Chez Roger & Françoise, dimanche le 12 juin


Klik logo voor smoelenboek.

Jouw stem telt. Elke dag!!!

Voor mijn doen is het nu laat. Heerlijk: niet op te moeten staan op het commando van de wekker, maar omdat je uitgerust bent!
Het zonnetje schijnt, temperatuur is nog niet je dat, maar dat schijnt verderop in de week beter te worden. Het wordt in ieder geval een heel spannend weekje….

194 reacties op “Chez Roger & Françoise, dimanche le 12 juin

 1. Donkere wolken pakken zig alweer samen aan de horizon. Het begin van weer een andere gure dag. Beter de gordijnen dicht laten vandaag…

 2. Nee hoor, hetwordt een heerlijke zondag….druppels afgewisseld met mooie zonnige luchten….
  Vanmisddag komen mijn dochter, man en kleinkinderen langs, voor het eerst in 14 jaar!!!!…heel bijzonder, het begin van een nieuwe periode….

 3. heerlijk nog maar een paar dagen en dan gaan we weer naar le bon ton voor 3 lange weken…..deze week al wat rommeltjes uitzoeken en dan vrijdag de “Morvan-Mover”…..

 4. @dineke 23:18: hij stond zo mooi strak, vandaar de veronderstelling. Heb zelf een goedkoop merk pyramidetent, op zich niets mis mee, alleen staat ie zelden echt strak.

 5. @Peter: hij lijkt idd op een De Waard, maar is stukken goedkoper. Wij vielen vooral op de vensters in het dak.

 6. @Frank: Geweldig voor jullie. Zal een ontroerend moment zijn.
  Ik weet niet wat de reden is, maar dat je het voor elkaar hebt gekregen om elkaar toch weer te zien is een groot compliment waard!

 7. @Coco, Je nummer is nog niet binnen. Verder wil Cor nu ook ineens mee naar Mp. Kweet niet of je moeite hebt met 1.96 m en een stem als een wandelende wiskeyfles…Hij weet trouwens nog nergens van.

 8. Ferry, ja iedereen is net thuisgekomen, geen nieuws verder, direct naar bed!!!
  Fotos en verslag moet wachten tot vanavond of morgen.

 9. Remke gisteren had ik problemen met internet.
  Bij mij is niks geen probleem hoor.
  Ik zal opnieuw m’n nummer sturen.
  Ben wel pas tegen de avond thuis.

 10. Eten en drank altijd in voorraad Remke.
  Ook onverwachts maak ik wel iets te eten klaar.
  Het plezier om een prettige avond te hebben toch.

 11. Ik ga maar eens een tosti maken 🙁
  Couscous..wat lekker. Ik heb er ook zin. De Turk is open, dus lamsvlees etc. is zo gehaald

 12. Toch niet!!
  Onze wandelende magen beginnen alweer te vragen wat er gegeten gaat worden.
  Heb net besloten dat het kliekjesdag wordt. Quiches dus. Heb veel eieren, lekkere restjes kaas en groente, dus dat gaat wel lukken.

 13. En wachtend op regen. Ze hebben het beloofd tenslotte. Ga toch maar even zelf de paarden water geven voor als ze er wéér naast zitten.

 14. Heb drukke buurkindjes over de vloer. Schatjes hoor, maar vragen je de oren van de kop. Mogen Emma en Andrée zich even vermaken (die krijgen vragen als: zoen jij met je vriendje? Draag jij een string? etc)
  Vraag je of ze wat willen drinken, vragen ze om namaaklimonade…ff denken…ooo:aanmaaklimonade

 15. aanmaak limo, da’s beter dan dat ze de 6 flessen cola soldaat maken die je voor deze week geplanned had..

 16. Hier heeft het ook even geregend…maar alles ruikt nu wel heel lekker! Ben heel blij met mijn boerenjasmijn.

 17. Had ik begrepen. Pieter doet E M. Vond Ak dit jaar errug moeilijk. Was ook het vak waar de meeste klachten over zijn binnengekomen bij Laks

 18. Werk zat!!! Er wordt geschreeuwd om docenten Duits. Ze kan in haar 2e studiejaar al aan het werk. Bij ons op school werkt ook een student Duits (hij heeft het wel heel erg zwaar)

 19. @Fer: kun je haar niet overhalen voor Frans? Veel leukerder…der..der..
  Ach..ieder zijn meug.
  Ik ha d altijd wat tegen Duits, maar ben het de afgelopen tijd best wel gaan waarderen. In Duitsland wonen veel erudiete mensen. En ze maken goeie films. Wat, Henk?

 20. Tis waar wat ik zeg: veel grote Duitse denkers. En vlak Goethe niet uit..Brecht…Mozart..Beethoven (OK: net gelezen dat ze ws allemaal Asperger hadden, maar moet kunnen, toch)

 21. @Dineke: Daarom blijft ’t verbijsterend dat de Duitsers zo brutaal hebben huisgehouden tijdens WOII. Snap ’t nog steeds niet.

 22. kan het ook allemaal niet volgen.
  heeft lang geduurd voordat ik doorhad dat SO niet fenerisch ziekte betekende

 23. @Henk: geest van de tijd: armoe en een charismatisch persoon die ze de wereld beloofde. Heb je weinig anders nodig

 24. @Henk: een sterke leider en groepsgevoel kan veel teweeg brengen. Denk maar aan de politionele acties van de Nederlanders in Indië

 25. Der Untergang staat op de pc. moet alleen nog even gebrand worden. Ik haat het naar zo’n klein scherm te kijken.
  Overigens: ik heb recentelijk I, Claudius gescoord en gister hebben we de 1e afleveringen bekeken.
  Wat een geweldige serie was dat toch!

 26. wat dat geweldige Duits betreft, ik heb nog altijd trauma’s van Heinrich Bölls fantastische Ende Einer Dienstfahrt. Toch herinner ik me er alleen nog maar van dat aan die bladzijdenlange zinnen geen einde leek te komen.

 27. Thomas Mann…kan ik me nog herinneren.
  En vooral onze duitse leraar die vanachter zijn lessenaar snauwde: “Halten Sie die Klappe, Fraulein B.!”
  Hij was overigens best sympathiek.

 28. Wat een kapstok zeg. BEn net terug van een lang weekend Davos. Heb daar het hotel boven op de berg bezocht waar Thomas Mann die Zauberberg schreef. Toeval bestaat niet.

 29. Thomas Mann…der Tod in Venedig..geweldig! En onze docente Duits werd raaazend wanneer je Aschenbach als homo neerzette…

 30. Dineke het is beter om het nu te investeren, voorkomt later ruzie. Tenminste als er nog iets over is om ruzie te zoeken.

 31. BTW: ik had op de HBS duits via een experimentele leerwijze: geen letter theorie, maar alleen maar Duits (na) nalullen in een microfoon met koptelefoon. Ik lul daarom best wat weg maar heb geen idee wat naamvallen ed zijn. Alleen of het ‘goed’ klinkt. Mijn leraar Acket, was de bedenker van die methode. Bestaat dat nog?

 32. Welneee!!! Dit gaat helemaal nergens over!! Is gewoon de ouwe Monique weer die het op de spits drijft. Laat lekker gaan. Heeft waarschijnlijk geen ander tijdverdrijf.

 33. @GJ: nooooit van gehoord. De enige Acket die ik ken (nu ja, zijn dochter) is de stichter van het North Sea Jazz festival

 34. Als je 10 x hoort dat het de fiets is, weet je dus dat het lidwoord de is en niet het. Maar waarom heb je geen idee van.

 35. @GJ: hoef je toch ook niet te weten?
  Er zijn zoveel regels die jet automatisch toepast zonder het waarom te doorgronden.
  Er ging voor mij een wereld open toe ik een college Nederlands (!) volgde op Lille III

 36. Welnee. GJ. ws. even onzichtbaar omdat deze of gene bezig is een nieuw log aan te maken. Beetje knullig, dat wel.

 37. Ja, maar een vreemde taal leren we kennelijk wel door uit te leggen waarom. Vrouwelijk dus… zoveelste naamval dus..verleden toekomende tijd dus…
  Dat zou anders moeten.

 38. Mmmm Gj. ben het niet helemaal met je eens.
  Wanneer je een vreemde taal wil leren spreken is het m.i. niet nodig om alle finesses te beheersen: het gaat immers om spreektaal? Anders wordt het, wanneer je ook wil schrijven en lezen.

 39. OK, waar bemoei ik me ook mee: het is jouw vak. Ik weet wel dat ik van Duits nul grammatica ken en wel wat mee kan lullen. Van Frans weet ik veel grammatica, maar moet meer nadenken. Maar misschien is dat wel inherent aan de verwantheid van de taal?

 40. Hoho…ik pretendeer geen verstand van Duits te hebben…dat doe ik er maar zo’n beetje bij..Heb geluk dichtbij de grens te hebben gewoond en met het Gronings als moedertaal..ach..dan moet het al raar lopen wil je in de Randstad niet geloofwaardig overkomen 😉
  En Frans..wat zal ik zeggen…daar moet je niet teveel over nadenken. Doen veel Fransen ook niet. Bovendien spreken Fransen over het algemeen weinig ‘over de grens’ , dus ze zijn al lang blij dat jij hen tegemoet komt.

 41. 4 weken in de Morvan. Woensdag gaan we een paar dagen erheen om verder plannen te maken. Ik hoop dat de verhouding verfkwast-hamer ten opzichte van hangmat-boek gunstig uitvalt.

 42. Hier moet ook nog genoeg gebeuren: buitenboel verven, buitenkraan aanleggen, vijver maken, badkamer opnieuw (3e keer) verven

 43. Ja, en het is eigenlijk al prima bewoonbaar. Dus gaat het eigenlijk alleen over wat tuinieren en wat leuke spullen scoren op een brocanterie.
  Een BBQ kopen en een niet te ingewikkeld zwembadje en die vakantie kan niet meer stuk.

 44. Goedenavond, is alvast een goede oefening Dineke, voor later in Frankrijk.
  Ik ben met een aardig boekje begonnen.
  Snel en Vlot Frans leren spreken en begrijpen.
  In 6 weken, 35 minuten per dag een taal leren spreken.
  Door Elisabeth Smith.
  Voor m’n eerste proefwerk een “9”.

 45. 2e plaats van de 4. Maar het ging vooral om de lol en het was heel leuk. Heb wel overal spierpijn. Vrijdag eerst een lange bergwandeling en zaterdag 3 keer 40 minuten voetbal. Op Kunstgras en 1560 meter hoogte.

 46. Sabine? Neu. Kreeg van de week wel een leuk mailtje van iemand die hier in de buurt woont en die al heel lang af en toe inconnu zit te wezen. Moet ook kunnen, vind ik. Dus laat mensen lekker zitten waar ze zitten. als je in een echt café zit spring je ook niet op ieder onbekend gezicht af. “Wat doe je hier?” We hebben nog steeds circa 250 bezoekers per dag, waarvan misschien 30 bekenden. Laat die andere 220 lekker doen waar ze zin in hebben.

 47. @Henk: kan ik me goed voorstellen. Mijn vrouw vind het ook niet leuk als ik elke avond (en een deel van de nacht) hier met een stelletje (on)bekenden zit te beppen.
  Dat van die wijder open deur snap ik niet helemaal.

 48. Of bedoel je mijn ‘milde’ opstelling tegenover inconnu(e)s? Nooit iets tegen meelezers gehad. Werd juist moe van dat eeuwige gerefereer aan WIE. Heb het er niet voor niks een tijdje afgesloopt. Of bedoel je mijn onthouding van reactie op je USA-elogie? Had gewoon geen zin om te happen.

 49. Heb altijd het idee dat jullie partners om 22.00 uur al op 1 oor liggen. De mijne blijft wachten tot ik hier uit ga. Alsof ik over een eng donker bospad naar huis moet fietsen…

 50. Nee, wijder open snap ik wel. Dat is dus minder op een kier en al helemaal niet dicht. Maar ik vermoed toch dat je het niet over de deur van het douchehok vna Remkus had, maar over een symbolische deur. die van mijn tolerantie. Maar ten opzichte van wat of wie? Hemel, moet het zo moeilijk?

 51. @Remke: Wel lief, toch? Of wil hij controleren in wat voor staat je ‘thuis’ komt? Overigens klopt het wel dat Hiromi vroeg gaat slapen. Zij is meer een ochtendmens. Zij doet ’s morgens de kinderen, ik ’s nachts de hond. En beiden doen we ons best te zorgen voor tenminste nog enig overlap.

 52. @Krek.: Ja hoor, lief. Soms ook wat hijgerig in m’n nek. Hij vind het raar dat ik hier lief leed (nou ja) deel met mensen die ik nog nooit gezien heb en mischien nooit zal zien. Wantrouwen.

 53. @Krek.: Erger me verschrikkelijk aan het wegpoetsen van url’s van de zgn ‘spamhoeren’, zitten regelmatig leuke/gekke/bijzondere logs achter. En meelezen is erg leuk, vooral hier – ben ervaringsdeskundige.

 54. Eigenlijk zou het wijzer zijn als ik ga slapen. Morgen bij onze schapen-hospita een vanghok maken op de tennisbaan zodat we kunnen scheren donderdag.

 55. Kan het me voorstellen, Henk, maar probeer te begrijpen dat dit log voor mij zoiets als een woonkamer is. Ik ontvang hier mensen en probeer met hen een band op te bouwen. Door ze af en toe wat leuks te bieden, door ruimte te scheppen voor discussie. En dan komt er op gezette tijden iemand zonder kloppen binnen die roept: “Ik ben het helemaal met je eens! Leuke site! Kom eens kijken op de mijne!” Om vervolgens weer voor minstens een week te verdwijnen. Dat stoort mij. Het is inderdaad ongewenste reclame. Ik doe het zelf ook niet en áls ik al eens incidenteel bij een collegalogger reageer, dan doe ik dat zonder het hollandais-url. Want óf je wilt wat melden, óf je wilt reclame maken. Als je wat wilt melden ben je van harte welkom, als je alleen komt folderen niet.

 56. Overigens zijn de ‘Kom op mijn log kijken’-spammers misschien nog minder erg dan de slijmerds. bij de eerste groep weet je waar je aan toe bent. De anderen zijn huichelaars. Die komen eens per week ergens commentaar geven, lezen zich eerst even in zodat het niet zo op valt. En als je dan op hun site kijkt, dan zie je aan álle commentaar dat het bezoek gegenereerd is door url-spammen. “Bedankt voor je reactie op mijn site” en “Leuk dat je even op mijn site was” en “Nou ik vind jouw site ook heel leuk hoor!” Bandbreedtevreters, bloedzuigers, nettumoren.

 57. @Krek.: Ben het met je eens want word ook dol van de spam, heb tóch niet die stickers op m’n brievenbus: je weet maar nooit.
  Zo ben ik ook – ooit – hier verzeild geraakt en aardige mensen tegengekomen, met gevoel voor humor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *