126 reacties op “Chez Roger et Françoise – 3 januari 2005

 1. Glaasje water? Neem dan wijn!
  Kan je trouwens ook Ned. 1, 2 en 3 ontvangen in Frankrijk? Aangezien je de postcodeloterij zag?
  Overigens (niet het goede koppelwoord, ik weet het..) heel tegenstrijdig: Ik heb gemerkt dat je meer begrijpt van het Franse spreken als je minder goed luistert ipv elke zin of woord probeert te vertalen…

 2. niks water … vieze smaak spoel je weg met iets sterkers .. proost .. op de wilskracht v/d Aziatische bevolking, hun doorzettings vermogen, etc.. ik kots op de toerist die rustig verder blijf bakken op het strand….
  eh .. verder ook goede morgen… vakantie weer voorbij, Jasper om 7:20 aan het eind v/h pad op de bus gezet …
  gaap … 2 x spresso .. 1 x voor de smaak , 1 x intraveneus

 3. Zo daar gaan we weer vor het nieuwe jaar….komt de eerste patient niet…had ik nog een halfuur langer kunnen blijven liggen…vandaag gestart met de aktie voor auroville …gedurende de maand januari voor iedere patient in de stoel 1 voor de hulp daar….bij giro 555 blijft 50% aan de strijkstok hangen…vind ik zonde…in Auroville komt het meteen ter plaatse….

 4. Daar gaan we dan, een nieuw jaar.
  Eerst maar even koffie.
  Frank, wat bedoel je met 50% aan de strijkstok blijven hangen.
  Volgens mij moeten alle hulporganisaties ook hun kosten dekken. Vliegtuigen laten vliegen kost geld. De hulpverleners moeten eten, drinken en een onderdak hebben.
  Op het moment is er een gigantische organisatie op de been
  dankzij deze mensen.
  Je aktie Auroville is prachtig, hoop dat er meer komen.
  Aan de andere kant als iedereen in alle landen nu eens 1 zou geven dat zijn er al 65 miljoen in Frankrijk en 16 miljoen in Nederland.
  Laten we doorgaan deze mensen te helpen ongeacht via welke organisatie.
  Met alle respect voor de hulpverleners!

 5. Grote organisaties hebben nu eenmaal een grote overhead. Veel administratieve en bestuurlijke mensen die relatief weinig toevoegen aan het resultaat. Kleine organisaties ter plekke, waar de organisatoren zelf ook in het veld actief zijn, kunnen het geld heel direct inzetten. Al is daar het risico op strijkstokken (een directeur met een groot huis en bedienden, die zich in een Mercedes ML rond laat rijden) juist weer groter, juist omdat controlerende instanties minder oog voor ze hebben.

 6. Hoe dan ook ……alle voors en tegens mogen m.i. nooit een argument zijn om dan maar niet te geven!
  Overigens (mooi koppelwoord hoor!) ik heb mijn hele woonkamer op de kop staan, omdat er een extra kamer is aangebouwd en waar ik nu alle boekenkasten in akn zetten. Wat je dan allemaal tegenkomt!!!

 7. Bijvoorbeeld de Camera Obscura van Hildebrand, “veertiende, met zorg herziene druk” uit 1883. Met nog een oud kranteknipsel over 100 jaar Camera Obscura uit 1939 er in.
  Ooit gekocht op de rommelmarkt….was ik al weer vergeten.

 8. @Jeanne: heerlijk, boekenkasten in- danwel uitruimen. Ik zit net te puzzelen met een meetlint, omdat ik de kamer anders wil indelen, maar kom er -mede door alle boekenkasten- niet uit. Te weinig muur.

 9. Dit jaar voor de vijfde en hopelijk laatste keer alle boeken in dozen naar een volgend huis. De volgend keer verkoop ik ze met het huis mee! Geintje.

 10. Krek,
  je kunt de boeken altijd nog laten staan en kamers verhuren,
  zie http://www.hotel-doldersum.nl/welkom.htm
  leuk hotel trouwens. Zo, doe ik ook eens een tip in Hef.
  Ik zag za-avond ook de quiz met de Mol. Beetje stuitend allemaal. De Mol, multimiljonaire, allerlei randfiguren die prijzen uitreikten, en de winnaar won zegge-en-schrijve 10 euro, waarbij de Mol haast dubbel sloeg van het lachen.
  Op de andere zender die arme sloebers in Sri Lanka.

 11. @Dineke: lukt het? Gewoon volhouden en door blijven schuiven..
  Het probleem aan boekekasten in – en uitpakken is bij mij dat ik ga lezen. En dat schiet dus niet op!
  Nu weer een oud schrift van toen ik 14 was met gedichten….
  Een ander probleem is dat ik dus alles bewaar….

 12. Sorry, even een test om te kijken of ik het probleem van FankB na kan maken: Probleem doorspoelen

 13. Heerlijk, boekenkasten opruimen, verschuiven, wat dan ook… Helaas heb je er zoveel tijd voor nodig, want je moet natuurlijk wel ieder boek even bekijken… Onze boeken staan helaas nog allemaal in dozen, ik kan niet wachten tot we weer een boekenkast hebben, kan ik ze allemaal weer in gaan ruimen….

 14. Ik ben een beetje een “bouwdewijnbuchiaan”. Die bewaarde ook van alles en nog wat. En had een soort eigen museum en archief. Zoiets heb ik ook, alleen is het helaas niet zoveel waard (in financiele zin).

 15. Ik ben ook zo’n bewaarmiep, kan gewoon nix weggooien. Heb ook een geheugen als een ijzeren pot. Voor trivialiteiten dan. Want de echt belangrijke dingen vergeet ik nogal es. W.b. het schuiven: het lukt niet. eerst maar es wachten tot dat schip met geld langskomt, zodat we eindelijk onze aanbouw kunnen realiseren met -hoera!- weer extra muur om vol te plempen

 16. Ik bewaar niet veel, maar wel boeken, en ik heb er een hoop. Er staan beneden een hele lading dozen vol met boeken, ik durf ze niet eens meer te tellen, waaronder ook de SF-verzameling van mijn vader en reken maar dat daar een paar juweeltjes en eerst drukken bij zitten. The HAB-theory bv, daar heb ik de eerste druk van… dankzij mijn vader… en de hele Havank en de Saint ook 1e drukken….

 17. Hallo allemaal, even gaan stemmen aub, we staan nr 4 bij frankrijktoplist…. Dat krijg je als alle stamgasten op vakantie gaan.

 18. We staan dan weliswaar op 4, mar wel met een mooooi cijfer!
  @Alien: gister op het nieuws zo’n gozer gezien, die met een vet Haags accent zei: Ieder voor zijn eiges, toch? Je zou hem zijn eigen ballen op lten vreten! Oh sorry..net van mijn moeder gehoord dat ik wat minder grof moet zijn…is niet ladylike schijnt het. Nou : dat interesseert me geen moer!

 19. Dag Coco. Ja, ik ban al aan de rode. Hoezo minderen in het nieuwe jaar? Vooralsnog zie ik alleen maar aanleiding om meer te gaan drinken!

 20. Dineke, er zijn veel toeristen die met een bepaald doel naar deze landen vertrekt. Gelukkig niet allemaal. Hoor regelmatig over massages en kindermisbruik. Dus laat ze ze maar lekker opvreten zoals je zegt.

 21. Had net een glas gepakt voor een glaasje, ben ik mijn glas kwijt…. en dan heb ik nog geen druppel alcohol op….

 22. Hallo allemaal vandaag geweldige dag gehad in La joue de loupe nderdeel van het skigebied van super devoluy. Ik nodig jullie van harte uit om even naar de webcams aldaar te kijken. Tot later JohnErna

 23. @dineke: die vent heb ik ook gezien. Het is dat ze in Thailand niet nog meer ellende kunnen hebben, anders zou je ‘m nooit meer terug laten komen.

 24. Hé, Peter, ik was net op je site maar waarom staat daar geen link naar de mijne? Een vermelding in de rubriek zij linkten naar ons lijkt mij toch wel op zijn plaats.

 25. Die staat er wel degelijk, in de rechter kolom van de blog. leek me de meest passende plaats. is overigens zo ongeveer t enige aan die blog dat functioneert, grrrr

 26. Hallo
  krek heb je als eens gekeken bij ixquick.com ?
  tik hier krek weblog in ,hier sta het Hef op de 1é plaats!!!!!
  gekozen uit duizenden !
  succes

 27. Heb ‘m vanmorgen weer in de bus gehad (dankjewel, lieve Volkskrantbezorger -hm: wanneer die wat andere krantjes overheeft, krijg ik ze-)

 28. Dat mis ik wel de Hollandse krant, alhoewel is ook op het net te lezen. Mis dan toch de charme van aan de tafel met een kop koffie.

 29. Sinds ik ’s morgens de beozrger tegenkom (heel vroeg, terwijl ik dehond uitlaat) heb ik een biezondere band met de man. De 1e x dat ik hem groette rolde hij bijkans van zijn fiets van de schrik. Maar hij groette heel verheugd terug. Sindsdien krijg ik regelmatig extra kranten in de bus. Toen ik hem daar eens naar vroeg, zei hij: “wanneer ik heb krant over u hem krijgt”. Dus soms lees ik mijn eigen Volkskrant en daarnaast een Ad en/of een Telegraaf. Heel boeiend.

 30. Wat een lieve man. Hij was misschien bang dat hij aanger…..
  zou worden. Mannen krijgen ook nog weleens een pak slaag van vrouwen tegenwoordig. Hihihihi, lach me dood.

 31. het was een -be-zor-ger-
  (Voor het geval iemand denkt dat het een alien was)

 32. En ik lees alleen maar de FRanse krant, en o ja ik krijg van een lieve vriendin 1 x in de drie maanden Côte § Provence.
  Voor de rest veel boeken uit de bieb.

 33. Coco: om zes uur ’s morgens hen ik weinig goesting. Ilk weet niet hoe het jou vergaat. Mijn bezorger is een allochtoon. Ik heb hem heel fors beloond toen hij zijn nieuwjaarskaartje kwam brengen. Hij zorgt er immers voor dat ik mijn krant op d tijd en droog in de bus krijg.

 34. Merde. Ben ik even jaloers. Ik heb weliswaar vakantie tot 10 januari, maar daarna begint het gek….weer. Ik word al depri als ik eraan denk. Ik zou zo ontzettend graag werk doen dat ik leuk vind, maar het is er gewoon niet. En aangezien de hypotheek wel gewoon betaald moet…enz..enz…

 35. Coco, morgen wil ik weer een vocabloc maken. Ik denk aan een uitgebreide met het ww. “faire” Ideen? Mail het me maar (adres klopt).
  Verder wil ik iets doen met ‘noms propres’

 36. Mijn tijd? Die dringt toch wel! Geen wg. meer die op mij zit te wachten. Ik heb veel kwaliteiten, maar die moeten wel (h)erkend worden natuurlijk. Ik vind lesgeven geweldig, alleen niet aan die kleine denkramen die ik momenteel ‘bedien’ en ik wil dolgraag in mijn eigen vak werkzaam zijn.

 37. Hehe, de Bordeaux is al bijna op. Dochterlief vandaag naar het vliegveld gebracht. Dit moet weer hard studeren in Hederland. Hopelijk een beetje over de ldvd. Ik las net op nu.nl Dat die Remkes, de ^% al vanaf 25 december In Thailand zit zonder een bezoek te brengen aan het rampgebied. Doe man moesten ze onstaan vindt ik.

 38. Privé Franse les geven. Zie zo hier en daar dat er enorm veel vraag voor is.

 39. Hm. Eén kant van het verhaal. Heel veel mensen in Thailand hebben lange tijd niet geweten van de ernst van alles.
  De pvda die nu gewag maakt hiervan is ff vergeten van de tijd dat Marjanne Sint incommunicado was ten tijde van nood. Ach ja…politiek

 40. @coco, eentje maar. Ik heb niet meer en ik zit in de middel of nowhere op een heuvel. Geen winkels in de buurt. Dichte mist buiten en nachtvorst.

 41. Marjanne Sint, ook zoiets. Wat me het meest ergert dat je die lui een tijdje later in een riante baan tegenkomt. Zij was weggepromoveerd als Directeur interdepartementale betrekingen. (of zoiets) Een baantje dat als het er niet zou zijn niemand op zou vallen.

 42. Shit. Ha ik een heekl vehaal getypt en is het verdwenen!
  De strekking ws als volgt:
  Been there, done that! Rijke verveelde huisvrouwen conversatieles gegeven tussen hun gloflessen door, huiswerkbegeleidding gedaan. lln. begeleid naar hun eindexamen (1tje ben ik heel trots op: van een 2 naar een 6!!), een gezin les gegeven omdat ze een reaurant wilden beginnen in de Charente enz. enz..
  Ik heb echt van alles geprobeerd. Ook vertaald. Maar nergens zit een behoorlijke boterham in. Het is schnabbelwerk.

 43. Sjeeeeees. Het lijkt wel of ik heel veel borrels op heb! Het is mijn totsenbord!! (leidt een eigen leven)

 44. Dineke dat arme toetsenbord weer de schuld, makkelijk hoor hij kan zich niet verdedigen, maarre ook al aan de rode zoals RobertS ?

 45. Volgens mij is de enige manier om raint geld binnen te halen gewoon de staatsloterij winnen en anders blijft het schnabbelen.

 46. Hoeft ook weer niet. Ik weet niet in Nederland, in Frankrijk liggen de salarissen niet echt hoog in het onderwijs. Gezien het onderwijs een vrij zware baan is tegenwoordig ben ik ervoor om deze duchtig te verhogen. Voor jou Dineke !

 47. Pfff, wat een langs mekaar heen gel*l.
  Goed:
  1. mijn kater Nico loopt het toetsenbord te verzieken
  2. weer NIET de staats- danwel de postcole gewonnen
  3. achterneef Johan moet zijn zaakjes in orde maken

 48. of een kunstwerk voor een riant bedrag verkopen, maar dan schijn ik eerst dood te moeten gaan….

 49. Kreeg vandaag een mail van een familielid van mijn moeder die beste man heeft de stamboom uitgezocht… hihi we blijken af te stammen van de Hugenoten…. en Wim Sonneveld was een achterneef van mijn opa…. dat verklaart mijn ‘zangtalent’

 50. Geld is ook niet alles…. het is alleen wel erg makkelijk als genoeg hebt.. toch?

 51. Ja terug naar mijn roots….. daarom voel ik me hier zo thuis, denk ik.

 52. Tja, Zelf ben ik al snel tevreden. Als ik maar kan genieten van de kleine dingen in het leven. Eten, drinken m’n rekeningen betalen en zo af en toe lekker op vakantie. Ja dat doe ik ook. Dan is het mij best.

 53. Geld zal wel niet gelukkig maken, maar ik ben geloof ik liever ongelukkig met geld dan zonder.
  @Coco: je bent te lang weg uit Nederland: BiZa

 54. Ik ook hoor coco, maar als ik al die rekeningen van bouwmaterialen zie, zou ik weleens wat extra’s willen hebben.. Maar verder.. ben ik niet zo moeilijk…

 55. Inderdaad, ik merk wel dat ik van sommige dingen geen r…..t
  meer snap.

 56. Als we dan toch in cliché’s praten dan zou ik zeggen liever gelukkig zonder geld, dan ongelukkig met geld, of was het nou andersom 😉

 57. Dames, ik ga mijn bedje opzoeken… morgen gaat de wekker weer om half 7…

 58. Ik kan zelf met weinig dingen toe. Ga zelden naar de kapper, schoonheidspecialiste? Ben ik 2 jaar voor het eerst geweest (wel een heerlijke ervaring moet ik eerlijkheidshalve zeggen). Ben ook niet erg modebewust, maar wil er wel netjes en verzorgd bijlopen. Kortom, het kost wel wat. Tel daar 3 pubers bij op en het wordt wel duur. Tis dat ik Tim zeg dat ie af en toe wat anders aan moet, anders loopt ie tig jaar in hetzlefde. Als het maar schoon is.

 59. Marjan ligt eraan hoe lang je bouwplannen zijn. Over 20 jaar ga je weer opnieuw beginnen. Wil je het één en ander weer verbouwen. Zo zijn wij vrouwen toch.

 60. Het zijn de kinders die het meeste nodig hebben. Heb er nu nog maar één thuis, vandaar dat het allemaal wat soepeler is.

 61. Marjan slaap lekker. Droom maar over een enorme schatkist met goudstukken.

 62. Getver, Coco. Hoe kun je!!
  Weken is het me niet gelukt, komt ze d’r zo maar doorheen. Whééééé

 63. Hahahahahahahaha, nou om het goed te maken krijg je van mij een overheerlijk wijntje. Zal even de wijnkast ingaan.

 64. Wel. Marjan is naar bed. Geen kerel te zien verder.
  Sorru, Coco, ik hou het ook voor gezien. Tot morgen!

 65. Nee Dineke, ik ben wel in de buurt. Wij gaan normaal gesproken in mei naar effe kijken hoe dat gat heet in de Haute Saône

 66. Lijkt me heel leuk iedereen in levende leijve te ontmoeten. Mijn dochters zijn ook benieuwd. (Horen me af en to grinniken achter het toetsenbord)

 67. Zullen we het het café maar opruimen, Coco? Tis een dooie boel. Morgen weer verder!

 68. We gaan met vrienden daar naar toe, zij hebben een huis daar. Zowaar ook Nederlandse buren.

 69. Glazen wassen, asbakken legen en toiletten schoonmaken. Jorgen laat het afweten.