Chez Roger & Françoise, dimanche le 22 mai


Klik logo voor smoelenboek.

Jouw stem telt. Elke dag!!!

Weer een nieuwe week. Of begint de week nu op maandag?
Enfin, deze week start in Nederland het CSE, het Centraal Schriftelijk Examen. Je kunt de spanning hier in huis met een mes snijden…
Vanmiddag lekker ontspannen bij onze buurtBBQ. Een schietgebedje voor droog weer….
Glaasje adrenaline, iemand?

47 reacties op “Chez Roger & Françoise, dimanche le 22 mai

 1. Doe mij maar een dubbele, het was errug gezellig gisteravond… zo meteen naar een kinderverjaardag….

 2. Inderdaad indrukwekkende man als je alleen al kijkt naar alle plaatsen waar hij les gegeven heeft.

 3. @Dineke : week begint MORGEN !
  Deze week nog ff klussen, strimmen, metsen….
  ff koffie nuttigen en aan de arbeid !

 4. @A.: gelukkig! Heb ik nog even om de klussen van deze week af te maken voor de nieuwe begint. Nog 2 proefwerken en dan ben ik “vrij”. Zit er zo tegenaan te hikken dat er intussen heel wat andere klusjes gedaan worden…ken je dat?

 5. Zo. Weer terug uit Frankrijk. De bank vond het écht, écht nodig dat we persoonlijk ter plekke de offerte voor de hypotheek kwamen ondertekenen. Nee, dat kon écht niet worden opgestuurd. Enfin. Gedaan, en tevens een vaste telefoonaansluiting aangevraagd per 1 juli. Want, dames en heren, we kunne het glas HeFfen op het feit dat de overdrachtsdatum is vastgesteld: 25 juni is het zover.
  We hebben ook vast geprobeerd om een mobieltje te regelen (kan niet zonder vast adres in Frankrijk) en een ADSL te regelen: kan niet zonder vaste telefoonlijk.
  Maar toch hebben we het gevoel dat we flink zijn opgeschoten en we hebben zowaar ook nog kunnen ontspannen. Het was 25 graden, het kasteel waar we logeerden was heel prettig en de gastvrouw zeer plezierig (alsmede huisvriending van de opa van de eigenaar, kunt u het nog volgen?) en het terrasje aan de Dordogne was ronduit geweldig. En nu even bijlezen. Maar eerst: Roger, rondje feestkoffie met taart voor iedereen!

 6. Nee, streaken was even heel snel rennen in je blootje. Was in mijn middelbare schooltijd. Weddenschappen of je van het gymlokaal snel zo de straat ri. park durfde over te sten (en terug) Lachuh!!
  Maar ik heb het al gevonden: een strimmer is zo’n ding die randjes maait.

 7. Dit ging gelijk op, dus ik had het nog niet gelezen.
  Hanneke: gefeliciteerd!!

 8. Dank, dank. Manlief is weer druk aan het meten geweest in ‘ons’ huis en ik heb ondertussen staan te beppen met de ietwat alto eigenaar. Zo blijkt het huis altijd in zijn familie te zijn geweest. Het is door de mijningenieur ontworpen, samen met het huis ernaast en is speciaal gebouwd voor opa, de médécin van de mijnen. Opa en pappa waren echte mensen van het volk en ook eigenaar is nogal linksig en daarom zeer verheugd dat er een ‘leader syndical’ (ikke, hoewel arbeidsongeschikt) in komt te wonen.
  Onze honden moesten trouwens mee dit keer, wegens gebrek aan oppas. Nou, huis en tuin zijn zéér goedgekeurd door de heren. Ze vonden het wel wat.

 9. Gefeliciteerd, Hanneke! Wat een rijk bezit, hè, zo’n kast in het Franse. En leuk ook dat je goed contact hebt met de vorige eigenaar. Dat kan heel waardevol zijn, als er dingen geklust moeten worden en zo. Zo iemand heeft natuurlijk een schat aan contacten.

 10. Leuk, Hanneke, dat het zo loopt….goede contacten met de mensen daar is heel belangrijk, zeker als je er permanent wilt gaan wonen…ben erg benieuwd naar de foto’s….

 11. Ik zal eens even zien of ik wat foto’s naar Krek kan mailen, die ze dan wellicht aan jullie kan laten zien. Ik ben er niet zo handig in en ik zit nog steeds slecht in de tijd. Ook een beetje eigen schuld: we gaan donderdag voor twee weken naar Florida om bij te tanken voor de grote oversteek naar Frankrijk.
  Wat we het fijnst vonden aan deze trip was dat we teruggingen met het gevoel dat het nou eindelijk eens opschoot. We hebben nu een datum waar we ons op kunnen richten.
  En ja Krek, ik heb de eigenaar al allerlei vakliedentips ontfutseld. Zo moeten we bijv. niet de schoorsteenveger/CVketelman uit het dorp nemen, die is echt niet goed. Weten we dan ook weer.

 12. Zo zie je maar weer: alles kom reg.
  Voor wie nog wat tijd overheeft..

 13. @Dineke, Maaike is er nog steeds niet uit of kamerolifantjes nu bestaan of niet… ze vraagt het aan iedere volwassene die ze tegenkomt, maar ze is er nog steeds niet zeker van… nu vraagt ze weer om een foto…

 14. je ziet (leest) het hanneke. we zijn allemaal blij voor je, net alsof het ook een klein beetje van ons is.. nouja, het duimgedeelte dan..

 15. @Hanneke, we kennen elkaar nog niet zo maar evenzogoed: Proost!

 16. heey mensen ik wil ff de mededeling doen dat ik geslaagd ben voor mijn rijbewijs vrijdag in 1 keer dit zou ik ff doen als ik geslaagd was dus bij deze weer een gevaar op de weg erbij…….

 17. ja maar laat die ouwe dat niet horen ben ik straks de L*L elke keer…..

 18. Ik kan niet wachten tot Guido die leeftijd heeft. Ik probeer hem nu al op te voeden met een grote afkeer van alcohol (met name door regelmatig en in al mijn facetten aan te tonen hoe slecht het voor een mens is), zodat hij mij straks mooi nuchter naar huis kan rijden.

 19. ach ik vind het nu nog niet erg om te bobben maar goed wie weet hoe lang dat nog zal duren en met jou als voorbeeld krek zal die alcohol onthouding een zware taak worden:P…………

 20. Ik laat zien hoe het niet moet. Een afschikwekkend voorbeeld is óók een voorbeeld.

 21. Hanneke gefeliciteerd en welkom bij de Club.
  Bob ook jij van harte.

 22. Goedenavond: Het zit erop, ’t was er even flink tegenaan, maar succes was ons deel. 4000 bezoekers op visite gehad en alles is volgens plan verlopen. De komende twee weken alle zaken afhandelen en dan hebben we de drukste periode van het jaar weer achter ons liggen.

 23. @Marjan, ja zo leer de mens wel kennen hè. M’n klok doet achterlijk; vanmiddag stond hij op 9:55…raar. En de tijdsynchronisatie van windows doet het niet omdat ‘het peerstratum lager is dan het hoststratum’….
  dat is een zin waar ik dan weer een beetje zenuwachtig van word. Waarschijnlijk is het voor Alien8 te begrijpen?

 24. @Ronald: top dat het zo gelopen is en proficiat met (de) Bob!!! In 1 x, jaja!!
  Wij hebben net onze buurtBBQ achter de rug, Tim zit nog na (mag die ook weer lekker opruimen) Deze keer werd het gehouden ter meerdere eer en glorie van onze oudste buur mw. B. die binnenkort 90 wordt. Ze gaf een speech die menigeen tot tranen roerde
  *shit, wanneer ik zo oud word, laat me op deze manier oud worden*,
  vervolgens stond er op haar terras voor iedere buur een roos op stam klaar. Je kunt je voorstellen dat die in elke voortuin een ereplaats gaat krijgen! (Ik krijg nog kippevel wanneer ik eraan denk)

 25. Doe ik zeker. Nu nog een goed plekkie zoeken zodat ie in balans staat….

 26. Prachtig, helder oud worden! Mijn mam wordt over 2 weken 92, rookt nog graag haar peukje en drinkt altijd nog met genoegen haar cognacje. Tsja…

 27. en dat doet ze Coco! Maar nog meer als er gezelschap is…:-), jammer dat ze geen pc heeft, zou ze hier lekker int café een glas van me krijgen.

 28. Kits probeer m’n ouders ook aan de pc te krijgen, valt niet mee. Jammer, met een webcam hou je ze de hele dag in de gaten 🙂

 29. haha, das ook nog een idee! En dan de uren verdelen onder de 6 kinderen… maar zal ze zelf razend om worden!