Chez Roger et Françoise – weekend 9 en 10 oktober


Klik logo voor smoelenboek.

Vandaag, zaterdag 9 oktober, is een heugelijke dag, waarop wij Ferry mogen feliciteren met zijn verjaardag! Van harte, Ferry, een leuke verjaardag toegewenst, met veel mooie cadeaus en aangename uren, jezelf koesterend in de liefde van je dierbaren. Niet te veel in het virtuele café rondhangen hoor… Geniet liever van je real world!

58 reacties op “Chez Roger et Françoise – weekend 9 en 10 oktober

 1. Er is er 1 jarig
  hoera, hoera
  dat kun je wel zien, dat ben JIJ
  dat vinden wij allen zo prettig ja, ja
  en daarom zingen wij blij
  hij leve lang
  hoera, hoera
  hij leve laaang
  hoera, hoera
  hij leve lang,
  hoera hoera
  Lang zal ie leven
  lang zal ie leven
  lang zal ie leven in de gloria
  victoooooria
  Hieper de piep
  HOERA
  Hieper de piep
  HOERA
  Hieper de piep
  HOERA
  Ferry, jongen, gefeliciteerd, en dat je maar veel cadeautjes mag krijgen…..

 2. tranen van gevoel, biggelen langs m’n smoel
  Francoise zal zo wel van de banketbakker terugkomen en ik heb Roger gezegd dat het vandaag vrij drinken is voor een ieder. overigens staat het bier echt koud van 16 tot 24 oktober in Les Ranvier, dus als je in de buurt bent………….

 3. zo , de eerste fles whisky en southern comfert zijn binnen, mijn dag kan niet meer stuk.

 4. Zo de hele familie naar Marco Borsato, kan ik helemaal uit mijn dak, op het feestje bij Ferry.

 5. Slap dagje vandaag… kan er over mee praten. Ben eigenlijk al een dag of 2 wat ‘brak” en heb gisteravond voor het eerst van mijn leven geslaapwandeld. Tot groot genoegen van echtgenoot en oudste dochter met vriend, die mij vanochtend ‘confronteerden’ met van alles waar ik werkelijk geen weet van had…Ik heb ook heel veel gedroomd vannacht. ik ga er dus maar vanuit, dat ik een koortsstuip had ofzo 😕 Het voelt eerlijk gezegd wel heel raar, wanneer mensen, onafhankelijk van elkaar, dingen over je vertellen, die je kennelijk zelf niet onder controle hebt.
  Ik ga nu maar lekker slapen (hoop ik) en morgen gezond weer op.
  Was het leuk, Ferry?

 6. zo te lezen moet ik jullie een beetje opporren, komop het is feest!
  Francoise heeft twaalf schalen met hapjes gemaakt en er staat nog een hele stapel gebakjes.

 7. Hier komt een zwaar onweer opzetten.
  Prettige avond, maar ik ga de stekkers er uit trekken!
  Groetjes,
  Krek.

 8. Gebak smaakte prima, Ferry.
  Nu Krek draadloos is, moeten de anderen voor twee eten met al die hapjes.

 9. Schuif de bak met snacks maar ff door dan zal ik me eens te buiten gaan anders kan Ferry morgen alles weg donderen.
  Doe d’r maar een biertje bij roger en zet ook eens een gezellig muziekje op.

 10. Nederland 2-2 gelijk tegen Macedonië. En Frankrijk na 65 minuten nog altijd 0-0 tegen Ierland. Roger, een dubbele whisky graag.

 11. Schaal 3 is leeg nog negen te gaan…..
  Jee Ferry, een beetje overdreven zoveel voedsel. Of is dat het bourgondische leven 🙂
  Roger ik ga over op rode wijn, en zet aub nu eindelijk eens iets anders op ‘Leo dingens” heb ik nu wel lang genoeg gehoord 😛

 12. Marco Borsato.. dat is wel wat. Daar zit vanavond toch mijn hele gezin en dan kom ik ook een beetje in de stemming.
  Ze blijven wel lang weg trouwens, zullen wel in één of andere kroeg eindigen 🙁 .

 13. t’is mooi geweest, allemaal naar bed. (voor zover jullie er nog niet in liggen) 😀

 14. Goedemorgen allemaal, Ferry, leuke verjaardag gehad?
  Ik ga nog even spullen pakken, want ik morgen een weekje op stap met Jorgen. We gaan naar Strassbourg. Vrijdag komen we dan weer thuis….. En zonder kinderen, die slpane bij opa en oma…
  @Dineke, ben je al een beetje opgeknapt, meid?

 15. Goedemorgen allemaal!
  Nee, Marjan, tis nog niet veel soeps. Ik heb kennelijk op de tocht gestaan. Heb geen stem ’s morgens (geeft een beetje lullig les, denk ik, dus maar ff afwachten hoe het morgen is.)
  Lekker! Een weekje met z’n tweetjes op stap. Zit er hier voorlopig niet in: de schoolexamens komen er weer aan en dat betekent in mijn geval toch veel voorbereiding.
  Ff nieuwsgierig: wonen opa oma ook in Frankrijk of is het bij jullie al herfstvakantie?

 16. Goedemorgen jongelui, we hebben het weer overleefd! Din, je moet een goeie grog nemen, uitgeperste citroen, cognac, veel bruine suiker en heet water. zo heet mogelijk opdrinken.

 17. @ Ferry dank je voor tip (veel) eenvoudiger is voor slapen gaan 3 grote glazen water drinken et voila geen kater

 18. gelukkig heb ik (bijna) nooit een kater, ‘k weet niet of een grog ook helpt tegen een houten kop maar het helpt wel als je je voelt zoals Dineke

 19. Opa en oma wonen ook in frankrijk. Het is nog geen herfstvakantie, die begint 23 oktober pas, maar dan hebben ze wel 1,5 week vrij. We gaan dan waarschijnlijk met zijn allen naar Parijs….Jorgen werken, de kinderen en ik Parijs onveilig maken.

 20. Ik heb geen houten kop, maar een keel als schuurpapier.
  Die grog ga ik drinken, alleen is de cognac op, mag whisky ook?
  @Marjan: toe maar: dubbel op!
  Wat doe ik verkeerd….. 🙁

 21. @ferry; Ook goed tegen de kater:
  – voordat je aan de alcohol gaat eerst een liter melk drinken
  – als je de kater hebt, met je blote voeten door het natte gras lopen
  – gewoon doordrinken (is wel de manier om alcoholist te worden, maar dat terzijde)

 22. @Dineke, valt wel mee hoor, kwam gewoon toevallig zo uit. Reisje naar Strassbourg kost ons niks en Parijs mag ook wel, we zijn in de zomervakantie niet weggeweest.

 23. Wij zijn al jaren niet weggeweest 🙁 , maar hebben een heerlijke tuin en dan valt het leed wel mee.
  Ik zie je 2x staan bij W.I.E. of zie ik dubbel 😕

 24. Ik heb nix te klagen, hoor Marjan (in weze). Hebben 2 jaar geleden een (veels te) duur huis gekocht en daar moest veel in worden geklust. Daar hebben we zo’n anderhalf jaar over gedaan (en het is nog niet af). Deze zomer was ik dus werkloos en is onze auto in de prak gereden. De kinderen zijn daarentegen wel lekker weggeweest.
  Ach, wanneer ik in een lekkere stoel mag zitten met een goed boek en een uiltje kan knappen zoals het me uitkomt, heb ik vakantie…..

 25. Zo dat was een druk weekend, alle voorbereidingen, voor onze tocht naar Frankrijk over een week, zijn weer gedaan.
  Tandemasser is voorzien van een houten opbouw, geen klapperende of vastgesjorde spullen die drijfnat worden onderweg. Van de week de hele energiecentrale, wasmachine, tv en dvd inladen, kortom het wordt een drukke week. En met een beetje mazzel heb ik ook een stelling op de kop getikt.

 26. Vastsjorren is een hele kunst. Heb net een heel verhaal aan moeten horen van een ‘4’ die onderweg is verloren door de botenwagen. Hij is er in een bocht afgeraakt en een talud afgegleden. Uiteraard de verantwoordelijkheid van de chaufferu. Maar je moet er niet aan denken wat er gebeurt, wanneer dit op een ander moment zou zijn gebeurt en iemand had die grote houten boot vol op zijn voorruit gekregen… 😕

 27. chaufferu=chauffeur en gebeurt is gebeurd (die paddo’s doen hun werk….)

 28. Om daar even op door te gaan, wel een bizar verhaal, twee weken geleden is er bij ons op de dijk naar Alkmaar een man onthoofd omdat een laadklep van een vrachtwagen opensloeg.
  Auto en hoofd belandden in de voortuin bij een huis beneden aan die dijk.

 29. Gatver
  Ik heb dit verhaal gelezen in de Telegraaf (die ik sinds een week mét het A.D. naast mijn Volkskrant in de bus krijg, sinds ik ’s morgens vroeg tijdens het uitlaten van de hond de allochtone krantenjongen tegenkom en soms een praatje maak..”soms ik heb krant over en jij krijg..’)
  Ik weet wel dat die laadklep dwars door de auto sneed, maar dat het zo macaber was… 🙁

 30. En hoe erg het ook is…Krek doet me altijd weer in de lach schieten met zijn relativerende opmerkingen..

 31. Yep.. en nu moet ik mijn dochter even naar haar vriendje brengen 30 km. verderop, dus laat ik mijn hoofd er maar goed bijhouden… Roger… ontkurk de fles maar vast, dan kan ik straks meteen m’n zenuwen wegdrinken…..
  tot straks. 😕

 32. Wat dachten jullie dan van deze uit het Algemeen dagblad van 31-8:
  Man rijdt rond met onthoofd lijk
  ATLANTA – Een dronken Amerikaan heeft zondag circa 20 kilometer gereden met een onthoofde medepassagier hangend uit het autoraam. Volgens de krant Atlanta Journal-Constitution werd de man onthoofd toen hij uit het raam hing en tegen een steunkabel van een telegraafmast knalde.
  Klaarblijkelijk heeft de chauffeur door zijn dronkenschap niets gemerkt van de onthoofding van zijn vriend, die mogelijk uit het raam hing omdat hij moest overgeven. De bestuurder werd zondag door de politie van zijn bed gelicht in bebloede kleren. Het ontzielde lichaam lag nog in zijn auto. Het hoofd is langs de weg teruggevonden.

 33. Hoe dronken kun je worden? Heeft zijn buddy kennelijk gewoon laten ‘slapen’ op de passagierstoel. Trouwens, om door te gaan op het scheiden van hoofd- en bijzaken… Dineke wijst ons er heel attent op dat wij niet meer ‘op kop’ staan en dat het dus tijd is om weer eens te stemmen!

 34. Oké Roger…. Schenk maar in, ik hoef vandaag geen kilometers meer te maken.

 35. @krek: Tja, ik heb zelf heel lang geleden een tafeltenniswedstrijd stomdronken gewonnen. Mijn tegenstander was niet op komen dagen, die zat op t feestje waar ik door mijn teamgenoten vandaan gesleept was.

 36. Ik heb gestemd……
  Wat een macabere verhalen!
  Roger, weet je waar ik nu trek in heb, in een wodka jus, lekker koud en geef Dineke er ook 1 dat is goed voor haar griepje.