Chez Roger et Françoise, zaterdag 16 juli


Klik logo voor smoelenboek.

Jouw stem telt. Elke dag!!!

16 juli alweer…het gaat verdulleme veels te snel! De tijd glipt door mijn vingers en ik moet nog zoveel doen…ik moet nog zooooveel doen….
Veilig achterop de fiets….m’n neus. Heb net weer mogen aanschouwen waar Nederland groot in is: tobbedansen en fiets ‘m d’r in……
Kneuterigheid ten top…maar soms toch ook best wel lachen….

208 reacties op “Chez Roger et Françoise, zaterdag 16 juli

 1. Mien laive tiet! Ik begriep ter ja heulemaol niks van! En ik bin toch echt ain van de loost’n (is mie vertelt)

 2. Mijn kat is zo’n schatje. Eigenzinnige Nico (genoemd naar onze vorige, overleden, buurman, ook een schatje). Heeft een haat-liefdeverhouding met Bo, onze labrador. Die 2 zitten mekaar constant uit te dagen. Wel lachen, maar ook vrmeoeiend. En dan heb ik de kippen nog niet eens genoemd. Die rennen achter de hond aan, i.p.v. andersom (ik ga een video maken voor ‘de leukste thuis’….)

 3. @Kees: Een pied-à-terre in FR zonder aanhanger gebruikt te hebben, onmogelijk. Hoe krijg je al die pindakaas en satésaus mee.

 4. Dat mag de visite doen. Pindakaas meenemen dus; ja, driet’n mogen ze ook, mits op de daarvoor bestemde plaats.

 5. Tis af en toe wel erg…wat we van de kat verdragen en waarvoor we de hond straffen. Maar ja, ’t is zoals men zegt: de hond heeft een baas, de kat slaven….

 6. ik geloof je wel Marjan. t’is aleen..
  ik rij meestal op de linkerbaan (ook met aanhanger)
  niet met de trailer want dat vindt het paard niet leuk

 7. Maar een katje van een week of 10 is ook wle erg onvoorspelbaar. Onze lab is 2 en onze kat 9. Ik weet nog steeds niet wie wint

 8. Hoe krijgen jullie de drietfrequentie van deze kroeg trouwens zo hoog? ’t is nauwelijks bij te houden voor een nieuwe bezoeker…

 9. Ja..eh..Kees..tempo maken, hè? Beetje scherp blijven, niet teveel zuipen…kun je het tempo niet volgen (wat zit ik uit mijn nek te kletsen hiero….heellllluuup!)

 10. Tja, je moet ook op zoveel dingen tegelijk letten: de oog-handcoordinatie betreffende het glas, de borrelnoten, de verschillende gesprekken… Schenk maar een Jenever in… moed is nodig.

 11. Pfffff…watje…Emma kwam laatst om 5 uur thuis. Vond het gek dat de garage op slot was, ging vervolgens lekker aanbellen. Hond op tilt, wij op tilt en zij….wat zal ik zeggen…ons” jij laat de hond morgenvroeg (hoezo ‘morgen’?) maar uit, kwam niet zo over…kennelijk…

 12. Ik ga morgen wederom een schuur van een electricien opruimen. Is er nog belangstelling voor schakelmateriaal, alarmsystemen, verlichting etc.. Gratis!

 13. Ronaldus gewoon alle meenemen naar Frankrijk, komt altijd van pas en anders komen er nog genoeg brocqantes

 14. Alweer die aanhangers… nou, dan ga ik ook. bonne nuit à tous. Morgen weer tijd voor nieuwe drietoefeningen.

 15. Het is niks als ’s nachts het café al schoonmaakt… vindt iedereen veel te prettig en dan kom je ’s morgensvroeg in een zootje… Remke als jij even veegt, doe ik de tafels en kan Robert even de wc’s schoonmaken…

 16. Goed, even rust voor de storm en het is nu bijna al te heet om te praten. Blijft over: drinken, veel drinken.
  Vandaag 8 wassen draaien, mensen uitzwaaien, nieuwe binnenloodsen (stamgasten, help) word een zware week. Nu eerst koken voor vanavond.
  A+

 17. Morgen!
  Net de nieuw Harry Potter gescoord voor Andrée, daar heb ik de rest van het weekend geen kind meer aan….
  Nu eerst even naar de markt voor het te warm is….Na de koffie.

 18. Hoi allemaal, daar ben ik weer! Eindelijk een ADSL in Frankrijk. Van Wanadoo. Het werkt.
  Roger, hele koude rosé ajb. Het is hier hartstikke heet. Maar wel heel fijn. Het huis is geweldig, was ook geweldig goor, de dames van RTL4 hadden hun hart kunnen ophalen. Je hebt dan wel eer van je werk, nadat je van pure ellende pure ammoniak hebt moeten gebruiken.
  Enfin. Van alle rampverhalen uit ‘Het roer om’ hebben we nog niks gemerkt. Iedereen werkt mee, is aardig, komt afspraken na en dergelijke. Gelukkig maar. Ons Frans verbetert met sprongen, ook gelukkig. Maar nog altijd niet voldoende om hele conversaties zonder problemen te kunnen volgen.
  Wij genieten, dus. Eind volgende week zijn we nog even in Nederland voor de overdracht van ons huis en wat andere regelzaken en dan is Ydes echt ons nieuwe dorp. Voor onze honden is het allemaal even wennen. Er wordt nog veel vuurwerk afgestoken en daar houden ze niet van. Maar we hebben het oude zwembad van een laag water voorzien en daar houden ze wél van. Wij hebben onze eerste RIB-en, TIP-en en wat dies meer zij ingevuld, opgestuurd en dat soort dingen en natuurlijk kennis gemaakt met de burgemeester. Die van het zeer behulpzame soort blijkt te zijn, gelukkig.
  Op dit moment kamperen we nog een beetje in eigen huis, hoewel de badkamer, WC en keuken na schoonmaak beter bruikbaar blijken te zijn dan we hadden gedacht. Daarentegen is de electrische bedrading lichtjes rampzalig en soms zelfs gevaarlijk. Maar goed. We hebben het uitstekend naar onze zin en nog geen moment spijt dat we de stap hebben genomen. En vanaf nu lees en schrijf ik weer wat regelmatiger mee, hoewel er nog veel tijd in kluswerk zal gaan zitten.

 19. @Hanneke: Fijn om te lezen dat je zo geniet, Hanneke. En die honden wennen er ook wel aan. Wat is RIB- en Tip-en? (Voor iemand die niet in Fr woont niet zo algemeen)
  @Remke: je klapt toch wel uit de school, hè?
  @iedereen: beetje druk: ik kreeg eters voor de lunch, daar kwamen wat etertjes bij na hun cricketmatch en ze zijn allemaal gebleven tot na het diner. Druk, maar wel gezellig. En zo’n zwembad doet dan goeie dienst!

 20. Andrée heeft de 1e 100 blz er al opzitten. En dat met de hele middag bezoek….Het zal wel een latertje worden vannacht en morgen moet ze werken….
  Toch wel leuk dat ik er zo op tijd bij was dat ik een first edition heb. (Het zijn er alleen wel heel veel)

 21. Ik weet niet hoe het jullie vergaat ,maar ik ik kij, zo heel af en toe, nog wel eens op het Frankrijkforum. Je kunt nu geen emailadressen meer zien, valt mij op. Ik had ooit geconstateerd (via een vergeten email-linkje) dan Tim van Colombotte en ” Mucho” een en dezelfde zijn. Let er eens op, het is lachen.

 22. DIT is errug, zooitje dégénerés. Niks beter te doen zeker!
  Moet je je voorstellen…Krek. gaat, na een aantal dagen onthouding plaatsnemen achter Remke’s pc en leest dan jullie berichten. Foei, foei en nog eens foei.

 23. @GJ: jij leest kennelijk meer tussen de regels dan er staat..ik vind het eigenlijk wel lekker dat Krek. er niet is. Kunnen wij )Marjan, Ferry en ondergetekende) eens de dienst uit maken zonder overruled te worden…

 24. @GJ:23:53 Die indruk wilde ik niet wekken. Dat is ook in het geheel niet zo. Wel is Krek. erg snel. Tegen de tijd dat wij iets klaar hebben, is er vaak al een log van zijn hand. Niet erg, want alleen maar meer info. Hij is natuurlijk vanuit zijn professie wat manifester op het net en wij wat minder…soms overlapt dit elkaar en soms levert dit onverwachte dingen op. Hoe dan ook: het blijft boeiend, want tot nu toe vullen wij elkaar mooi aan, met onze verschillende invalshoeken!!!!

 25. Volgens mij ontloopt het elkaar niets: het aantal informatieve logjes dat jij en Krek hebben aangedragen.

 26. Raar hoor, anders heb ik zo’n afstandsbedieningopeisende dochter en nu zit ze opgekruld op haar bedje te lezen…..

 27. Je kunbt kijken inde “ladder” links. All café’s zijn eruit gehaald en de tussenlogs blijven over. Sommigen halen een flinke rating.

 28. ff wat anders: ik heb vandaag zoveel spullen gekocht voor ons huis in Frankrijk, dat ik nog geen idee heb hoe ik dat volgende week allemaal in/op m’n auto kan krijgen. Heb jij dat ook, Henk?

 29. @Henk: vind je dat gek? Soms ga ik op recensies af en wanneer me iets dan niet boeit, ga ik het ook echt niet zien! Dat is toch niet zo gek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *