken hebben.
  Sinds afgelopen week zijn wij er ook achtergekomen dat hun het hotel/restaurant in te koop hebben staan.
  Kijk hier maar eens bij marktplaats en zoeken bij
  Auberge Dordogne

 9. @John: Het is natuurlijk schandelijk, maar ik weet niet of je de pleegkinderen er bij moet halen. Wat de ouders buitenshuis uitspoken heeft weinig te maken met of het goede opvoeders zijn. Ze zullen neem ik aan niet aan de eettafel zitten opscheppen dat ze JohnB zo lekker hebben opgelicht. Bovendien zijn het zo te lezen Duitse kinderen, die gesprekken in het Nederlands niet kunnen volgen. Je hebt een zakelijk conflict. Of die hierdoor nou meteen op het slechte pad zullen geraken, betwijfel ik.
  Wiens naam staat er boven de offerte, op basis waarvan je een voorschot betaald hebt? En heb je een ontvangstbewijs van dat voorschot?
  @Anderen: ik schaam me diep. Als traiteur ben ik mislukt. Na een lange avond achter de bar, oberen in de zaal, tafels demonteren, vegen en opruimen, gevolgd door nog een afzakkertje hier in het café vanochtend vroeg, ben ik vandaag tot 12.30 uur in bed blijven liggen. De laatste loodjes heb ik dus niet gehaald. Hoefde eigenlijk ook niet, want gisteren heb ik meer dan mijn deel gedaan, maar Hiromi is wél weer gegaan en heeft nog wat laatste dingen staan afwassen, terwijl ik lag te ronken. De kinderen, die dus ook tot 3.00 vanochtend op waren, hebben ook tot 12.30 uitgeslapen. Een unicum!

 10. Toch maar eerst de dochter en schoonzoon aansprakelijk stellen, als de rekening op hun naam staat.
  Aangetekende ingebrekestelling sturen.

 11. @krek:Alle offertes zijn via e-mail gegaan en staan op naam van de dochter en schoonzoon.
  Wij hebben 60% van het totaalbedrag als voorschot betaald op de rekening van de schoonzoon, die inmiddels al leeg is
  Wij proberen ook de pleegkinderen zoveel mogelijk buiten beeld te houden, het blijft wel schandalig dat een dergelijk echtpaar kinderen, die het toch al moeilijk hebben, in huis neemt
  @Jeanne, De dochter en schoonzoon zijn niet meer bereikbaar en om een ingebrekestelling te kunnen sturen moet er wel een adres zijn en als het klopt wat men zegt zijn ze het land ontvlucht en heb ik als enigste aanspreekpunt de vader.
  Wij zijn daarom zoekende naar meerdere slachtoffers want zij hebben zowel op marktplaats als frenchnews hun advertentie geplaatst en zelfs voor duits,engels nederlands en franstaligen, dus er moeten meer slachtoffers gevallen zijn

 12. Goedemiddag.
  Troosteloos weer, lekker binnen blijven bij de warme kachel.
  @John, is het trouwens wel slim om een voorschot te betalen nog voordat men aan een klus begonnen is. Ik kan me zo voorstellen dat je pas een eerste betaling doet als men aan de slag gaat. Ook weer een mooie les voor ons allen, trek eerst iemand na voordat je in zee gaat met onbekende aanbieders van diensten.

 13. En pas op voor buitenlandse aannemers. Dan kun je misschien toch beter met een lokale Fransman in zee gaan. Die is allicht wat honkvaster, én heeft een naam te verliezen.

 14. Kan het niet zo zijn dat schoon vader idd wilde helpen en dat schoonzoon er een potje van maakte en failliet terug naar belgie is vertrokken ? Noem maar wat maar probeer altijd positief te denken (ratelband on line?)
  Wat ik dus wil zeggen is dat die mensen van die kindertjes misschien ook bij de poot zijn genomen.
  Maar als je voor veel geld het schip in bent gegaan Krek had gisteren een aanbieding van ik dacht 10 KUUB wijn voor 10 euro.

 15. Die lui zijn meestal zo glad als een aal. Toen ik nog kleine zelfstandige was ben ik ook een paar keer beetgenomen. Het probleem is dat die lui meestal een ontzettend goed verhaal kunnen houden. Echte charmeurs, maar ondertussen. Hoop dat het niet al te veel geld was.

 16. Zo, het is allemaal wel rumoerig als ik het zo lees….Roger, geef me maar een wijntje want ik hoef toch niet te rijden…
  @John: ik kan me voorstellen dat je je vies gepakt voelt en vd Pluym lijkt me met zijn houding ook niet echt fris, dat ik dan toch ook iets wat hij zijn ondergeschoven kinderen ook bijbrengt….ik zou de mijne er niet plaatsen…maar misschien is hij gewoon in de financiele problemen gekomen en verdwijnt hij daarom ook met ziin schoonzoon. Misschien hadden ze samen gehoopt de problemen op te lossen door een aannemersbedrijfje te starten…een handige schoonzoon en dan wil je wel…
  Misschien is het goed om een oproep hier en op wat andere forums te plaatsen om zo mensen bij elkaar te krijgen om gezamenlijk een vuist te maken…..de schoonzoon blijft toch persoonlijk aansprakelijk en wanneer je nog twee medegenoten hebt, dan kan je hem persoonlijk failliet laten verklaren….is echter heel vervelend voor hem en en gerede kans dat hij dat niet wil en zal bijdraaien…succes

 17. @Robert: er is een site waar je dit soort mensen kunt aangeven. Misshien is dat wat? Kan me voorstellen dat je je er gefrustreerd door voelt, zeker wanneer het om een substantieel bedrag gaat en bij aannemers is dat meestal zo.

 18. Jullie zitten naar mijn gevoel allemaal in dezelfde richting als wij zelf,daarom zoeken wij medelotgenoten.

 19. Ik was in de war met die andere Robert (A), niet goed gelezen. Waarom heten jullie mannen ook allemaal hetzelfde? 2 Roberts, 2 Franken, 2 Johns. Pffffff.

 20. Hé Coco. Heb een lekker Chardonnay. Hebben?
  Ben gister vrij abrupt gaan slapen, had zo genoeg van die m.u.t.s.

 21. Hmm, ja heerlijk. Neem het je niet kwalijk hoor. We horen wel weer vanavond denk ik. Zoek trouwens een leuk St Nico rijmpje. Dat heb ik in jàààààààààààààren niet meer gedaan.

 22. Wat zoek je. Ben goed in rijmen (en wanneer het niet lukt, markeer ik het met een * en zet onderin “dichterlijke vrijheid”

 23. geweldig optreden, die vent sloopt een paar piano’s per jaar volgens mij. Klimt er boven op, loopt over het klavier, en het blijft op muziek lijken.

 24. @frankb: dat schoonpa de duistere liefdes van dochter wil helpen moge een schone familieband opleveren, daar heb jij als klant geen boodschap aan; hij was gewoon de vertegenwoordiger van het bedrijf.
  Als het slachtoffer lotgenoten heeft die ook via schoonpa het schip in gegaan zijn, kun je wellicht wat met klacht wegens oplichting tegen schoonpa. dan kun je immers beweren dat ie donders goed wist dat er toch geen flikker van terecht zou komen. (excuses aan alle homofielen)

 25. Ik ben gek op jazz, maar Jamie Cullum kan mij -nog?- niet echt bekoren. Mijn dochter van bijna 17 geeft voortdurend hints, dus die krijgt wel een Cd op haar verjaardag. Wij zijn helemaal wous van Amy Whinehouse.

 26. Is het gebruikelijk in de aannemerij dat je vooruit betaalt, ik kreeg altijd de rekening pas achteraf. Nu heb ik het over verbouwingen in Nederland.

 27. Ik denk dat een aanbetaling best normaal is. Ben wel beneiuwd hoe John aan deze mensen is gekomen. Referenties?

 28. in nederland krijg je de rekening wellicht achteraf, maar betaal je daarbij wel weer bouwrente. valt volgens mij ook onder de categorie oplichterspraktijken, maar iedereen schijnt het heel nofrmaal te vinden.

