Chez Roger & Françoise, maandag 16 mei


Klik logo voor smoelenboek.
Jouw stem telt. Elke dag!

Veel specialisten in stommiteiten in het café, vannacht. Roger is op een gegeven moment met knallende koppijn naar bed gegaan, zonder zelfs maar een vaatdoek over de tap te halen. Ik heb even geveegd en de ramen open gezet.
Vandaag is overigens de grote dag van de solidariteit met de bejaarden. Omdat de regering nooit heeft besloten te gaan sparen voor de ouderenzorg, moet iedereen vandaag werken. Reden genoeg voor een staking, dunkt me. De school is in ieder geval dicht, vandaag. We gaan naar de markt en kermis in Louhans, op het parkeerterrein folderen voor onze puces.

71 reacties op “Chez Roger & Françoise, maandag 16 mei

 1. De scholen hier zijn niet dicht, het wordt aan de ouders zelf overgelaten…. onze kinderen zijn dus gewoon lekker naar school….

 2. de kinderen zijn naar school en ik heb gewoon afspraken staan, geweldig, ik vind dit normaal vervelende dagen en nu een opluchting, het enige voordeel is ik hoef nie solidair te zijn maar verdien gewoon.

 3. Zo is dat. Stuur die kids maar naar school. Moesten wij vroeger ook! By the way, Marjan je woont fantastisch.

 4. Hou, ik ben toch wel blij met deze vrije dag…..ook al ben ik vrij ondernemer, er kunnen nooit vrije dagen te veel zijn…..
  @Marjan, ik heb J. nog niet bedankt voor de leuke foto’s, bij deze dus, we staan er allemaal weer fraai op, vind je niet…..

 5. @Krek: nou wilde ik net op de Puces nieuwe, ongebruikte stroopwafels komen verkopen, maar ik las dat dat verboden is, jammer, dan moet ik iets anders verzinnen…..

 6. Stommiteiten, solidariteit, koppijn, ja voor mij begon de dag goed.
  Zoonlief moest vandaag werken, om 10 uur weer thuis, witjes, mam.. j’ai… ma voiture… accident !!!
  Enfin hij heeft niets gelukkig.
  Ben hardstikke blij met Raffarin.

 7. Onze 1e minister, degene die heeft uitgevonden hoe de staatskas weer te spekken. Je dacht toch niet dat deze dag tengoede komt van de senioren, gel*l.

 8. hallo Jongelui, dank voor het medeleven, (meeleven)
  gelukkig was het om 11:00 alweer een beetje leefbaar. de mannen van de salvage hadden luchtbevochtigers met daarin een vloeistof die geurvreter heet (stond ech waar op de jerrycan) overal neergezet en vrij snel daarna was de penetrante omgezet in een chemisch bloemenwinkeltje.. nou had ik vanaf dinsdag al een beetje last van m’n keel mijn op dit moment kan ik niet eens meer praten.. het bleek dat in de kelder van de discotheek een van de 20 koelkasten het begaf en spontaan in brand was gevlogen, gelukkig verder geen persoonlijke ongelukken..

 9. @coco: zou je Nl ontvluchten vanwege Balkenende, krijg je in F Raffarin. wat je noemt van de regen in de drup…

 10. @Coco: Gaat het verder goed met je zoon? Ook al heeft-ie niks, hij zal wel behoorlijk geschrokken zijn…

 11. Rene, we spreken frans thuis, ik ben de enige nederlandse.
  Jeanne, hij is zich inderdaad rotgeschrokken, weet eigenlijk niet eens hoe het is gegaan. Het is wel zijn schuld. Is achterop een auto gereden, hoe ?? vraagteken.
  De schrik komt er nu pas uit.

 12. Ferry moeten jullie zelf alles schoonmaken?
  Wij hadden ooit brand in de schoorsteen, overal een vieze vette roetzooi.
  Sterkte.

 13. WAT is Raffarin? WAT is Raffarin? OK, de man is een sukkel, maar dit is toch zo’n beetje alsof iemand in Engeland een cottage heeft gekocht en vraagt ‘Wat is Blair’. Kijk eens naar les Guignols d’info op Canal+, tegen acht uur ’s avonds, dat helpt.

 14. Sorry, Frank….ben a-politiek, interesseert me niets, ook al heb ik een huis in fr, heb ook een huis in ned, maar weet net wie Balkenende is…en de rest ho maar……..

 15. @frank: je mag best a-politiek zijn hoor, het zijn sowieso meestal graaiers die weinig wezenlijks veranderen als ze eenmaal in het pluche zitten (hoewel het hier in de regio wel degelijk verschil maakt dat we nu een links regiobestuur hebben in plaats van de rechtse mafia van Giscard d’Estaing). Ik ken ook niet alle namen, zeker in Nederland (Balkenende weet ik nog net), dat volg ik minder nu ik overwegend in Frankrijk woon.
  Ik maak me misschien een beetje te druk over mensen die in La Douce France iets kopen en vervolgens wat al te veel als Hollanders (en Britten, niet te vergeten, want dat zijn er veel meer) bij elkaar klitten en intussen weinig begrip kunnen of willen opbrengen voor het Franse leven om hen heen. Jij discussieert hier mee en dat geeft al aan dat je een zekere interesse hebt, dus ik ga er van uit dat je niet in die categorie valt. Ik zie het hier in de omgeving echter ook af en toe, en daar verbaas ik me dan over.

 16. Frank, helemaal mee eens…..mijn meeleven met de fransen is meer gericht op het dagelijkse leven en niet zo zeer op de politiek….als de buurvrouw overleden is, lopen wij ook achter de kist aan naar de kerk en maken de dienst mee, ook al verstaan we niet alles….nederlanders kom ik ook in O. tegen, ook wel fijn om weer eens hollands te praten, gelukkig hebben we het dan niet over politiek, want gelukkig is nederland dan heel ver weg…….

 17. Wel, dat was het Pinksterweekend. Gelukkig was het zaterdag nog redelijk weer (hebben we onze tent kunnen nadrogen van het weekend daarvoor).
  Het is te koud en het miezert. Wel een kort werkweekje en geen examenklassen meer.

 18. Wat je al niet tegenkomt als je de kuil onder de trampoline uitdiept (tenslotte worden de heren zwaarder)… Een kleine watersalamander. Grootte inw erkelijkheid centimeter of acht.

 19. Een waanzinnig drukke week voor de boeg, vrijdag en zaterdag open huis bij ons bedrijf wat inhoud dat er zo’n 4500 bezoekers komen. Met alle voorbereiding mee zijn we 70 uur in touw. Vreselijk leuk allemaal maar zeer intensief.

 20. @Ronaldus: Zozo, dat is een heleboel mensen. Wie doet de catering? Ik kan me niet voorstellen dat je dat met twee mensen doet als er 4500 mensen in twee dagen komen….

 21. Dat is inderdaad pittig, maar niet irreel , als die 4500 man gelijkmatig in 16 uur komen en 1 uur blijven. (zit je 1 op 19). Maar helaas bestaat gelijkmatigheid niet in de partycatering.
  Is het trouwens in Frankrijk of in Nederland?

 22. Ronaldus werkt en Nederland en worshipt en geniet en France

 23. Dag meneer Bierenbroodspot….druk met het voorbereiden van het nieuwe seizoen?

 24. Vanmiddag zomaar 2 uurtjes geslapen. Raar: had het extreem koud, ben in bed gekropen om warm te worden, alles deed zeer. Eerst had ik nog het idee dat ik spierpijn had van het knippen van de heg, maar alles deed zeer ook zonder dat ik bewoog. Andrée had hetzelfde. Bug?

 25. Dan hadden we het wel eerder gehad, toch? Andrée liep op een gegeven moment met een plaid om zich heen gedrapeerd.

 26. Op het moment gaat het wel weer. Hij heeft wel de hele middag geslapen, van de schrik?
  Verder heeft hij niets hoor, nergens pijn gelukkig.
  De auto heeft pijn, aie aie

 27. Die schrik manifesttert zich idd pas veel later en kan dan een behoorlijke impact hebben, hoor!! Laat ‘m vooral zo snel mogelijk weer achter het stuur kruipen.

 28. Hij is vanmorgen na het ongeluk met de auto naar huis gekomen.

 29. Ik ga mijn bedje opzoeken, met een goed boek.
  Tot morgen…

 30. @Coco: de schrik komt later… wanneer ie gaat nadenken over wat er had kunnen gebeuren etc etc. Vlak na zo’n ongeluk ga je op de automatishce piloot….

 31. @Coco: ik ben, vanwege het bovenste log, weer in min stripboekcollectie gedoken en vond er een van Lauzier, waarvan mijn kinderen zeiden: Gets! Wat ziek! Wat lees je nu?

 32. Verwen hem maar lekker, de komende dagen. En nu haak ik echt af.
  Doeiiii

 33. Ik ben niet zo stripperig. De enige zijn (lullig hoor) Jan jans en de kinderen. Die lees ik alleen als ik een rotbui heb en dat is niet vaak.

 34. En die Flater heeft natuurlijk weer te maken met die stommiteiten en die nederigheid van gisteren. Ik hou wel van bruggetjes.

 35. Over stommiteiten gesproken: de eend weg uit het linkerrijtje. Is wel effen slikken.

 36. @ gertjan: Goed gezien. Je moet wel consequent bliven, niet…?

 37. Er staan altijd een stuk of 30 oude logjes links. Soms blijft er eentje iets langer hangen, maar met ten minste 1 nieuw logje per dag heeft een stukje tekst dus een run time van ongeveer een maand. Dan verdwijnt het roemloos in het archief.

 38. Hoeveel mensen zijn er te verwachten op jullie puces, Krek?

 39. ik zei goeienavond gertjan… maar tis weg en log zooooo traag!

 40. ben wel geen krek maar toch íemand’ die tegen je spreekt…:-)

 41. ok, weerpraatje, was hier vandaag toch nog 24 graden, moestuin is bijna klaar nu omdat we lekker konden doorwerken