Chez Roger et Françoise – donderdag 3 februari


Klik logo voor smoelenboek.

…goedenmorgen alweer! Welkom in een vers café. Ik zit er over te denken zo’n apparaat aan te schaffen als in die toiletten in Parijs. Dat als de laatste klant weg gaat er een wolk stoom en lysol door de ruimte gaat, om alles schoon te spoelen. Lekker makkelijk!

304 reacties op “Chez Roger et Françoise – donderdag 3 februari

 1. Maar goed, ik ga jullie alweer verlaten. Slapen. Morgenochtend ben ik voorlopig even voor het laatst. Even een weekje zonder computer ergens op een berg. Notre Dame de Belcombes. Jawel. Jørgen, sluit jij af?

 2. @marjan, heb ik ook nog liggen…nou ja die klant in toulouse zal niet weten wat ‘m gebeurt denk ik…

 3. Nou, ik heb anders wel regelmatig sushi met zalm gegeten in Tokyo. En met tonijn, en met baars, en met viseitjes en met gekookte kwal. Je kunt het zo gek niet bedenken. Als het naar vis ruikt, gooien ze het op de sushi. Ik zat trouwens een keer in Okura, komt Linda de Mol naast me zitten. Ook een liefhebber. Die bestelde sushi die niet eens op de kaart stond!

 4. Juist. Welterusten. Gedragen jullie je ook een beetje? En waag het niet het café te schilderen in mijn afwezigheid. Als ik Martijn Krabbé zie bij terugkomst sla ik iemand op zijn bek!

 5. @Krek : ik was nooit een Linda de Mol fan … maar zojuist respect ! viseitjes, gekookte kwal, en alles ken ik … ook “geen vis” zoals ingelegde pompoen gaat er goed in …

 6. @Krek, wil jij a.u.b. nog even het nieuwe café openen, het hele beheer is verandert en ik heb al 1.5 fles wijn achter mijn kiezen, ik snap het niet zo goed….

 7. @allemaal : het “geheim” van goede shushi rijst, is “verhouding 1 1/2 .. dwz 1 kop rijst, 1 1/2 kop water”, kelp mag (maar doet niet zoveel) .. rijst-wijnazijn “verzachten met bruine suiker” … dwz … rijst-wijnazijn verwarmen en dan de bruine suiker er in smelten en dan pas door de “reeds gekookte rijst” heen scheppen …
  weet je wat .. als we bij elkaar komen deze zomer, doe ik de Sushi

 8. oh ja ! en dames … niet alleen in de keuken ! ook nog goed in bed (Marjan is net ff weg kan ik vlug mijn eigen viool spelen)
  weet je … dat ADHD ding is eigenlijk een gespeten persoonlijkheid geval, maar dat is zo pas(s)ee

 9. Ik denk dat ik maar naar bed ga ,ik heb bier geproeft vanavond dus dat word weer springen vanuit het deurgat.Hopen dat het is een keer raak is, onze vloer is toch hard.

 10. @Willen : “deurgat” ?! Ben denk ik te lang weg geweest om te begrijpen ! (des al niet te min : truste)
  @Remke : kom je ook deze zomer ?
  @ “mijn eigen vrouw” : ‘k ga pitten.. de wekker gaat (voor mij) weer om 6:40 ! ga je mee !
  @iedereen : tot de volgende keer …
  dag vogels, dag bloemen !

 11. @Dineke of Ferry, als jullie dit lezen, wil 1 van jullie dan het café openen, want ik loop een beetje vast in het nieuwe weblog, ga me er morgen wel in verdiepen als ik nuchter ben…..

 12. zoute haring !? Is dat een modern woord voor “rolmops” ?
  wat een spruitjes lucht … haring in marinade : “christian sand” … wijn azijn met zure room en sjalotjes …

 13. @Remke, maar dan moet je wel een foto met verhaaltje naar Krek sturen…. het is alleen voor stamgasten….. lekker elitair…..

 14. Jorgen als ik wat gedronken heb en ik sta in het deurgat van onze slaapkamer denk ik altijd: als het bed nou nog een keer voorbij komt vliegen spring ik erin…………. het is (bijna) altijd mis

 15. @marjan, heel lief! maar er is nu alleen geen rest om het aan te vragen geloof ik…’s zomers stikt het hier van de mensen trouwens, waarschijnlijk kan ik dan niet weg.
  maar de chinese maaltijd staat in ieder geval!

 16. @marjan, nou slaap lekker, ik denk dat ik ook eens naar cor moet zo, voordat we van elkaar vervreemden.