98 reacties op “Chez Roger et Françoise – weekend 6 en 7 november

 1. @Robert: ik heb je geen mail gestuurd. Die i teveel, dat klopt. Hoe het kan, weet ik niet, maar mijn adres staat niet goed in de balk en dat moet ikdus elke x corrigeren. Soms vergeet ik dat.

 2. @coco: opscheppertje haal ik er niet echt uit. Mijn F-F woordenboek (micro-robert) geeft voor bouffon: ,,Personnage qui etait charge de divertir un grand par ses plaisanteries; fou, celui qui amuse, clown, farceur”

 3. @coco, voor jou mail ik m’n handtekening wel ff 🙂
  En doe maar een whisky.
  @Peter, met dat soort omschrijvingen gaat m’n reputatie er ook niet echt op vooruit.

 4. @Dineke Zou je computer maar eens op virussen testen dan. Ik heb de email niet geopend en weggegooid maar jij stond er wel als afzender op. En nu snel een kop koffie en dan snel Naar Brugge. Onderdeeltje voor mijn eend ophalen.

 5. @Robert: dat mailtje kan niet van mij afkomstig zijn. Ik kan nl. met dat adres alleen mail ontvangen niet versturen. Wanneer je dat mailtje alsnog uit je prullenbak haalt en aan mij wilt forwarden, dan kan mijn zoon uitzoeken wat er aan de hand is

 6. Er waart een virus rond dat mailadressen uit andermans computer gebruikt als afzender voor het verzenden van virusmailtjes. Zo kon het gebeuren dat ik tien mailtjes kreeg van relaties van een relatie van mij. Mijn relatie had een mailvirus, dat de adressen in zijn lijst gebruikte als afzender. Hier is volgens mij niets aan te doen. Behalve dan mailtjes met rare onderwerpen en attachments ongeopend weggooien.
  Vandaag kreeg ik al mailtjes van de mij onbekende James Anderson en Daniel Nadal, allebei met een wanadoo.fr-adres. Als iemand hier beide mensen kent (ik niet) dan heeft die iemand een virus.
  Je ziet het vooral ook aan de onderwerpen. Die beginnen meestal met Re: , gevolgd door iets Engels, zoals Your Information. Of Thanks :). Je moet dus ook zelf nooit mailtjes aan onbekenden sturen met alleen ‘Information’ in de onderwerpregel, want dan is het risico groter dat de ontvanger het niet opent. Maak duidelijk dat je het echt bent, door het onderwerp de specificeren. “Onze afspraak in Moulin” kan geen virusmailtje zijn.
  Tot zover de nettiquette-les van vandaag. En oh ja: koop een Mac!
  Attemaal lekker geslapen?

 7. Goedemorgen, allemaal, koffie graag.. Gisteren begaf mijn wasmachine het…. dus de hele middag op stap geweest voor een nieuwe wasmachine, Het is echt gewoon belachelijk dat je in Chateau-Gontier geen wasmachine hebt die centrifugeert op 1400 tr, we moesten helemaal naar Angers….
  Enfin we waren weer een middagje onder de panne.
  Daarna nog even borrelen bij franse vrienden, en toen weer naar huis en idd…. Asterix en Obelix gekeken…. De cointreau smaakte ook weer goed (Ik ben verkouden en dan drink ik dus altijd cointreau, beste hoestdrank die er is).
  Enne…. wij rijden graag 400 km om jullie te zien, dat hebben we als trouwe stamgasten wel voor jullie over (wij = Jorgen en ik)… Dus we horen het wel wanneer we het 1-jarig bestaan gaan vieren.

 8. Dat virussen allemaal mail-adressen uit andermans adreslijsten gebruiken is een bekend verhaal. Daar is inderdaad niets tegen te doen, behalve dan de les van Krek. En om te voorkomen dat jou adreslijst misbruikt wordt, stop je natuurlijk direct met outlook (expres) en pak je een willekeurige andere mail-cliënt.
  maar je zou er bijna paranoia van worden, geef ik toe. mijn netwerk zit achter een router (hardware-firewall). op elke pc draait daarnaast nog een software-firewall, tegen de trojans. Daarnaast draait permanent antivirus- en antispywaresoftware. Voor registratie van software en aanmelding bij zoekmachines heb ik gratis webmail-adressen, die ik dus nooit bekijk. Mijn echte mail-adressen bekijk ik eerst op de server. dagelijks gooi ik tien tot twintig mailtjes van de server zonder die zelfs maar te bekijken. Zowel tegen virussen als tegen spyware heb ik meerdere programma’s, want zeker bij spyware vindt de een weer problemen die de ander niet ziet, en andersom.

