98 reacties op “Chez Roger et Françoise – weekend 6 en 7 november

 1. Goedemorgen allen…..het was weer laat, want ik blijf aan mijn website bezig, er komt schot in….

 2. Murw?? Vandaag weer eens gewerkt en Fransen op bezoek. Blijft leuk om Frans te kunnen praten. (vooral als het leuke dames zijn 😉 ) Gewoon bestellingen opnemen gaat prima, net als ze iets uitleggen – als het om iets anders gaat, praten ze al snel te snel. Toch maar nog meer TV5 kijken….

 3. @Allen:
  Jongens, ik wil het eens hebben over een belangrijke zaak: het éénjarig jubileum van Hollandais en France. Ik begin namelijk zo’n donkerbruin vermoeden te krijgen dat we dat gaan halen. Als jullie me tenminste regelmatig blijven verrassen met leuke Franse links, want ik surf me suf.
  HeF is online gegaan op 31 mei 2004. Ik weet niet precies wat de schoolvakanties zijn, maar als we het ergens in de buurt van Moulins-Engilbert doen, wat me voor de hand lijkt te liggen gezien de geografische verspreiding van hen die een huis in FR hebben, dan kunnen zij die in Frankrijk wonen het natuurlijk makkelijk redden in een weekend. Dit betekent dat de schooolvakanties in NL bepalend zijn. De meivakantie? Anders wordt het juli. Of zit er iets anders in de buurt, qua vrije dagen?

 4. Goedemorgen, heb er al een hele ochtend op zitten. Kleren kopen met Jasper, is niet echt een genot, die jongen heeft een vreselijk hekel aan winkelen en kleren kopen….. maar we hebben het weer gehad, hij kan er voorlopig weer even tegen.

 5. Hebben jullie bij de poll trouwens al gezien dat de vrouwen tussen de 25 en 40 in de meerderheid zijn? Leuk he?

 6. Nou, René, een lustrum vier je maar eens in de 5 jaar…eerst maar dit jaar uitdienen.
  De meivakantie valt in de 1e week van mei. De schoolvakanties zijn (voor ons) van 5 juli tot 19 augustus.
  @Marjan: daar val ik dus niet meer onder 🙁

 7. @Marjan: daar val ik ook niet meer onder.
  @jubileum: tegen die tijd hopen we toch echt in Frankrijk te wonen, dus wie weet zou het kunnen.

 8. Over 4,5 jaar is onze jongste 19. Misschien dat ze dan op eigen benen staat?
  Maar ik ben met een weekendhuis ook al tevreden.
  Is het bij jullie ook zulk pietenweer?
  Raad es wat er bij mij op het fornuis staat te pruttelen?

 9. Een nieuw weblog in de maak? AeNZ!!:
  De Nieuw-Zeelandse immigratiedienst wordt, sinds de herverkiezing van George Bush als president van de Verenigde Staten, platgebeld door Amerikanen die willen emigreren. Dat heeft een woordvoerder van de dienst zaterdag gezegd in de plaatselijke krant Dominion Post.
  De internetsite van de immigratiedienst wordt normaal gesproken ongeveer 2500 keer per dag bezocht vanuit de VS. Sinds afgelopen dinsdag is dat gestegen naar gemiddeld 10.300 keer. Ook heeft de dienst sindsdien dagelijks 300 aanvragen per post en telefoon binnengekregen. Voor de verkiezingen waren dat er zes tot acht per dag.

 10. @dineke: inmiddels is het hier droog, maar toen jij het schreef was het hier ook takkenweer. maar niet gerteurd, want in de stromende regen hebben de helden van OranjeWit D9 de uit-wedstrijd tegen Drechtstreek met 1-2 gewonnen. Roger, een rondje!

 11. pomtiedomtiedom…..schenk ‘m nog maar es vol, Roger.
  Hebbie nog nootjes? Maak ik tenminste wat lawaai.

 12. Ik zal er bij zijn. Laat niet vaak reacties achter op dit leuke log maar ben ondertussen een habitué.
  MvG uit Cannes
  Denis

 13. “Au Bureau” ligt voor mij wat uit de richting, maar anders kwam ik op 26/11 zeker een bitterballetje eten.
  Dag Denis, leuk dat je er was!

 14. Toplist: HeF op 2; Immogo op 23 en Ter Steeg op 47. Die 30.000 bezoekers hebben er duidelijk geen hoge pet van op.

 15. Maar Donald was 71! En is een natuurlijke dood gestorven.
  Toch te jong natuurlijk, mijn vader is ook 71…

 16. Ik ga naar m’n concert en hoop alle klappen op het juiste moment uit te delen.
  Kom tegen sluitingstijd nog wel ff langs om handtekeningen uit te delen 🙂

 17. Avond allemaal, hè we gaan niet weer voor dood hoor. Het is zaterdagavond en laten we het gezellig houden. Is het geen tijd voor een apéro. Schenken maar Roger!!!!!!!!!

 18. Bij ons zitten ze allemaal Asterix te kijken, op RTL5. Frans met NL ondertiteling. Net als ons leven ;).

 19. Net Kopspijkers gezien. ’t Cabaret was wel een beetje een afknapper. Denk dat ze niet veel tijd (of zin/inspriatie) hadden.

 20. in-spi-ra-tie. God wat is juist spellen moeilijk na een paar glaasjes.
  Heb een lekkere Zuid-Afrikaan ontdekt. In zo’n 3-liter vacuum-pak

 21. En daar hebben we de Telegravin ook weer.
  Zeg toch es wat. Of kom je alleen pinda’s eten?

 22. Dat is een nieuwe site, die de concurrentie moet aangaan met Geenstijl. Ze waren er laatst blogjournalisten voor een het werven. Dus wat doen ze zo vlak na de startup, ze gaan bij zo veel mogelijk goed bezochte blogs (zoals HeF) op bezoek en laten het venster openstaan. Zo generen ze links en clicks, wat weer een verkoopargument is richting adverteerders. Dat die clicks van nieuwsgierigen als wij zijn die na één blik weer snel weggaan, zal ze aan hun reet roesten.

 23. Wel 396.876 krachttermen nog aan toe, ik moet even van me af schreeuwen. Ik ben nog webmaster van een speeltuin-website, heeft een of andere lulhannes daar een bericht in het gastenboek gezet dat de kinderzieltjes direct een adult-site voorschotelt. kwestie van een javascriptje in een image-verwijzing smokkelen. En normaal krijg ik direct een mailtje als er een nieuw bericht , maar dat heeft de l*l kennelijk ook uit weten te schakelen.

 24. Roger……. Een driedubbele whisky.
  M’n goeie naam helemaal te grabbel.
  De dirigent sloeg uit de maat, van de 1274 klappen heb ik er 6 gemist, en 2 in de verkeerde toon. Je kunt een jazzdrummer ook niet zomaar met
  “Die Haerlemsche Musyckcamer” mee laten spelen.
  De sopraan Vera Kamer was geweldig…. en best wel knap :).
  Oké, dan maar geen handtekeningen vandaag, ik ben nu toe aan een goed gesprek aan de bar met Roger.

 25. @Robert: ik heb je geen mail gestuurd. Die i teveel, dat klopt. Hoe het kan, weet ik niet, maar mijn adres staat niet goed in de balk en dat moet ikdus elke x corrigeren. Soms vergeet ik dat.

 26. Oeps typfoutje, Vera Ramer was de soliste.
  Mensen wat stil hier, allemaal op visite waarschijnlijk.
  Roger doe er nog maar één.

 27. @coco: opscheppertje haal ik er niet echt uit. Mijn F-F woordenboek (micro-robert) geeft voor bouffon: ,,Personnage qui etait charge de divertir un grand par ses plaisanteries; fou, celui qui amuse, clown, farceur”

 28. @coco, voor jou mail ik m’n handtekening wel ff 🙂
  En doe maar een whisky.
  @Peter, met dat soort omschrijvingen gaat m’n reputatie er ook niet echt op vooruit.

 29. Ja leuk Ronaldus, hang ik boven m’n bed, ingelijst en al.
  Ja lekker een whisky, doe voor mij ook maar 1.

 30. Is de kroeg ondertussen gesloten, dan ga ik maar naar Thierry Ardison kijken.

 31. @Dineke Zou je computer maar eens op virussen testen dan. Ik heb de email niet geopend en weggegooid maar jij stond er wel als afzender op. En nu snel een kop koffie en dan snel Naar Brugge. Onderdeeltje voor mijn eend ophalen.

 32. @Robert: dat mailtje kan niet van mij afkomstig zijn. Ik kan nl. met dat adres alleen mail ontvangen niet versturen. Wanneer je dat mailtje alsnog uit je prullenbak haalt en aan mij wilt forwarden, dan kan mijn zoon uitzoeken wat er aan de hand is

 33. Er waart een virus rond dat mailadressen uit andermans computer gebruikt als afzender voor het verzenden van virusmailtjes. Zo kon het gebeuren dat ik tien mailtjes kreeg van relaties van een relatie van mij. Mijn relatie had een mailvirus, dat de adressen in zijn lijst gebruikte als afzender. Hier is volgens mij niets aan te doen. Behalve dan mailtjes met rare onderwerpen en attachments ongeopend weggooien.
  Vandaag kreeg ik al mailtjes van de mij onbekende James Anderson en Daniel Nadal, allebei met een wanadoo.fr-adres. Als iemand hier beide mensen kent (ik niet) dan heeft die iemand een virus.
  Je ziet het vooral ook aan de onderwerpen. Die beginnen meestal met Re: , gevolgd door iets Engels, zoals Your Information. Of Thanks :). Je moet dus ook zelf nooit mailtjes aan onbekenden sturen met alleen ‘Information’ in de onderwerpregel, want dan is het risico groter dat de ontvanger het niet opent. Maak duidelijk dat je het echt bent, door het onderwerp de specificeren. “Onze afspraak in Moulin” kan geen virusmailtje zijn.
  Tot zover de nettiquette-les van vandaag. En oh ja: koop een Mac!
  Attemaal lekker geslapen?

 34. Goedemorgen, allemaal, koffie graag.. Gisteren begaf mijn wasmachine het…. dus de hele middag op stap geweest voor een nieuwe wasmachine, Het is echt gewoon belachelijk dat je in Chateau-Gontier geen wasmachine hebt die centrifugeert op 1400 tr, we moesten helemaal naar Angers….
  Enfin we waren weer een middagje onder de panne.
  Daarna nog even borrelen bij franse vrienden, en toen weer naar huis en idd…. Asterix en Obelix gekeken…. De cointreau smaakte ook weer goed (Ik ben verkouden en dan drink ik dus altijd cointreau, beste hoestdrank die er is).
  Enne…. wij rijden graag 400 km om jullie te zien, dat hebben we als trouwe stamgasten wel voor jullie over (wij = Jorgen en ik)… Dus we horen het wel wanneer we het 1-jarig bestaan gaan vieren.

 35. Dat virussen allemaal mail-adressen uit andermans adreslijsten gebruiken is een bekend verhaal. Daar is inderdaad niets tegen te doen, behalve dan de les van Krek. En om te voorkomen dat jou adreslijst misbruikt wordt, stop je natuurlijk direct met outlook (expres) en pak je een willekeurige andere mail-cliënt.
  maar je zou er bijna paranoia van worden, geef ik toe. mijn netwerk zit achter een router (hardware-firewall). op elke pc draait daarnaast nog een software-firewall, tegen de trojans. Daarnaast draait permanent antivirus- en antispywaresoftware. Voor registratie van software en aanmelding bij zoekmachines heb ik gratis webmail-adressen, die ik dus nooit bekijk. Mijn echte mail-adressen bekijk ik eerst op de server. dagelijks gooi ik tien tot twintig mailtjes van de server zonder die zelfs maar te bekijken. Zowel tegen virussen als tegen spyware heb ik meerdere programma’s, want zeker bij spyware vindt de een weer problemen die de ander niet ziet, en andersom.

 36. @marjan: ik ken het niet, maar Chateau-Gontier… eens even gezocht naar de website van de stad, en dit is het resultaat: phpOpenTracker Error: Table ‘chateau_gontier.pot_search_engines’ doesn’t exist
  en dan wil je wel een centrifuge met 1400 toeren in je wasmachine?

 37. @roberts: onderdeeltje voor de eend halen, dat is nog eens nostalgie. reed vroeger zelf bestel-eend. ben de nodige keren naar de sloop geweest om een ‘nieuwe’ versnellingspook te halen. was het rubbertje om die pook weer eens uitgedroogd. splitpenneje loshalen, oude pook er uit, nieuwe er in, splitpennetje weer instoppen en rijden maar weer. kom daar vandaag de dag nog eens om bij je garage…

 38. http://www.lavasoft.nl
  Ad-Aware Personal edition is free for non-commercial use.
  Een prima programma om allerlei verborgen programmaatjes uit je pc te peuteren die o.a. vrolijk jouw adressenbestand het net opsturen. Ik gebruik het al heel lang en elke dag vind ik wel iets wat niet op de pc thuishoort.
  Wordt o.a. door mijn provider geadviseerd om te gebruiken.
  Een prima aanvulling op je firewal en virusscanner.

 39. Feestje is nooit weg, zeker niet met vrienden uit het café.
  Onze meivakantie hebben we gepland van 1 t/m 8 mei.

 40. De voorjaarsvakantie in Frankrijk zijn:
  Zone A : 01/04/05-02/05/05 Caen, Clermont-Ferrant,Grenoble,Lyon, Montpellier,Nancy-Metz,Nantes,Rennes,Toulouse
  Zone B : 09/04/05-25/04/05 Aix-Marseille,Amiens,Besançon,Dyon,Lille,Limoges,Nice,Orléans-Tours,Poitiers,Reims,Rouen,Strasbourg
  Zone C : 23/04/05-09/05/05 Bordeaux,Créteil,Paris,Versailles
  Ter informatie voor de Nederlandse schatjes op de Franse scholen.

 41. Wij hebben maar 1 week meivakantie 🙁
  W.b. de schoolvakanties in Frankrijk, daar heb ik al eens een linkje naar geplaatst

 42. Ik heb gisteren de laatste gerepareerde apparaten ontvangen en de totale schade van de blikseminslag is uiteindelijk
  2.600. Nu ben ik benieuwd hoe het zaken doen is met de Franse verzekeraar. @Aat de inverter hebben ze uiteindelijk toch gerepareerd voor 250.
  Ik ga nu eerst op zoek naar een degelijke overbelastingsbeveiliging en dan een bliksemafleider plaatsen.
  Maar da’s pas een klus voor volgend jaar zomer.
  De eerste week van januari gaan we eerst de boomgaard eens flink onder handen nemen en flink terugsnoeien.
  Nog 7 weken…..
  Roger…. laat ik eens een whisky nemen.

 43. @marjan: die had ik vanmorgen ook, kennelijk toen in storing. nu doet ie t weer
  @ronaldus: Ik doe mee met de whisky

 44. @Dineke, ik heb die email dus niet meer. Is door de schredder gegaan. Omdat ie op mijn Windows pc binnenkwam en niet op de Unix of Apple ben ik extra voorzichtig. Mijn email programma (thunderbird) stopte hem meteen al bij de spam. Ik gebruik het tiscali.fr email adres alleen voor mijn posting hier. Zakelijke en serieuze email komt via een ander adres binnen. Sinds ik dit email adres hiet vermeld komt er meer en meer spam op binnen. Ik ben dus bang dat de verzender van dit emailtje ook een bezoeker van dit log is.
  @Peter, die eend is inderdaad nostalgie. We hebben dat ding net gekocht voor onze dochter. Gewoon om in de buurt mee om te rijden. Maar ja, papa vindt knutselen leuk dus ben ik links en recht wat eens spullen bij elkaar aan het scharrelen. Dit keer nieuwe bekleding voor het dashboard. Even naar Brugge dus. Leuke stad, vol met Japanse, Duitset, Engelse en Amerikaanse touristen. Wel erg lekker bier daar. Straffe Hendrik. We hebben 6 flesjes meegenomen. Die worden nu soldaat gemaakt.

 45. nog eine letste sigarette dan, om een bekend nederlands radioprogram te citeren. Roger, doe me nog een glaasje (roken doe ik al 17 jaar niet meer) en dan ga ik ook plat. in je eentje drinken is ook maar niks.

 46. @marjan: trouwens net mijn stem uitgebracht op de poll. nu winnen de grijze lullo’s het. maar troch keuk dat zo veel jonge bloemen nog brood in ons zien…