Chez Roger & Françoise, donderdag 24 maart.


Klik logo voor smoelenboek.

Ik gooi het café van donderdag vast open hoor. Maar blijven jullie gerust in dat donkere hoekje in dat van gisteren zitten flikflooien, tussen de sigarettenpeukjes, drankkringen, askegels en sportvlekken van de inmiddels vertrokken gasten. Zal ik de webcam maar even uitzetten dan?

473 reacties op “Chez Roger & Françoise, donderdag 24 maart.

 1. @RobertS : uh ?! Gebruik jij een Cisco firewall thuis .. of zit je op je werk te bloggen ?! leuk .. we moeten maar eens off-line meelen .. ben zelf de laatste tijd weer meer met netwerken bezig dan met J2EE. Werk je toevallig voor Cisco ?!

 2. Alien8, hier staat een Pix515, thuis een Pix501. Ik werk niet voor Cisco maar heb een paar netwerken onder mijn beheer en daar zit veel Cisco in. Ik ken dus ondertussen redelijk de weg in pix en vpn land. Gberuik ook Big Brother, komt volgens mij bij het bedrijf waar jij werkt vandaan.

 3. *pesthumeur*
  de hele week elke dag rapportvergaderingen (mijn pech dat ik in elk ‘team’ zit); lees ik vanmiddag om 15:00 uur dat a.s. dinsdag cijfers van de 3e klassen moeten worden ingeleverd. Van schoolexamens die DONDERDAG ZIJN GEMAAKT!!!
  M.a.w.: kus je vrije paasweekend maar gedag, je kan 2 dagen zitten nakijken. Ik zou de examens het liefst een voor een de locatiedirecteur door zijn … douwen

 4. zonder de -e, maar dat kwam door het enthousiasme, omdat ik je site zo mooi vond….

 5. Ik las het bovenstaande allemaal even snel door… In de Esquire van deze maand staat hoe je een discussie moet voeren èn hoe je die moet eindigen.
  Nog even een vraagje tussendoor: Wat is “te doen” in het Frans? (zoals in To Do – zie mijn homepage)

 6. Oooooh, Marjan wat gemeen! Kun je ze niet allemaal een 6 geven, Dineke? Vette kans dat 90% damit dick zufrieden ist.

 7. Geen meelij, Marjan! Ik ga morgen eerst naar de garage, andere auto halen (en naar het postkantorr voor doige rompslomp), vervolgens naar mijn ouders -drie uur rijden- omdat ik mijn moeder na haar heupoperatie van begin februari nog niet heb gezien. Schandalig eigenlijk, maar ja. Allerlei griepen, autoproblemen, examens en werk -in willekeurige volgorde- en het lukte gewoon niet.

 8. @Krek: vor de meesten zou ik dat willen!! Ik moet echter e.e.a voor de examencommissie kunnen verantwoorden. Dat wordt bij enkel ‘zwakke broeders en zusters’ wel lastig…

 9. Sorry Michel: je site ziet er mooi uit, maar is geen handig zoekplaatje!

 10. Ik geloof dat iedereen dat nu aan het doen is. Moet helaas nog een uurtje werken. Daarna hoop ik dat ik 4 dagen niet wordt gestoord.

 11. pffffff… wat een emoties daar in rome….. even bijkomen hier… tijd voor wat meditatie

 12. Vandaag mijn bestelling van Hollandwinkel.nl gehad, ik heb advokaat met pasen!

 13. @Monique: A. stelt voor dat jij een glaasje advokaat (met slagroom en een beetje cacao erop) in een zipje naar ons toestuurt. Kan dat?

 14. Heb niet eerder tijd gehad, Marjan.
  De Telegraaf, Fred, die heeft het beste finaniceele nieuws!

 15. De telegraaf….. Nee, Monique.. dat meen je niet…. die lees je alleen als je OP VAKANTIE bent in Frankrijk, niet als je er woont….

 16. A heeft zich per vorige week hier op de zaterdagkrant van het NRC H “geabonneerd”. Ze had zo’n grote behoefte aan nieuwe lettertjes.

 17. oef… hier komt een nieuwe discussie aan…
  Marjan: wat is er mis mee als iemand graag de Telegraaf leest?

 18. @Kits: wat er mis is aan de Telegraaf (boven het FD) is dat er zoveel bladen papier aanzitten die je NIET leest. Niet voor het milieu want krantenpapier is toch niet van bomen, maar gewoon het gewicht om te sjouwewn en de tijd om te zoeken waar de advertenties weer ophouden.

 19. Kits, helemaal niks, maar ik associeer de telegraaf met een vakantiekrant, kan me gewoon niet voorstellen dat iemand uberhaupt de telegraaf koopt… maar dat kna ook aan mij liggen….

 20. Monique-Fred-Marjan: bedankt voor de bijdragen aan dit onderzoekje… hihi, nee gekheid! Tis natuurlijk ook een k*tkrant

 21. Krant? De T. een krant? Dat is voor het eerst dat ik dat hoor.
  Heb van de week de Figaro, de Nouvel Obs én de Marianne gekocht. Moest wachten op zoon in kajak. Maar dat valt nog niet mee, dat journalistenfrans.

 22. je bent niet de enige Monique. Maar echt, ik dacht dat het een woordspelletje was, zoals mijn jaren 60 “Teleraaf”

 23. Krek: soort T(weedekeus)krant. Ik heb ook grote moeite met die Franse kranten, duurt echt uren voordat ik hem uit heb, maar ben al eerder afgetaaid omdat ik zoveel niet begrijp (en het me ook niet genoeg interesseert, eerlijk gezegd)

 24. Zou kunnen, Fred, maar daarvoor koop ik natuurlijk geen krant. Ik wil even weten wat er gebeurd is én wat de Fransen daar van denken. Word ik me daar zomaar aan het werk gezet.

 25. oggut…. werken…. nou, ik draai het lievere om: goed voor m’n Frans en als bijprodukt blijf ik toch nog een beetje op de hoogte van het Franse werlednieuws en hoe (sommige) Fransen daar tegenaan kijken. En ik lees elke vrijdag met plezier de meest rechtse ballencolumn die ik ooit in een krant ben tegengekomen…. veg

 26. @Kits: precies. Die opiniebladen zijn echt vreselijk. Met al die afkortingen (ABVA/KABO, FNV, WW, AWBZ) die ik in het Frans niet begrijp. Bovendien doen de journalisten natuurlijk hun best om niet steeds ‘Romario’ te schrijven maar ook te zeggen ‘het wonderkind uit Brazilië’, ‘de nazaat van Zico’ en ‘het enfant terrible van het San Siro’ zodat ik op ene gegeven moment denk, wie zijn al die anderen dan?

 27. zucht… zo fijn om ‘gepensioneerd’ te zijn, niks meer te hoeven weten…. 🙂

 28. Tja, Fred, maar jij hebt dan ook de tijd aan jezelf. Ik moet twee onbezoldigde websites in de lucht houden én mijn brood verdienen. Om nog maar niet te spreken van die nakende verbouwing.

 29. Ben ik nog niet tegengekomen Fred! Zal morgen eens kijken bij de tabac!

 30. @Kits: Fred niks meer weten? Is hij zé oud dan?
  Eén voordeel van dementie heb je Fred: jij kunt zaterdagavond je eigen eieren verstoppen.

 31. Ikkuh tijd aan mezelf? Ik heb 5 onbezoldigde websites te onderhouden, mijn huis te verbouwen, een geitenstal (voor de n….?) te bouwen, een terrein tot “tuin” te maken, te naken (als de zon weer schijnt). Alleen dat salaris, dat heb ik vroeger al verdiend en er voldoende van opzij gelegd. Vrijwillig nog wel….

 32. @krek.: weaarom moet ik zaterdagavond mijn eieren verstoppen?
  @krek.: een stadion voor wat? voor de Helleense Spelen?

 33. OK, Kits, dan kun jij je eigen eierstokken verstoppen dit weekend. Of zijn die al verstopt?
  (sorry, onsmakelijk, maar de scoringsdrang was sterker dan mijn goede smaak)

 34. krek: punt eraf! quote blablabla en dan zeg je zelf ook nog dat je een slechte smaak hebt…:-)

 35. @krek. (zii matsjoo men): waarom moet ik zondagmorgen eieren zoeken? A geeft me die zo wel naast m’n bordje hoor.

 36. Nou ja, hoe dan ook, wij zoeken zondagmorgen gewoon eitjes. Mijn boezemvriend uit NL komt dit weekend over met zijn dochtertjes. Goede gelegenheid voor die koters van mij om hun NL weer te oefenen.
  Jullie moeten me dan ook dit weekend maar verschonen. Ik zal weinig gelegenheid hebben om hier in enigszins capabele toestand te verschijnen.

 37. veel plezier krek…
  pppfff, verbinding viel er uit dus nu istie vast al weg

 38. maar je ziet nog steeds dubbel, kijk maar bij WIE: Remke, gertjan, Fred, Kits, Kits, 2 Inconnu(e)(s)

 39. maar ik haal mij wel weg, ik hoef mij niet als anderen mij toch zien…

 40. hier is het weer “kermis” vanaf gisteren tot/met zondag: de grootste déchetterie van Zuid Frankrijk

 41. Moet je ff aan Roger of Francoise vragen hoor… ik bedien hier niet.

 42. ik ga maar eens lekker vroeg mandje in denk ik, was wel beetje laat laatste dagen…

 43. zal ik ook niet meer doen, fred.. ze gooit hem naar binnen en valt prompt in slaap… gezellig….

 44. trusten… eh, ff kijken wie er nog zijn… teveel!
  Trusten allemaal… 🙂

 45. Dank je voor de aanvulling, fred. Ik had vroeger een vriendje, die fred heette… was een schatje….

 46. tjas, wat jammer nou dat ik alleen hier maar (door Coco oorspronkelijk) Fred genoemd wordt… Maar het bevalt me wel.

 47. Peter.. kun je niet maken… de hele dag ben je er niet… kom je binnen en dan ben je gelijk 400…. doe dan maar een flink rondje… champagne (echte)…

 48. @marjan: sorry, was druk aan het werk. maar vooruit, champagne! Nog een voorkeur binnen dat genre?

 49. Volgens mij is er nog een stukje spacecake over van vanmiddag… wil er nog iemand een plakje…

 50. Bijlezen doe ik niet al te veel meer aan. In een echte kroeg vraag je ’s avonds laat toch ook niet wat daar bij het ontbijt gezegd is?

 51. Heb je geen paardenfluisteraar in de buurt… die schijnt alles op te kunnen lossen… met paarden dan..

 52. @marjan: alsjeblieft.
  @remke: da’s vervelend. Het is mij 1 keer gelukt om een op hol geslagen paard in de hoek te drijven en te kalmeren. Zo’n stil staand beest (excusez le mot) in beweging krijgen als ’t niet wil lijkt me veel lastiger.

 53. @peter, merries ja, ’t man volk laat zich zo naarbinnen leiden, geen probleem. ben ze nu aan het uithongeren…

 54. Leeg café. Alle drank op? Tap zelf wel. FF bekomen van de emoties in het vaticaan. Zo leer je mensen wel kennen. Ik zit vanaf nu gewoon weer hier.

 55. Tja, ach, die discussie is al uitgebreid gevoerd. Je zou zo zeggen dat ie zelf tijd genoeg gehad heeft om dit probleem te voorkomen. Heeft ie niet gedaan en hij accepteert de consequentie. Niets aan de hand, lijkt me.

 56. Nee, geen scherven, denk ik. Wel verscherpte verhoudingen tussen een aantal cafégangers vermoed ik. We zullen wel zien.

 57. Willem, remke is al plat, maar heb jij nog een tip voor d’r om onwillige merries een trailer in te krijgen? mijn ervaring schoot schromelijk te kort

 58. En René vergaapt zich alleen maar aan luxe hotels. 600 per nacht vindt hij wel meevallen. Doe ons dan maar een rondje René.

 59. Hoi, Peter,
  Ik kwam alleen even opruimen en een nieuw café openen, hoor. En kijken of r nog iets geruimd moet worden. URL-spammer Remco is en goede kandidaat. Maar eigenlijk ook weer teveel moeite.
  Ben jij nog verdere gekomen met Pivot? Ik niet. Snap niks van hoe het moet. Alphamens, dat breekt me nu op.

 60. Wel een beetje, kijk maar, maar heb er nauwelijks tijd voor gehad. Grap is dat je gedeltelijk vanuit het script kunt werken, maar gedeeltelijk ook met de hand (nu ja, met een editor) stylesheets moet bewerken.

 61. Ik ben ook bepaald geen beta. Pluk wel voordeel van de manier waarop ik html geleerd heb: gewoon kijken in de broncode van andere sites als je een leuk effect ziet. en dan met een heel simpele html-editor zelf code kloppen. kan Frontpage niet aan tippen…

 62. Nou, je bent in ieder geval verder dan ik. Ik had een tutorial gevonden, maar die maakt me niet veel wijzer.

 63. @rene: tweede pas, vorige keer heb ik de boel opnieuw geïnstalleerd op nieuwe server. Toen draaide het weer, maar paar weken terug is dat ook weer op identieke wijze gecrasht. Nieuwe versie krijg ik ook niet aan de praat, dus maar over op ander scripty, zucht…

 64. @krek: heb geen mac. Voorbeeld in die tutorial op 4 van 7 werkt met greymatter-blogscript (dat dus bij mij crasht). Dat voorbeeld zegt dat je de Freeway code in de template sectie moet plakken. da’s leuk, maar in pivot gaat dat volgens mij niet. daar moet je (op zijn minst een groot deel) direct in css-bestanden plakken.

 65. Ja eerder op de dag zeiden ze dat als je dement bent je je eigen eieren kunt verstoppen en een dag later weer zoeken. Zo ver is het met ons nog niet. Ik moet ook nog wel voor paashaas spelen voor de kids.

 66. @peter: spreek je moerstaal aub. Het is maar goed dat er geen dames bij zijn die hier aanstoot aan nemen.

 67. @Peter: dfaar strand ik inderdaad. Er valt niks te plakken. Ik heb het geprobeerd, het template aangepast maar er verandert niks in de publicatie: en-france.nl/weblog

 68. Hoe dan ook, kga slaop’n. Doe maar lekker vies, vannacht. Ik ruim morgen wel op. En maak dan ook wel een nieuw café aan. Zitten we morgen tenminste niet in de rotzooi van vandaag.

 69. @krek: in de map weblog/pivot/templates zitten css- en xml-bestnaden die aangepast moeten worden

 70. Ik ga ook slapen, dus laat het vies doen over aan Ronald en Peter. Trusten.

 71. Trusten heren, vrees niet, ik ben proper van aard dus ik geef sowieso een ander de schuld als het hier een zooi is.

 72. Ik kreeg nog een bericht vandaag over het falen van het aggregaat. De startmotor is vastgelopen, die heb ik kennelijk gemold door te lang door te starten. Volgens mij typisch een verhaal om onder een claim uit te komen.
  Een startmotor is toch om te starten.

 73. Zo ik ben de laatste en eerste zie ik.
  Ik kom net thuis van een gezellig feestje en nu duik ik snel onder m’n couette. Bonne nuit et bonjour!!!!