Chez Roger & Françoise 20 juli


Klik logo voor smoelenboek.

Jouw stem telt. Elke dag!!!

Hoela, hallo, weer een nieuwe dag, die dit keer al ’s nachts begint. De kogel is door de kerk: Françoise is definitief ingetrokken bij Didier, van de bloemenwinkel hiernaast. Roger doet verongelijkt, maar lacht in zijn vuistje. Hij is zich sterk bewust van zijn groeiende machtspositie. Straks, als Françoise weer met hangende pootjes bij hem komt aankloppen, zal hij haar voor het oog van de gehele gemeente doen smeken om haar terug te nemen. Het dorpje Tiré-la-Chasse houdt de adem in…
Oh ja, en Krek. zet zonder blikken of blozen zelfs zijn meest intieme vakantiefoto’s online.

150 reacties op “Chez Roger & Françoise 20 juli

 1. Welterusten guys, ik moet nog ff kracht opdoen voor 3 dagen werken.

 2. Wow, wat een verslag! Begrijp dat iedereen nu moe is, na zoveel avonturen te hebben meebeleefd. Je zat wel heel dicht in de buurt krek., je hebt toch niet stiekem ff over het hek geloerd?

 3. @Krek: dus deze René en Sjouke waren je qua moppen de baas? Valt me tegen 😉

 4. Leuke foto’s Krek., ik had toch ook wel een plaatje samen met Remke verwacht, of zat echt de hele dag in de keuken.

 5. krek: Dat grote gebouw aan de Aude, brocanterie Les Trouvailles, rechts schuin tegenover het Casino in Alet Les Bains, ben je daar ook nog geweest?

 6. @Kits: Loeren naar TV-babes in een zwembad van 4.70? Nee, dat moet een andere SI zijn geweest.
  @GertJan: ja, dan kun je zien dat je oud wordt. Waarbij ik moet aantekenen dat veel van de moppen in het Fries waren. En dat ken ik net.

 7. Kreeg ik vandaag binnen, 90 boete, door de mand gevallen bij Maarssen. Trajectcontrole, reed 100 terwijl 80 was toegestaan. Was helemaal die dekselse aanhanger vergeten. En ja, ik kwam terug uit Frankrijk waar je probleemloos door kunt knallen met zo’n ding. Toch zonde van die 12 flessen wijn.

 8. Nou, ik kan me er wel wat bij voorstellen.
  Mannen met buik (niks op tegen) die in te strakke (leren) pakken popiejopie lopen te doen….kansloos (volgens goed middelbareschool-nederlands).

 9. @Kits: nee, daar was ik niet. Ik heb het ene beetje gehad met Brocantes. Rotzooi genoeg.
  @Ronaldus: dacht je nou echt dat ik iemand mijn mooie nieuwe camera in zijn onhandige dronken Friese poten zou geven?

 10. krek: dàt kan je niet zien vanaf de weg! Heb overigens geen last van Science Investigators, laat staan àndere.

 11. @Jeanne: valt wel mee hoor. Het is gewoon zo dat als je twee of meer mannen bij elkaar zet, ze binnen 10 minuten (Nee vijf minuten. Nee 3!) tegen elkaar op gaan zitten bieden in grappig- en gevatheid. Mij deert dat niet, omdat ik beschik over een groot en telkens wisselend arsenaal grappig- en gevatheden, maar vrouwen worden er (terecht) wel eens erg moe van.
  Vrouwen praten liever over hun gevoelens en beleving. Mannen over hun prestaties en belevenissen.

 12. krek: heb je wat gemist! Ene Harry… denk dat hij je verbaal de baas is namelijk…
  Slapuh, trustuh, was goeie Grenache Roger, en dat geroddel over Francoise schiet me in verkeerde keelgat, zag haar namelijk vanmiddag nog en ze had een heel ander verhaal!

