Chez Roger et Françoise, zondag 17 juli


Klik logo voor smoelenboek.

Jouw stem telt. Elke dag!!!

Ademmmm innnn, ademmm uitttt, mhhhhhhh…..HAAAaaaaaahhhh….
lekkere frisse lucht…..
De WC eend is op. Ehhh…Françoise?
(waar zit die trut? Ze was er toch weer?)

198 reacties op “Chez Roger et Françoise, zondag 17 juli

 1. Ik ben moe, ja. Maar dat is mijn 2e natuur zo langzamerhand. Ik vrees de dag dat ik weer aan de slag moet.

 2. Heb ff weer puberkill-neigingen…ga je naar een toilet…lege toiletrolrol…nergens WC-papier…ze kunnen me niet gekker krijgen..Zelf moord en brand schreeuwen wanneer hun deo op is. GRRRRRRRR

 3. Een troost: harde leerschool..op kamers…Ze denken dat het vrijheid is, maar het is het tegenovergestelde…de vrijheid hadden ze thuis…GNA GNA

 4. Raar, dit log. Zo zie je een antwoord en zo staat er iets anders boven. Ik vind dit niet meer leuk en adequaat reageren, dus ik hou er mee op. Morgen verder.
  Ajuus

 5. Zo, zondag: krantje – croissantje. Jullie wachten natuurlijk op sappige inside information, maar daar verlaag ik me niet toe ;D
  Hij ging vanacht wel uit z’n dak van een schaal bitterballen.

 6. Goeiedag… vanmorgen om tien voor vijf uit bed gevallen, om een ballonvaart te doen. Buitentemperatuur was op dat moment 16 graden en dalend (!). Om kwart voor zes een kop koffie met de twee passagiers, een jong stel uit Parijs, en hun moeder die hier in de buurt woont en ze te logeren had. Zij ging chauffeur spelen in onze camionette, bij gebrek aan crew (die moesten allemaal hoognodig feesten op zaterdag, met veel drank, dus niet in staat een auto te besturen op de vroege zondagochtend).
  Om vijf voor zeven stegen we op uit St.-Gervais d’Auvergne. Richting west. Het huis van mama ligt naar het noordwesten. Nou heeft een ballon geen roer, maar de wind pleegt naarmate je hoger gaat vaak rechtsom te gaan; dus ik stijg, stijg, stijg, en kruip langzaam meer noordwaarts. Mama rijdt intussen de camionette, met mijn lieve Nathalie als navigatrice in de rechterstoel, huiswaarts en vandaar roepen ze me over de radio op dat ‘ze staan te wachten’. ‘Un challenge pour vous…’ zegt de zoon bij mij in het mandje.
  Dit soort dingen lukken zelden. Maar ik ben koppig vanmorgen, er is net genoeg ‘sturing’ naar rechts. Hoog, hoog, hoger….
  Dik een uur later (om acht uur vanmorgen) komen we ‘als een steen’ omlaag van het verheven traject, remmen op twee keer boomtophoogte af en strijken donszacht neer pal voor het huis van de ouders, in hun eigen weiland. Yes!
  Na het inpakken nog veel pret gehad bij het kleddernat dopen van de zoon en schoondochter, champagne erbij… en toen moest mama met ons mee terug, want haar auto stond nog bij ons voor de deur!
  Voor dit soort ochtenden doe ik het dus.

 7. Schwep, ik kan het me helemaal voorstellen…
  @Remke, ik vind het heeeeeeeeeeeeel erg flauw van je dat wij hier geen sappige info krijgen… mail het me dan maar, kan ik altijd nog bepalen of ik er een luek logje over zal maken….

 8. @Schwep: Wat een pracht verhaal. Maar toch, ik sch**t al zeven kleuren str*nt tijdens een ballonvlucht boven vlak NL, moet er niet aan denken om in zo’n mandje te zitten tussen heuvels en bergen. Is dat niet een permanent ‘haasje over’?

 9. @Schwep, hier in Vreeland stegen laatst ook een paar van die dingen op. Stiekem jaloers was ik, en we willen dan ook zeker eens een keertje vliegen in zo’n mandje.
  @Remke, waar is die webcam nou?

 10. Ik hoorde van mijn huurders dat ze aan het bewgin van de avond een hagelbui hebben gehad met stenen zo groot als pingpongballen…..was niet echt leuk…

 11. @Frank: Dat komt vaker voor. Vorig jaar was de auto van mijn broer bijkans total loss vanwege hagelkeien, waardoor al het plaatwerk gedeukt was. En de leien op het dak stuk. Gelukkig stond m’n eend onder een afdak.

 12. @Coco, ik hoop wel voor je dat je airco in je auto hebt…
  @Gertjan: één weekje ,dat moet wel lukken…moet je gaan klussen of is het ook vakantie, heb je al ergens foto’s, of is dat nog geheim….

 13. Frank daarom ga ik juist rondjes rijden, voor de airco.
  We denken er sterk over om ook in huis een installatie te maken.

 14. @Gertjan: even foto’s gekeken en bijgelezen, viel precies in mijn vakantie, had even wat gemist…ziet er leuk uit, en waar ligt het precies, mag ook naar prive email, als je het niet op internet wil zetten….
  @Coco: als het zo warm is ga ik ook voor mijn plezier boodschappen doen…

 15. Ik heb in Texas gewoond. Daar brengt geen zinnig mens in juli en augustus tijd buiten door. Dan zorg je dat je altijd op plekken met airco bent. 40 graden buiten en vochtig. Misschien is dat ons voorland. Las een speculatief artikel deze week die voorspelt dat de Oostzee Mediterane temperaturen zal krijgen.