 29. nu al?
  Ik ga maar wat toastjes maken. Emma is pas tegen 8-en terug van haar werk

 30. Een aanbetaling van 30% is normaal in Frankrijk, zeker bij de wat kleinere aannemers. Dat ze de benodigde materialen kunnen kopen. Helaas gebeurt het nog wel eens dat je ze vervolgens een tijdje niet ziet, omdat ze bij een ander iets gaan afmaken, zodat ze daar ook een rekening kunnen sturen. Dan gaan ze bij jou aan de slag tot ze op 1/3 van het werk zitten en ze weer een voorschot kunnen vragen. En wég zijn ze weer. En zo houden ze een aantal klussen tegelijk omhoog. Iedereen moet wachten omdat zij niet kunnen plannen. Maar ook omdat ze niet afhankelijk willen zijn. Als de timmerman bij jou niet verder kan omdat de metselaar niet komt, is hij blij als hij elders nog een klus heeft lopen. En als de metselaar dan eindelijk geweest is, moet je weet wachten op de timmerman, zodat de schilder en de loodgieter intussen… etc.
  Daarom heb ik nu een maître d’œuvre genomen, die iedereen achter zijn vodden zit en van te voren vertelt wie waar en wanneer aan de gang kan. Maar dan moet er natuurlijk niet eentje ziek worden, of materiaalpech krijgen, want dan is de beurt voorbij en krijg je het hierboven beschreven dansje. Maar goed, dat is dan die projectleider zijn probleem, niet het mijne (hoop ik).
  Whinehouse? Dat is Engels voor Zeurhuis. Belooft whine-ig goeds.

 31. @Peter je weet niet of hij bij het bedrijf werkzaam was en of het uberhaupt (? dineke helkp duits) een officieel bedrijf is/was.Volgens de nederlandse wet hoor je dit eerst te controleren bij de Kvk maar ja wie doet dit. En betaal nooit grote bedragen aan wat ik doe is in een situatie als dit een klein bedrag aanbetalen en afspreken dat ze een cheque krijgen bij de eerste levering terwaarde van het materiaal en een eerste termijn betaling op arbeid halverwege de klus en het restant bij oplevering. Heb het altijd in nederland zo gedaan en ook in Frankrijk maak hier ook rare dingen mee maar over het algemeen kom je er samen uit.En ik heb er geen moeite mee een faillisement aan te vragen als mensen niet betalen of hun afspraken niet nakomen.

 32. Ik wil helemaal geen Duitse helpdesk zijn (…mokt…)
  Ik wil een Franse helpdesk zijn! Er zijn geen banen, help! Hoorde net van een ex-collega dat er weer heel wat mensen weg moeten bij het ROC. Armoe troef.
  En er is ook al weer een familielid overleden, vandaag. (Een tante die verre van favoriet was, maar van de doden niets dan goeds)

 33. Het is wel weer schneu allemahl. Het voordeel van Duits i dat je je leerlingen in de doeltaal kunt afblaffen. IK moest gisteren bij de maaltijd een ettertje tot de orde roepen dat eten zat te gooien. Maar in het Frans komt het er niet echt lekker uit. Alleen het afsluitende “T’es vraiment con, toi!” klonk wel goed, maar als ik er nu bij nadenk wel een beetje kinderachtig.

 34. @ Dineke: hoi, kun je die tekst niet goed lezen dan, want ik kan het vanaf mij computer gewoon goed zien. Er staat een gedichtje in die ik wel leuk vind:
  Behoud waar je voor staat
  Verander waar je voor gaat
  Sta stevig
  Sta stil
  Sta vast
  Er is geen wet die wil dat jij ergens in past
  Laat me ff weten of het echt niet te lezen is, want dan ga ik het even veranderen. Bedankt!

 35. @frankb: ik doelde op de strafrechtelijke context. je kunt heel goed een criminele organisatie zijn zonder aanneemer te zijn 🙂 of (serieus) mensen in loondienst te hebben. Als je in het strafrecht aan kunt tonen dat mensen ergens een praktijk van maken, hoeft dat (althans in nederland) in zo iets gestructureerds als een rechtspersoon. Dat dat civielrechtelijk anders ligt, weet ik natuurlijk ook wel.

 36. Even ter verduidelijking:
  Wij hebben gereageerd op hun advertentie op marktplaats
  ( foutje hadden wij niet in moeten trappen ) daarna zijn wij bij schoonzoon uitgenodigd thuis voor een gesprek samen met schoonvader die zich voorstelde als compagnon.
  Lopende het gesprek kwamen wij erachter dat vader meer verstand van zaken had dan schoonzoon en richte ons dus meer op hem en alles kwam solide over (weer een foutje blijkt achteraf) daarna zijn vader en schoonzoon bij ons thuis geweest om alles op te nemen en de offerte volgde een paar dagen later via de E-mail toen wij weer thuis waren.
  Omdat er veel werk buiten was wilde zij snel beginnen i.v.m het regenseizioen.
  Na wat onderhandelen, want zij wilde eerst het volledige bedrag, zijn wij akkoord gegaan met 60 % omdat zoals zij hadden aangegeven alvast begonen waren en alle spullen daar al stonden ( wij waren al thuis dus niet te controleren)
  Na drie weken waren wij toch wel benieuwd hoever zij waren.
  Toen is de ellende begonnen, niet meer telefonisch te bereiken en op de mail werd niet gereageerd.
  Toch maar even een kenis ingeschakeld om even polshoogte te nemen,die kwam met het trieste bericht dat zij helemaal niet geweest waren en zeker niet begonnen waren.
  Ook de sleutel lag nog op dezelfde plaats ( nu niet meer dus)
  Via via ben ik achter het adres gekomen van vader en die blijkt nu ineens niet thuis te geven als wij hem aanspreken op zijn verantwoordelijkheden.
  Er gaan veel dingen anders dan dat wij verwacht hadden in Frankrijk maar dat wij opgelicht zouden worden door Nederlanders helemaal niet…. wij dachten zelfs iemand te helpen die pas voor zichzelf begonen was.
  Wij hebben natuurlijk een paar fouten gemaakt :
  Geen referenties
  Geen officiele offerte
  Niets ondertekend etc…
  Maar soms vertrouw je mensen en dat moeten wij in de toekomst maar wat minder doen

 37. Moet je ook blijven doen maar als ze 60% aanbetaling vragen vertrouwen ze jouw niet , dan is het makkelijk geen zaken doen (loopt bij mij ook niet altijd goed af )

 38. Een harde les John, Maar inderdaad, in dit soort zeken moet je niemand vertrouwn tot het tegendeel is bewezen.
  @Irene5, ik kan je tekst ook niet lezen. zwart op een zwarte ondergrond.

 39. Ik vind in dit geval dat de vader niet vrijuit gaat. Die man en zijn vrouw hebben een reputatie te verliezen, namelijk die van pleegouders. En dat is niet niks!
  Als ik hem was zou ik jou alle hulp toezeggen om het probleem uit de wereld te helpen, lees: het adres van de dochter en schoonzoon vrij te geven.
  Als pleegouders hoor je een onbesproken reputatie te hebben.
  Dus hij heeft er alle belang bij om de verdenkingen van zich af te kunnen schudden.

 40. als de man zich voordoet als compagnon en schoonzoon spreekt adt niet tegen, doet de familierelatie verder op zich natuurlijk niet ter zake. probleem is natuurlijk dat je het moet bewijzen…
  @irene5: bij mij zijn het zwarte letters op een grijze achtergrond, net aan leesbaar. Wie zijn scherm op minder kleuren heeft staan, ondervindt meer problemen met de leesbaarheid.

 41. Alvast begonnen….., zonder aanbetaling!
  John, jij hebt je lesje wel geleerd.
  Nu alleen nog zien dat je iets van je centen terug kunt halen.

 42. ik heb de belevenissen van John gelezen,niet aangenaam voor hem.vermoedelijk zal hij zijn geld nooit terug zien,want meestal hebben deze oplichters nooit iets op eigen naam staan !! ikzelf heb in frankrijk al verschillende verbouwingen laten doen,op mijn voorwaarden.
  1 é :Nooit geld op voorhand gegeven
  2 é :voorschot bij afwerking van afgesproken gedeelte
  3 é :eigen leverancier genomen en zelf het nodige laten
  leveren voor de werken
  eerste vooschot betaald na keuring v/d werken enz.
  dus laat u niet ompraten voor voorschotten,want dan stellen ze enkel uw werk uit en hebben ze geld om eerst een ander werk af te maken.
  Een frans gezegde is : blijf vriendelijk en genegen tegen de buitenlander zolang je denkt dat je iets kan verdienen,vanaf dat dit niet meer is laten ze je wel vallen.
  dit is mij persoonlijk door een echte fransman zelf gezegd, en heb dit zelf achteraf van hem ook ondervonden!!
  voor je werken uitgeeft best eerst hun werk controleren
  en info over de aannemer nemen !
  toch succes aan ieder !

 43. @Irene: bedankt!! Wanneer ik je naam vorrbij zag komen bij W.I.E. ging ik ff kijken op je log, maar ik kon idd de tekst niet lezen, viel weg tegen de achtergrond. Bedankt dat je de moeite hebt genomen om het hier te plaatsen!!!

 44. even iets totaal anders: De Fransen hebben De Gaulle uitgeroepen tot grootste Fransman. tonen ze in ieder geval meer historisch besef dan wij (nu ja, al die anderen bij ons) die een vent tot grootste Nederlander bombardeerden, alleen omdat een malloot met een pistool voorkwam dat ie het ooit echt zou worden.
  Roger, een rode wijn graag. De Gaulle, proost!

 45. @Ad: Die echte Fransman van u lult uit zijn nek, want dat gezegde bestaat niet. Bovendien gaat het hier niet om een Franse aannemer maar om een Nederlandse aannemer/oplichter. Laten we ons niet laten verleiden tot het incrimineren van nationaliteiten. Voor je het weet gaan we het over domme Belgen, luie flikkers en gierige Nederlanders hebben, en dan is het einde zoek.

 46. Zoals het ook onzin is om in Duitsland nog altijd over de fiets van je opa te beginnen. Na de oorlog zijn er in Nederland talloze fietsen meer gejat dan er in die tijd uberhaupt bestonden.
  En Mohammed B.? Die heeft gewoon zijn inburgeringscursus gevolgd. Wilde gewoon Volkert van der G. nadoen. Hij begrijpt inmiddels dat dat toch niet helemaal de bedoeling was.

 47. triest verhaal van john. hoop het niet mee te hoeven maken, ben bang dat ik dan ook iets met verbouwingen ga doen.

 48. Pfff, dat is ook wel heel erg zoet en lief, zeg. Krijg bij al die gezelligheid gewoon behoefte om even te schelden of zo. Als tegenwicht.

 49. kinderen worden groot. vandaag m’n dochter (17) voor het eerst rijles gegeven. natuurlijk wel in de alto van Jeannetta, stel je voor dat er wat gebeurd

 50. @Ferry, dat is nog maar het begin. Straks mag je haar helpen verhuizen naar een klein studentenkamertje of zoiets. En dat noemt ze dan thuis.

 51. @ferry
  Die verbouwing waar jij over spreekt komt ook nog wel
  Bedankt voor al jullie reacties, ik heb in ieder geval mijn lesje geleerd

 52. Heb ik de laatste keer de aanhanger in Frankrijk achter gelaten, hoor ik dat we toch weer met z’n zessen gaan.
  Heel leuk allemaal maar nu moet ik weer een aanhanger bij de buren lenen. Zo blijf je zinvol bezig, en ja die aanhanger heb ik nodig want ik moet nog een aantal apparaten die gerepareerd zijn meenemen en daarvoor is nu geen plek meer in de auto. D’r gaan twee meiden, en Truda, mee, en wat die niet bedenken om, voor het geval dat, meenemen.
  Afijn…. Roger…. allemaal iets te drinken.

 53. Ronaldus, is mij ook al eens overkomen. als ik ‘m nu meeneem gaat’ie ook mee terug.

 54. @ferry: als er wat gebeurt kun je voor je eigen veiligheid toch beter in een stevige auto zitten?
  @krek: vort jij, naar ’t twistpunt!

 55. @Peter: nou, jij had je bij die hondenlog ook beter even in kunnen houden zeg, wat moeten die mensen wel niet denken? Zullen we een robbertje bekvechten ;)?

 56. dat is wel zo Peter maar een Mondeo is een beetje te groot om mee te beginnen. ging overigens uitstekend met die Alto, ze kan al wegrijden en achteruit gaat ook al goed en verder zijn we het parkeerterrein niet afgeweest

 57. ah kijk, waar vind je dat nog tegenwoordig.
  morgen vroeg dag. Roger, doe nog eens een rondje, en dan ga ik pitten.

 58. @Peter: Het was van mij ook maar een gebbetje, blinde kampeerder die je er bent! Zag je mijn smiley niet, oen!
  😉 Truste, overigens.
  Ik weet niet of ik het moet doen, maar ik heb zin om nog even naar Dit was het nieuws te gaan kijken. Wordt wel weer laat.
  Overigens: ik heb pas op mijn 33ste mijn rijbewijs gehaald. En kan nog steeds niet echt goed rijden. Automaat is dan ook basisvoorwaarde.

 59. @Ronaldus: kan het ook niet helpen. Ze leveren niks aan. Ik heb ook al zelf de tekstjes moeten verzinnen. Je moet het dus nog even met Titeuf en algemeenheden doen.

 60. zit nu naar een programma te kijken over mensen die na 40 45 jaar huwelijk uitelkaar gaan
  wordt je toch niet vrolijk van

 61. Wat dacht je van een programma over de uitvaart……
  brrrrrrrrrrrr, nog ff niet.

 62. Onze ervaring met Franse aannemers is dat je pas moet betalen als ze iets gedaan hebben. Dat vinden ze zelf ook heel normaal, en maken met een rekening volstrekt geen haast.
  We hebben echter een keer meegemaakt dat we voor een door ons in Frankrijk afgesproken opdracht een rekening kregen op ons Nederlandse adres. Bij ons volgende bezoek aan Frankrijk (in februari) wilden we keurig betalen. Echter: er was nog niks gedaan!
  Maar….het dorp is klein. Dus een dag later stond de aannemersploeg voor de deur om de klus te klaren.
  Kennelijk dacht men dat die Nederlanders pas in de lente zouden komen!!

 63. @Krek (13:23) Een feest van herkenning! Altijd leuk om te horen hoe andere mensen de horeca -wanneer ga je nou eens een echte baan zoeken- ervaren…
  (even voor de duidelijkheid: de genoemde quote is niet van iemand hier afkomstig, maar hoor ik o-zo-vaak….)

 64. dit was het nieuws………….
  elk onderwerp gaat over theo van G
  blijft de mensen bezig houden

 65. @René: ik vind het heel leuk om mensen te serveren, maar horeca is alleen leuk als je andere mensen kunt inhuren om de rotzooi op te ruimen.
  @Ferry: elk onderwerp ging over Prem. Laat dat maar aan Prem over. Maar ik heb wel weer gelachen. Het is bijna net zo leuk als Have I got news for you.
  @Jeanne: Freek is al lang niet leuk meer. En inmiddels aartsconservatief. Ik heb zijn boek De Brillekoker proberen te lezen. Nou, dat kan ík nog beter. Hij had een voorbeeld aan Koot moeten nemen. Op tijd stoppen me leuk (proberen te) zijn. Kees van Kooten is trouwens nog wél leuk als hij het wil zijn.