 13. Ik werk regelmatig in een als macho-bekend staande werksetting. Echter: de laatste jaren is er veel veranderd – ook bij de mannen.
  Ik vind dat het veel genuanceerder geworden is. Behalve enkele die-hards…….die zijn dus kansloos….

 14. Vrouwen zijn van Venus, mannen van Mars. Ik ben echter een uitzondering. Ik hou van Mars én van Venus. Geen enkele lekkere chocoladesmulverwenning wordt ooit door mij afgeslagen.

 15. Beste mensen ik ga d’r ook van tussen, morgen een dag thuis op kantoor kan ik mooi af en toe even komen buurten.

 16. Nee, maar serieus. Ik ben op papier een stuk gevatter dan in het echt. Dan ben ik namelijk een stuk bedeesder. Zoals sommige motorbuikende strakleerende popiehenkieënde weblogbezoekers zullen kunnen beamen.

 17. Heb jij dat nou ook krek? Dan kan ik nog wel ff tegen jou fluisteren dat IK in het echt een sullig wijffie ben, dat maar draaft en kookt en (natuurlijk) alles beter kan en kent, zodat ze de sloof wordt van ieder echt intelligent wezen, zoals katten, honden en ander ongedierte als mannen, ‘vriendinnen’, stiefs en kinderen.

 18. In het echt, Kits, ben ik gewoon een tekstschrijver die probeert in ieder geval op papier altijd de leukste thuis te zijn. Maar geleefd voel ik me zeker niet. En als jij je wel ongelukkig voelt in je rol van wijffie, dan lijk je me een sterk genoeg wijf om daar een punt achter te zetten. Door niet de slachtofferrol te kiezen, maar in verzet te komen. Door met Danny de Munck te zeggen: “Val nou allemaal hartstikke dood!” Wie jou alleen waardeert in een dienende, faciliterende rol, kan van de sterke Kits lekker de kolere krijgen. Makkelijker gezegd dan gedaan, ik weet het, maar wel bevrijdend. Met name in de zakelijke relaties heb ik er veel profijt van gehad de grenzen van mijn dienstverlening zo nodig scherp te definiëren. De goede relaties stellen de duidelijkheid op prijs. De profiteurs vallen af.

 19. Nomaden? Hebben jullie dan geen anti-nomadenbord bij de ingang?
  Goedemorgen overigens. Stevige wind hier.
  Is er al koffie?

 20. @Peter: Nog niet zo heel lang geleden was er in een buur domaine een rovershol. Een aantal gipsy families die de buurt onveilig maakten door het stelen van allerlei waardevols. Natuurlijk geen pretje als ’s ochtends blijkt dat er weer 10 kippen minder zijn en het geld uit de keukenla verdwenen is. Ze zijn, toen het domaine verkocht werd (een hameau van 7 huisjes + kerk) nogal bruut uit hun schuilplaats gezet naar het schijnt. Nou vergeten en vergeven de gitans slecht dus sinds die tijd zwerven ze als een boze geest nog steeds regelmatig door de buurt. Vanacht was het een verkennigs echtpaar te herkennen aan een zielig verhaal over hun 5 kinderen die 15 kilometer verderop in hun auto met kapotte joint de culasse zaten te wachten op hulp. Een normaal mens zit natuurlijk niet meer om twee uur ’s nachts op het terras maar aangezien wij voor geen meter sporen, zaten we er wel en dan maak je het (gelukkig) mee zodat je er tenminste goed op kan reageren. Zojuist even een blik op de camping geworpen; geen verscheurde tenten of opgedroogde bloedplassen dus het valt allemaal erg mee…

 21. Goh Remke, dat lijkt me niet makkelijk – om daar goed op te rageren.
  Wat hebben jullie gezegd of gedaan?

 22. Heb ooit op camping gestaan waar groep van dat spul neerstreek. Ik bleef als enige staan, tot verbazing van de eigenaresse: ,,Vous ne partez pas?” Maar mijn inschatting dat ze ter plekke niets zouden doen, bleek te kloppen.

 23. We hebben op campings ook wel bij gitanes gestaan. Was geen probleem.
  Maar het is iets anders als mensen ’s nachts – kennelijk op verkenning – langskomen.

 24. @Remkus: Benijd je steeds minder: uit de naad werken, onaangekondigd nachtelijk bezoek en Krek. over de vloer.

 25. Al eerder zei ik: Het jaar heeft nog tien andere maanden. (?) dan werk ik me ‘gewoon’ uit de naad…., hebben we ook wel gitans in de wei en alleen Krek. mist dan. Ga daarom naar hun straks 😀
  @Krek: Waar heb je die kat (die overigens Poekie heet) gefotografeerd? Die zijn we al meer dan een week kwijt…dachten we.

 26. Alle bonnetjes weer bij elkaar gescharreld, op volgorde gelegd, genummerd, geperforeerd, ingevoerd in Excel. Komt er een bedrag uit dat de Omzetbelastingdienst graag snel op z’n rekening wil zien. Ligt hun website eruit en ik ben verplicht om elektronisch aangifte te doen.
  Vind ’t al zo’n vervelend klusje, elk kwartaal opnieuw.
  Mopperdemopper.

 27. @Remke: in het kinderbos, op een stronk iets voorbij de kastanje. Hij ziet nog steeds sterretjes, denk ik.

 28. @ Henk:
  Had ik ook last van, van die ww.belastingdienst.nl die er uit lag. Gewoon naar bed gaan en de volgende ochtend een kwartiertje eerder opstaan bleek het juiste recept. Maar goed dat ik morgen pas op vakantie ga, anders had ik mijn vertrek (voor dag en dauw) er voor moeten uitstellen…. Wat dat betreft was die envelop een stuk bedrijfszekerder.

 29. Tis gelukt, werd eerst nog beschuldigd van het gebruik van een fout wachtwoord – nee dus – en als dat nog een keer zou gebeuren dan…
  “We kunnen het niet leuker maken, wel moeilijker.”

 30. Henk, dank, net op tijd. Had bijna, uit vrees uit het loonslavendom verdreven te worden, een eigen bedrijfje opgezet. Je hebt me gered 🙂

 31. @Krek: Na één week vakantie nu weer 51 weken werken, of zit er nog wat in het ´vat´?

 32. @Gertjan: noem je dat werken? Beetje tikken aan aan Mac? Ik hoef niet meer weg. Oost, West, Thuis Best.

 33. Zo is het ook. En speel je een actieve rol in de verbouwing van je nieuwe huis of laat je dat over aan de uitvoerder?

 34. @krek: beetje tikken aan een mac. ach tja, dat kan ik ook nog. Klanten binnen halen, da’s de kunst en het werk tegelijk, lijkt me.

 35. Goedenavond; n.a.v. mijn prent op de A2 bij Utrecht, te snel gereden met de aanhanger, ben ik op snor gegaan naar de toegestane snelheden, met aanhanger, in Belgie, Luxemburg en Frankrijk.
  Dat is respectievelijk, 120, 90, 130/110 en in Nederland natuurlijk 80. Bron.
  Ook de onduidelijkheid over het B rijbewijs en het rijden met een aanhanger is groot.
  Het is toegestaan een aanhanger te trekken zwaarder dan 750 kg, zolang het gewicht van de aanhanger inclusief lading, het ledig gewicht van het trekkend voertuig niet te boven gaat. Het totaal gewicht van de combinatie mag dan zelfs hoger zijn dan 3500 kg. Bron.
  Mag ik toch Bob legaal laten sturen als ik slaap krijg 🙂
  Jee, wat een verhaal, Roger……………………….

 36. En klanten tevreden houden, zodat ze glimlachend je rekening betalen, dat is de echte kunst.

 37. @Peter: Valt wel mee. Bestaande klanten blijven (meestal). Af en toe meldt zich een nieuwe, maar dit zonder enige inspanning mijnerzijds. Gewoonlijk is de uitbreiding het gevolg van een jobhoppende contactpersoon, die zijn netwerk – waaronder die wat slordige en eigenwijze maar redelijk betrouwbare en in ieder geval realistische copywriter in Frankrijk – meeneemt naar zijn nieuwe werkkring.

 38. @Gertjan: ik doe meestal een klein persoonlijk verhaaltje bij de rekening. Zodat ze in ieder geval aangenaam is om te lezen. Ik deed er zelfs een tijdje een nieuwsbrief bij, met de toepasselijke naam Rekening Courant. Maar dat was toch wel erg veel werk.

 39. Goedenmorgen.
  @Peter: Er zijn er die elke maand aangifte omzetbelasting moeten doen, heb verder geen klachten over het ‘eigen oen zijn’.
  @Ronald(us): Geen wonder dat je ‘prenten’ oploopt, nu pas weten hoe de limieten zijn.
  @Gertjan: Hou je d’r buiten, je zit in ’t complot.

 40. Krek: Dat is een heel goede actie. Teveel mensen nemen hun bestaande klanten ´for granted´ om het maar eens in het anglais te zeggen.

 41. @Henk, die 80 in nl is mij bekend, was alleen vergeten dat m’n aanhanger een eigen kenteken heeft en dat bij een trajectcontrole de aanhangers meteen worden herkend.

 42. @Krek.: Heb een tijdlang getracht m’n rekeningen af te sluiten met een originele groet, viel nie mee, was al snel uitgeluld.
  Maar ja, is m’n vak niet.

 43. @Ronald(us): Kleine zelfstandige worden en op grijs kenteken rijden én elke kwartaal…,

 44. In de Morvan tiert de humor weer hoog heren. Ik ga slapen. Wellicht tot binnenkort daar.

 45. @Henk: ik moet zeggen dat ik na 10 jaar (maal gemiddeld 15 rekeningen per maand) ook een beetje uitgeluld begin te raken. Soms laat ik het ook gewoon zitten. En soms bedenk ik één lollig verhaaltje, dat ik dan recycle door het te personaliseren. Wie weet breng ik ooit nog eens een boekje uit. “De 100 leukste rekeningen van Krek.”. (-:

 46. Tiert de humor weer hoog? Dat is een nieuwe voor mij. Een verzamelopjact voor iedere contaminatiefan.

 47. Wij schrijven slechts een rete zakelijke brief bij een factuur van een miljoen euro voor geleverde uren van medewerkers, dus ik kan nog wat van jullie leren.

 48. Nee, wij hebben meestal doorschuif BTW, dat is een stuk lager.

 49. Je hebt het geheugen van een olifant, was ik bijna vergeten dat bananenpak.
  Moet jij niet slapen ‘níet kleine zelfstandige’?

 50. Misschien dat een zakelijke brief bij een miljoen euro ook meer toepasselijk is. Maar als je 190 euro voor een paar uurtjes factureert, is een vriendelijk woordje zeker op zijn plaats. Mijn NL boekhouder vertelde me dat ik haar enige klant was waarvan ze de rekeningen ook echt las. Mijn Franse boekhouder smaakt dit genoegen niet, want rekeningen in het Nederlands begrijpt zij niet. Toch is het een goed idee om juist de rekening aan te grijpen voor een dieper contact. Ze komt bij de boekhouding terecht, maar die zal haar in de meeste gevallen toch laten fiatteren door de opdrachtgever. Dan is het leuk als die dat met een glimlach kan doen.
  Een anekdote. Eens complimenteerde ik in een rekening een klant met zijn boekhouding, die telkens zorg droeg voor uiterst prompte betaling (binnen 2 weken) van alle voorgaande rekeningen. Kort daarna kreeg ik een verontrust telefoontje. Wat of eraan scheelde? De boekhouding had mijn briefje gelezen en mijn compliment geïnterpreteerd als sarcasme. Geen complimentjes gewend, kennelijk. Ik kon ze gerust stellen. Er was geen sarcasme in het spel. Die klant betaalt overigens nog steeds binnen 14 dagen. Dát zouden meer mensen moeten doen!

 51. @Gertjan: wist je dat je als ambtelijke organisatie geen BTW hoeft te betalen aan het reclamebureau dat de personeelsadvertenties doet?

 52. Mensen zijn niet gewend aan complimenten, ik heb de gewoonte om, als dingen correct geregeld zijn, even op te bellen en te bedanken voor de goede afhandeling. Of men reageert heel verbaast of is zeer argwanend. Best wel grappig om te doen dus.

 53. @Krek.: Als je rekeningen even lang zijn als je postings zijn misverstanden onvermijdelijk 😉

 54. @Henk: nou…. er zijn gevallen bekend waarin mijn begeleidend schrijven meer tijd kostte dan de desbetreffende opdracht. Maar laat ik geen slapende honden wakker maken.
  OK, mannen, ik ga te bed. Morgen bouwvergadering.

 55. Morgen over een week ben ik aan het ploeteren om het aggregaat aan de praat te krijgen @#$%^.
  Heerlijk…! Trusten allen.

 56. Marjan staat achter me, geeft me instructies wat ik moet typen …

 57. Ah bon, Coco. Stoffig hè overal. Nog steeds mensen op terras maar ik moest even vluchten. l’histoire ce repete.

 58. whoeps … sorry, ik dacht dat Marjan me typ instructies gaf .. wat ze zei .. moets niet getypt worden …

 59. rose (2x) meer dan jet lag…
  trouwens … btwe .. tussen 2 haakjes .. loop ik een bottle shop binnen voor een BYO etentje in Brisbane … hebben ze godver de godver geen Franse rose … maar een Kiwi King Rose die helemaal niet slecht was ..

 60. @Jørgen;Toch net terug, en als Marjan instructies moet geven dan zit je volgens mij volkomen verdwaasd achter het toetsenbord.

 61. verwaasd NORE LIKE IT … G’DAY BRUCE .. JUYST GOT BACK FROM WAGGA WAGGA !

 62. klaar met plassen ? (,oest ik van Marjan vragen)
  ik heb familie hier op de “camping” en ut loopt niet zo lekker … heb een vluvht plaats nodig .. en weer 33 uur in het v’tuig naar Oz is me teveeel … camping in het zuiden van F’krijk kan ik nog wel aan !

 63. Beetje vol alles Jorgen. Nog een paar gaatjes in augustus of je moet in het bos willen staan zonder electra enzo…

 64. truste CoCo !
  @ Krek : hoe groot is je tuin ? (ben echt wanhopig)

 65. Remke … ga maar pitten … hebben het er morgen wel over …. maar ben echt op zoek naar een plekkie !

 66. Geen prik in het bos. Je kunt natuurlijk een aggregaat meenemen…Gaatgroote weet ik nu niet uit m’n hoofd. Zal kijken morgen; twee of drie nachtjes zoiets.

 67. zeg maar ff welstrusten [Marjan]
  goed schat, maar volgens mij schrijf je weltrusten [ik]
  oh ja [zei weer]
  oh ze is zelf ook al naar bed [ik nog steeds]
  zit ik met mezulf te chatten [ alweer ik]
  TRUSTE !

 68. @Ronaldus … weet je het zeker ? …
  heb je prik ? moet ik werken ?

 69. Ja, jammer dus niet van jou..:D
  Zelf weten Jorgen. Pastis verdampt sneller dan wijn trouwens.

 70. Als je wat terug leest dan weet je ook dat er een verschil is tussen Remke en ‘Les Therondels in het hoogseizoen’. Maar je bent nogal rustig buiten de pc heb ik gehoord dus dat sluit leuk aan…