 16. goedenavond, dit was een welbesteed weekend, heel veel werk verzet voor de komende trip naar Frankrijk. Twee ramen, die behoorlijk verrot waren, gerestaureerd en kunnen nu weer dienst doen in Frankrijk. Grasmaaier is zo goed als klaar en mist alleen nog een V-snaar. Bijna alle aankopen zijn gedaan, ik ben alleen nog op zoek naar een veiligheidshelm met een gelaatsscherm en gehoorbescherming. Kortom, toe aan een versnapering bij Roger.
  Roger…………………

 17. ‘avond allemaal, net terug van een druk dagje verhuizen: dochter met vriendin + tent-en-de-rest naar Friesland, waar ze heel welkom zijn als versterking van de zwarte brigade. Dochter van vrienden uit Leeuwarden terugverhuisd naar hier (we hadden toch dat bakkie erachter hangen)
  @Henk: 18:14 Degene die zich zogenaamd lollig voor mij probeert uit te geven is Jo. Zo te herkennen aan de schrijfstijl. Jo is die stomme Bels, weetjenogwel?

 18. @Ronaldus: geen tijd/gelegenheid! Errug, hè Vandaag dus Emma weggebracht, die gaat 3 weken werken bij mijn zwager. Dinsdag gaat Pieter naar campzone, Andrée werkt heel veel op de Pier. We moeten nog heel veel klussen, thuis, en wanneer we de sleutel van de flat hebben ook in Utrecht. We komen tijd tekort.
  Maar: mijn zwager had een annulering en we gaan lekker een paar daagjes in een van zijn huisjes zitten, hond mee en vriendin zorgt voor kat en kippen, tussen haar drukke praktijk. Dan nog, met Andree een paar daagjes naar Kent en volgens mij is dan de vakantie zowat om…..

 19. @Dineke: Wow, je wilde toch weer uitgerust aan het werk, dat gaat niet lukken zo te zien. Leuke plek bij je zwager, als de zomer zo blijft zit je daar op een prima plek.
  Kom je volgend jaar toch camperen, alleen heb ik dan geen klussen meer te doen voor jullie:(

 20. Ik ga lekker slapen zodat ik energie genoeg heb voor een laatste week werk, verjaardagsfeestjes voor een bijna 6 jarige dochter, en het voorbereiden van het vertrek voor 4 weken vakantie. CU L8er.

 21. @Henk: verraadt zich alleen al door het ontbreken van de spatie achter de komma (als ie slim is, vanaf nu niet meer, maar allee, tis en blijft een Bels, zunne)

 22. Weet ik niet Henk. Maar het blijft een feit dat stijl (of gebrek eraan) mensen verraadt. Zie ik veel uitroeptekens, dan is het Monique.

 23. @Coco: valt denk ik nog wel mee, want ik heb nog een 15-jarige. En een luidruchtige hond. En Tim, de huisband is ook niet een stille.

 24. Tsja, taal schrijven is anders dan taal spreken. Sinds ik me hier manifesteer merk ik dat ik toch onvoldoende heb opgelet op school tijdens Nederlandse les.

 25. Jullie gemopper over kinderen die het huis verlaten, zo hoort ’t toch!? Moet er niet aan denken dat ze eindeloos blijven plakken.
  Maar – tis een enorm cliché – ‘kleine kinderen, kleine problemen’, ‘grote kinderen, grote problemen’.

 26. Vind ik je opmerking dus ongepast. En Coco is het ongetwijfeld met me eens. Ik mopper niet. Mijn Emma is 17. Behoorlijk jong om al op kamers te gaan. Is het gek dat je dat aan het hart gaat?

 27. Het gaat inenen zo hard…. zo zijn ze aan het blokken voor hun eindexamen en zo zijn ze weg. En hiero dus 2 tegelijkertijd. Is wel even slikken.

 28. @Dames: Kinderen zijn toch niet je eigendom, het zijn geen huisdieren. Je doet er toch alles aan om ze tot zelfstandige wezens op te voeden, toch?

 29. @Henk 00:26: is weer zo’n typische mannenopmerking. Wie heeft het over eigendom? Of huisdieren?
  Ben jij een robot?

 30. Kwam even afsluiten. Ik word op dit moment geleefd door het hoogseizoen, niet mijn ding. Veel mensen, uiteindelijk met niemand echt contact.
  @ Din: volgend jaar hemelvaart ga ik live alles vertellen…:D

 31. @Dineke: De echte problemen kwamen pas toen ze ’t huis uit waren, we kwamen niet meer weg met een pleister en een kusje erop. Maak je borst maar nat.

 32. @Henk, wat is er met je aan de hand, je weet toch dat er maar een Stiekelsteert in Nederland is die niet kan zwemmen en dat ben ik!!!!

 33. @Henk, je moet de humor kennen, ze kunnen doorgronden, maar dat kan niet iedereen, en een Drent die kan ik het vergeven.

 34. @Ronaldus: zo te zien had hij het er behoorlijk naar zijn zin.
  @Sicco: Drent’n binn’n krent’n ( heb ik altijd geleerd)

 35. @Sicco/Dineke: M’n beste vrienden wonen in GR, moet toch altijd m’n andere vrienden ervan overtuigen dat je echt met ze kunt lachen en dat ze vaak, bovengemiddeld, sarcastisch zijn.

 36. @Sicco: wanneer er een familiefeestje was (familie is Gronings-Drents) dan gingen de Groningers uit hun dak en de Drenten zaten stiefkes aan de kant.

 37. @Sicco: Ering, schijnt een degelijk Duits merk te zijn maar heeft de Franse gewoontes ternauwernood overleeft. Gelukkig was er een dwaze Hollander in de buurt die hem een tweede leven probeert te geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *