233 reacties op “Chez Roger & Françoise, dinsdag 5 april

 1. Hoi Monique, dat klinkt lekker fris! We hebben hier toch weer een aantal vrij zonnige dagen achter de rug, lekker buiten kunnen werken en dan voelt dit best wel somber.

 2. Oja, absoluut Monique, regen hoort erbij. Maar als alles weer nat genoeg is mag het van mij weer opklaren hoor…:-)

 3. Dat is nu het leuke aan hier tussen de bergen wonen. Hier kan je bijna altijd de zon zoeken! Komt door die rare draaiende wind die heel vaak de bovenlaag van de onderlaag bewolking scheidt, waardoor er een ‘trou bleu’ ontstaat. We zien hier regelmatig een donkere lijn boven de Pyreneeen hangen, terwijl wij in de zon zitten. Zoiets kan dan ook dagen aanhouden, maar het blijft altijd spannend om te zien of ze ook naar ons oprukken. Ok, dit was Kits weerpraatje… 🙂

 4. Het verschil in weer viel mij de laatste keer erg op. Rond oud en nieuw waren we thuis in Frankrijk. Overdag zelfs nog in de zon gezeten en met het raam van de auto open gereden. Terugkomen in Nederland was het guur. Wind, regen, donker en bewolkt. Ga zo weer terug

 5. Ferry/RobertS: Jullie werken nog in Holland, hoe vaak per jaar kunnen jullie naar je huis in France? En zoeken jullie echt naar een mogelijkheid om hier (Fr) je belegde boterham te verdienen, of blijft het vakantiehuis tot jullie ‘gepensioneerd’ zijn?

 6. Op dit moment is het een vakantiehuis in wording en zijn we er dus maar een aantal keren per jaar. Het is echter wel de bedoeling om er met een aantal jaren naar toe te verhuizen. 1 Dochter zit op de middelbare school en die moet eerst afgemaakt worden. Ikzelf wil dan proberen om tegen die tijd toch nog wat te verdienen als ondersteuning bij IT projecten. Kan makkelijk. Die projecten moeten er dan wel zijn. Daar ben ik nu dus een beetje mee bezig. En ach, je kan met minder doen. Een dure auto kan je ook inwisselen voor een 2de handse. Het heeft wel al jaren vastgestaan dat we in Nederland niet oud wil worden. De eerste keuze was Ierland. Maar het klimaat is toch te nat.

 7. RobertS: Ja, Ierland is bekend om zo’n groene schoonheid, mild maar nat! Wat ik me afvraag is of jij, vanuit een hoger punt in de naaste omgeving, ook de Pereneeen kan zien. En wil dochter 1 dan ook mee, als ze klaar is met M.O.?

 8. Dochter 1 wil niet mee, veel te saai. De pyreneeen kan ik niet zien. Pau is 80 KM zuidelijker. Het is 1200km rijden vanuit Holland. Dat is net te doen in een dag. Bij grotere afstanden kun je beter de TGV of het vliegtuig nenem.

 9. voorlopig nog een vakantiehuisje Kits. denk niet dat er voor buitenlanders een goedbelegde boterham is te verdienen, neem dus voorlopig m’n pakje brood mee..
  ik zie wel hoe het allemaal loopt, heb geen haast. voorlopig eerst maar weer eens de waterleiding repareren want die was kapot gevroren.. moet er niet aan denken dat te moeten doen als ik 95 ben..

 10. Zo.n waterleiding zal wèl vaker gebeuren!
  Heb bij mij het gedeelte dat kan bevriezen vervangen door een tuinslang:)) Is nog steeds niet stukgevroren!

 11. Zo, vergadering van de Conseil des Parents gehad. Goede school. De leraren doen echt ontzettend veel voor en met de kinderen. Paardrijden, boogschieten, kayak, zwemmen, naar de bios… En dit weekend weer een soort tienminutengesprekken voor het tweede rapport, waarvoor ze hun vrije zaterdag opofferen. Kom daar eens om, heden ten dage!

 12. Bij ons is ook een stukje waterleiding kapotgevroren. En de oleander is volgens mij kasjeweile. Dat was ook wel een beetje een gok.

 13. Gos, wat een leuke verhalen omtrent bevriezingen..:-) en leuke foto’s Ferry! Geloof dat RonaldH nieuw is voor mij, maar leuk kennis te maken.
  Jeanne: 2 oleanders bij mij ook naar de knoppen, maar aansluiting leidingen in het huis kennelijk goed ingepakt!
  Krek: Je zou bijna weer aan kinderen beginnen… als je zou zo hoort! Liever was ik er zelf één op die school van jouw kids..:-(

 14. @Kits! :: 05 april 2005 13:47: okee, een ouwetje… maar hier hetzelfde. in de vallei vaak zon, zeker aan onze kant, terwijl het aan de andere kant van het dal regent en er boven de Cevennen en de Mont Lozère dikke wolken hangen. Wij kunnen ZIEN dat het in Mende altijd regent….

 15. zo… even een CL-apéro…. heb ik wel verdiend. gastenslaapkamers klaar en af…… heel mooi geworden. nu nog schoonmaken en inrichten…. en de gasten kunnen komen slapen…

 16. Zo, alles weer bijgelezen…wie wil wat drinken?
  (Smokkel een fles Breiz mee naar de paus, ssssttt niet verder vertellen)

 17. Fred: huh…? haha, eh ben druk bezig geweest buiten en daarna eten gekookt en lekker ontspannen bij TV ja, en nu ben ik er weer ff helemaal!

 18. hier vandaag, net als gisteren, een stralende zonnige dag. niet extreem heet, rond 19 graden… maar evenzogoed goed tuinweer. morgen belooft hetzelfde te worden…..

 19. Fred: kommopmetdieborrel! Mag het niet maar doe het toch, is pure noodzaak… FRED: m**l!
  Heerlijk mensen, iedereen dus genoten vandaag!

 20. het M-woord? nee hoor…. daar zit een TABOE op!!! net als op het S-woord en het H-woord (maar die laatste wil je niet snappen)

 21. F-woord??? wa’s dat?
  Ik zei toch dat je het H-woord niet wilt weten! da’s een usenet-nerden-woord, voor als hie nerden ruzie hebben… dan halen ze er een 20ste eeuwse snorremans bij die veel H-woorden bezigde….
  en dat S-woord, ik zin nog op een bikkelharde response daarop vvvveg

 22. @Kits! :: 05 april 2005 22:18: lijkt mij ook het verstandigste hier….. straks krijg ik het alweer aan de stok met Din…backspace…backspace…

 23. Coco: omdat ik tussendoor iedereen uitnodig deel te nemen aan het gesprek… en Dineke komt binnenvallen met een lullige opmerking!

 24. Roger, schep jij dan eens ff orde in je café! Bemoei je met de gespreksontwikkeling en zeg of je dit WEL of NIET in je café wilt. De uitslag zal ik respecteren

 25. Hoho als we het over lullige opmerkingen hebben:
  Fred :: 05 april 2005 22:10 :: e-mail :: website
  @Kits (DINEKE: EVEN OREN DICHT!!!! – die moet nu wel doof zijn veg): ‘k zal morgen een teldinges voor je regelen.
  Kits! :: 05 april 2005 22:11 :: e-mail
  OK Fredsie! en je hebt het verrekte WOORD toch niet genoemd?
  Fred :: 05 april 2005 22:22 :: e-mail :: website
  als je het over de duivelin hebt…. veg
  Moet ik nog duidelijker zijn?
  En dan durf jij het woord ‘kinderachtig’ in de mond te nemen

 26. wat ik NIET wil is ABC geneuzel. zeg wat je zeggen wil dan is het voor anderen ook leuk. misschien dat ze dat bij de buren waarderen

 27. Nou ja, het lijkt me geen ruzie waard, maar het laatste uur had ik niet echt de behoefte wat te melden. Het leek nogal een een-twee gesprek.

 28. Coco: 20 minuten ja, niemand bemoeide zich er tussenin toch? Had ook gekund weet je…
  Dineke: is het jou echt niet duidelijk dat dit HUMOR is??? Gewoon grappen, je weet toch dat we echt helemaal niks tegen je hebben?

 29. Dat is het probleem als je elkaar niet in de ogen kan zien. Dingen woren soms anders opgevat dan bedoeld was.

 30. gertjan: joh, dat heb ik ook zo vaak! Dan laat ik het gesprek gewoon tussen degenen die het voeren en heb ik ook niks te zeggen. Of ik zeg gewoon dat ik er geen rut aan vind….

 31. Was ff beneden en heb net alles weer bijgelezen.
  En ja Coco: zo was het. En ja Kits, jullie humor is net ieders humor, dit leek meer op chatten en het feit dat er niemand tussen kwam: wel, we hebben dit eerder aan het handje gehad (was het januari? februari?) Was ook niet leuk.
  Laten we het vooral gezellig houden.
  En nou wil ik een grappa.

 32. @Gertjan: op sommig weblogs zijn er meer dan 100 mesne tegelijk aanwezig!
  Daar was onze recordpoging peanuts bij

 33. Ach: zijn er net die de kroeg uit. Wordt een goedkope voor je. Voor mij maar een halfje, morgen vroeg weer op.

 34. @ Gertjan: Moet je sloeber maar een lezen.
  De traagheid valt nu weer mee. Dan blijf ik nog even hangen. Tenslotte moet ik mij website nog even spammen want er is weer een paginaatje bij gekomen.
  Nog maar 4 weekjes dan is de grote bijeenkomst van de heppiefljoe op de camping van Pannecot. Hebben jullie de website van de camping al bekeken?

 35. Gnavond ook. biertje, biertje, biertje, beeeerenburgje, biertje, beeeeerenburgje..grapje, zongen we altijd aan boord na een dagje windkracht 8.

 36. Krek, de bezem is door het hok gegaan !
  De glazen gewassen, je mag een schoon en vers café openen.
  Bonne nuit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *