430 reacties op “Chez Roger et Françoise – maandag 14 maart

 1. Verrek, de deur is (nog)open, die zindelijke hond bijt toch niet hoop ik? Ik zet wel ff koffie, kan weer eens niet slapen, “Wat wil een mens nog meer?”…….nachtrust

 2. Goeiemorgen,
  Roger koffie graag.. ja dank je.
  En nu deze veelbelovende week aanpakken, 20°/22° !!
  Zààààlig, eindelijk voorjaar.

 3. @frank: nee niet in de stal maar in mezelf denk ik.
  Goeiemorgen trouwens,is er verse koffie? want die van vannacht lust ik niet meer.

 4. Oh sorry – zo was het niet bedoeld!
  Wees maar blij met je Monique.

 5. @Willem: Ga maar lekker even met je koffie buiten zitten – in de eerste zonnestralen.
  Roger heeft net een paar stoelen naar buiten gezet. Daar bij het raam zit je uit de wind. Zal je goed doen….

 6. Goed, koffie op, dan maar aan’t werk het is mooi weer hier, dus dan moet er maar weer eens wat gebeuren, een hoeraatje voor de (in aantocht)lente.

 7. Goeiemorgen allemaal, 11 graden al om 11 uur! Wat een verruking, die lente na zo’n lange winter!
  Willem: flinke kop Verveine-thee voor je naar bed gaat?

 8. Goedemorgen… lekker… koffie en dan mijn wasje buiten hangen…. en dan ga ik buiten lekker verder met het schoonmaken van de deckchairs… ik wil ze gaan verven… ik dacht aan appeltjesgroen…

 9. Marja: zal best leuk staan, maar het springt er zo gauw weer af en dan ziet het er niet meer uit. Wij hebben veel van dat houten spul, dus alles maar weer in de olie zetten, gaat best snel

 10. Marjan: mag toch alleen nog maar op waterbasis? Noem mij dan een een goeie verf die tegen zon, regen en stootjes kan? Heb er dus totaal geen verstand van, alles is hier binnen ook van hardhout dus we verven niet veel…

 11. @Kitty, het is ASTRAL, topkwaliteit.*
  Er komt inderdaad een wet daarna mogen we alleen nog maar op waterbasis verven, volgens mij er nog niet door.

 12. Coco: bedankt, opgeschreven! En nu dan maar een voorraadje inslaan he. Je hoort in Nederland alle schilders en mensen klagen over die waterverf, met de zon erop kan je het wel elk jaar opnieuw doen. Maarja, die ziektes van de beroepsschilders is natuurlijk ook niet prettig…

 13. Heerlijk als ik jullie hoor praten over de franse voorjaars lente lucht…voel ik hier nog niet hoor…Kom wel bij Roger in de luwte zitten, een boterham eten….

 14. Het begon leuk deze ochtend. Maar nu is de blauwe lucht geheel verdwenen en is hrt weer oud-holland guur hondenweer.

 15. @Frank Kitty, ik koop deze verf in een spéciaalzaak hier in het dorp.
  Het is via het net wel na te gaan denk ik waar deze verf te koop is.
  Wat ook prettig is, ze maken de kleur die je wilt.

 16. Heb vandaag m’n nieuwe Freebox van Free ontvangen.
  Het werkt !! Normaal heb ik nu 10Mbits.
  Gratis telefoneren (in Frankrijk)

 17. Coco: voor het eerst sinds 2 maanden viel mijn verbinding eruit en was er echt een serverprobleem, maar dan krijg je een venstetje dat er iets met je usb niet in orde is! Dus ik zoeken…. enfin, gewoon afwachten en ja hoor! Ben er weer. Via wanadoo krijg ik 2,4 Mb binnen, niks telefoon free, maar ik bel niet zo veel binnen France dus dat maakt ook niet zoveel uit, kost me 30 Euro p.m.

 18. Robert: ja, eindelijk dan die langverwachte Lente! Daar hebben we het ook allemaal voor gedaan, warmer voor- en najaar! Ik ga gauw weer naar buiten, stuur wel een beetje zon… 🙂

 19. Ik verf de stoelen in een kleurtje, schuur ze licht op en smeer er dan 2 lagen jachtlak op, beschermt perfect, hoef ik hem zeker een jaartje of 5 niet te schilderen. Gaat ie ook nog lekker van glimmen in het heeeeeeerlijke voorjaarszonnetje hier in Frankrijk…..

 20. Ik ga er ook nog nieuwe kussens voor maken… wat zal ik doen stoelen paars en de kussens appeltjesgroen of de stoelen appeltjesgroen en de kussens paars…. ik ben er nog niet helemaal uit….

 21. @Henk: Waar is die foto van die hond van gisteren genomen? Ik heb mijn hond uit de Ardeche/Cevennes meegnomen. Familie???

 22. @Robert(a): Bij jou om de hoek, Sémelay.
  Heb er geen verstand van, maar is ’t niet gewoon een jonge Duitse herder met z’n nog te dikke poten en slappe oren?

 23. De stoelen zijn helemaal schoon en geschuurd… pffff wat een werk… ze stonden al een jaartje of 3 vuil te verzamelen….. woensdag ga ik met de meiden verf en stof uitzoeken….. jullie komen toch niet met serieuze ideeën….. moet ik het zelf maar weer opknappen….

 24. Volgens mij kosten trends alleen maar geld als je er aan mee wil…. ja… trendsetters dat is een ander verhaal… maar ik geef te veel geld uit om ooit rijk te worden….

 25. Ik stal m’n fiets voor de kroeg,word in het deurgat ondersteboven gelopen, springt t’ie op m,n rijijzer.HENK je hebt de verkeerde!!!!

 26. en dan is het ook nog te hopen dat die hond van Dupont (die jij laatst al rijdend een rotschop gaf) de fiets niet herkent als ie zo langskomt….

 27. Ferry: ik doe echt mijn best, maar een macrofoto maken met nieuw cameraatje lukt me nog niet. Maar gaat wel gebeuren hoor…

 28. Dag allemaal.
  Moemoemoe. Auto in de garage, dus 2 dagen met o.v., geen pretje.
  Probeer ik net kaarten te regelen voor het tweejaarlijkse passie-uitje van Emma en mij: alles dicht. Grrrrr. Morgen weer.
  Hebbe jullie nou echt gekeken naart die uitzending gister? Ik vond het eerlijk gezegd een hoog geitenwollensok-gehalte hebben.

 29. Hoi Dineke, ik krijg net een mailtje van ferry binnen of ik mijn terrasafoto rechtstreeks naar jou stuur… maar ik heb geen email-adres van je. hoe doen we dat?

 30. @Fred: wij hebben het heel lang zxonder auto gedaan.
  Maar nu merken we de tijdwnst: met o.v. 70 minuten onderweg, met de auto 30. Tel uit je winst.

 31. @Dineke, vanwege die sokken kijk ik al jaren niet meer naar de vpro. Iedere dag begrijp ik de mensen die medoen met het roer moet om meer en meer. Ik bedoel dus dat ik het liefst morgen de hele sokken,Balkenende, en overige zaken zou willen verlaten. Een onbewoond eland is ook goed.

 32. of Frankrijk, RobertS?
  @Dineke: ik heb het 10 jaar zonder auto gedaan omdat ik toch altijd voor m’n werk naar Amsterdam of Utrecht moest, en daar hebben ze geen parkeerplaatsen… en dan is de tijdwinst weer andersom

 33. @Dineke: maar Anke had wel een auto, voor haar was het 10 minuten met de auto naar het werk of 45 minuten met het ov….

 34. @RobertS: die onbewoonde eland zie ik wel ziiten, hoor…
  @Fred: staat erop

 35. Zo. Net 2 plaatsen geregeld met 17-jarige dochter!!! (ja, is best wel biezonder) voor de m.Passion in de passie week. Ze heeft er zin in. En ik ook. Moet er wel bijzeggen dat ze zelf de choralen heeft mogen zingen een aantal jaren geleden. Ik vind het wel grappig dat zo’n kind naast haaar eigen smaak de klassieken niet schuwt.
  Dat was jaren geleden al de CD’s van de Spice Girls naast “Pagliacci”.
  Moet kunnen, toch?

 36. Frankrijk is ook goed, lekker naar mijn kleine huisje in het zuiden. Ik ben het gewoon vreselijk zat. Iedere dag in Holland is er eentje teveel…

 37. @RobertS: mijn idee. Maar ja: de hypo, de kinderen en het werk, hè?

 38. Dus ik bel met iedereen die dat ook heeft, terwijl je tegelijk kunt typen. Ik kende het wel maar had me er nog nooit in verdiept.

 39. Is er niemand wakker???
  (kan ook bijna niet op maandagavond…..saaaaaiiiii)

 40. Elisabeth: zal allemaal wel. Ik ken je niet. Je hebt je niet/ nooit voorgesteld. Geen enailadres. M.a.w.: boeit niet!!

 41. @Dineke, inderdaad, heb mijn dochter wel eens voorgested dat er een erg goede school in Agen is. Ze wil niet. Jammer dus. Ik heb ook Skype. Heb even geen microfoon maar sta daar bekend als Broodje kaas

 42. @Dineke: Elisabeth was er gisterenavond en heeft wel een tipje. Ze woont in de Creuse. Maar is nog een beeje sauvage.

 43. Neem me niet kwalijk, ik ben geen tv babe, heb wel in Hilversum gewerkt, heb een huisje in de Creuse. Ik krijg zo verschrikkelijk veel spam dat ik zuing ben met emaiadressen

 44. Welkom Anke!!
  (maar ik denk stieken dat het niet voor mij is)
  @RobertS: wij zijn zielsgelukkig in ons huidige huis. Hebben 2 eindexamenkandidaten en 1 in H3. Je kunt je voorstellen dat het voor ons ook nog echt niet is weggelegd.
  Maar dromen mag toch?

 45. @Elisabeth: sorry, dat had ik kennelijk ff gemist.
  Houd ook niet alles consequent bij, wegens tijdgebrek.
  (wacht: ff een sopraan killen)
  “Blute nur, du liebes Herz” kwam welk erg luid door, net.

 46. @Iedereen: ik was de laatste tijd best wel depri. Had mede te maken omdat ik me e.e.a. gewoon heel anders had voorgesteld.
  Inmiddels merk ik dat de vmbo-leerling een ‘acquired taste’ is, zoals ik al eerder zei. Ik leer steds meer de krenten eruit te pikken en niet meer de nadruk te leggen op de neagtieve aspecten. Ook beter voor je gemoedsrust.
  (Shit, ik mis Petra!!)

 47. @Dineke: lijkt me een goed vooruitgang, je aandacht aan de kansen te geven, en niet aan de kneuzen, want die kun je ws toch niet echt helpen…

 48. @Fred: ja en nee. Sommige ‘kneuzen’ verdienen het wel degelijk geholpen te worden. Wanneer je de verhalen hoort van sommige kinderen, dan verbaas je je werkelijk dat ze ze ueberhaupt nog op school geraken.
  Niet alleen ben ik elke dag blij met mijn eigen kinderen, ik hou ze ook regelmatig voor dat ze hun handen mogen dichtknijpen bij een stabiel gezinssituatie (zonder afwezige vander/moeder, verslaafde vader/moeder, misbruikende vader/moeder etc.)

 49. @Dineke: dat ben ik natuurlijk best wel met je eens. Anke heeft ooit eens 7 jaar in een vrouwencrisisopvangcentrum gewerkt…. daar zaten ze ook vaak met hun kinderen….

 50. @Fred: vanuit de Inburgering was ik best het e.e.a. gewend aan rottigs (om maar te zwijgen over mijn justitieverleden). Wat ik nu af en toe hoor gaat alle verbeelding te boven.

 51. @Dineke: ik hoop dat je begrijpt dat ik weet wat je bedoelt en je het dus verder niet hoeft te illustreren

 52. Ik ben er nog…..
  maar misschien tel ik niet mee…..
  Hoe vond je verloofde de Matthaeus?

 53. Gaat ie potdomme weer weg. Het is godgeklaagd.
  Na, dan ga ik maar lessen voorbereiden.

 54. Heerlijk, wat een rust. Even in alle kasten snuffelen. Hé, pornoblaadjes. Hé, Absynth. Hé, Wiet. Een doorgeknipt fietsslot??

 55. @Dineke, ik kan me bij dat soort verhalen niets voorstellen. Ik woon al weer jaren in een klein dorpje. Toen al gevlucht uit de stad omdat mijn kinderen er geen ruimte hadden. Sindsdien volg ik dat soort dingen alleen maar in het nieuws maar maak het nooit van dichtbij mee. Voor mij is dat en andere wereld. Nederland is inderdaad een stuk wegezakt, ik zou bijna op Geert gaan stemmen.

 56. snelle avondhap, wij zijn geheel verFranst en eten uitgebreid tussen de middag, alwaarna la sieste.

 57. @RobertS: Klinkt toch enige verbittering door. Had ik al eerder gevraagd: welk ambacht oefende je uit toen je A’dam verliet (werd weggepest, in jouw woorden)?

 58. Komt’ie aan Fred! En de andere heren, hebben jullie al een keuze gemaakt?

 59. @Henk: ik begon me de laatste jaren ook steeds meer aan de NLlers te NL te ergeren….. ben nu ook blij dat ik er weg ben

 60. @Fred/RobertS: Nederland is een snelkookpan, wat zou kunnen betekenen dat we de moderne problemen hier wel eens sneller opgelost zouden kunnen zijn dat in dat uitgestrekte Frankrijk (de wens is – wellicht – de vader van de gedachte).

 61. @Henk: vertel maar niet aan Anke, die heeft de laatste jaren zoveel met agressie te maken gehad, toenemende agressie… en dat gewoon in een verpleeghuis…

 62. NL lijkt mij meer een snelkookpan vol met nog levende ratten…. die schijnen elkaar ook om zeep te gaan brengen als ze niet meer genoeg ruimte hebben

 63. Oh… begon je meteen bij je geboorrte al pornoboekjes te lezen? (wat moet ik daar nou weer van denken?)

 64. @Fred: Ben het met je eens – dat Lemmingen-syndroom in NL. Maar volgens mij zijn we hier nuchter genoeg om het tij te keren. Ik ga niet op de vlucht (even tijdelijk om op adem te komen).

 65. Henk, was zelfstandige, maar als je je auto even voor de deur zette om te laden werd ie meteen weggesleept. Vreselijke PVDA stad dat Amsterdam.

 66. @RobertS: ik heb er een keer een parkeerbon gehad, die hadden ze onder m’n ruitenwisser gestopt, op nog geen 10 cm afstand van mijn eigen nog 2 uur geldige en duidelijk zichtbare parkeerkaartje…. heb de boete uiteindelijk (na een half jaar) wel geretourneerd gekregen

 67. @RobertS: Ik ken dat en ben het met je eens maar ik laat me niet de stad uit jagen want A’dam is hartstikke mooi. Doe regelmatig – als een soort toerist – een stadswandeling, zoooo mooi die stad.
  Op een verkeerde partij stemmen, de volgende keer – hoewel. Het zit den Hollander in het bloed: regeltjes en regeltjes en regeltjes en ge-bemoei en moraliseren en klikken.

 68. Jullie willen niet weten hoeveel bonnen ik heb gehad voor te hard rijden, 52 i.p.v. 50!

 69. Kom, zeg, alsof Frankrijk zo’n heilig land is. Zonder regeltjes. Hou even op met die rechtse praatjes, stelletje ouwe lullen. Op Geert stemmen…. die populistische onbenul!

 70. hahaha die krek.!
  lekker toch, rechtsbalsekroegpraat!
  nou, wij zijn nog dagelijks blij dat we nu in Frankrijk wonen…. maar dat komt vooral omdat het hier op het platteland in het zuiden veel minder dicht bevolkt is. als je in Ile de France woont zal het wel net als in NL zijn

 71. en in F kun je al helemaal beter geen kleine zelfstandige zijn… wordt je echt uitgekleed met al die marxistische wetten en regeltjes

 72. Gewoon bezwaar aantekenen, win je. In de IJ-Tunnel 75 ipv 70. Geld terug. Tis een spel, meer niet, net zoals het gedoogbeleid; wel wiet mogen verkopen maar niet inkopen. Heeft iets zwakbegaafds.

 73. @Krek.: Hier in Frankrijk zijn de regeltjes bespreekbaar……..:)

 74. Maar goed, ik wil deze discussie helemaal niet aan, want ik heb hem al tig keer gevoerd en het gaat nooit ergens heen. Tenzij de verkeerde, lichtbruine kant op.

 75. @Monique: ik moest laatst wel mooi 90 euro dokken omdat ik mijn APK-keuring vergeten was. En diezelfde week alsnog op het politiebureau het papiertje komen laten zien. En als er over regeltjes te praten valt, zijn het geen regeltjes. En woon je dus in een corrupte staat, waar dierenartsen hormonen voor kalveren gedogen, en aidsbloed in de donorbanken terecht komt. Geef mij maar gewoon harde, niet bespreekbare regels, dan weet je waar je aan toe bent als je een biefstuk eet of bloed nodig hebt.

 76. Toen ik in Nl. in een gewone arbeidersauto reed en er lustig op los scheurde had ik nergens last van, nooit een boete gehad voor te snel rijden. Dat was over toen wij een snelle bolide kochten, vanaf dat moment stroomden de boetes binnen, en dat terwijl mijn rijstijl onveranderd was………geeft te denken!

 77. Volgens mij kun je daarvoor opgepakt worden, Henk, als je politiemensen recht-schapen noemt.

 78. Hoho, ik zei: bijna op Geert stemmen. En Frankijk heeft ook veel regeltjes en formulieren. Je hebt er denkt ik minder erg in. Ala ik in Nederland een an de bomen in mijn tuin kap heb ik binnen een dag een gemeente ambtenaar aan de deur met een bekeuring. Als ik dat in Frankrijk doe feliciteerd de burgemeester ons. De boom kwam inderdaad dicht bij de elektriciteitsleiding.

 79. Terecht! Pak ze aan, die asocialen in hun pooierbakken. Mijn verzekeringsagent heeft net een Hummer gekocht. Een moordauto van 70.000 euro. Nog van Johnny geweest. Ik ga een andere zoeken (verzekeringsagent).

 80. … dan geldt in NL de regel: oh.. die arme zielepoot, die kun je niet straffen, of nou ja, een heel klein beetje. Dat zijn nog eens regeltjes!

 81. @Fred: precies. Regels zijn regels, of het nu om een openbare aanbesteding gaat of om strafzaken. Natuurlijk baal ik ook als ik een boete krijg voor 4 km te hard (na correctie) over de Nieuwe Bussemerweg. Maar als iemand met 80 en een telefoon aan zijn oor langs mijn huis scheurt, baal ik óók.

 82. @Krek.: Ik wil hier ook geen discussie over, wij zijn het best wel eens, maaar er moet mij wel iets van het hart: ten tijde van de m.k.z.- crisis hebben de Normandische en Bretonse Boeren de regels aan hun laars gelapt en hun vee gewoon geent! en daarmee oneindig veel dierenleed in heel Europa kunnen voorkomen.

 83. @Krek: De doorsnee Nederlander wilde ook dat er geënt zou worden, maar we zijn hier zo gevoeglijk lijkt ’t wel. Zo redelijk want ‘de overheid draagt het zwaard gods niet voor niets’.

 84. @krek.: volgens mij gaan we nu een heel eind weg langs elkaar heen….. ik vind roof met geweld en moord niet te vergelijken met 80 km/u en met een gsm’tje aan je oor over jouw brede laan rijden

 85. als wij de kranten goed lezen wordt hier in het algemeen flink harder en sneller gestraft dan in NL, uitzonderingen (die de media halen) natuurlijk daargelaten

 86. Dat was slim van die boeren. Maar het geeft wel aan dat er veel rek zit. Dat kan soms een voordeel zijn. Maar als lankmoed van de controleurs er toe kan leiden dat er BSE-vlees in de supermarkt terecht komt, zodat mijn hersenen of die van mijn kinderen versponzen, dan toch maar liever gewoon alles over één kam. Het is niet altijd handig om de beslissingen over wat wel en wat niet goed voor de mensen is aan de direct belanghebbenden over te laten.

 87. Ik heb ervaren dat FR bureaucratischer is dan NL, maar dat men in FR l’état meer wantrouwt en dwarszit dan in NL.

 88. @Krek.: BSE vlees ligt al veel langer in de supermarkt dan dat jij wilt weten!

 89. Volgens mij is die BSE een hype, en het aantal slachtoffers niet in verhouding tot die in het verkeer.

 90. @monique: die bonnen voor 2 km te hard, was dat in Frankrijk? In Nl krijg je ze vlolgens mij pas bij 4 km te hard…

 91. @Fred: mijn 80km per uur was meer een reactie op de 52km van Monique. Die van jou kwam er ook tussen. Moord en doodslag is heel wat anders. Maar ook daarbij moet je oppassen met roepen om harder straffen. In de US werden tot voor kort zelfs nog minderjarige moordenaars met geestelijke handicaps op de elektrische stoel gezet. En het helpt niet eens om de misdaadcijfers terug te dringen! Het is alleen prettig voor de slachtoffers te wqeten dat de dader een douw krijgt. Op zich al een prima reden voor een strenge straf, hou me ten goede. Maar denk niet dat het er veiliger van wordt.

 92. Sorry mensen, ik móet even een paar teksten voor mijn brood tikken. Deadlines. Later! Wat vinden jullie van de filmpostersite?

 93. En het goede nieuws: dankzij snelheidscamera’s zijn in Nl agenten tegen de lamp gelopen die er een sport van maakten tijdens hun surveillances met de dienstauto zo ver mogelijk buiten hun werkgebied te geraken.

 94. @Henk: BSE moet wel degelijk heel erg serieus genomen worden! Het is zeker geen hype! Ieder slachtoffer is er een te veel en dat geldt ook voor het verkeer.

 95. zolang in Nederland het moordpercentage vooral lager is dan in de VS door de truc om een groot gedeelte van de moorden geen “moord” maar “doodslag” te noemen…..
  maar goed, doodstraf is weer een andere discussie. ik zou niet echt weten hoe ik daar over zou denken, nog nooit genoeg over nagedacht
  en oja… was die 52 ipv 50 geen grapje van mij? ik begreep Monique namelijk heel anders: als de 52ste bekeuring… maar ik ben een slechte lezer hoor…

 96. @krek: sorry, ben niet zo’n film-man. Bij de Beesten af, Les uns et les autres, Cry Freedom, one flew over the cookoo’s nest, veel verder kom ik niet. Oh ja, Fanfare, en de kanonnen van navarone

 97. Ben niet voor de ultieme straf, maar, sommigen mogen ze wat mij betreft inmetselen met twee stenen ruimte om voedsel doorheen te schuiven.
  Welke film was dat ook alweer?

 98. mijn grootste probleem zit’m in de gerechtelijke dwalingen…. maar vierendelen… stenigen… ach….sommigen lijken daarom te vragen…

 99. … mijn meisje is niet zo matigend in dezen, ben ik bang, maar ja, zij frequenteert HeF ook niet… zij ligt nu in bed…

 100. Goh, wat een discussie. Ik bedoelde alleen maar te zeggen dat je ergens op een heuvel in een groot land minder erg hebt in regeltjes dan in Nederland. Regeltjes en politieke zekken zijn er overal.

 101. @RobertS: helemaal mee eens. dat bedoelde ik ook met je hebt hier meer de ruimte op het stille platteland van Zuid Frankrijk

 102. Klopt Fred, Ik denk dat de Frande president corupter is dan Beatrix. Je hebt er in he eentje boven op een heuvel wonend alleen minder erg in. Het is verder weg.