Chez Roger & Françoise, 6 – .. augustus.


Klik logo voor smoelenboek.

Jouw stem telt. Elke dag!!!

Het is volop komkommertijd.
Iedereen is weg, of onderweg, of op de terugweg…..Hoe dan ook: elke dag een nieuw café lijkt op dit moment overdreven. Dus we zien het even aan. Mocht het de spuigaten uitlopen…..dan kan er nog altijd worden ingegrepen….
Overigens: link-tips blijven welkom.
N.B. Er wordt een nieuw cafélog aangemaakt wanneer het oude “vol” raakt

106 reacties op “Chez Roger & Françoise, 6 – .. augustus.

 1. Goeiemorgen, aan hen die hier nog rondzwerven. Dineke, dank voor je goede zorgen. Ik schaam me een beetje voor mijn absenteïstische instelling, maar ik heb visite en veel werk en kom daarom maar moeilijk tot loggen. Nou ja, ook webloggers hebben recht op vakantie op zijn tijd. Overigens goed nieuws van mijn andere, meer commerciële site. Weer een huis verkocht via Immogo. En weer een stel verkopers die dit eerlijk toegeven en met blij gemoed mijn rekening betalen. Ondanks de afwezigheid van elke vorm van schriftelijk contract. Mijn vertrouwen in de mensheid wordt niet geschaad!

 2. Tja, en dan praat je toch over een leuk bedragje waar je een paar keer goed van uit eten kan gaan. Hulde aan die mensen…
  Maar eh.. sinds wanneer hebben webloggers rechten? 😉

 3. Sinds het gewone mensen zijn die zelf uitmaken of ze hun log laten verslonzen (sprak hij met het schaamroodop de kaken).

 4. Heerlijk die komkommers. Zo’n lekkere salade en dan een glaasje wijn erbij. Groeten uit het zuiden. :-).
  Het is hier nog steeds warm en droog, alleen een beetje bewolkt.
  @Remke, de 2 woorden zeggen meer dan een heel verhaal. Sterkte.

 5. @Aat: heb genoten van de aanvullingen op je site. Mooi afdak! Erg onweer!
  Helemaal leuk nu je de omgeving kent en e.e.a. kunt plaatsen. Groetjes.

 6. Waarbij? ja hoor…pastisje doet iedere avond wonderen. Zoals ik al ooit zei: de kunst van het geleefd worden uitoefenen.

 7. Door de 2 nieuwe logjes genereren we opeens een hoop vreemde kostgangers. Even doorbijten, maar.
  Drankje? Remke? Henk?

 8. Nee, Remke. Het smoelnboek is geheel het domein van dhr. Krek. Kan ik niet in…

 9. @Remknar: Ben weer een kreeft, daarom heb ik zo’n hekel aan zomerse buitenpret. Vooral m’n rechterbeen is ernstig rood want we voeren Oost-West.

 10. @Din: wisseldag is een verschrikking voor mij. Meestal weet ik pas na anderhalve week mensen hun naam, en dan gaan ze weer weg. Vervelend. Kip zonder kop gedoe.

 11. @Rem: ga het onderwijs in! Waar kinderen boos worden dat je na 2 weken hun naan nog niet weet.. Tja. Met 10 grote klassen en al die buut’nlandse namen…

 12. Trouwens, als je Oost-West beweegt is het Zuiden links. Mijn linkerbeen lag in de schaduw van de opstaande (gelukkig maar) rand van de kano, dus m’n rechter in de volle zon. Doet echt pijn, zelfs Apaisyl helpt niet.

 13. En toch: ik weet niet wat erger is. Van die grapjurken op je terras die niet van ophouden weten en je uit je slaaap houden. Zou ik ook behooooorlijk sjagrijnig van worden!

 14. Hier hingen kinderen altijd om me heen (toen ik nog tussen neus en lippen door de beesten deed ’s zomers) Waarom? Geen idee, ben heel streng. Vinden ze prettig denk ik.

 15. Ha! Streng vinden ze fijn! En op hun nr gezet worden ook:
  -X: “juuuhuuuf! Hij noemt mij een k*nkerhoer!”
  -Ik-” “Vraag es aan mij of het me interesseert!”
  -X: “….”

 16. Ja lach maar, moest vroeger als kindeke altijd m’n juupje aanhouden in de zon, terwijl iedereen in z’n blote kont liep.

 17. @Rem: nee, dat kan niet. Nooit het achterste van je tong laten zien. Altijd zorgen dat jij de baas blijft. En erboven staat. Is wel heeel moeilijk soms.

 18. @Henk: alleen over de side-effects. Ik tel af. Grrr…en haat het.
  Iemand nog een leuke baan in de aanbieding?

 19. M’n moeder heeft ooit een lange broek voor me gebreid; jeugdtrauma, en nog een donkerbruine ook, vreselijk.

 20. Ik moet wel even wat rechtzetten: ik vind lesgeven heerlijk. Alleen de huidige leerlingen liggen me niet zo.

 21. Ik zit te schudden hiero. Ben bijna op dat nivo dat de kinderen weer komen kijken wat er aan de hand is

 22. @Remkus: niet zo nega. Zeker zijn er anderen. Mijn eigen kinderen wisen bijv. al een tijd wat z wilden en gaan ervoor. De leerlingen die ik had kwamen soms niet eens hun diploma ophalen….

 23. Nee Henk, jij hebt toch ook vertrouwen in je eigen kinderen? Niet iedereen is zo als ik nu beschrijf. Dit is nu eenmaal de onderste laag van het vmbo (basis en kader)

 24. Ja, lijkt me moeilijk. Meer praktijk maar hoe. Kan wel, even iets leuks verzinnen? Je mag ook niet zo veel natuurlijk.

 25. @Dien: Natuurlijk vertrouw ik ze. Heb vanochtend dochter met vriendje op de trein gezet in Nevers, om halfnegen vanavond belde ze dat ze in A’dam zat. Ik had niet anders verwacht.

 26. Ik haal mijn dochter morgen op uit Friesland.
  Heeft gewerkt bij mijn zwager

 27. Heb je de site gezien? Het is een paviljoen. Je-kan-er-binnen-eten…
  Het loopt zo hard, dat ze het eigenlijk niet meer leuk vinden. En het is nu Sneekweek, dus…

 28. Heb de site gezien, ziet er mooi uit. Maar toch. Met zo’n herfstzomer zoals nu in NL moet je wat.

 29. Ze zitten aan een doorgaande weg. Hebben nog nooit reclame gemaakt en het zit er stampvol.

 30. Tsja. Wat de zomer betreft is het net als vorig jaar: pappen . Dat nathouden gaat vanzelf. In mei een hittegolfje en ongetwijfeld eind augustus weer…

 31. @Henk: over dat buiten willen eten moet je niet bij mijn zwager aankomen: mensen willen willens en wetens op het terras eten. Er komen hotplates, verwarmde borden etc. etc. Door de wind/tocht koelt e.e.a. dus sneller af en dat wordt het personeel dan weer verweten. Terwijl die een plaats heeb aanbevolen in het restaurant… Soms wil je idd je gasten wel wegkijken…

 32. Volgend jaar? Die hoofdprijs is in Delfzijl gevallen en weer es niet hiero…

 33. Ik ken dat op ons eigen ‘terras’, flink door eten anders wordt het koud. Ook hier in de Morvan is ’t geen overtuigende zomer.
  Ga zo ter (lucht)bed.

 34. Nahh…kijk maar eens goed naar je eigen sterretje Marjoleine dan. En tot morgen.

 35. Tis bewolkt hier. Volgens de Metéo vanaf maandag onbewolkt en dan gaan we zeker ruggelings.
  Truste.