 9. @marjan: ik ken het niet, maar Chateau-Gontier… eens even gezocht naar de website van de stad, en dit is het resultaat: phpOpenTracker Error: Table ‘chateau_gontier.pot_search_engines’ doesn’t exist
  en dan wil je wel een centrifuge met 1400 toeren in je wasmachine?

 10. @roberts: onderdeeltje voor de eend halen, dat is nog eens nostalgie. reed vroeger zelf bestel-eend. ben de nodige keren naar de sloop geweest om een ‘nieuwe’ versnellingspook te halen. was het rubbertje om die pook weer eens uitgedroogd. splitpenneje loshalen, oude pook er uit, nieuwe er in, splitpennetje weer instoppen en rijden maar weer. kom daar vandaag de dag nog eens om bij je garage…

 11. http://www.lavasoft.nl
  Ad-Aware Personal edition is free for non-commercial use.
  Een prima programma om allerlei verborgen programmaatjes uit je pc te peuteren die o.a. vrolijk jouw adressenbestand het net opsturen. Ik gebruik het al heel lang en elke dag vind ik wel iets wat niet op de pc thuishoort.
  Wordt o.a. door mijn provider geadviseerd om te gebruiken.
  Een prima aanvulling op je firewal en virusscanner.

 12. De voorjaarsvakantie in Frankrijk zijn:
  Zone A : 01/04/05-02/05/05 Caen, Clermont-Ferrant,Grenoble,Lyon, Montpellier,Nancy-Metz,Nantes,Rennes,Toulouse
  Zone B : 09/04/05-25/04/05 Aix-Marseille,Amiens,Besançon,Dyon,Lille,Limoges,Nice,Orléans-Tours,Poitiers,Reims,Rouen,Strasbourg
  Zone C : 23/04/05-09/05/05 Bordeaux,Créteil,Paris,Versailles
  Ter informatie voor de Nederlandse schatjes op de Franse scholen.

 13. Wij hebben maar 1 week meivakantie 🙁
  W.b. de schoolvakanties in Frankrijk, daar heb ik al eens een linkje naar geplaatst

 14. Ik heb gisteren de laatste gerepareerde apparaten ontvangen en de totale schade van de blikseminslag is uiteindelijk
  2.600. Nu ben ik benieuwd hoe het zaken doen is met de Franse verzekeraar. @Aat de inverter hebben ze uiteindelijk toch gerepareerd voor 250.
  Ik ga nu eerst op zoek naar een degelijke overbelastingsbeveiliging en dan een bliksemafleider plaatsen.
  Maar da’s pas een klus voor volgend jaar zomer.
  De eerste week van januari gaan we eerst de boomgaard eens flink onder handen nemen en flink terugsnoeien.
  Nog 7 weken…..
  Roger…. laat ik eens een whisky nemen.

 15. @Dineke, ik heb die email dus niet meer. Is door de schredder gegaan. Omdat ie op mijn Windows pc binnenkwam en niet op de Unix of Apple ben ik extra voorzichtig. Mijn email programma (thunderbird) stopte hem meteen al bij de spam. Ik gebruik het tiscali.fr email adres alleen voor mijn posting hier. Zakelijke en serieuze email komt via een ander adres binnen. Sinds ik dit email adres hiet vermeld komt er meer en meer spam op binnen. Ik ben dus bang dat de verzender van dit emailtje ook een bezoeker van dit log is.
  @Peter, die eend is inderdaad nostalgie. We hebben dat ding net gekocht voor onze dochter. Gewoon om in de buurt mee om te rijden. Maar ja, papa vindt knutselen leuk dus ben ik links en recht wat eens spullen bij elkaar aan het scharrelen. Dit keer nieuwe bekleding voor het dashboard. Even naar Brugge dus. Leuke stad, vol met Japanse, Duitset, Engelse en Amerikaanse touristen. Wel erg lekker bier daar. Straffe Hendrik. We hebben 6 flesjes meegenomen. Die worden nu soldaat gemaakt.

 16. nog eine letste sigarette dan, om een bekend nederlands radioprogram te citeren. Roger, doe me nog een glaasje (roken doe ik al 17 jaar niet meer) en dan ga ik ook plat. in je eentje drinken is ook maar niks.

 17. @marjan: trouwens net mijn stem uitgebracht op de poll. nu winnen de grijze lullo’s het. maar troch keuk dat zo veel jonge bloemen nog brood in ons zien…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *